Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Yleensä koneen käynnistäminen auttaa näihin teknisiin ongelmiin, mutta tänään ei toimi sekään. Näytön lyöminenkään ei tilannetta muuttanut. Ehkä mun salkku on vaan jotenkin mennyt rikki tai sitten päivän aikana kehittynyt puna-vihersokeus. Nordean mielestä osakerivit ovat tänään kehittyneet seuraavasti :
image

15 tykkäystä

Auttaakohan tuohon jos sammuttaa koneen ja katsoo toimisiko huomenna…?

Lasketellaanko foorumi huomenna teidän mielestä? :ski::sled:

7 tykkäystä

Itse ostin vähän päivän nousijaa orthexia jotta sai vihreän rivin salkkuun.

11 tykkäystä

Täällä Viljon tavoin nostettu käteispossaa viime viikolla, ja vaikka tänään jo dipeistä lisäilty, on käteistä vielä noin 35%. Sinällään voisin jopa toivoa että vielä hieman lasketellaan😅 tiedän että liian moni on kanssani eri mieltä

8 tykkäystä

Oli kyllä ihme päivä. Orthex tosiaan vihreä rivi, mutta reippaat Incap ostot napsahti todella hyvin maaliin, samoin Tokmannin pohjanoteeraus. Harviaa alta 39 jne. Mielenkiinnolla eteenpäin.

8 tykkäystä

Irrotan tänne kun menee hieman specifiseksi aiheesta.

Tuolla kirjoittamallani tarkoitin oikeastaan kahta asiaa, jotka nyt tuli samaan lauseeseen. Nykyään siis loistehon tuottokyky ei tahdo olla monella verkkoyhtiöllä ongelmana, vaan maakaapelointien ja hajautetun tuotannon lisäykset (myös peruskulutusprofiili on muuttunut) ovat kääntäneet tilanteen niin, että verkkoihin kylvetään reaktoreita ja asiakkaita jopa kannustetaan kuluttamaan loistehoa eikä vain kompensoimaan omaa tuotantoa.

Ja se se toinen osuus liittyy hajautettuun tuotantoon, etenkin tuulivoimatuotantoon. Riippuen missä ja miten laitos on kytketty, vaikuttaa se alueen stabiiliuteen. Yli 10MW laitokset ovat lähtökohtaisesti vakiojännitteensäädöllä, jolloin ne toki kompensoi muutoksia, mutta harva laitos ajaa loistehosäädöllä, tai “kustomoiduilla” statistiikoilla tukeakseen verkkoa ja sen jännitestabiiliutta varsinkaan nopeissa tilanteissa.

Ongelmia tulee varsinkin muilla kuin sj-verkkoihin kytketyillä laitoksilla, koska näissä ei ole monesti erillisiä aktiivisia kompensaattoreita ja niiden invertteritkään eivät välttämättä kykene riittävästi kompensoimaan loisia. Varsinaisesti ongelma kertautuu kun laitos ei tuota, jolloin se ei kompensoi edes omaa syöttävää verkkoa tai sisäverkkoja. Jos laitos on pitkän tai pitkähkön kaapelisyötön perässä, nämä ongelmat myös näkyvät enemmän. Nämä menevät välillä hyvin hankaliksi ja aika tapauskohtaisesti tarkasteltaviksi, mutta paljon on ongelmia jo Suomessa ja Euroopassa ollut näihin liittyen. Ideaalitilanne tämän kannalta olisi kykenevä kompensointilaitteisto ja jännitteen referenssipisteet liityntäkohdassa sekä syöttävällä asemalla (jos pitkä matka voimalalle), mutta nämähän maksaa.

Ja kun kyseeeen tulee mainitsemasi 110kV jännitetaso (tai korkeampi), niin tällöin ongelma on haastavampi pelkän loistehon nähden kun tuotto on riippuvainen jännitteen neliöstä. 110kV maakaapeli tuottaa luokkaa 1MVAr loistehoa per kilometri, joten kyllä saa mennä jo tehoa kaapelissa, jotta sen luonnollinen loistehotasapaino saavutettaisiin (yleensä tällä jännitetasolla ei läheskääm saavuteta), tai sitten tosiaan voimalan tulee kyetä kompensoimaan myös tyynellä säällä tai muissa tilanteissa joissa tuotanto on pysähdyksissä.

