Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Kiitos tiedosta! Todella hyödyllistä. Setä voi siis aika huoletta heitellä viisinumeroisia summia osakkeista käyttötilille (ja pyyhkiä peppua kaikenmaailman utelukirjeillä, toim. huom), mutta jo kuusinumeroisessa on vaara, että Masselan pihaan kaartaa musta auto ja setä viedään paikalliselle polliisiasemalle kuultavaksi :cold_face:

Ja siinä menis sitten kokonainen hiihtopäivä sivu suun ja Verphu saisi aivan aiheettoman etulyöntiaseman. No way!!!

Sedän on siis tyydyttävä pitämään isot masset osakkeissa - ainakin näin hiihtokaudella. Ehkä kevään ylimenokaudella vois vähän siirrellä, kun muutenkin tulee noita lepopäiviä. Josko polliisit tarjoaisivat edes kunnon kaffet komisaariota odotellessa :thinking:

Masse-setä, FA, Ei kannata vanhaa setää kadehtia, nämä ovat tosi v-mäisiä ongelmia :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth:

20 tykkäystä

Quantumscape raketin kyydissä- lähtöasema 45 USD stop lossia saa siirrellä turvavöiden kiristyessä.

1 tykkäys

Tuossakin näkee miten tulee käymään muutaman kuukauden säteellä kun ottaa vaan nikolan käppyrän ja seurailee. Aivan samanlaiset.

Ansaitsin Ehangilla 15,5e. Sanoisin että tein tuossa jotain väärin.

26 tykkäystä

Onpa ollut mielenkiintoinen “ura” sijoittajana, kun Black friday päivänä osakkeisiin hurahti. Koeta tässä tilanteessa uskoa esim Saarion kirjan perusteisiin, kun ei ole mitenkään harvinaista että jokin osake tuplaa arvonsa kuukaudessa tai jopa viikossa :smile:

Samaan aikaan kun toiset lapioivat rahaa markkinoille lisää, toinen porukka keräilee seteleitä patjan alle laskua peläten. Tosin mutuilen, että tämäkin riippuu paljon salkun koosta. Jos omaisuutta on satoja tuhansia, niin ei siellä enää yksi tuplaus niin paljon peruselämää muuta, kuin kympin salkkua pyörittävällä. Sama myös toisin päin, kun kympin salkku tippuu 50% niin elämä jatkuu. Satkun salkun kohdalla moni voi jo pohtia, että olisiko se “varma” 10% tuotto kumminkin parempi kuin epävarma 50%.

9 tykkäystä

Näille hehkutteluille ja rakettihommeleille avattiin just oma ketju, jos on jäänyt porukalta huomaamatta.

9 tykkäystä

Loisto idea, siirretään hehkuttelut sinne.

2 tykkäystä

Ei varmaan kuulu oikein suoraan minnekään muuhun ketjuun kun menee enemmän tällaiseksi ajatusten heitoksi, mutta kirjoitellaan auki jos jollain ois jotain vastauksen tynkää tähän omaan ajatukseen. Saa myös linkata johonkin toiseen ketjuun jos sieltä löytyy vastauksia.

Uusiutuvassa energiassa, vedyssä yms. buumeissa on eri toimijoiden markkina-arvot helposti kymmenkertaistuneet ja meno varmaan vaan jatkuu. Noita firmoja tuntuu ilmestyvän kuin sieniä sateella ja tällä menolla “perinteisten energiatoimijoiden” ja vaihtoehtoisen uusiutuvan ja puhtaan energian toimijoiden markkina-arvojen suhteet lähenevät vaan jatkuvasti.

Kysymykseni ehkä kuuluukin niin, että kuolevatko perinteiset energia-alan jätit kokonaan, vai investoivatko ne vaan isolla rahalla noihin uusiutuvan energian yhtiöihin ja se on se syy, miksi noista uusista ajatuksista ja innovaatioista energia-alalla sijoittajat ovat valmiita maksamaan hunajaa.

Mulla vaan tökkää ajatus siinä vaiheessa, että energialla kuitenkin on ihan oikea hintansa, eli se mitä kuluttaja siitä on valmis ja kykenevä maksamaan. Siitä tulee se tuotto energian tuottajalle ja välittäjälle. Samalla kakulla tuntuu vaan olevan entistä enemmän tunkua. Nouseeko meidän energian hinta valtavasti, vai miten edes suurimmalle osalle toimijoista saadaan järkevää liiketoimintaa aikaiseksi, elleivät vanhat jätit kuole pois?

Kyllä, niputin nyt vedyt, auringot, akut, patterit ja kaikenmaailman kennot yhteen soppaan, mutta toivottavasti joku ymmärsi ajatuksen.

17 tykkäystä

Kyllähän isot energia jätitkin investoivat tuuleen ja aurinkoon mm. Voisi kuvitella, että öljyä saattais joutua alas kirjaamaan jossain vaiheessa, mutta kyllä sitä fossiilistakin pitkään tarvitaan.

2 tykkäystä

Otitko verot huomioon myös😁

Uusiutuvia on kyllä ihan todella paljon rakentaa, jotta liikenne saadaan sähköistettyä ja vetyä tarvittaisiin mm. Terästuotantoon lisäksi.

Ainiin. 11e. Ihan voittaja olo.

14 tykkäystä

Oletteko valmiita? :joy:

22 tykkäystä

Kah, tuo EO kelpaisi.

Valitettavasti epäilen ns. Fake Newsiä :smiley:

3 tykkäystä

En muista luinko linkin täältä vai jostain taloussivustolta mutta siinä käytiin hyvin läpi miten vihreä energia on kuitenkin aika länsimaiden juttu. Afrikka kasvaa kuhisten ja sinne paukutetaan kyllä bensa- ja dieselkonetta vielä pitkään. Oisko siinä ollut joku ajatelma, että Teslan supercharger näkyy tuskin lähiaikoina Zimbabwessa, jos koskaan, mutta bensa-autoa sinne menee yhä enenevässä määrin ja infraa luodaan. Öljyn myynti on myyntiä välittämättä onko se Kalifornia vai Zimbabwe.

5 tykkäystä

Pääasiassa uudesta energia tarpeesta suurin osa tulee olemaan uusiutuvaa. Hiilineutraalius tavoitteita on jonnokin 2050 luvulle

En seuraa itse näitä kuin sivusilmällä, mutta ihan tervettä pohdintaa mitä harvemmin näkee.

Tosiaan, jos pörssissä jotain sektoria aletaan hinnoittelemaan maailman valloituksen onnistumiseen on aiheellista kysyä, mistä ne yhtiöt repivät massiiviset (odotetut) kassavirtansa taloudesta? :smiley: Muiden kustannuksella? Maksaako kuluttajat laskun?

Yleensä hyviä sijoituskohteita (pitkässä juoksussa) ovat alat, joille on korkea alalle tulon kynnys mikä mahdollistaa kestävän tuloksenteon. Löytyykö sitä tosiaan täältä uusiutuvan energian saralta mihin keksitään uusia SPACeja joka päivä…

25 tykkäystä

Kai tiedät että veroja ei joudu maksamaan tappiollisista kaupoista. Päinvastoin.

4 tykkäystä

6 tykkäystä

Näsäviisaus se on kaikista parasta. :joy:

1 tykkäys