Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Ei muutakin ränta på ränta ja neverstop madnes! Ja roketit vielä loppuun :rocket::rocket::rocket::rocket:

12 tykkäystä

mitenkä tuntuu kuin vähän oksettaisi.

25 tykkäystä

Pakko tulla avautumaan, tänään tuli tukkaan longi sijoituksille niin lujaa et alkaa hiukset harvenemaan, ei muuta jatkakaa :partying_face:

1 tykkäys

Onkos näille wallstreetbetsaajille tai lähinnä kohteille omaa ketjua? Vai olisiko se jo turhan kovaa jinxaamista :grin: ehtii otsikon tehdä niin koko homma sammuu kuin Aslak lynxin päälle.

4 tykkäystä

Tätä kans pyöritelly päässä että avais WSB ketjun

5 tykkäystä

Onhan tuolla jo tuo hype/pump&dump -ketju, joka aika sovita näille?

2 tykkäystä

Kohta tässä taitaa käydä niin, että lähtee opiskelijalta tuet alta, jos Noksu jatkaa nousuaan :joy: Kyydistä voi joutua äkkiä hyppäämään isoilla tuotoilla, harmi kun ei nokiat ole OST:lla.

1 tykkäys

Itse sinetöin Plug kevennyksellä sen, että opintotukea joudun maksamaan takaisin, jos isompia voittoja tulee vielä tänä vuonna. Lupasin jo olla treidailematta, mutta kauan sekin lupaus pysyi… :woman_facepalming: No onneksi tämä on ±0. Muut tuet ei pitäisi kärsiä.

Näinköhän Trumpetti olisi jo vetänyt töpselin seinästä tästä karusellista, mikäli olisi vielä vallan kahvassa.
Biden se vaan miettii maailman pelastamista, niin ei kerkii pelastella hedgefundeja.

Naked Brand räjähti after marketissa. Toivottavasti kurssi pitää, jotta pääsee nauttimaan tuotoista huomenna

6 tykkäystä

kyllä nyt on pakko vähän nipistää itseään, kun muutaman viikon tauon jälkeen ja ensimmäistä kertaa vuonna 2021 uskaltautui takaisin pörssin pariin ja foorumin pyörteeseen. Onko taas uusivuosi vai miksi raketteja ammutaan joka puolella!? Onko tämä unta!? :eyes:

Oma kokemukseni osakesijoittamisesta on suhteellisen lyhyt (noin 2,5 vuotta), mutta en olisi osannut kuvitellakkaan maaliskuussa 2020 minkälaiseen vuoristorataan sitä hypättäisiinkään. Kulunut vuosi on ollut aivan järkyttävän jännittävä ja mielenkiintoinen erilaisten maailmantalouden tapahtumien takia. Iso kiitos oman pääni kasassa pitämisestä kuuluu @Verneri_Pulkkinen, joka hienojen videoidensa avulla piti minut paremmin ajantasalla tärkeistä uutisista kuin kukaan muu :smiley: Haluan myös kiittää inderespodia mahtavista aiheista ja uusien näkökulmien avaamisesta. :clap: Yleisesti iso kiitos inderesin väelle kaikesta!

Onneksi fundamenttisijoittaminen on vahvasti juurtunut johonkin syvälle. Ainakaan oma tarkoitukseni ei ole käyttää pörssiä vedonlyöntialustana. Haluan omistaa hyviä yhtiöitä, tukea kansankapitalismia ja vaurastua samalla suhteellisen pienellä riskillä. Tiedän tiedän olen myöhässä, mutta toivotetaan nyt onnea kaikille vuoteen 2021 ja tehkäähän hyviä osakepoimintoja! :slight_smile:

18 tykkäystä

KOSS teki jo 480% niin jengi laskee että vain 255% nousseella on vielä käyttämätöntä upsidea :rofl:

4 tykkäystä

WSB mennyt privaatiksi (suljettu?)!

Kyllä nyt kuohuu, ei malta mennä nukkumaan. Hurjaa, jos korkeammalta taholta on tullut käsky laittaa ovet säppiin.

tai sitten vaan huoltokatko, tiedä siitä.

Edit: Discordi näköjään myös alhaalla

Edit2: GME ottaa osumaa after hourseilla! -20% muutamassa minuutissa

Edit3: Reddittiin perustettu uusi ryhmä Wallstreetbetsnew

Edit4:

Huoltokatkohan se oli :wink: päivystysvuoro päättyy tähän, nyt nukkumaan

5 tykkäystä

kuva

"In a statement given to TechCrunch earlier today before the WallStreetBets subreddit went private, a company spokesperson says, “Reddit’s site-wide policies prohibit posting illegal content or soliciting or facilitating illegal transactions. We will review and cooperate with valid law enforcement investigations or actions as needed.”

1 tykkäys

Juurikin noin, sielunsisar hyvä. Eipä olisi Juurikki osannut paremmin sanoa. Arvosalkun mausteena on vielä tai enää vähän aikaa viimeinen käänneyhtiö, Nokia.

