Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Mistä johtuu että ns “Inderes-efekti” ei toimi kuin teknologiaosakkeissa? Hyviä esimerkkejä tältä aamulta Cargotec ja Suominen.

4 tykkäystä

Ei Inderesin foorumin dynaamiset osakepelurit koske tämmöisiin boomer-konepajoihin :smiley:

17 tykkäystä

Ei oo seksiä ja tekki osakkeiden hyvä momebtum viimeisen 10v.

1 tykkäys

“Mistä johtuu että ns “Inderes-efekti” ei toimi kuin teknologiaosakkeissa? Hyviä esimerkkejä tältä aamulta Cargotec ja Suominen.”

Mä olen ymmärtänyt että Inderes-efekti toimii vain pienissä yhtiöissä. Nokian kurssiin se ei vaikuta tuon taivaallista.

1 tykkäys

Jotenkin kyllä epäuskoinen olo, kun katsoo noita analyytikkojen ostokehotuksia, positiivisia Q1-tuloksia ja Kindredin ja Kambin mörniviä kursseja. Eivätkä pankkitili tai salkun riskinhallinta kestä enää positioiden kasvattamista. Samalla EVO paukuttaa joka päivä uusia ennätyksiä, toki ansaitusti.

Varsinkin Kambin tämän vuoden kurssikehitys on ollut melkoista vuoristorataa, josko seuraavaksi lähdettäisiin laukalle ylöspäin… Pitäisi varmaan laittaa Inderes ja salkku kiinni edes viikoksi ja palata sitten katsomaan miten kävi.

5 tykkäystä

Ping @Masse nyt vois olla harkitsemisen arvoinen keissi →

Aalto-yliopiston vetämässä ja Business Finlandin rahoittamassa MASSE-hankkeessa parannetaan pitkäaikaissairauksien hoitoa digitaalisin keinoin.

Business Finlandin rahoittamien ekosysteemien tapaan myös MASSE tähtää kansainväliseen kasvuun globaaleilla markkinoilla toimien vientialustana erilaisille sovelluksille, laitteille ja digitaalisille hoidoille.

39 tykkäystä

Kindredin ja kambin mörnivät kurssit


27 tykkäystä

Eilen töissä oli huono päivä, mutta positiivista päivässä toki oli myös. Nimittäin salkku lopetti uusiin huippuihin & ilokseni huomasin, että voitin Lepikön Treidaa kuin ammattilainen-kirjan fyysisenä versiona kirjahyllyn täytteeksi! :metal:

6 tykkäystä

Tätä varten kuumatkailu ei kannata. Matka kestää yli viikon.

1 tykkäys

Tällä viestillä olisi pitänyt olla vähintään 50 tykkäystä :smiley: Kamux tosiaan jostain syystä tuntuu saavan tämän tason karhu-“argumentointia” ketjussa viikoittain.

Tässä omat ehdotelmani niin ei pääse ketju kuolemaan:
“Olin Tallinnan risteilyllä Viking Linella ja sit joku tyyppi kävi rinnuksiin kiinni kun ei ollut pummata tupakkaa. Viinakin maksoi enemmän kuin satamassa. Ei jatkoon!”
“Otin ABCltä kahvia take-awayna Huhtamäen kahvikuppiin. Ensin poltin suuni kun se kahvi oli niin kuumaa ja kun otin kannen pois, että se jäähtyisi nopeammin niin kuppi kaatui auton penkille. Ei jatkoon!”

28 tykkäystä

Pakko avautua lyhyesti ekaa kertaa tänne. Lueskeltuani Huhtamäen vuoden 2020 vuosikertomusta, olen kyllä todella vakuuttunut yhtiöstä. Tuli valittua kyllä erinomainen yhtiö kouluprojektiin ja tuossa kertomuksessa saa kyllä todella kattavan kuvan yhtiön tekemisestä. Tämän viestin tarkoituksena ei ole piirrellä pilvilinnoja yhtiöstä eikä tämä ole sijoitusidea. Tässä kertomusta lukiessa vain toteaa, että niiden lukeminen todella kannattaa ja saattaa löytää yhtiöstä uusia piirteitä. Huhtamäellä on kaikki avaimet loistavaan tulevaisuuteen ja on mielestäni aliarvostettu mediassa.

