Inderesin kahvihuone (Osa 2)

No nyt on taattua laatua :smile: no ei vaiskaan. Heitätkö linkin artikkeliin? Vai onko tuo screenshotti jostain gallupista?

Jahast. Huomenta vaan tänne kahvihuoneelle. Katselin että osto ja myynti ketjussa aikas paljon kuhinaa,kävin kurkkaamassa karhuveljien ketjun… Totesin että tänään on laskupäivä. Kurkkasin salkkuun ja näinhän se oli. Nyt koetellaan niitä kaikista tuoreimpia sijoittajia. Itsellä ei sormi lähelläkään myyntinappia,ostoksilla meinasin mahdollisesti käydä.

Kun laittaa tämän “laskun” perspektiiviin niin kyseessä on paluu niinkin kauas menneisyyteen salkun kokonaisarvossa kuin perjantaihin. Mutta aurinko paistaa ja keväthanget sulavat. Silloin mesikämmenet heräilevät

12 tykkäystä

Screenshotti Kauppalehden pörssin etusivun alalaidasta.

1 tykkäys

Ottakaapa rauhallisesti, oma salkku 80k miinuksella (tänään).

37 tykkäystä

Kauppalehden softassa ollut aina tollainen ihme listaus. Mulle ei ikinä selvinnyt kuka niitä suosittelee ja millä perusteella. Joku kauppalehden lukijoiden gallup? Joskus hetken seurailin tota listaa vuosi sitten ja totesin ettei se korreloi kurssiliikkeisiin ainakaan.

3 tykkäystä

Periaatteessa typerää minun tähän tätä kirjoittaa, mutta tässä homma korostuu tämän CCIV kanssa, mikäli tuon nyt pahasti kyykkää.

Melkein voisin sanoa vihaavani tällaista lisäystä viesteihin, varsinkin jos siinä viestissä ei ole juuri muuta. Tässä tapauksessa viestissä on paljon muuta joten ei ole malliesimerkki. Mutta silti, moni täällä saattaa saada tällä hetkellä pataan, tai ainakin tuntuu helvetin inhottavalta kun kivat tuotot sulaa. Yleensä silloin ilmestyy ne omistajat jotka kertoo “onneksi myin parhaalla huipulla kun omaan ihan hiton hyvän kristallipallon”. Tungetaan siis se puukko toisen haavaisaan peräaukkoon.

Jos tarvetta näkee kertoa oma onnistunut tarina, niin sen voisi tehdä toisaalla ketjuissa ja tässäkin viestissä olisi riittänyt “tällä hetkellä en omista / en enää omista” tmv neutraalimpaa.

Itse EN OMISTA edelleenkään tätä lappua, mutta kyllä tuo silti tuntuu melkein pahalta jo muiden puolesta jotka sitä omistaa. JA sama pätee kaikissa näissä, toisen unelma ja onnistuminen voi olla toisen paha tappio ja painajainen.

Yhteisön kannalta pahinta on olla ottamatta muita huomioon. Empatia on hieno asia. Pätee myös niille Quutin , Harvian, lääketehdas GGYY ja vatupassin omistajille, hehkuttakaa ja kehukaa ottaen huomioon tilannetaju. Joskus voi tulla turpaan niin pahasti monelta saralta, ettei jaksaisi jokapaikassa kehuskelua ja SILTI haluaisi lukea tätä foorumia ja sen tiettyjä ketjuja.

Nimimerkillä, “omassakin salkussa on tällä hetkellä se nurkkaus, joka saa pataan kunnolla (ja on saanut jo toista viikkoa)”, ei niin paljoa lämmitä vaikka se toinen puolikas menestyy

edit. by the way, itsekin tuolla samaisessa ketjussa melkein huutovaroitin tuosta CCIV, että vaikuttaa tulevan paha ryminä kun uutiset kerrtoaan, mutta mutuahan sekin oli. Nyt jälkikäteen on kuitenkin dorkaa mennä kertomaan “mitä minä huusin ja mutuilin”…

edit2. ja siis ei ole varsinaisesti nimimerkille tämä kohdennettu, huono esimerkkikin loppujen lopuksi tämä, tässä asia otettu aika neutraalisti jopa esille, mutta vieläkin neutraalimmin voisi tuoda perusketjuissa

