PatientSky (PSKY) - kasvavaa EHR SaaSia Norjasta

Ainakin volyymeja jos katsoo, niin ei mitään poikkeavaa.

Ainakaan TIKR-ownershipissä ei näy poikkeavaa. Päivitysväliä en tiedä.

1 tykkäys
2 tykkäystä

Kasvu suurimmaksi osaksi yritysostoin. Kun tuota kokonaisuutta katsoo, niin liikevaihto on selvästi suurimmaksi osin ostettua. Tämä näyttää omaan silmään kasvavan ostamalla muita, ei esim. siksi että tuote olisi erityisen hyvä. Kun tyypillinen SaaS-tuloskuoppa perustuu etupainotteisiin R&D ja asiakasjhankinnan myyntikuluihin, niin näillä tuo kuoppa näyttää johtuvan yritysostojen poistoista. Aggressiivinen konsolidoija, voi joku sanoa.

Tämän vuoden ohjeistuksen tapaiseen päässee, koska vuoden 2020 lopun yritysosto sentään oli liikevaihdolta iso entiseen liiketoimintaan nähden. Näillä on myös optio-ohjelma johdon palkitsemiselle. Jonkin verran laimennusta siis luvassa. Johdon omistus n. 10% optioineen.

Ostokohteet ovat olleet kasvavia, mutta esim. viimeksi ostettu InfoDoc kasvoi viime vuosina vain orgaanisesti 9% p.a. ja itse asiassa nuo muutkin osaset siinä 10% tasolla jos en väärin katso. PSKY:n kyllä pitäisi saada puristettua näistä hankinnoista (tai niiden asiakaskannoista) selvästi tätä historiallista tahtia eli annettuja näyttöjä enemmän orgaanista kasvua jotenkin.

Vielä ei tiedetä, miten tässä käy. Tässä kohtaa pitäisikin tulla käänne entiseen ja näyttöjä paremmasta orgaanisesta kasvusta, että lupaukset voidaan lunastaa. Johdon “pitkän aikavälin vuotuinen 40% kasvutavoite” on selvästi pelkkää puhetta ja vieläpä erittäin löysää sellaista. Filosofia ei nähdäkseni ainakaan ole “alilupaa ja ylisuorita”. Integraatioiden en kuitenkaan usko epäonnistuvan: tällainen tottunut yritysostaja osannee tuon homman kokemuksella suit sait.

Jos katsoo orgaanisen kasvun ja kannattavuuden yhdistelmää, niin eihän tämä nyt erityisen halpa ole muihin pohjoismaisiin SaaS-yhtiöihin nähden. Ei tätä toki ole koskaan saanut juuri halvemmalla mutta eipä IPOstakaan ole kuin joku kuukausi.

Carasent on kallis nykyään eikä sitäkään tee mieli ostaa, mutta se on vahvan orgaanisen kasvun ja vahvasti negatiivisen churnin myötä ne kertoimet ansainnut. Silti se on kallis, mutta reilun 30% orgaanisen kasvunsa siivin se saattaisi jopa oikeuttaa kalliin arvostuksensa. PSKY ei ole nykyisellään halvempi Carasent.

Kummempaa lyhyen aikavälin nousupotentiaalia ei arvostuksen puolesta fundapohjalta ja näillä näytöillä kyllä mielestäni voi perustella, ja nollareaktio 2020 tuloksiin ei näytä vahingolta. Tämän vuoden puheiden vähitellen käydessä toteen ja ensi vuonna suorittamisen jatkuessa niin sitten ilman muuta. Mutta rahkeita tuskin on kasvun ekstrapolointiin (ja kertoimien venymiseen) etupeltoon. Jospa tältä tulisi se luvattu 20% orgaaninen kasvu, mutta tuskin markkina sellaiseen ilman näyttöjä uskoo. Eikä 20% edes ole kovin hurjaa kasvua, itse asiassa, jos EV/S kerroin on vaikka 10 tapainen kun tällä toimialalla on myös ihan totista kilpailua painamassa marginaaleja.

