Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Tiivistettynä: Se on automatisoitu ja nopeampi tapa toteuttaa kaupankäyntiä ennakkoon määriteltyjen parametrien avulla ja nopeudesta on selkeää hyötyä esim arbitraasitilanteissa ja muissa “race to action” tilanteissa.

Hyöty on se, että omat toimesi (jotka olet robolle ohjeistanut etukäteen) toivottavasti tehdään nopeammin kuin naapurin ja sinä hyödyt siitä. Sitten kun naapuri rakentaa oman robonsa, niin kilpavarustelu on valmis.

Kieltämisessä tulee ongelmaksi mm. rajan vetäminen. Mikä on robokauppaa? Onko (liukuva) stop loss algoritmi/robokauppaa? Ja jos ei, niin miksi mikään automattisesti tehty kauppa olisi? Mikä olisi se raja, jolloin kauppa olisi ihmisen tekemä/määrittämä vs ihmisen virittämän koneen tekemä?

Tämä oli mielenkiintoista! Toivottavasti saadaan näistä infoa jatkossakin

2 tykkäystä

Joku on hinannut noita hintoja ylös alas yhtä kuin olen tuota yhtiötä seuranut. En tiedä sitten että tienaako tuolla oikeasti, kun ei päivävaihto päätä huimaa.

Tämä tullut itsekin huomattua, jotain robomeininkähän tuon on oltava kun se 1500kpl liikkuu niin osto kuin myyntipuolella riippuen tilanteesta :roll_eyes:

Mikäli osto-/myyntitarjoukselle määriteltäisiin minimivoimassaoloaika, esimerkiksi 5 sekuntia, niin robottikaupan luonne muuttuisi oleellisesti. Nykyäänhän robotit tekevät osto- ja myyntitarjouksia, sekä niiden peruuttamisia kai parhaimmillaan satoja sekunnissa.

5 tykkäystä

En tiedä onko tähän nopeampi keino mutta ainakin näin onnistuu:

  • maalaa teksti mihin haluat vastata, ja paina ilmestyvää “lainaa” nappia
  • kopioi esilletulevasta viestinkirjoitus ruudusta siinä olevat tekstit
  • paina “peruuta” ja “poista viesti” tai “discard”
  • tule haluamaasi ketjuun ja paina “vastaa”
  • liitä viestinkirjoitusruutiin aiemmin kopioimasi teksti ja jatka viestin kirjoittamista

Lainaamasi viestin kirjoittanut saa ilmoituksen ja osaa tulla jatkamaan keskustelua toisaalle, sekä alkuperäiseen ketjuun tulee linkki josta muutkin pääsevät seuraamaan “sivujuonnetta”.

EU parlamentissa taisi muinoin olla äänestys että minimi omistusaika laitettaisiin 0.01 sekuntiin tms., ei mennyt läpi.

1 tykkäys

Ruotsista löytyy

valitset utdelningar -välilehden

1 tykkäys

@musti @jps

Robokauppaa voi ruotia myös Italian tyyliin:

On September 2, 2013, Italy became the world’s first country to introduce a tax specifically targeted at HFT, charging a levy of 0.02% on equity transactions lasting less than 0.5 seconds.[24][25]

(High-frequency trading - Wikipedia)

En ole jaksanut vielä selvitellä, että mitkä tämän verotuksen vaikutukset ovat olleet. Pikaisesti ajateltuna vaikuttaa ihan fiksulta.

4 tykkäystä

Areenaan oli alkuvuodesta tullut Hft-kauppaan keskittyvä dokkarikin jonka voi tsiigaa jos aihe on täysin uusi omalle kohdalle.

Koko salkku vihreänä ja silti tulee jossiteltua tappiollisia myyntejä viime viikolta :roll_eyes: olenko se vain minä, vai harrastavatko muutkin tätä?

5 tykkäystä

Kiitos yritän muistaa ja oppia .
Oli vähän tylsää niin kyselin koska taas oli jokin juttu ja yllätys SEE oli mainittu. Yritin sitten kysellä kuka maksaa vai onko omaa rahaa kiinni. Tein tuosta oman johtopäätöksen. Itse voin hyvin ostaa myös SEE :n lappuja . Tätä sitten fanboyt ei näköjään ymmärrä. No voiko tähän muuta kuin “ihan sama” .

1 tykkäys

Ei siinä kauaa mennyt, että seuraaja ilmaantui :sweat_smile:

12 tykkäystä

Löytyykö Inderesin suosituksista (osta, lisää, vähennä, myy) jotain dataa miten hyvin ne ovat yleensä osuneet?

2 tykkäystä

Voisiko mallisalkkua pitää jonkinlaisena indikaattorina?

Edit:
Olisi kyllä ihan hauska idea pistää pystyyn botti, joka sijoittaisi Inderes suosituksien sekä riskiluokan mukaan ja katsoa millaista tulosta se olisi vaikkapa viime viiden vuoden aikana tuottanut.

3 tykkäystä

Ja tästä tuli vielä mieleen se, että eikös joku tehnyt vuoden alussa paper trading salkun foorumin lemppari osakkeista. Mitenköhän sekin pärjää?

3 tykkäystä

En muista oliko joku ihan oikeastikin tämmöisen tehnyt, jos ei muuta niin Verneri teki videon aiheesta kolme viikkoa taaksepäin.

4 tykkäystä

Kauan aikaa mietin 263 SEK Kohdalla myynkö vai en. En myyny. Vähänkö oon hyvä jätkä tällä hetkellä :sunglasses:

10 tykkäystä

Vuoden euromääräinen tuotto (10 000€) puhki! Vuosi sitten ei olisi käynyt mielessäkään. Prosentuaalisesti samalla 50%. Täytyykin varmaan armeijasta lomille pääsyn yhteydessä käydä hakemassa vähän parempaa take away ruokaa, sillä välietapit ja niiden juhlistaminen ovat tärkeitä psykologisesti ajatellen!

10k

edit: Joku näppärämpi voisi siirtää tämän salkkujen tuotto-% ketjuun, sillä sinnehän tämä kuuluu…

39 tykkäystä

Itse tein ainakin tuosta top 3 osaketta vuodelle 2021 -ketjusta tiivistelmän kauppalehden salkkutyökalulla.

Tältä näyttää tähän mennessä:
image

Top 3 prosentuaalisesti:
Solteq, Qt ja Lheto.

Top 3 euroissa:
Qt, Harvia ja Efecte.

Painotukset ovat siis äänestyksen perusteella.

Aika lähellä indeksiä? Onhan tuossa toki hajautustakin

4 tykkäystä