Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Nightingale, joka on eittämättä täysin alkuvaiheen bisnes mitä kaupallistamiseen tulee (teknologiaa sentään jo on) herättää yllättävän paljon tunteita ottaen huomioon, että samalla sijoittajat ovat innokkaina lappaamaan loputtomasti rahaa SPACeihin joilla ei ole edes bisnestä ja jotka saattavat ostaa (miljardien hintaisia) bisneksiä, joilla ei ole pitkälti muuta kuin idea. :smiley:

33 tykkäystä

SPAC:ien puolesta pakko sanoa että “turvamarginaalia” luo yhtiön ostosta tehtävä äänestys sekä lunastusoikeudet :face_with_monocle: Joku viisaampi voisi kommentoida kuinka paljon turvaa näistä saa.

2 tykkäystä

Kaikki varmaan riippuu viiteryhmästä, Nightingale vertautui monelle enemmän tuonne Kreate / Sitowise / Orthex -linjalle (kaikki viimeaikaisia Suomi IPOja) kuin random hype-SPAC:iin. Eikä esim Inderesin asiakkaana montaa hypelappua ole ollut(kaan). Rinnastustasi lainaten, on teillä on nyt sitten ensimmäinen puoli-SPAC (jalostan Karo Hämäläisen puolisarvinen termiä tässä vähän) asiakkaana? :smiley:

4 tykkäystä

Jep, hyvä pointti että viiteryhmä mihin monet varmasti vertaavat on “väärä”.

Tuo “puoli-SPAC” on hyvä. :smiley:

Todennäköisesti Nightingale ei ole ensimmäinen alkuvaiheen bisnes pörssissä, jos useammat alkuvaiheen yhtiöt rohkaistuvat. Ruotsissahan on valtavasti parin ihmisen puljuja täynnä ideaa ja tarmoa, voitollisuudesta ei tietoakaan. :smiley:

5 tykkäystä

Nyt kun taas muodikasta nillittää miten Suomen talous ei kasva, niin mikäli sijoittaja miettisi systeemitasolla asioita hän suorastaan toivoisi alkuvaiheen yhtiöiden ryntäystä pörssiin. Sijoittajalla on aina se luxus, että hän voi hajauttaa riskiä ja silloin lukuisat epäonnistumiset eivät tunnu. Onnistuminen toisaalta ison potentiaalin firmoissa hyvittää tappiot takaisin.

6 tykkäystä

Sieltä löytyy ketjua missä on otsikossa Palantir mukana. Ei sisällä mitään varsinaista yhtiökuvausta, mutta kasa linkkejä syksyltä ja jonkun aikaa sinne jaksettiin lisäillä uusista sopimuksista linkkejä. Joku kattava ja mielestäni hyvä linkki siellä on seekingalfaan joskin sillä sivustolla ollaan niin bull ton suhteen että saa värilaseja käyttää. Mutta itse linkki oli hyvinkin kattavaa pohdintaa. Itse tätä halusin omistaa niinkuin montaa muutakin hypen saanutta lafkaa jenkeissä, ja omistinkin melko isolla painolla aikani, mutta sen verran mussakin on fundamiestä jäljellä että pakko oli jossain vaiheessa luopua kun valuaatiot räjähti taivaisiin. Haikein mielin katsonut jos laskis tarpeeksi alas ja sais takaisin longi salkkuun.

Kyllä se niin on että monissa itselle mielenkiintoisissa lafkoissa on Ark, wsb ja robinhood tehnyt sijoittamisen vaikeaksi ja “pakottanut” treidaajaksi. Onneksi on sitten tylsää öljytankkeria olemassa mitä ei tarvitse seurata.

Edit. @mew Palantir - Creating the world’s best user experience for working with data

1 tykkäys

Täytynee tsekata tuo lanka joku päivä, kiitos tiedosta.

