Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Harmi kun en ymmärrä sanaakaan tosta Egyptin pressistä mikä live feedissä pyörii, mutta Calvinin seurantaa katselen ja olettaa että siellä se olisi jumissa. Toki Calvinillakin varmasti oma lehmä ojassa ja saattaa katsella värilasit päässä kun vaikea tosta on selkeää selkoa saada. Jostain irti ja heiluu, mutta ei sitten kuitenkaan irti.

Edit. Alkuun oli isoakin droppia tankkereissa, mutta kun nyt ei mitään selkoa tulekkaan että olisi oikeasti irti niin vähän palautunut. Itsellä Scorpparia ja Teekayta salkussa niin kivahan tätä on jenkkiavaukseen asti seurata popparien kanssa.

2 tykkäystä

N. 10 % maailman kuljetuksista kulkee Suezin kanavan läpi.

Viihteellisen näköistä tuo on ja tuosta saa hyviä meemejä, mutta ryppy talouteen jäänee pienemmäksi ja lyhytaikaiseksi.

On Etelä-Afrikan ympäri ennenkin purjehdittu…

6 tykkäystä

Nyt on otettu Suezilla kovat keinot käyttöön.

41 tykkäystä

Nyt on sitten siirretty kesäaikaan pohjolassakin eli jenkkipörssit aukeaa ja sulkee tunnin myöhemmin kuin viime viikkoina. Henkilökohtaisesti tuo pienempi aikaero olisi parempi vaikka ihan pysyvänäkin ratkaisuja. Ehtisi checkata avauksen ennenkuin lähtee töistä ja sulkeutumista varten ei tarvitsisi valvoa.

7 tykkäystä

Nyt vois jotkut merirosvot tehdä pikalistautumisen pörssiin. X pirates aquisition spac. Vois olla ihan kova Q2.

21 tykkäystä

Haha, itseasiassa tuollainen merirosvopörssi löytyy jo Somaliasta! Listautumisprosessi ei käsittääkseni liikaa paperityötä vaadi…

Tuo artikkeli on ihan läppä, mutta olen lukenut noista listatuista piraateista aiemminkin. Osa on kuulemma ihan hyviä osingonmaksajiakin.

Lisäys: tässä vanha juttu piraattipörssistä.

"One wealthy former pirate named Mohammed took Reuters around the small facility and said it had proved to be an important way for the pirates to win support from the local community for their operations, despite the dangers involved.

“Four months ago, during the monsoon rains, we decided to set up this stock exchange. We started with 15 ‘maritime companies’ and now we are hosting 72. Ten of them have so far been successful at hijacking,” Mohammed said."

12 tykkäystä

Ehdin jo innostua että tämä on juuri se hajautus mitä salkkuni vielä tarvitsee.

One lady funded an RPG-7 for a local group and received a $75,000 return, but it’s risky. Given the illiquidity, zero regulation and inevitable corruption, you could lose a lot more than your money. Investors in Harardhere will also struggle when the government eventually gets its act together. You can’t write piracy on your tax form, and you can’t leave a trail!

8 tykkäystä

Tämä voi tuntua härskiltä bisnekseltä, mutta käsittääkseni ainakin 2010-luvun alkupuolella sekasortoisessa maassa rannikolla eläville tuosta on tullut oikeaa elinkeinoa, joka tukee koko paikallista taloutta ja yhteiskunnan rippeitä.

“Piracy-related business has become the main profitable economic activity in our area and as locals we depend on their output,” said Mohamed Adam, the town’s deputy security officer."

Lunnaista maksetaan veroa:

“The district gets a percentage of every ransom from ships that have been released, and that goes on public infrastructure, including our hospital and our public schools.”

Varmaan saisi korkeammat ESG-pisteet, kuin öljy-yhtiöt…

19 tykkäystä

Nimen voisi vaihtaa. Ehdotuksia

Newerver green
Sputinic

Jos joku oli jo varaamassa lentolippuja Mogadishuun aikeinaan omistajuus mielenkiintoissa yhtiöissä, niin pengoin aihetta lisää ja ilmeisesti tuo piraattibisnes kärsi rajusti 2012-13 antipiratismitoimista ja viime vuosina kaappauksia ei ole juuri ollutkaan.

8 tykkäystä

Menee vähän samaan kategoriaan kun usean tutun lomareissut Brasiliaan. Joka kerta ryöstetään lompakko keskellä päivää, mutta se on aika vaikea olla pitkään vihainen nuorille jotka ryöstää koska niillä ei ole yhtään mitään. Toista se on Suomessa jossa yhteiskunta tarjoaa seitsemän mahdollisuutta ja jollei silti kiinnosta ottaa itseään niskasta niin sitten ryöstellään rahaa seuraavaan annokseen.

Jos miettii ihan jännityksen puolesta niin kyllä merirosvous menee sinne ihan kärkisijoille jonkun FBI most wanted terroristien jahtaamisen kanssa.

4 tykkäystä

Pirate stonksit joskus Vernerin Varttiin aiheeksi?

1 tykkäys

Tickeri tietysti YARR

11 tykkäystä

Noniiiiin, paatti liikkuu. Sitten seuraava kysymys on että kauanko kunnes jonot on purettu.

8 tykkäystä

Jo Sir Francis Draken aikoihin myytiin osuuksia “piraatti-startuppiin”, joka disruptoi menestyksekkäästi espanjalaista laivaliikennettä. Itse yrittäjä, rahoittajat ja kruunu saivat kukin osansa. Draken erään laivan keulakoriste ei muuten ollut yksi-, vaan kaksisarvinen saksanhirvi. Harmi, ettei pitchauspuheita ole säästynyt näihin päiviin.

Kuolemanlaakso oli tuttu tämänkin ajan yrittäille ja erityisesti työntekijöille C-tason alapuolella. Esimerkkinä George Ansonin ryöstöporukan alkuperäinen nuppiluku 1854 kutistui neljässä vuodessa 188 henkeen. Mutta born global ja sillee, tuli kierrettyä maailma ja rahat saatiin taskuun. Kapteeni otti potista (väitetysti) 90 000 puntaa jättäen per merimies 300 puntaa. Reilua? Ehkei, mutta vastasi sekin merimiehen 20 vuoden palkkaa…

9 tykkäystä

Hyvä ja simppeli ohjeisto siihen, mitä katsoa pankeissa jos suvaitsee sijoittaa niihin. Mietin mihin tämän linkkaan mutta ehkä tämä on paras paikka kuitenkin.

Noita asioita katsoisin itsekin.

9 tykkäystä

Haverin syykin selvisi:

14 tykkäystä

Koetin kysellä että mitä kahootin osakkeelle tapahtuu, kun taas otettiin vajaa 7% pulkkamäkeä. Mainitsin myös yrittäneeni etsiä sille syitä. Noh lippuahan siitä tuli.

Mietin vain, että kuinka näitä selittämättömiä laskuja pystyisi korrektisti kyseenalaistamaan? Nythän metodina on, että kaikki odottavat kädet ristissä kaikessa hiljaisuudessa että jospa se osake x sieltä vielä nousee asiaa sen kummemmin pohtimatta.

Itseäni ainakin kiinnostaa joka osakkeen kanssa syyt näille yli 5% liikkeille, oli se suunta sitten kumpi tahansa.

Noh tuolla on tuo hehkuttelut ja kyselyt ketju missä näistä voipi jutskailla

2 tykkäystä

Joo just tajusin itsekin, ei oo mennyt kovin vahvasti tämä kellojen siirron jälkeinen maanantai muutenkaan…

1 tykkäys