Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Hetken mietin, että laitan tän “Pörssien suunta”-ketjuun, mut kyllä tää nyt enemmän menee kahvihuonejurputukseksi.

Kauppalehden pääkirjoituksen otsikko on nyt ensinnäkin turhan karnevalistinen, ja siksi toisekseen teksti päätetään savolaisittan, saattaapi olla tai olla olematta. Tuolla otsikolla ois nyt kyllä sietänyt olla jo ryhdikkäästi jotain mieltä.

"Kurssilaskun todennäköisyys on suuri, jos yhtiö jää tulospäivänä ennusteista. Kireät arvostustasot kestävät huonosti pettymyksiä.

Yhtiöiden pitäisi pystyä hyödyntämään kasvupyrähdys, jotta nykyhintoihin ladattu noin 40 prosentin tuloskasvuodote olisi perusteltavissa."

Ei tässä nyt vielä ketsuppipullot purskahtele :thinking:

3 tykkäystä

Toi on hyvä huomio, että keskustelun helpottuessa polarisaatiokin helposti kasvaa.

Jos on analyysin tai toimittamisen lisäksi sisällöntuottaja, oman hahmon tai persoonan luominen voi olla osa sitä. vrt. vaikka juuri urheilussa Petteri Sihvonen, josta Rönkä jalosti varmasti keskustelua herättävän polarisoivan mediapersoonan. Lopulta vastapuolen “heimo” voi paketin kannalta olla jopa omaa puolta tärkeämpi keskustelun ja media-arvon kannalta.

Sitten jokainen voi jättää seuraamatta tai mennä sisään sirkustelttaan. …kuten sitten helposti tekee.

47 tykkäystä

Kovat luvut Plejdiltä

onko @LakeBoodom vielä salkussa?

4 tykkäystä

Javisst! Plejd “plöjaa” kyllä uskomattoman hyvin. Ja tarina on vasta alussa, kansainvälistyminen ihan alkutaipaleella (15% liikevaihdosta, edelleen 85% Ruotsista). Kertoimia kiristellään taas kerran varmastikin :sweat_smile: :man_shrugging:

1 tykkäys

Taas se karhuilee… heh

2 tykkäystä

Miksi -50% ylipäätään olisi enää holdauksen paikka? Mihin katosi se hokema anna voittojen juosta ja pidät tappiot pieninä? :thinking:

2 tykkäystä

Paino sanalla hetkellisesti varmaankin… Jos funda pysyy ja tarina ei muutu niin tuollainen tärähdys on oston paikka

1 tykkäys

Jos tuota tekee sokeesti eikä tunne yhtiötä niin koronamontussa kävi huonosti

Jep, samaa olen havainnut itsekin. Teslan osakkeessa tuota on ollut aina, mutta nyt se tuntuu leviävän vähän kaikkialle. Sijoittajillehan tuon suorastaan tuhoisaa, jos eristetään eri mieltä olevat oman kuplan ulkopuolelle. Sijoittajallehan paras on, jos joku kertoo hänen olevan väärässä ennen kuin muut markkinalla tajuaa. :slight_smile:

Tosin onhan viimeiset >12kk olleet muutenkin emotionaalista aikaa pörssissä ja tullut paljon uusia kavereita mukaan. Liekö se vaikuttanut?

28 tykkäystä

Juuripa näin. Jos firma sanoo “mitään ei ole tapahtunut” ja kurssi sanoo “-50%” koska jenkeissä jonkun indeksin kohdalla on miinusmerkki ja joku siellä veivaa paikallisia pääomaveroja tai jotain muuta firmalle irrelevanttia niin siinä kohtaa kaivetaan sohvan kätköistä viimeinenkin sentti ja spammataan nappia “osta”.

Sitten jos firma alkaa natisemaan jotain “haastavista toimintaympäristöistä” ja “vaikeuksista” samalla kun odotukset petetään merkittävästi voi miettiä että onko aika hypätä katsomoon etsimään parempaa sisäänmenohetkeä.