Ellei mennä ihan puhtaasti sentimenttistrategialla sitten. Avasihan tämä heti maanantaina korkeammalle.

Toisaalta jos ostokohteet eivät ala suorittaa aiempaa paremmin (tai niiden asiakaskunnasta saada revittyä kovempaa kasvua, oikeastaan) niin tämän tapaisille M&A koneille hyvällä kaksinumeroisella kasvulla sallittaneen joku EV/EBIT 20-25 sitten aikanaan. EV/S toimii orgaanista kannattavaa kasvua suorittavan yhtiön kanssa mutta on aika heikko mittari yritysostokonetta arvostettaessa jos tämä sellaiseksi paljastuu. Sitten arvostus näyttääkin jo kireältä.

Voi valita, millaisen tarinan kertoo itselle, mutta olen nähnyt heikompiakin. Tutustumisen arvoinen.

45 tykkäystä

Erinomaista opponointia. Sulla on monta hyvää pointtia, jotka kuvastavat keissin haasteita niin numeroiden kuin tarinankin osalta sekä varmasti allekirjoittaneen tekemän kirjoitelman/DD:n puutteiden osalta. Tämä ei suinkaan ole riskitön sunday walk in the park. :slightly_smiling_face:

Tällaisissa tapauksissa korostuu mielestäni johdon osaaminen, sitoutuminen ja kokemus. Muutaman yhtiön kanssa aavistus on osunut oikeaan ennen kuin tarina ja numero ovat menneet odotettuun suuntaan. Saa nähdä miten tässä käy.

Maratonista puhuvat, ja samalla kuitenkin skaalautuvuuden esiintulosta. Haluan katsoa lähteekö orgaaninen SaaS-kasvu vauhtiin vai jääkö tämä pelkäksi M&A-taloksi. Jos toteutuu niin tulee näkymään myös hinnoittelussa. Jos ei niin näkyy varmasti hinnoittelussa toiseen suuntaan. Toistaiseksi orgaaninen kasvu yksinään ei lämmitä minuakaan.

Näin on kuten kuvasin. Tuotteen kilpailukyvystä on myös vaikea sanoa ulkoa päin :slightly_smiling_face:

11 tykkäystä

Ehdottoman mielenkiintoinen keissi, mutta hyvin samantyyppisiä ajatuksia herännyt kuin @Helel ille. Tuon muutaman asian esiin jotka itsellä ovat päällimäisinä mielessä.

Potentiaalia yrityksessä on olemassa. Johto, strategia, markkinat sekä tarina yrityksessä on hyvin kunnossa, mutta suurimmat kysymysmerkit aiheuttaa yritysosto (M&A) strategia. Patientsky 360 SaaS alustaa on kehitetty vuodesta 2014 asti, mutta viimevuosien liikevaihdon kasvu tosiaan vaikuttaisi olevan hyvin pitkälti ostettua, aivan kuten Helel aiemmin totesi. Tämä ei yksinään vielä ole ongelma, sillä onhan yritysostoilla kasvatettu yrityksen oman tuotteen palveluskaalaa. Käsittääkseni nämä ostettujen yritysten tuotteet ovat kuitenkin “sulautettu” Patientsky 360 alustaan, mutta tämä ehkä tuo esiin oman suurimman haasteeni yrityksen arvottamisessa

