Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Jokainen on itse vastuussa ostoista ja myynneistään. Nostan hattua kaikille, jotka vaivautuvat kirjoittamaan muutaman perustelun kaupoillensa, mutta en sellaista odota saati vaatisi. Juuri saman firman toistuminen ketjussa päivän aikana saa tuntosarvet herkäksi alkaa tutkimaan mitä tapahtuu oli kyse sitten treidipositiosta tai pitkän salkun ostosta.

Itse olen tyytyväinen kun kryptot ovat omassa ketjussa, ja O/M ketjun keskustelu liittyy taas suurimmalta osin pörssilistattuihin :smile:

21 tykkäystä

Ja kerran kuussa kahvihuone täyttyy viesteistä joissa ihmetellään ostin/möin ketjun viestejä…

10 tykkäystä

Mä en käsitä tätä, että omakotitaloon rahansa sitoneet odottaa, että yhteiskunta maksais omaisuudenhoitoon liittyvät kulut kokonaan. Kukaan ei oo koskaan luvannut, että asumiseen sijoittaminen ois riskitöntä, vaikka suomalaiset on ehkä halunneet moista kuvitella. Viittaan siis tähän YLE:n juttuun Suomen luopuminen öljylämmityksestä voi tuoda omakotiasujille jopa 20 000 euron laskun – espoolainen öljylämmittäjä: Varsin epäoikeudenmukaista

11 tykkäystä

Alla tähän tulikin hyviä kommentteja. Jos se sama firma alkaa koko ajan toistua ostoissa, niin kyllä siitä tietoa asiasta kiinnostuneet hakevat itsekin.

Toisaalta ei se paljoa vaadi vähän perustella, että miksi juuri toimi näin oli kyseessä osto tai myynti. Mielestäni tuo olisi kuitenkin hyvä olla vapaaehtoista, muuten ei siellä kirjoitella kuin viiveellä onnistumisia.

Kyllähän tämä näinkin toimii on mun mielestä huono perustelu sille, miksei jotain voisi tehdä optimaalisemmalla tavalla.

1 tykkäys

Kertoo suuresta uusien sijoittajien määrästä, että tämä täsmälleen sama keskustelu käydään ihan uutena ideana täällä useasti vuodessa. Keskustelijoina tietysti foorumin uusimmat. Eihän sitä mistään voi tietääkään, kun vanhan kahvihuoneen läpikäynti on sula mahdottomuus uusille. Vanhat pierut ei enää jaksa edes kommentoida että tämä on jo läpikäyty sata kertaa. Tästä jopa tänä vuonna äänestettiin, että pitääkö ketjussa kertoa perustelut ostoille, ja otsikkoa on muutettu edestakaisin (“ostot/myynnit perusteluineen” tai “ostot/myynnit”). Muistaakseni perustelut voitti, ja sovittiin että tästälähin perustellaan ostot lyhyesti. Sen jälkeen uusia on tullut tsiljoona ja perustelut ovat unohtuneet muutamissa kuukausissa. Sovittiin myös että kerrotaan fiman nimi eikä pelkkää tickeriä. Keskustelun toistuminen viitannee siihen että muutostarvetta olisi.

Edit. Muistin väärin:

Aston_LivingstoneOlohuoneen oraakkeli

elo -20

“oikeastaan noin 200hlö otannalla meni lähes prosentilleen 50-50, joten selkeää punaista lankaa ei löynyt… joten luovutin asian suhteen ja annan foorumin moderaattoreiden hoitaa linjanvetoa :slight_smile: alun perin oma ajatus oli, että muutama sananen ostojen ja myyntien perusteluiksi olisi suotavaa → helpompi lukijoiden saada kiinni ideoista ym.”

5 tykkäystä

Havaintoja Qt-ketjusta. Laskupäivinä huolet Qt:n kalleudesta nousee esiin. Nousupäivinä ollaan hiljaa (niin saadaan kaloja).

Ei tämä minusta ole ollenkaan turha keskustella tästä välillä ja muistuttaa.

Yhteisymmärrys lienee siitä, että toisen sijoituspäätöstä auttaa ymmärtämään paremmin, kun tietää

  • aikajänteen, jonka ajaksi sijoitus on suunniteltu tehtäväksi
  • jonkinlaiset perustelut ostolle tai myynnille
  • prosenttiosuuden, jolla yhtiötä omistetaan tai omistettiin

Näitä voidaan kerrata välillä. Kyllä monia muitakin asioita kerrataan. Joka tapauksessa on hyvin mukavaa, että uusia sijoittajia on foorumilla runsaasti.