18 tykkäystä

Erittäinkin paljon juurikin näin. Aamen

3 tykkäystä

No tämähän vaatisi tappioiden holdaamisen lisäksi sen, ettei koskaan olla täydellä painolla markkinoilla. Lisäksi 50% laskun paikkaaminen vaatii 100% nousun, joka ei enää niin todennäköiseltä kuulostakaan.

Itse näkisin tuossa stop lossin käytön hyödyllisenä. Ainakin @viljo tuntuu käyttävän tuota menestyksekkäästi.

4 tykkäystä

Kontraisin kyllä tätä näkemystä vähän. Bitcoin ainakin on hieno esimerkki siitä, että kun kaikki vain innostuneina uskovat tuotteeseen, se saadaan tuottamaan hurjia voittoja mahdollisesti pitkäänkin. Kiinnostus ja innostuminenhan ne ovat nykypäivän valuuttaa ja tunnelman droppaus nykymarkkinan inflaatiopeikko. Maalaispojasta tuntuu järjettömältä, mutta kysyntä harvemmin on kovin rationaalista.

3 tykkäystä

Ihan yhtä todenäköiseltä se nousu kuulostaa kuin se laskukin. Olettaen että fundassa ei ole tapahtunut mitään. Bumtsipum laput tekee jatkuvasti näitä vaikka fundaa ei ole olemassa

No montako firmaa löytyy, jotka laskevat 50% ja nousevat siitä takaisin 100%?

Tottakai jonkinlaiseen heiluntaan on pakko varautua, mutta en nyt oikein saa kiinni mitä etua olisi holdata -50% asti ja olla vajaalla painolla markkinoilla vs stop loss ja osakepaino lähellä 100% koko ajan?

Huh huh, kyllä tuo listaamattomien ulkomaisten osakkeiden siirtäminen kotoisille tileille on raskas prosessi. Tuntuu että pankkeja ei vain yksinkertaisesti kiinnosta… Vasta 1,5kk mennyt eikä kukaan ole tehnyt mitään. 1kk meni ensimmäiseen vastaukseen useamman viestin jälkeen. Onko kellään kokemusta onnistuneesta siirrosta? Hermot menee…

Jos minun kommenttia kaivataan, niin kyllä minulla qt groupista on iso (veroille altis) Pääpotti pitkälti pysynyt matkassa (vähän kevensin 105 kohdalla) vaikka käytiin 95 ja pudottiin 72, mutta Osari posarista tein 1300 kpl liikkeen ja niille oli kyllä myynti suunnitelmat (kaikki myyty) ja stoppi tasoja ja Herra ties vaikka mitä ja esim tällä hetkellä minulla on menossa extra swingit ainakin kamux, talenom, Sampo jne mandatumin tilillä, eli nämä positiot ovat verotehokkaasti ost tai aot ja kauppaa käydään niin sanotusti käänteisessä järjestyksessä eli viimeiset ekana ulos.

Qt ostin esim eilen ja puolet meni stoppiin joka oli tiukalla ja puolet selvisi tälle päivälle. Target vois olla 103 paikkeilla, nostelen stoppeja päivän mittaan. Plussalle jäädään näillä näkymin.

Ei pääkohteissa stopin alla ole koskaan kuin osa(jos en ole luopumassa).

Pikkupositioissa saattaa Ella esin 50+50% stopit jaoteltu tai joskus 100%. Vaihtelee.

2 tykkäystä

Hyvä pointti tuo verotus. Toki tuossakin tilanteen voi pelastaa ost:lla (ainakin niin kauan kuin rajat ei pauku).

Hankala lähteä myymään firman tililtä 1500%+ quutteja pikku heiluntaan? :wink: Mutta toisella tilillä voi tehdä mitä haluaa ja ost vielä paremmin.

Vaikka on niitä myytykin, haluan hajauttaa riskiä.