Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Joo eipä tuota rahaa tulee palkkatyöstä enää lisättyä salkuntäytteeksi. Palkan ylijäämä mennyt puhtaasti verojen maksuun. Tämäkin kyllä loppuu hoitovapaan ja suunnitellun lyhennetyn työajan myötä, mutta tämän takiahan sitä sijoitetaan, jotta voi keskittyä tärkeämpiin asioihin. Mitä se itse kullekin on

7 tykkäystä

Oon tässä kytännyt Harvian hintapäivitystä kuin kuuta nousevaa. Jotenkin on mielikuva että siellä Petri ja kumppanit pohtii, että laitetaanko tähän väliin tavoitehinnaksi viiskymppiä vai olisko se kerralla satanen, missä kuitenkin pian ollaan tällä menolla…

2 tykkäystä

Jos tämä kahvihuone on turhalle löpinälle niin aattelin kysästä että löytyykö suomesta paljon päivä treidaajia jotka tekee elannonsa vain treidaamisella/sijoittamisella vai onko muuttanut muualle maailmaa kuten USA:aan esimerkiksi. :sweat_smile:

2 tykkäystä

Mieti miten montaa kohtaa petrin on muutettava raportissa tavoitehinnan lisäksi, kun hän juuri kuuli mm. Usan ahs loistavasta kannattavuudesta ja kapasiteetin nopeasta tuplauksesta, jne jne.

Saattaa iltahommiksi mennä?

Edit: luulen usan kasvun olevan se kannattavin.

Samalla viestittiin ekaa kertaa, että kysyntä kuva näyttää vahvalta useammalle vuodelle.

7 tykkäystä

Siinä taas yksi varoitus tulevasta:
“Nyt menossa oleva sahasuhdanne muistuttaa paikoin aikaa ennen finanssikriisiä vuonna 2007, kun hinnat nousivat jyrkästi.”

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1387822

6 tykkäystä
8 tykkäystä

Ilmansaasteet vaikuttavat negatiivisesti markkinoiden tuottoon ja aiheuttaa epävakautta.

No jos toi ei ole ultimaalisin bull flagi vety/ev/vaihtoehtosiin niin ei sitten mikään :smiley: Vetyä tankkiin ja ikuiseen nousuun :rocket: :rocket: :rocket:

18 tykkäystä

Sitäkin voi miettiä, että jos tähän mennessä vähintään 5% prosentin kasvu on ollut aivan eri planeetalta, että mitä tämä uusi ohjeistus markkinoita suuremmasta kasvusta tarkoittaa :heart_eyes:

Kokoajanhan Harvia on tavoitellut markkinoita suurempaa kasvua. Aiemmin vaan sen kasvun arvioitiin jäävän noin 5 prosenttiin, kun nyt taas keskipitkällä aikavälillä markkinoiden kasvun arvioitiin ylittävän tuon 5 prosenttia.

No melkoista vähättelyä se on johdon toimesta ollut. Toki aina parempi niin päin, että tulokset puhuu puolestaan :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Korjataan vähän, tämä ohjeistus ollut kokoajan voimassa, nyt Q1 vaan sanallisesti ilmoitettiin että markkina kasvaa aiemmin ohjeistettua enemmän seuraavat 2-3v. Ohjeistus perustuu siis globaalin saunamarkkinan kasvuun, mikä on yli 5% vuodessa.

1 tykkäys

Noinhan minä sanoin?

Juu tarkoitin siis että ilmoitettu kasvavan Yli 5% eikä jäävän 5%, tarkoitit varmasti ihan samaa asiaa, selvensin vain vähän.

1 tykkäys
2 tykkäystä

Olisiko sellainen sanamuoto parempi, että markkina kasvaa arviolta 5% vuosittain ja Harvia tavoittelee markkinaa nopeampaa kasvua.

3 tykkäystä

Toi on jo astetta pahempi, kuin legendaarinen 10 000 bitcoinin pizza vuonna 2010 :slight_smile:

11 tykkäystä

Tiedättekö sen tunteen, että käteistilanne ei ole mitä haluaisi ja sitten ajattelee ihan loogisesti, että jos vaikka möisi 10% salkusta pois… sitten katsoo kohteitaan, niin ihan älyttömän hankala lähteä myymään… Myydäkkö nyt sitten Talenomia, Kamuxia, Evoa, Smartti, Harviaa, Sampoa, Livechattiä, Kaspia, Servicewarea, Wulff, Leaddesk jne… jne… kaikestako höylään. Valtava Qt positio tietysti osuu aina ekana silmään, mutta siellä on niin kauheat verot taas luvassa…

Yäk.

Kuitenkin vähän kireä fiilis joidenkin hinnoista, niin paremmin ihminen nukkuu jos kassassa on ammuksia ostaa niitä halvemmalla, jos ne ei nousekaan vaan (kuten luonnollisesti noiden kuuluu…).

Levotonta… juustohöylääkö etsimään?

31 tykkäystä

Prosentti jokaisesta veks, niin ei satu sydämmeen niin pahasti :slight_smile:

En tiedä meneekö nyt oikeaan osoitteeseen tämä kysymys, mutta kokeillaan kuitenkin.
Onko teillä arvoisat sielunkumppanit ollut tai tällä hetkellä olemassa jotain mentoria elämässä tai erityisesti sijoittamiseen ja rahaan liittyen? Minkälaisia kokemuksia teillä on tästä aiheesta, onko fyysisesti kasvotusten ollut mentorointia vai sitten esimerkiksi sähköistä etä mentorointia? Aloittelevana sijoittajana ja aiheesta kiinnostuneena kyselen, koska jonku suunnannäyttäjä voisi tuoda eri näkökulmaa ja ohjeita kun vaan palstojen lukeminen. :sweat_smile:

4 tykkäystä

Inderesin foorumi. Erittäin hyviä kokemuksia :smiley:

18 tykkäystä