4 tykkäystä

Ääriesimerkkinä, jos sinne halutaan essee vastauksia siellä on ne onnistujat parin päivän viiveellä kertomassa onnistumisistaan. Samalla info nopeasti arvoaan muuttavasti lapuista sekä pienyhtiöistä jää täysin pois. Yleensä kun nämä löytyvät ensin tuolta ja sitten osasta tehdään oma ketju, jos tarvetta on.

Joten mitä arvoa on ketjulla, jossa sisältö on pian mallia: ostin Sampoa koska osinkonäkymät tulevaisuudessa ovat hyvät ja lopussa lyhyt referaatti inderesin raportista?

1 tykkäys

Varmaan yhtä paljon hyötyä kuin: Ostin NKLA.

Tyhmä kysymys taas kerran. Tai ainakin se tuntuu, että kaikki kysymykset joihin itse ei tiedä vastausta ovat sellaisia… En omaa ketjua löytänyt, joten koitetaan täältä.

Volkkarilla on USA:ssa 1/10 rinnakkaislistaukset. Saksan oma politiikka osinkojen maksamiseen on kuulemma suhteellisen byrykraattinen, niin voiko noita jenkkilistauksia käyttämällä säästää vaivaa? Onko tässä jotain muuta mitä pitäisi osata huomioida jos ei nyt ihan ilmeistä valuuttakurssia sentään lasketa? esim se että ovat OTC.

Jos siellä on 20 tyyppiä tekemässä samaa, niin kyllä sekin minusta jotain kertoo.

1 tykkäys

Jos siellä on 20 tyyppiä kertomassa Sampon hyvästä osinkotulevaisuudesta, kyllä se minustakin jotain kertoo.

Eipä ole aikaisemmin tullut tällaista vastaan. Seurailen sivusilmällä Nightingale kaupankäynnin aloitusta ja SWB tukiostojen(?) määrää. Kertokaas mitä noille tulee tapahtumaan jatkossa? Vajaa 700 000 lappua imuroitu ja ensimmäistä tuntia ei ole edes vielä vaihtanut.

1 tykkäys

Se mihin pörssiin osake on listattu, ei määritä osinkoverotusta vaan se, mihin maahan yritys on rekisteröity. Esim. Shell on rekisteröity britteihin ja sillä on verotuksellinen kotipaikka myös Hollannissa. Osinko verotus onkin säädetty tässä siten, että A-osakkeet menee Hollanin verotuksen mukaan ja B-osake brittien. Eli vaikka Shellillä on rinnakkaislistaus myös jenkkilässä, menee näiden verotukset kuitenkin samoin, kuin muiden A ja B osakkeidenkin. Volkkarin tapauksessa osingot tulee sieltä ostettuna tod.näk. vielä kalliimiksi, koska osingot maksetaan dollareina eurojen sijaan ja joudut sitten maksamaan valuutanvaihdosta.

1 tykkäys

Toki, en ole missään vaiheessa väittänyt että liika informaatio olisi ongelma, päinvastoin.

1 tykkäys

Kaikilla tuntuu olevan vaikeaa arvostuksen määrittelemisen kanssa. Kyseessä on kuitenkin oikeasti kansainvälinen firma ja globaalit markkinat. Kyllä tuo voi puskea näiltä luvuilta vielä vaikka kuinka pitkälle. Tottakai, jos olet ostanut kympillä, niin satasen kohdalla alkaa tuntua, että pitäiskö hypätä pois.

Saisivat rinnakkaislistata tuon jenkkeihin…

1 tykkäys

Tässä nyt viedään keskustelua järjettömiin esimerkkeihin. Palaan siihen alkuperäiseen teesiini:

Sanomalla miksi jotain osaketta on ostanut antaa enemmän tietoa kuin pelkkä hinta ja firma. Näin ollen asiaa ei tarvitse lukijan erikseen selvittää, kuten vaikka siinä tapauksessa että Nokiaa on ostettu kymmenessä edellisessä viestissä.

En lue kyseistä keskustelua, koska se muistuttaa Twitch chattiä. Yritin ainoastaan perustella tätä toisen osapuolen kantaa, mutta keskustelu ajautuu aina esseisiin tai johonkin muuhun.

Android pyörii Linuxin päällä

Näin täydellisessä maailmassa. Jos vaihtoehto on vähän informaatiota, tai ei ollenkaan informaatiota niin mieluummin edes se vähän. En nyt muista, oliko se @PAHVIMUKI joka kertoi hakevansa tietoa youtubekanavista sekä discordista. Noita kanavia kun lähdet summassa kahlaamaan, on edessä melkoinen työ vs että sulla on edes yhtiön nimi jota tutkia. Sen jälkeen voi siitä jokainen vaikka itse tehdä sen ketjun paremmilla tiedoilla, joka oletettavasti jo kelpaa kaikille.