Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Gordon Gekko Wall Street Movie Greed Is Good Speech Frugal Business Quote Mike Schiemer

5 tykkäystä

Tätä listaa yritin kahlata läpi mutta loppui aika kesken :smiley: Mutta alustavien tulosten mukaan yksikään omistamani yhtiö ei julkaise tuloksia tänään :thinking:

5 tykkäystä

Morjesta,

kuuntelin Inderespodin jälleen suurella mielenkiinnolla. Täyttä asiaa jälleen euroalueesta ja eurovaluutasta. Itse jäänyt tässä miettimään, että miksi ainut ratkaisu ongelmiin on vain liittovaltio ja lisääntyvä integraatio. Miksi emme voi yhtälailla miettiä niitä skenaarioita, että euroalueesta irtauduttaisiin ns. “hyvän sään aikaan”, jolloin vahvat taloudet saisivat hyvät lähtökohdat uudelle valuutalle. Ruotsi, Norja ja Tanska jäivät euron ulkopuolelle ja voin lyödä vetoa, että eivät ole tähän liittymässä, vaikka tämä eurovaluutan tavoite onkin.

Britit menivät vielä pidemmälle ja irtautuivat koko EU:sta. Heillä on toki oma historiansa ja näillä juurilla oli päätökseen myös vaikutusta. Toivon @Marianne_Palmu , että Brittien talouskehitystä seurataan nyt rakentavan kriittisesti; millä sektoreilla voitetaan, millä hävitään. Tämä tuo perspektiiviä koko keskusteluun ilman älytöntä kiihkoilua suuntaan tai toiseen.

Viimeisenä vielä podista @Sauli_Vilen lause: “Jossain maassa äänestetään eritavalla kuin pitäisi” -lausahdukset ovat lisääntyneet ja tämä on demokratian kannalta hieman arveluttava lause. Täytyy kyllä sanoa, että jos olemme tämän varassa euroalueen suotuisan talousalueen kehityksen osalta niin hieman kieltämättä alkaa mietityttämään.

Hyvää kesää kaikille!

-Tuomas

19 tykkäystä

Omista yhtiöistä yksikään taas ei julkaise tuolloin 29.4 :rofl: Paitsi ehkä Nordea Sammon omistajana. Tuntuu että kaikki hyvät kasvuyhtiöt Suomessa julkaisee tuloksen aina joskus supermyöhään verrattuna suurimpaan osaan muita yhtiöitä. Qt:ta lukuunottamatta :stuck_out_tongue:

eSportin kannattavin osa on tosiaan ollut vedonlyönti. Huipputuotot on saatu siinä vaiheessa, kun alaikäiset on saatu lyömään vetoa skineillä ja muilla mikrotransaktiolla.

Muuten kaikki pöhinä tuohon liittyen sijoitusmielessä on kuin rahan kaataamista kaivoon. Tämä siis henkilöltä, joka on seurannut skeneä 20-vuotta.

2 tykkäystä

Moro!

Tuo lause oli vähän huonosti muotoiltu, tarkoitin sitä siis lähinnä Brysselin/Frankfurtin näkökulmasta. Siellä istutaan jatkuvasti kylmä rinki takapuolen alla, kun jännitetään, että mitä jos maassa X nousee valtaan puolue joka kannattaa eurosta/EU:sta eroa. Kansa äänestää juuri niinkuin se haluaa ja mielestäni euroon tai EU:hun liittyen olisi ihan perusteltua kysyä lisää kansan mielipidettä, ennen syvempää integraatiota (tai vastaavasti euron hajoamista).

Olet täysin oikeassa, että toinen mahdollinen polku on euroalueen hajoaminen. Myös tähän vaihtoehtoon liittyy paljon ongelmia (ihan kuin tuohon integraatioonkin). Euroaluealle ei ole suunniteltu purettavaksi ja esimerkiksi sopimukselliset asiat ovat todella hankalia (millä valuutalla maksetaan eurossa otettu velka pois tai euroissa sovitut vastuut jos tulivirtasi onkin yht äkkiä eri valuutta?). Lisäksi on selkeä riski siitä, että euroalueen purkautuminen johtaisi kriisiin. Kriisin taso voi vaihdella täysin paikallisesta kriisistä euroopan laajuiseen pankkikriisiin. Pointti on se, että kukaan ei tiedä mitä tapahtuu jos joku maa lähtee eurosta. Kaikki voi mennä odotuksia paremmin ja suhteellisen kivuttomasti, mutta myös hyvin negatiivinen skenaario on mahdollinen.

Pidemmän aikavälin riskeistä suurin on mielestäni EU:n ja euron suhde. Euroalue on hyvin oleellinen osa EU:ta ja keskusteluissa nämä kaksi asiaa on tupattu niputtamaan yhteen. Onkin aito riski, että euroalueen hajoaminen johtaisi myös EU:n pirstaloitumiseen. On selvää, että euron haitat ovat nykymuotoisesti hyötyjä suuremmat, mutta vastaavasti EU:ssa hyödyt ovat hurjasti haittoja suuremmat (vapaa liikkuvuus, rauha yms.). Näin ollen euroalueen hajottamista ei voida mielestäni käsitellä tyhjiössä erillisenä EU:sta.

10 tykkäystä

on se kun OP ei ole vieläkään päivittänyt Harvian hintaa, niin joutuu ostelemaan vaan sokkona, että saa reaaliaikaisen kurssin :wink:

3 tykkäystä

Jahas… Kuutti alkaa hivutella sedän seuraavan trallan alapintaa eli 110 eetua kipale :notes: :notes:

Saattaa 110 puhjeta jo tänään. Ja trallat vedetään sitten itse Kuutti-ketjuun - Verphun henkilökohtaisessa suojeluksessa.

