Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Itseäni lähinnä häiritsee peesaus viestit. Se että joku nostaa kiinnostavan yhtiön pitkään tai lyhyeen salkkuun on kiinnostavaa. Se että tätä peesataan 30kertaa ei ole kiinnostavaa vaikka ensimmäiset pari kertaa antaakin jonkinlaisen infon. Vitsikin menee pilalle turhalla toistolla.

6 tykkäystä

Mitä enemmän peesattu sen suurempi syy tutustua caseen ja pohtia syitä. Mielestäni ostin/myin-lanka on todella hyödyllinen. Viesteille ei pitäisi laittaa mitään korkeaa kynnystä perusteluille ja sijoituksen suunnitellulle kestolle. Tuo on hyvä ideavirta ja myös jonkinlainen indikaattori josta voi arvioida Inderes-hivemindin tämän hetken markkinasentimenttiä.

Kuten joku jo mainitsi niin ei se nyt ole mikään kovin suuri vaiva scrollata läpi tuota lankaa, en ymmärrän mielen pahoittamista siitä että joutuu joskus lukemaan jotain joka ei itseä kiinnosta, kuitenkin löytyy joku jota se luultavasti kiinnostaa.

Parempi ratkaisu tutun osto/myynti-langan muokkaamisen sijaan voisi olla erillinen “ostin/myin pitkän salkun sijoituksen perusteluineen ei-saa-peesata”-lanka, toki paremmalla nimellä.Tämä voisi olla ihan oikeasti hyvä ja hyödyllinen lanka jota ainakin itse lukisin nykyisen ostin/myin-langan lisäksi.

16 tykkäystä

Varmaan ihmiset on miettinyt mitkä tällä hetkellä ei niin tunnetut yhtiöt voisi olla seuraavia Netflixejä tai Amazoneja. Mutta mitkä niitä olisi? Uskaltaako kukaan pohtia sitä täällä? En siis tarkoita välttämättä tämän hetken viikossa tuplaajia vaan niitä jotka kasvaa seuraavat 20 vuotta. Itse olen yrittänyt pohtia mutta en keksi mikä olisi seuraava “suoratoisto” tai “nettikauppa”.

Joku asiantuntija voisi avata ketjun, jossa keskustellaan tärkeimmistä taloudellisista tunnusluvuista ja kuinka niitä kannattaa tulkita.

Mitä tunnuslukuja seuraatte ja mitä ne teille kertovat.

Mikä tunnusluku nousee/laskee toisen kustannuksella

Mitä luette tilinpäätöksestä, tai mikä niissä mielestänne olennaisinta

2 tykkäystä

Niinkuin Visa ja Mastercard ovat mahdollistaneet “suoratoistot” ja “nettikaupat”, IT-palvelusektori tulee jyräämään tällä vuosikymmenellä, kun kukaan ei tajua ATK- jutuista ilman heitä, jos vain riittää työntekijitä bäggeröintiin.

1 tykkäys

Torontossa kuulemma miettivät kuumeisesti pistääkö bottiverkko hyökkäämään @PAHVIMUKI:n ISP:n vai Inden foorumin servereiden kimppuun, kun Inde-efekti alkaa saada sellaisia mittasuhteita, että sen aallot läikyttävät jo merivettä kanadalaisten piensijoittajienkin veneisiin.

Blue Sky Breakout voidaan kohta nimetä penniosakepuolella PKO:ksi (@PAHVIMUKI Kävi Ostoksilla) :exploding_head:

Josko vielä dippaisi, niin pääsisi hidas ja köyhäkin ostoksille :face_with_hand_over_mouth:

13 tykkäystä

Katselin tätä eilen, kun oli päivän pohjissa 0.49 ja ennen pitkää halttia ollut 0.45, että tässä ehtii hyvin perehtymään firmaan ennen ostopäätöstä, kun ei toi mitenkään keulimaan lähtenyt ja sitten täällä jätkät perjantaikaljoissa kusee sen ajatuksen päälle :sweat_smile: Taisi Pahvimuki olla tuossa aiemmin tällä viikolla ostoksilla myös Clear Blue Technologiesin kanssa, kun kurssi tykitti äkisti 0.58 → 0.75 :joy:

7 tykkäystä

kuva

@Pohjolan_Eka viikonloppuna tonkimassa uusinta EV-firmaa pintaa syvemmältä :smiley:

