Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Ohessa huipputarkka kuvaus tunteistani katsoessani Qt:n kurssikäyrää:

41 tykkäystä

Joo päivällä löin lihoiksi yhden ranskan pullan :slightly_smiling_face:… sillä valmistauduin illan dippiin… niin se vain alkoi lopussa räpse käymään kun tavaraa alkoi tulemaan lisää salkkuun kynnet kerkesin jo syödä kun popparit oli jo loppu ja pelko perseessä että yritinkö liian alhaalta ostaa. Nooh tää on nyt sitä salkun tiivistämistä mistä kirjoittelin aikaisemmin tuonne salkun tuotto osioon…

5 tykkäystä

Futuureissa indeksit punaisella ja vix vihreällä, tänään lasketaan pörsseissä?

1 tykkäys

Heräsin aamulla pieneen Ränta På Ränta krapulaan.

artworks-000375937848-rw96et-t500x500

Mietin oliko se tässä, kaikki. Niin kaunista, niin lyhyttä, kuin nuoren naisen hymy.

Sitten näin tämän.

Kiitos, Inderes. Ei anneta tänäänkään bileiden loppua.

41bOCwuWeGL.SX331_BO1,204,203,200

17 tykkäystä

Voi eka, täällä on jo kauhottu lisää 62 eur paljon + vähäv 71 (osa kevennetyt 75-80) kohtuullisesti lisää eilen haastatteluun, en edes kuunnellut loppuun… Is it too late now? :pensive: Aamu huutaria jännittäen.

Mutta onneksi sinulla on hyvää silmää löytää muuta kivaa ja muistatko esim yhden firman jolla on Osari 25.2. Jota meni Viljon salkkuun? Sen uusista tuotteista yksi kasvoin 286% vuodessa, jos en väärin muista. :wink:

3 tykkäystä

Ehkä ulkomailla, mutta Inderesin target price vaikuttaa pääosin olevan enintään 1vk forward markkinoiden mukaan :sweat_smile:

3 tykkäystä

MM95 ja QT lisää 95e.
Missä olit silloin? Ensimmäiseen Kalle 10v ei jännitykseltä malttanut pysyä tv:n ääreellä ja piti juosta naapuriin katsomaan kolmas erä. Voittoa juhlittiin banaanisuklaajäätelöllä. Vasta maanantaina tajusi että olikin maailmaa(tai ainakin Suomea) mullistava juttu. Vielä 25vuotta myöhemminkin voi maistaa jätskin kun muistelee tapahtumaa.
QT tavoitehinta 95euroa. Istun vessassa ja laskeskelen tuottoprosentteja. Harmittelen sijoitukseni kokoa. Valitsen mielessäni vähän parempaa saunaolutta illaksi.

9 tykkäystä

Näitä nostettuja TH katsellessa pisti silmään, että eikö kukaan voinut antaa sitä tasan sadan euron TH?? Ärsyttävästi pari euroa yli tai alle :smiley: Vai onko se psykologiesti vaikeampi numero?

2 tykkäystä

Minua juuri ärsyttää tavoitehinnoissa liiallinen tasanumeroiden käyttö.
Targetit aina 7,00 , 7,50, 8,00 jne.
Ihan yhtä hyvin voisi olla 7,20 tai 7,70 - Onhan siinä merkittävä prosentuaalinen ero.

Tietenkin on myös poikkeuksia. Pääsääntöisesti kuitenkin pyöristetään tasaeuroon tai 50-senttiin (alle 10€ lapuilla)

Eikö QT just annettu posarin jälkeen 72 vai oliko 75e tavoitehinta ja nyt kun kahden viikon jälkeen kuultiin samat asiat, niin olikin äkisti tarpeen nostaa 95e? Meneekö tämä meno jo siihen, että seurataan markkinaa noilla hinnoilla, kun ei haluta antaa vähennä suositusta? Olisiko tuo hinta eri, jos QT ei maksaisi Indelle seurannasta?

Edit: tietenkään raporttia ei olisi, jos ei maksettaisi seurannasta, mutta olisi mielenkiintoista tietää, olisiko tuo TH sama, jos tämä olisi ns. riippumattoman tahon analyysi.

14 tykkäystä

Nordealta tuli 98 euroa. Viimeksi syksyllä laajassa raportissa oli Inderekseltä vähennä suositus. EIköhän tästä koko bisneksestä menisi uskottavuus jos asiakkuus veisi objektiivisuuden. Tavoitehintaa ei olisi ollenkaan jos Inderes ei seuraisi QT:ta.

Ai kuten Ahlstrom - Munksjö tavoitehinta 17.84 euroa?

Kannattaa lukea niitä analyysejä (ja eilinen Vareliuksen haastattelu) eikä tuijottaa targetteja. Eilinen oli hyvin informatiivinen päivä Qt:n tulevista vuosista, pullat on ihan helvetin hyvin uunissa + osingon maksamattomuus kielii epäorgaanisesta kasvustakin lähivuosina.

EDIT: Ja jos Qt ei maksaisi Inderekselle mitään niin mitään raportteja ei olisi edes tehty. Ihan perusjuttu että firma maksaa analyysin tehneille firmoille palvelusta.