33 tykkäystä

-3,36% salkku kirjoitushetkellä joten sulaa täälläkin. Ymmärrän kyllä pointtisi, huutelu on helppoa kun menee joskus tuurilla oikein ja jos menee pieleen niin sitten ollaan ihan hyshys. Tuossa viestissä ensisijainen tarkoitukseni oli nostaa esille sitä miten tämäkin SPAC käyttäytyi niin samalla tavalla kuin moni muukin pre-deal hypespac. Aion jatkossakin myydä omistukseni vastaavissa tilanteissa samalla periaatteella.

4 tykkäystä

Kyllä, samaa mieltä ja tuosta jotenkin vain pääsin tuohon aiheeseen ja hieman epäreilua linkittää oma viestisi tuohon. Pahoittelut.

7 tykkäystä

:person_raising_hand:t3: Täällä on ainakin yksi joka ei myynyt CCIV:tä ja en tiedä myynkö tänään, hankintahinta 13,3$ et saahan noista vielä ok tuotot… ei ehkä pitäisi lähteä näiden spacien kanssa touhuamaan kun en näistä mitään ymmärrä, luulin että jos yhdistyminen toteutuu niin se olisi vaan hyvä uutinen (joo ymmärrän että arvo oli mitä oli, mut anyway) :sweat_smile:

No ehkäpä näistä taas oppii…

Kieltämättä vähän sellainen fiilis että mies on polttanut koko ikänsä tupakkaa ja on nyt henkitoreissa keuhkosyövässä. Sitten tulee toinen viereen ja toteaa: “joo mäkin poltin joskus mutta sitten totesin että tässähän voi tulla vakavia seuraamuksia ja lopetin ennenkuin sain syövän. Nyt olen todella terve. Mutta tsemppiä sulle.”

Edit. Parille tuttavalle koitin ohjeistaa parissa noissa hypelapuissa että ottakaa edes välillä voittoja ulos, mutta aika vaikeana ovat nyt olleet. Kyllä se on vähän karu katsella sitä.

1 tykkäys

Eihän tuon keissin tulevaa kukaan oikeasti voinut tietää. Vaikka on vahva mutu johonkin, niin silti voi tapahtua toisin. Yleiset vaihtoehdothan olisi ollut a)keventää ajoissa/liian ajoissa, b) myydä hieman myöhässä / liian ajoissa c) katsoa kuinka käy. Kaikkea siltä väliltä, mutta jos se olisi niin helppoa, niin hitto kuinka paljon pörssirikkaita olisi enemmän ja varsinkin lyhyessä ajassa. Kaikkihan on vielä auki tuostakin, myydessä ne voitot/tappiot realisoituu.

2 tykkäystä

Siis mullakin on vielä melkein puolet jäljellä CCIVtä, ja ei todellakaan ole mitenkään paha mieli siitä, etten ole myynyt kaikkea pois “ajoissa”.
Tämähän on vasta alkutekiöissä tämä Lucid keissi.
Aioin, ja aion yhä edelleen sijoittaa tulevaisuuteen tämän kanssa, eihän kukaan voi tietää millainen Tesla #2 tästä vielä kehittyy.
Joten turha murhe pois ja kohti uusia pettymyksiä. :+1:

3 tykkäystä

Jos joku vertaistukea kaipaa niin olen CCIV omistajana tosin vielä plussalla. En ole myöskään myymässä tämän hetkisen tiedon perusteella. 10:30am olisi jokin podcasti lucid&cciv. Katselen tuon ja mietin sitten uudelleen. Muidenkaan osakkeiden osalta ei toistaiseksi myyntipainetta, ehkä jotain ostoja tällä viikolla… ps.mennään jo lähes -10% päivätuotolla :grinning:

4 tykkäystä

Yksi iso punainen päivä ja jälkiviisaita ja kristallipalloilijoita riittää :smile:

Eiköhän CCIV / Lucid matkalle vielä monta FOMOa mahdu. Omasta pelipositiosta myyty jo omat pois. Loput lähtenee näillänäkymin ennen PIPE lockup loppumista, eli ennen syyskuuta.