66 tykkäystä

Oli ihan hauska huomata Ekan olevan akkupuolella :slight_smile:

4 tykkäystä

Kumpikaan ei hyödytä ketään

2 tykkäystä

Komppaan. En kirjoita mitään kaikkein riskisimmistä lapuista, joihin laitan rahojani. Taktisesti tämä on hölmöä, sillä saattaisin saada pienivaihtoisemmissa kohteissa hyötyä yrittämällä synnyttää pientä pöhinäfomokiimaa. En tietenkään usko nickini olevan samanlainen household name kuin Aston, Eka tai moni muu, vaan kyse on enemmän periaatteesta.

Palataan asiaan, kun pahin osakekuume on hieman rauhoittunut ja ränta på ränta muuttuu pörsissä viilentäväksi räntä på ranta- eli juhannussääksi :slight_smile:

22 tykkäystä

Tuli mieleen Inderes?

6 tykkäystä

sepäs olisi hauskaa, veikkaan, että ihan fanituksesta johtuen kurssi saattaisi pompata, olipa mitä oli … ? En kyllä usko, että olisi kuitenkaan.
Taktisista syistä meidän pitäs sitten skipata Inderesiin sijoittaminen että kurssinousu ei tekisi kaikista analyytikoista taloudellisesti riipumattomia, tosin hiukka tuntuu, että saattavat tehdä vähän intohimosta ja harrastuksestakin hommia (ilmeisesti hyvin brändätty, varmaan tarkaan mietittyä :slight_smile: ) :heart: :heart:

2 tykkäystä

Jostain syystä listautumista pidetään yhtiölle kuin yhtiölle eräänlaisena merkkipaaluna ja ”ainoana reittinä” tietyn pisteen jälkeen.

On hyvä kuitenkin muistaa, että mikäli yhtiöllä ei ole selvää syytä listautua esim. yritysostoihin käytettävien omien osakkeiden paremman (helpomman) arvostuksen/likviditeetin takia, ei varsinainen listautuminen ole oikotie onneen. Päinvastoin, se maksaa paljon suoraan sekä välillisesti, jonka lisäksi se vaikeuttaa vuosittaisia operaatioita ym.

Tämä lähinnä tähän törmättyyn ihmettelyyn ”eihän se ole edes pörssissä!!!” :smiley: ”Ei sen tarvii olla” harvoin kelpaa vastaukseksi.

4 tykkäystä

Koska huhua ei kielletty niin oletamme tämän olevan totta. Mitään tapaa tästä ”varmasta” tiedosta hyötyä en kyllä keksi.

Eikö spekulointi ole mielenkiintoisempaa kuin itse faktat.

Taitaa olla jo aiemmin mainittu Delta Auto

Tekee kyllä mieli jättää sijoitukset vähemmälle kun ohimennen sattuu seuraamaan mitä jotkut kaukaiset kaverit esim. facebookissa jne postailevat. Yhtäkkiä tuntuu todella monia kiinnostavan sijoittaminen, kun pörssi on noussut niin kovasti ja tuotot ovat varmoja.
Mikäs se oli se sanonta, jonka mukaan silloin kannattaa hypätä pois kun taksikuski alkaa kertomaan sinulle bitcoinista ja sen varmasta tuotosta… alkaa vähitellen itsellä ainakin tulla se fiilis ihan normipörssinkin kohdalla.

4 tykkäystä

@Pohjolan_Eka, huomasin tuolla Mitä sinulla on salkussa -ketjussa, että sinulla on Servicewarea. Olen itsekin katsellut tuota. Onko sinulla ollut jo pitkään? Millaiset kasvumahdolliasuudet näet siinä? Onko yritys jo niin suuri että kasvu vaikeutuu?

2 tykkäystä

Yhtiöstä saattaa olla myös tällä keskustelupalstalla ketju aiheesta, mikä voi hieman avata näkymiä :wink:

Henkilökohtaisesti koen että yhtiöllä on hyvä mahdollisuus kasvaa small capista miljardiluokkaan ja aion pysytellä mukana vähintään niin pitkään kuin SW pystyy tekemään korkeaa kaksinumeroista SaaS/Service -kasvua. Kannattaa kuitenkin tutkia osake itse ja tehdä omat johtopäätökset.

1 tykkäys