Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Unohdat jo neljännen viestin verran tärkeimmän pointin. Takkerrut teemaan että miehiä aletaan syrjiä, koska tämän hetkisten tietojen perusteella alalle valmistuvista 2/3 on miehiä. Unohdat kätevästi kokonaan tärkeimmän pointin pitkän ajan tavoitteesta. Huolesi miesten syrjimisestä ovat siis täysin turhia. Pystytkö perustelemaan kantasi, jos katsot asiaa pitkän ajan tavoitteesta? Oletetaan että valmistuvien määrä kohoaa lähemmäs 50/50? 40-50 vuotta sitten itseasiassa alalle valmistui enemmän naisia kuin miehiä :wink: Kuulostaa siltä, että tartuit koko teemaan vain otsikkotasolla “Halutaan palkata 50/50 suhteessa miehiä ja naisia”, → iik! Nyt miehiä syrjitään…

Eiköhän se ole koko ajan menossa siihen suuntaan, että rekryissä piilotetaan mm. nimi, sukupuoli ja ikä. Soveltuvuustestit ja haastattelut kun tekee kolmas osapuoli ja rekryyjä ei tiedä kyseisiä tietoja niin kenellekään ei ole varaa pahastua tai puhua syrjinnästä.

Niin kuin sanoin, en halua puhua oletuksilla, koska ei ole mitään takeita että oletukset toteutuvat. Kysyn toistamiseen, oletko lukenut viestini aiheesta, ajatuksen kanssa? Vai hyppäsitkö kiinni yhteen viestiini “otsikkotasolla”? Ja nyt painotan ajatuksen kanssa, sillä jo parissa kommentissa ymmärsit, tarkoituksella tai vahingossa, argumentin sisällön aivan väärin.

Parempi tapa olisi esittää artikkelissa tavoite saada naisia kiinnostumaan alasta enemmän ja jättää puheet palkkauksesta pois, sillä tasa-arvon toteutuessa, palkkauksella ei ole merkitystä.

Kannattaisin tätä täysin. Tosin vaativimmilla asiantuntija-aloilla se vaatii kolmannelta osapuolelta aika paljon osaamista, jotta valintaprosessi onnistuu.

Ei ole mitään syytä olettaa että kehitys menisi tuohon suuntaan. Päinvastoin, kaikki olemassaoleva data osoittaa että mitä tasa-arvoisempi ja vapaampi yhteiskunta on, sitä segrekoituneemmat työmarkkinat sukupuolten välillä ovat. Vapaassa yhteiskunnassa jokainen yksilö valitsee itseään kiinostavan alan, ja miehiä ja naisia keskimäärin kiinnostaa eri asiat eri suhteissa. Sellaista tasapainoa jossa jokaisessa ammatissa olisi saman verran miehiä ja naisia ei voida ikinä saavuttaa muuten kuin pakottamalla. Enkä ymmärrä miksi siihen pitäisi pyrkiä.

Ihmiset ovat erilaisia, ja nämä erilaisuudet näkyvät myös tilastollisesti populaatiotasolla, korreloiden esim sukupuolen kanssa. Miksi tätä erilaisuutta ei voi vain hyväksyä?

18 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/ostin-myin-juuri-asken-ketju-osa-2/12554/3583?u=passiivinen_indeksim

Melkosen hyvin onnistuin itseni jinxaamaan, lol. Futuurit lähti laskuun samalla sekuntilla kun tän kirjoitin :sweat_smile:

5 tykkäystä

Selkeesti algot huomasi sun kirjoituksen ja tuli ns. sell the news :smiley:
Otitko paniikkimyynnin kun heti nousi takasin ja korkeammalle SP500? :slight_smile:

2 tykkäystä

Onko se tänää:

:fire::fire::beer::sunglasses: :chart_with_upwards_trend::chart_with_upwards_trend::chart_with_upwards_trend:

23 tykkäystä

Jenkkien työttömyysstatsit ulkona, Unemployment rate drops to 6.2% from 6.3%.
Futut nousussa, karhuilu peruttu

5 tykkäystä

Nyt sitten vaan katsotaan että selviääkö härät jenkkiavauksesta kunnialla. Vahvalta näyttää tuo ensireaktio tuohon Nonfarm Payroll Reporttiin. Jos saataisiin vahva toipuminen viikon päätteeksi.

6 tykkäystä

Oispa jo aika vähän keuliakin

1 tykkäys

Vastaan täällä. Koin, että Zaptec on nyt houkuttelevampi viime aikaisen korjauksen jälkeen. Uskon myös, että pääsen vielä ZS kyytiin ennen Q1 :slight_smile:

4 tykkäystä

Kiitos kyllä musiikki aina piristää vaikka karhut on hakenut tanssiin viime aikoina😄

1 tykkäys

Aamulla kauho osakkeita “halvalla” sen minkä kerkes ja oli iha valmiina kauhomaan lisää jenkkiavauksesta mutta kuulema bileet peruttu…

Fiilis on nyt tämä

5 tykkäystä

Joo, se oli Takukirjasta sivu 4. Antijinx myin 400kpl 1.04. Loput jätin. Laskuun lähti. Vähä vkl karkkirahaa :laughing:

2 tykkäystä

Jenkkien avaus viime päivinä:

nasse

37 tykkäystä

Jaahas, perus -5% salkussa ties kuinka monetta päivää putkeen.

21 tykkäystä

Haluaako joku neuvoa tyhmää? Mitä oikeita negatiivisia puolia on, jos ostan jotain OTC osaketta? Esimerkiksi Nintendoa jenkkipörssistä.

Punoittaa 1,4-1,8% välillä tältä päivältä…Kävi jo tunti sit 0,04 vihreälläkin. Omista ti-ke ATH lukemista tultu ehkä 3-4% alaspäin (Solteq ylipaino alkuviikosta). Ei tässä vielä ole tapahtunut mitään…vielä…

https://rockbc1967.kuvat.fi/kuvat/Sekalaisii%20huumorjuttui%20%20Miscellaneous%20humor.../Talvi%20the%20Winter%20and%20all%20gifs/work%20start%20kottikärry%20gif.gif?img=img2048

10 tykkäystä

Vaikka täällä sanotaankin, että ei tässä ole vielä mitään korjailtu niin vähän on jo lisähapen tarvetta, kun oma Plug positio -30%. Ostin @$63 kun oli anti, mentaliteetilla “Kyllähän tämä mulle kelpaa kun instikoillekin!”.

No longinahan tässä ollaan ja usko yrityksen tulevaisuuteen silti vahva, lisäillään jos nuo pohjat löytyy jossain vaiheessa.

12 tykkäystä