Koska leijonan osa yrityksen kasvusta koostuu toistaiseksi vielä yrityskaupoista, on näkyvyys tulevaisuuden orgaaniseen kasvuun vielä hyvin hämärän peitossa. On oikeastaan jopa melkein mahdotonta sanoa toistaiseksi, kuinka hyvin yritys onnistuu, tai on onnistunut oman alustapalvelunsa myynnissä. Tuotteen kaupallistaminen on alkanut vasta vuonna 2018, mutta yritysostoista johtuen on varmuudella vaikea sanoa, mikä osa kasvusta on tullut orgaanisesti alustapalvelun myynnistä, ja mikä ostamalla. Tälläisessä tapauksessa orgaaninen, jatkuva SaaS kasvu on tulevaisuudessa kuitenkin huomattavasti arvokkaampaa, kuin yritysostoin hankitut kasvuharppaukset. Näin ollen oman näkemykseni mukaan koko sijoituskeissi on tässä sen varassa, että johto onnistuu tekemään ydintuotetta tukevia yritysostoja, joiden integraatio Patientsky 360 alustaan sujuun suhteellisen kivuttomasti. Sekä siihen, että lähivuosina saataisiin konkreettista todistusainestoa että yrityksen orgaaninen kasvu on niin vahvaa, kuin johdon puheista sekä laajentumishaluista voi päätellä. Mikäli yritys jää vain pelkäksi terveysalan M&A taloksi, on vaikeaa nähdä tässä sellaista pitkän aikavälin arvonluonti potentiaalia, kuin mitä orgaanisella kasvulla sekä kohtuullisilla M&A panoksilla olisi mahdollista saada aikaan.

Eniten itse kaipailisin siis konkreettisia orgaanisen kasvun lukuja tukemaan sijoitustarinaa, mutta onhan tuosta kasvusta saatavissa vihiä onneksi muutenkin. +1 miljoona applikaation latausta, sekä uusi laajentuminen Suomen markkinoille ainakin lupaa hyvää, ja antaa sellaisen kuvan että yrityksen ydintuotteelle on löytynyt ainakin jonkun verran ostajia. Toisaalta konkreettisten lukujen puute, sekä kuten @timontti totesi, vähäinen analyytikko seuranta avaa tässä mielestäni arvostukseen nähden kohtuullisen pelipaikan, joka toistaiseksi vain perustuu enemmän tarinaan ja lupauksiin, kuin konkreettisiin näyttöihin. En toistaiseksi lähtenyt vielä mukaan, mutta on vahvasti harkinnassa.

Kiitos Timontille taas kerran mielenkiintoisen yrityksen esiintuomisesta!

Edit: Muokattu sanamuotoja.

21 tykkäystä

Patientsky mukana tässä.

9 tykkäystä

Tajusin juuri, että Lynchin Fidelity Management on tullut omistajalistassa uutena sijalle 3 tai 4 noin kaksi kuukautta sitten. Päivättynä 27.2.2021. IPOssa eivät vielä näköjään olleet mukana.

Ei näkynyt TIKR:n listassa ilmeisesti muutosprosenttia, koska on kokonaan uusi. (Ilmeisesti sama, kuin meilläkin Suomessa eli IR-sivuilla top-listauksessa ei näy muutosprosenttia jos tullut kokonaan uutena omistajana, mikä on ihan loogista).

Noh mukavaa vappua

11 tykkäystä

Mielenkiintoinen juttu, jossa myös PatientSky mainittu

3 tykkäystä

3 tykkäystä

Didner & Gerge Fonder lisäillyt noin 1,2 milj lappua. Muuten tilanne ennallaan kärkipäässä. SEB oli nippa-nappa TOP20 listalla 200t lappunsa kanssa ja oli myynyt ne pois.

5 tykkäystä

Tähän uutiseen oli vissiin täällä viitattu ilman linkkiä

Yritys on solminut kolmen vuoden sopimuksen yksityisen palveluntarjoajan kanssa Suomessa.

Olemme tehneet aiesopimuksia myös ohjelmistoalan toimijoiden kanssa. Ne ovat kiinnostuneita kehittämään omia tuotteitaan skaalautuvalla eHealth-alustalla ja hyödyntämään alustan yhteiskäyttöisiä palveluita

Raottaisiko tämä uutinen vähän sitä, kuka palveluntarjoaja on?

Tiiviin syksyn jälkeen olemme valmiina lanseeraamaan PatientSky Lite -ohjelmiston Suomessa!