Lauluääni pitkän tauon jälkeen vähän ruosteessa, joten tänne kafferoomiin on pakko tehdä nk. ennakoivaa äänenavausta :laughing: :musical_note: :musical_note: :musical_note:

Masse-setä, FA, Ei omista Harviaa, joten lauluilot haettava muualta :wink: :wink:

34 tykkäystä

Osuuspankin puolelta tuli vastaus ettei tiedossa ole ainakaan yleistä häiriötä. Vititttaa tämä epärehellisyys.

5 tykkäystä

Mistähän niitä timanttikäsiä saisi lainaan? Ytd 53% tekisi mieli painaa exit tässä vaiheessa.

12 tykkäystä

Itselläni tänään Harvia nosti vihdoin YTD plussalle :joy: Kävi +10% ja kun vedyt yms korjasi niin meni -10%.

Nyt strategian muutoksella oon saanut kamppailtua sen juuri ja juuri plussalle. Ehkä vähän huono tulos tässä markkinassa, mutta minkäs teet kun osui ostamaan muutamaa yhtiötä ATH hinnoista jonka jälkeen meni -33%

12 tykkäystä

Ja tässä vastuullisen sijoittamisen vaikutusvoiman epäilijöille pureskeltavaa:

3 tykkäystä

Vähän jäi perjantaina harmittamaan, kun uusi Pohjoiskaarre Pale Ale oli ostettu marketin hyllyltä ja laitettu kylmään isoja juhlia varten, mutta juhlat jäikin pitämättä, vain 150euron tähden. 4v 10kk sijoittamista takana ja tänään herran vuonna 2021 maanantaina 19.4 klo 10:00 sitten serpentiinit lentelivät katosta, olut virtasi, ihmiset hurrasivat: henk. koht. AOT+OST ensimmäisen kerran yli 100 000€ :partying_face:

En olisi vähän yli vuosi sitten uskonut, kun salkku suli ~50k → ~30k parissa hassussa viikossa, mutta onneksi olin siihen mennessä jo kerinnyt tutustua muutaman vuoden ajan sijoitusmaailmaan ja ymmärsin olla hätäilemättä ja siihen auttoi kyllä paljon se, että salkussa oli sellaisia yhtiöitä joiden bisnestä ymmärsin(tai kuvittelin ymmärtäväni) edes auttavasti ja osasin luottaa siihen, että nämä kyllä tulevat tulevaisuudessakin pärjäämään, kun hetkellinen paniikki hellittää. Inderesillä tässäkin todella iso roolinsa. Kiitos Inderes, kiitos foorumin aktiivit jotka antaneet useimmiten hyviä sijoitusideoita, joita sitten päässyt tutkimaan ja joskus sitten hutkimaan. Nostan teille kaikille maljan :beer:

51 tykkäystä

Avasin just nordnettiin OST:n ja siirsin sinne AOT:n puolelta alkurahaa. :partying_face:. Ompa yllättävän jännittävää . Sijoitushistoriaa takana noin 10 vuotta, mutta nyt vähän sama kutina kuin alottaessa. Mitähän tästä tulee :nerd_face: :laughing:?

Ainakin nyt alkoi uusi aikakausi ja hyvältä tuntuu, että OST:illa voi venkslata rauhassa ilman välittömiä veroseuraamuksia. To the horizon and beyond :telescope: :moneybag: :money_mouth_face:!!!

13 tykkäystä

Hurja, uusia reagointihymiöitä-mitälie. Nyt ollaa nextillä levelillä! Raketti tulee menemään sydämmen ohitse käytetyimpänä ainakin Harvian ketjussa seuraavat pari päivää.

8 tykkäystä

On kato helpompi tunnistaa bullish ja bearish äijät/naiset kun lisäilevät näitä emojiita… heh

4 tykkäystä

Saisiko oman nimimerkin perään valita itseään kullakin hetkellä parhaiten kuvaavan? Erottuisi vielä paremmin.

5 tykkäystä

On tämä ajatusmaailma sijoittamisen kanssa outoa. Ihanat nousut Harviasta tänä aamuna ja silti tässä vaan harmittelee, että kun ei viime viikolla repinyt jostain rahoja ja tankannut lisää.

5 tykkäystä

Niin, tai sitten se, että miksei myynyt 43€ ja ostaisi nyt kaikki takaisin :joy: No ollaan tyytyväisiä, saattoi olla itsellä kovin nousupäivä ikinä.

3 tykkäystä

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/mtmfkk/drydrink_portfolio_guide_to_leveraged_smartbeta/

TLDR; " > But now it seems we pride ourselves on being retards who lose money for a living with options we don’t understand. What happened to us?

The market rewards you for some risks, specifically the ones that cannot be diversified away (like overall market risk, or the risk of value companies). The market does not reward you with a return for taking on risks that can be diversified away. In other words, no one is paying you money for betting the farm on one stock.

For maximum compound growth, you want two things: Only take risk that compensate you, and take as much as it is optimal for max returns

Buy a globally-diversified portfolio of smart-beta ETFs (a lot of value, quality and momentum firms)

Leverage the portfolio to the optimal, mathematical number that produces highest returns (about 2:1 leverage). That is, borrow on margin to borrow twice as many shares as you otherwise could.

30% VFMF
30% VTI
15% FNDF
10% ISCF
7% FNDE
8% EMGF"

Kyllä, tämä on kaiken loppu. Pakko olla.

1 tykkäys