2 tykkäystä

Kursseillehan voi käydä jatkossa miten vaan. Hypelappujen kanssa toimimisesta oppii paljon kun kerran tai kaksi käy ikävästi. Kovan tuoton toinen puoli on iso riski sekä voitot ja tappiot ovat spekulaa realisoimiseen asti . mitä näitä sit onkaan. Kun hype on kunnolla päällä ja on voittoputkessa, niin sitä ihmisluonnon mukaisesti kuvittelee osaavansa enemmän kuin osaakaan. Omien kykyjen rajallisuuden ymmärtää helpommin rulettipöydässä.

4 tykkäystä

@lee2sos mistäs sivulta screenshotin näkymä on?

1 tykkäys

Ettei kukaan luule kristallipalloa niin hyväksi että kaikki CCIV:t olisi myyty huipulla niin omat myynnit aikajärjestyksessä:

15
18
22
23
29
33
32
35
38
49
53
60
60,7

10 tykkäystä

Tuntuu kyllä siltä, että laajalla rintamalla on lähdetty hypeen mukaan kun lukee porukan avautumista jopa vuosien tuottojen sulamisesta täällä. Edellinen isompi dippi oli marraskuussa menneenä vuonna. Allekirjoittaneella suli salkun arvosta lähemmäs 20% n. 1,5 viikossa. Siitä onkin sitten tultu parhaimmillaan reilu 40% ylös taas. En omista yhtään lappua joita voisi luonnehtia hypeksi. Suhteellisen laajalla hajautuksella arvoa ja kasvua suhteessa about 75% / 25%. Rahoitus puolelta löytyy mm. Sampo, Capman ja Sievi Capital. Teollisuuden puolelta mainittakoon Cargotec ja Metso Outotec. Kasvun puolelta sitten vaikka Kamux ja Harvia. Rajuimmat “pelilaput” lienee Remedy ja Evolution Gaming molemmat n. 3-4% positiolla. Sitten on jotain ihan kokonaisuuden kannalta mitättömiä kokeiluita kuten Aker Offshore Wind.

En kyllä omalla kokoonpanolla ihan vähästä panikoi. Ison korona dipin aikaan viime keväänä täällä lähinnä hehkutettiin punaisia päiviä raikkaina tuulahduksina ja hyvinä ostopaikkoina. Enää ei tunnu näin olevan. En keksi muuta selitystä kuin sen, että yhä useammat ovat lähteneet hypeen mukaan ja melko isoilla panoksilla.

2 tykkäystä

Nordnet infront web traderista. Maksaa kympin kuussa mut vissiin saa ilmaiseksi ainakin jos tekee tarpeeksi kauppaa.

Muuten sysipaska (mm. tuntuu ettei osakkeiden hinnat tule aina oikein näkyviin :smiley:, että itse kaupankäyntiin nordnetin perus sivu omasta mielestä parempi) mutta tuo screeneri ja välittäjätilastojen selailumahdollisuus tekee siitä kuitenkin imo ihan rahansa arvoisen palvelun.

2 tykkäystä

Nämä esimerkit ovat juuri nitä syitä miksi hypejunat ovat niin vaarallisia. Jos rahanteko olisikin niin helppoa että ostetaan vaan joka lappua joka juuri nyt on raketoinut… ja vaikka kuinka ynnää että hyppään stiten heti ulos kun kääntyy laskuun niin tätä ei aina voi tehdä koska markkinat eivät ole auki 24/7… ja jos tulee joku iso heilahdus koska joku uutinen, kurssi on jo kellarissa siinä vaiheessa kun asiasta kuulet. Tai jos nousu oli puhtaasti WSB-tyylistä ilman puhaltamista ilman fundapohjaa ei hommasta voi tulla oikein muuta kuin näppylöitä pitkässä juoksussa.

Treidaamisen ja sijoittamisen ero… tuommoisia lappuja voi treidata (muistaen riskit) mutta niihin sijoittaminen on haastavaa jos -1% indeksirasahdus kadottaa kymmeniä prosentteja lapun hinnasta, sijoituscase ei selvästi ollut kovin vahva…

2 tykkäystä