Täältä näkee, että ainakin jäsenfirmoja on paljon ja sitä myöten toivottavasti tulee verkostovaikutusta. Ei hullumpi avaus koska Fressit ym. ketjut kuuluvat tuonne. Vähintään satoja firmoja suomessa tuossa. Katsotaan paljonko sinne yrittäjiä lopulta päätyy.

https://kuntoutusyrittajat.fi/jasenyritykset/

11 tykkäystä
4 tykkäystä

Tuo “uutinen” on PatientSkyn työntekijän nimissä kirjoitettu mainos, jossa ratkaisua mainostetaan kuntoutusyrittäjille.

6 tykkäystä

Myyntijohtaja Suomeen ja Baltiaan on löydetty rekrytointi-ilmoituksen poistuttua. Kumppanit löytynee patientsky.com/partners/partner-overview

Zensei Localization partner, Finland

HeBA Localization partner, Estonia

Suomeen on saatu openEHR taustaa ja kokemusta kiitettävästi. Odotan mielenkiinnolla, mitä Suomessa ja Baltiassa saadaan aikaiseksi!

Patientsky.fi/hinnoittelu sivuilla kerrotaan Kanta-yhteyden olevan tulossa 2021 alkupuolella. Tämä lienee ensimmäinen suuri askel Suomen laajentumisen osalta.

6 tykkäystä

Kiinnostuneille video openEHR päiviltä Lontoosta. Julkaistu 2019, mutta kuuntelusuositus!

openEHR Day in London - October 28, 2019
Laust Axelsen, PatientSky: Next-generation primary care EHR based on openEHR

3 tykkäystä

Uusi tiedote tuli just.

Global head of PaaS Business Unit appointed
We are pleased to announce that Anne Räsänen has been appointed the Global Head of our new PaaS Business Unit. Anne Räsänen who has until now been CEO of PatientSky Finland will continue to be a member of PatientSky Group leadership team and will report to the Group CEO.

“We have been very impressed with Anne’s results as CEO of PatientSky Finland. She has done an outstanding job and it was very easy for us to come to the conclusion that she is the perfect person to be in charge of the PaaS business unit in terms of strengthening the organization and leading the push into international markets”, says Johan Zetterström, COE of PatientSky Group AS.

Räsänen joined PatientSky in March 2020 from TietoEvry (OMXHelsinki: Tieto) where she led Public and Healthcare Industry Group in Tieto Finland and, most recently, a new Public and Healthcare Advisory unit in Industry Software at TietoEvry.

“I feel humbled and excited to be given the opportunity to lead PatientSky’s next chapter in the international growth journey. We have high ambitions set by the Board of PatientSky as well as expectations from the external stakeholders to demonstrate what our openEHR enabled, scalable eHealth platform can do in international health and wellness markets for customers, partners, patients, providers and payors alike. I truly feel PatientSky is one of the only software companies out there, that has everything it takes to provide value to all open ecosystem players with the PatientSky 360 platform”, says Anne Räsänen.

For further information, please contact:

Johan Zetterström
Chief Executive Officer
jz@patientsky.com
+46 708296611

Stian Husvæg
Interim Chief Financial Officer
stian.husvaeg@patientsky.com
+47 46949927

https://newsweb.oslobors.no/message/532675

2 tykkäystä

Eli Suomen ja Baltian johtajalle annettiin uusi alue hoidettavaksi edellisten lisäksi. Ei tainnut olla riittävästi aktiviteettia kyseisillä markkinoilla.

TOP-omistajalistalla HB on tehnyt pienen lisäyksen huhtikuussa, 400k€:lla. Muuten rauhallista.

Tällä hetkellä osake ei saa markkinoilla ostopuolelle kiinnostusta ja myyjät lienee loppuvat tuohon 8 NOK tasoille.

Q1 trading update 27.5. tuonee taas päiväheiluntaa :slight_smile:

15 tykkäystä

Mitenhän paljon tämä osake on shortattu? Sopivaa osto hetkeä olen itse yrittänyt tutkailla, mutta kurssi näyttää laskevan tasaisesti, lähes joka päivä.

1 tykkäys

Tämän mukaan ei ole shortattu.
“Short Sale Register - Short Sale Register” https://ssr.finanstilsynet.no

3 tykkäystä