Sitten Juurikki siirtyy muihin harrastuksiin ja vähentää riippuvuuttaan tähän rakkaaseen aikaa syövään harrastukseen, joka antoisuudestaan huolimatta estää jotain tärkeämpää.

Lupaan laittaa viestin ens’alkuun viikoittain, vaikka jo huomenna tai ensi viikolla salkut olisivatkin ideaaliasennossa, jolla voi mennä läpi lamat ja hybrikset.

Yli 10 vuotta pelistä pois olleena ei tunnu 3:n Q:n (9 kk) jälkeen yhtään pahalta liueta pois, kunhan sitä ei tee totaalisesti, vaan lähettää ainakin ne joulukortit.

4 tykkäystä

Sain viime perjantaina vajaan viikon bannit shitpostaamisen takia, kun menin vitsailemaan väärässä ketjussa että Bidenin vaalivoiton jälkeen sijoittajat ovat kauhoneet salkkuihinsa kaikkea skeidaa mikä liittyy tulevaisuuteen ja teknologiaan.

Kun teen paluun foorumille niin joka ketju on täynnä sijoittajia jotka kauhovat salkkuihinsa kaikkea skeidaa mikä liittyy menneisyyteen ja retroiluun.

Onneksi nyt on WSB laitettu säppiin toistaiseksi niin voidaan ruveta taas fomottamaan Fuelcellin kaltaisia laatuyhtiöitä. Saadaan joku järki tähänkin touhuun.

14 tykkäystä

Fuel cell? Joo toi Fortum ja muut isot pojat energia-alalla taitavat olla niitä vetyvoittajia, jotka lopulta korjaavat innofirmat valtaamalla tai ottamalla rengeikseen. Get real.

2 tykkäystä

Onko noita jenkki optioita jotenkin mahdollista ostaa suomesta?

Kun ei uni tule silmään huomista Noksuaamua odotellessa, niin pakko on lohduttaa, että joskus bänni on hyvä juttu.

Juurikki sai sentään 2 viikon bännin tuossa Joulun alla ja se oli oikein hyvä juttu. Itse asiassa kaikista aktiivisimmille jäsenille voisi järkätä omaehtoinen bänniautomaatti.

Jos vaikka Inderes ottaisi yhteyden SPR:ään ja sopisi, että keskustelupalstan jäsenet voivat lahjoittaa x€ ja luvata, että: mitä tahansa.

Riittää kun kertoo palstalla. Kun raha liikkuu ja kasvot menee, jos ei toimi rangaistuksena esim. lahjoituksen tuplauksen muodossa, niin.

Juurikki ei ole SPR:n varainhankkija, vaan tietoinen siitä, että esim. Katriinan uhrien auttamiseen Punainen Risti oli ainoa, jolla oli valmius heti silloin, kun osavaltio ja liittovaltio pääsivät vasta kinastelemaan, kummalla on vastuu.

1 tykkäys

En kuitenkaan halua liikaa keskittyä tiettyyn toimialaan koska emmehän tiedä vielä miltä tulevaisuus näyttää. Mainitsin Fuelcellin, koska tietääkseni kukaan ei ole tällä foorumilla edes yrittänyt puolustaa sitä. Näitä tapauksia on kymmeniä ellei peräti satoja joihin on törmännyt pyöritellessään firmoja selaimen tabeissa.

Tein jopa ketjun eräälle Magnite-nimiselle firmalle jonka osakkeet möin pois vähän aikaa sitten. Syynä myyntiin oli se, että firmassa ei ole mitään omistamisen arvoista. Se vaan nousi, koska Biden koska Cathie Wood koska rokotukset. Punaisia lippuja oli sitäkin enemmän. Jos haluaa omistaa yhtiötä, joka on arvoketjun huonoimmassa kohdassa, mukaan vaan.

Joulukuussa holdasin Renesola-nimistä aurinkovoimaloiden joka on “a leading global solar project developer and operator. The Company focuses on solar power project development, construction management and project financing services.” Käytännössä tämä tarkoittaa että he asentavat aurinkopaneeleja paikalleen. Varmaan ihan mahtava vallihauta tässäkin bisneksessä. Jos foorumilta löytyy muutama terve käsipari ja sähkärin paperit niin voidaan perustaa kilpailija. Menee varmaan tosin hetki että päästää 1,5 miljardin dollarin market capiin kiinni kun ei olla listattuna NYSE:een.

Kaikilla on varmaan omat suosikkinsa olleet näissä, toivottavasti olette myyneet ajoissa. Sähköautojen latauspisteiden asentaminen maahan on varmaan tosi monimutkaista :smirk: microgridit ovat varmaan jotain avaruusolentojen teknologiaa :astonished: Bitcoinien mainaamista wautsi wau wau. Olen tullut entistä hullummaksi tutkiessani kaikkia keskinkertaisia bisneksiä :crazy_face:

2 tykkäystä