10 tykkäystä

On varmaan hyvin tuskaissaa antaa noita targetteja. Excel sanoo, että liian hapokasta, mutta case vaan etenee niin hyvin, että analyytikko uskoisi vahvasti olevansa väärässä jos kääntäisi vähennä puolelle. Sitten on vaan pakko taiteilla lisää suosituksen mukainen tavoitehintakin.

Kyyninen voi toki olla. Itse en kuitenkaan usko asiakassuhteen vaikuttavan tavoitehintojen muodostumiseen.
Mikaelillahan on tietenkin oma lehmäkin ojassa QT:n suhteen (liputus 50k€ jo aikoja sitten). Mutta hänhän ei voi treidata suosituksiaan vastaan. Nyt kun suositus on lisää, ei hän voisi rahastaa. Minusta tekemisen integriteetti paistaa muutenkin läpi. Jos Inderes yhteisö ei luottaisi riippumattomaan analyysiin… ei inderesistä paljoa jäisi enää jäljelle.

6 tykkäystä

Inderesin tai Mikaelin riippumattomuuden epäileminen on mielestäni turhaa, enkä usko siihen tipan vertaa. Tottakai analyysiin vaikuttaa aina analyytikon henkilökohtaiset mielipiteet ja päätelmät, mutta mielikuva mahdollisesti puolueellisesta analyysistä on, ainakin Inderesin kohdalla, väärä.

Itse kuulun siihen, ilmeisen pieneen, ryhmään, joka edelleen sitkeästi pitää kiinni ajatuksesta, että QT:n arvostuksessa on iso kupla. Totesin viime vuoden kesäkuussa, että se, etten palannut omistajaksi saattaa osoittautua virheeksi “suurella todennäköisyydellä”. Kun nyt katsoo kurssia voin valitettavasti todeta olleeni oikeassa. Tarkoitin silloisella kommentilla yhdistelmää QT:n tuotteita, palveluita ja arvostusta. Nyt yhtiön arvostus tuntuu olevan ainoa merkittävä pörssikurssia ohjaava tekijä. Alle sadan miljoonan liikevaihto ja yli kahden miljardin mcap vaatisi omasta mielestäni paljon enemmän liiketoiminnan oletettuun kehittymiseen liittyviä perusteluja.

Mutta, ehkä näitä QT-juttuja voisi palautella vähitellen myös QT-ketjuun? Kahvihuone ja Pörssien suunta -ketjut ovat jo yhtä QT:tä, kun joku keksi, ettei QT-ketjussa saa enää esittää QT-mielipiteitään. :slight_smile:

15 tykkäystä

Innofactoriinkin vihdoin näkemystäni vastaava targetti! tais siis en vielä luenut raporttia, mutta @Kunhalvallasaa kanssa ollaan tuolla muhinoitu jo sieltä 0,4 ->>> eteenpäin :slight_smile:

Ollut jo pari kvartaalia suurin It-palvelu positioni, muut ovat Gofore ja Digia, salkussa käväisi myös Tieto-evry pohjalta ostettuna ja helpoin nousu rahastettuna :slight_smile: It-Palvelut on hyvä sektori, kun oli halpa ja turvallinen, korona hyötyjiä ja hyvät ajurit ja kasvoivat kaikki… Nyt toki korjaantunut vähän paremmille tasoille, jotka tätä kuvastavat… siellä ne vähän aikaa sitten vielä kaikki mörni, Siili mukaanlukien…

1 tykkäys

Tänään ylpeä Kreaten omistaja, makkina-arvo huikeat 287 €!

Mutta asia: taisin kertoa karhuilu-langalla tehneeni harvennushakkuuta salkussa, oli kesällä/syksyllä huikan rönsyillyt…

Ja nyt huomaan että yli puolet (3/5) yhtiöistä on naimisissa Metsä Fibren Kemin investoinnin kanssa. Valmet, Kreate ja Lehto. Jos saisi vielä Pihlis ja Wärre sopparit :wink:

Mutta oudointa on, etten osaa sanoa 32 vuoden piensijoittajan kokemuksella onko tämä riskienhallinnan kannalta hyvä vai huono asia. :thinking:

1 tykkäys

Näkyykö muilla kreaten merkityt osakkeet nordeassa? Itselläni ei vielä mitään ilmoitusta niistä

Pullat ON hyvin uunissa mutta jos kurssin suhteen mennään kuplaan ennenkun pullat kypsyy saattaapi seurauksena olla monta itkevää koti-isää jos noustaan parabolisesti ilman kontrollia ja se kupla jossain vaiheessa puhkeaa (joku riskeistä toteutuu ja ilmenee heikkoutta). Olisin mieluusti nähnyt hieman maltillisemman tavoitteen noston… nyt on valitettavast kyll vahva tuntuma että häntä heiluttaa kissaa ennemminkin kuin toisinpäin… :thinking:

Perjantain kunniaksi foorumi pullollaan Qt ja Kreate miljonäärejä :face_with_hand_over_mouth:

4 tykkäystä