Edelleen viittaat omaissuuerään, päivitysinvestointeihin, kiinteään omaisuuteen. Monelle pihtiputaan mummolle se on kuitenkin koti missä ollaan aina asuttu ja aina tullaan asumaan. Eikö heille pitäisi suoda tämä oikeus, asua omassa kodissaan? Nuorille ja uudisrakentamiseen tilanne on erillainen ja tietenkin kannatan öljylämmityksestä siirtymistä puhtaampiin muotoihin mutta eihän tämä nyt milään tavalla ole kohtuullista.

3 tykkäystä

Kiitos vastauksesta. Ymmärsin kuitenkin hetki sitten, että Saksa alkaa verottamaan rinnakkaislistauksien osinkoja, joiden lähdemaa on muualla eli ihan kantava tuo periaate ei kuitenkaan tuon perusteella olisi. Kiva että siinä häviää molemmin päin. Seppo Rädyltä kaivattaisiin tähän nyt kommenttia.

1 tykkäys

Itseäni Palantirissä häiritsee hype- ja fundaongelmien lisäksi se, että liiketoimintamalli on hiukan kyseenalainen. On siellä toki sitä eettisesti mielekästäkin hommaa Gothamin lisäksi.

En voi sanoa nauttivani ajatuksesta, että Yhdysvaltojen armeija pystyy big datan avulla kyykyttämään ja seuraamaan kaikkea entistäkin tarkemmin.

2 tykkäystä

Tää on itselle vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta olen suuri dystopia-kirjallisuuden ystävä ja näin ollen voisi kuvitella että “isoveli valvoo” olisi erittäin pelottava tulevaisuudenskenaario, mutta samaan aikaan tulee lueskeltua kuinka monta terrori-iskua eri järjestöt estää vuosittain, mistä tavantallaaja ei ikinä ollut tietoinen, tai miten jossainpäin Afrikkaa puhkeaa Ebola epidemioita ja miten näitä seurataan, varsinkin kun tulevaisuudesta puhutaan pandemioiden aikakautena. Kai se pitäisi vaan luottaa että Jenkitkin noudattaisi protokollia seuraamisen suhteen, vaikka en rehellisesti usko siihen itsekkään.

1 tykkäys

Vaikka tämä on pitkän matkan juoksu niin on se vaan kivaa, että avattu positio on hankintakuluista huolimatta parin tunnin kuluttua vihreänä :grimacing: :v:

1 tykkäys

Näköjään kukaan Inden palstalaisista ei myynyt Nightingalejaan vaan jätti pitkään salkkuun… :grin:

10 tykkäystä

Kukaan ei taida tunnustaa edes merkanneen? :smiley:

16 tykkäystä

Täällä hep, ja pitkään, tooosi pitkään salkkuun :+1::smile: pieni panos mutta…

Perjantain kunniaksi, saa käyttää:

image
image

16 tykkäystä

Tässä onkin Inderesin analyysi olemassa… ehkä se on ero ja laadukasta keskustelua :slight_smile:
Sitäpaitsi minusta tuntuu, että kukaan ei ole merkannut Nightingalea + että “randon Spaceilla on tehty valtavat tuotot” , mutta tässä ei taida sama onnistua, paljon on kiinni sentimentistä?

Jotkut tutkii spaccinsakin.

Liekö tällä hyvällä uutisella ollut vaikutusta, kun Qt on tänään nousussa.

30 tykkäystä

Saako täällä kahvihuonella kysyä, että mitä tämä käytännössä meinaa profiileissa?
image

1 tykkäys

@Eepert
Henkilön viestien tarkistuksiin (liputuksen kohteet?) mennyt “suhteettoman” paljon moderaattorin/ylläpidon aikaa.

Vielä tarkemmin, kuulostaa syyltä pienelle jäähylle Ö-kerroksessa. Jos siis kyseisen viestin olet foorumilta bongannut.

Kuvittelisin, että kyseinen viesti voisi ilmaantua, jos henkilön viestejä liputetaan useasti → ylläpito/moderaattorit joutuvat reagoimaan → Vie heidän muuta työaikaansa. Tämä kertaantuessaan (useampi käyttäjä kirjoittelisi nollakontsaa) ei modet muuta tekisikään, kun poistaisi viestejä.

4 tykkäystä