8 tykkäystä

Nimi on kyllä varsin vetävä, mutta suomalainen lääke- ja terveydenhuoltobisnes on lähes aina pelkkää mörnintää. Unfortunately.

Masse-setä, FA, miksi tuntuu niin pahalta todeta, että MASSE ei jatkoon :joy:

15 tykkäystä

Ai oisin voinut pelkästään Massen vuoksi mennä tuki ostoille, tosin juuri taisin vahingossa myydä :smiley:
Jos ei nyt kaikille ole tullut selväksi panostan Kazakstaniin. Koitan avata ketjun kunhan ehdin, jos ei joku muu ehdi ennen ja tutkia kunnolla… :smiley:

4 tykkäystä

Somessa naureskellaan, että Mia Khalifa on kovempi analyytikko kuin @Mikael_Rautanen . Nyt on Mikael aika maksaa Mialle potut pottuina! :face_with_hand_over_mouth:

19 tykkäystä

Pohdin tossa talvella että osaako sitä alkaa kuluttamaan enää kun on vuoden oppinut siihen että kaikki rahat jää säästöön ja osakesalkku paisuu kuin pullataikina. Alkaa olla nytkin ytd melko lähelle vuoden ansiotulojani ja olen siltä osin ylempää keskiluokkaa. Katsellut tässä nyt osari (posari) kierroksen tuloksia ja salkun nousua ja pakko todeta että ei kyllä tunnu missään. Koronamontusta jaksoin koko loppuvuoden iloita salkun nousuista, mutta nyt tuli mitta täyteen.

Näin ollen sain vihdoin vastauksen tähän melkein vuoden vaivanneeseen kysymykseen. Jos/kun mulla on kesäkuun alussa 1000€ ylimääräistä ja huomaan että joku kiinnostava lafka on hirveässä alennuksessa markkinoilla niin on helppo sanoa että ei kiitos. Haen mieluummin uuden grillin K-raudasta. Vois melkein ostaa samalla pizzauunin. En aio realisoida salkkua kulutukseen, ehkä keventelen positioita ostin käteisvaroihin, mutta tulevat palkat menee kulutusjuhliin. En myöskään vietä sekunttiakaan enempää ylitöissä että saisin lisää lappua salkkuun, vaan maksimoin aikani burgerien, pihvien, oluen ja uuden Weberini seurassa.

78 tykkäystä

…ja sitten aamulla heräsit hiestä märkänä ja huomasit sen onneksi olleen vain unta :partying_face:

7 tykkäystä

Itsellä menee kulutukset kohta uuteen läppäriin, kun alkaa olla refresh-nappi hajalla Orocon ja Voxturin uutisten odottelusta.

6 tykkäystä

Meillä on uudistettu piha, tulee integroitava vaatekaappi ja just lähti tilaukseen uudet lattiat ja syksyllä sitte vähän isompaa remppaa. Kiitos koronan. Kun ei olla päästy ulkomaille, ni viimekesän tuli terassia paranneltua ja hankittua telttailukamppeet. Ja tänä vuona jatketaan kodin parannusta.

Matkakin on jo varattu ja varmaan sitten jatketaan ylimääräisten tunkeminen reissuihin ja säästöön.

3 tykkäystä

Täytyy myöntää että niissä on mielenkiinto pysynyt itselläkin. Toki kookkaat positiotkin, mutta vähän väliä lukee kanukkifoorumeita jossei tänne ole tullut mitään. Vähän kun jännäriä seuraisi.

2 tykkäystä

Jännittää jo kauheasti keskiviikko 5.5, kun kurssiraketit Sampo ja Harvia julkaisee tulokset.
Oisko Sampollakin orgaaninen kasvu >60%

17 tykkäystä