3 tykkäystä

Seuraa haastava kuva-arvoitus. Tunnista ennusteet ylittänyt rahaa takova firma joukosta :crazy_face:

14 tykkäystä

Ehkä se tämä Plugin tiedote nostaa.

“Plug Power continues to execute on its business objectives and remains well-positioned to leverage its industry leadership to capture a meaningful share of the $10T+ hydrogen economy. For the first quarter of 2021, the Company expects to report over $70 million in gross billings, a more than 60% increase from the first quarter of 2020”

7 tykkäystä

Onkos tänään jotain erikoisia uutisia vetyyn liittyen kun vähän kaikilla ollut hyvä nousupäivä, vai onko vaan perus alas ja välillä(liian harvoin) ylös settiä…?

5 tykkäystä

Mulla ei laskubiisiä ole antaa, mutta ihan yleinen tunnusbiisi näihin hommiin. :grinning:Gambler

2 tykkäystä

Mjaa. Kyllä se vaan alkaa tuntumaan siltä että meilläkään ei enää kurssit keuli hyvistä tuloksista. Onko varovaisuutta ilmassa vai odotuksia leivottu jo niin paljon sisään? Tosin, uskon kyllä että kokeneemmat sijoittajat osaa tulkita tuloksia mua paremmin :grin:

5 tykkäystä

DoD heitti hanskat tiskiin, Xiaomi voitti ja poistetaan CCMC listalta. Eli kiinalainen yhtiö voitti presidentin ja puolustusministeriön niiden omassa maassa :metal:

LKCOn juttu on vielä auki, mutta hyväähän tuo lupaa. Eli pidän lapuista kiinni kynsin ja hampain :joy:

Hyville uutisille olisi tilausta, salkun miinusprosentti helmikuun huipusta kävi jo 40 pahemmalla puolella :sweat_smile:

3 tykkäystä

Kamuxin kohdallakin näkee hyvin millaisia odotuksia markkinoilla on tuloksen suhteen. Pieni ennusteiden ylitys ei aiheuta muuta kuin lievää laskua, vaikka kuinka tulis raketin kuvia ketjun täydeltä.

13 tykkäystä

No tuossa Kamuxin kohdalla lähinnä heilutaan rangessa. Eilisen pohjia ei läpäisty ja lähtötaso oli koholla eilisen viime hetken osaripeluritankkaajien vuoksi.

Markkina yleisellä tasolla nykyään tahtoo sanoa :man_shrugging: näille osaripelaajille jotka pyörittävät yhä lyhyempää peliä osarin ympärillä. Jos hyväänkin osaripomppuun tulee heti hirveä lasti osaripelurien pikavoittojen rahastuksia niin yllättäen se on kun kaataisi kylmää vettä osaripompun niskaan. Muutama päivä ja jokunen edestakainen aaltoliike vasta kertoo miten oikeasti markkina tätä osaria pureskelee.

Antaa päivätreidaajien treidailla rauhassa, karavaani jatkaa matkaa siitä huolimatta koska firmalla menee hyvin.

23 tykkäystä

Ai että pahvimukilla kakkukahvit ja vähän olutta :beer::v::raised_hands: oletan että joku juju on tolla kakulla nimen perässä. :call_me_hand:

18 tykkäystä

Profiilin perustamisen vuosipäivä. Mä tuun parin viikon päästä perässä :partying_face: :partying_face:

6 tykkäystä

Kertokaa mulle, miten saan istuttua salkun vapaan saldon päällä? Kovasti tekis mieli kaikkea ostella vaikka kovasti vannotin itselleni, että katotaan nyt ainakin toukokuu rauhassa.

Jo lapsena viismarkkaa poltti reiän taskuun ja oli heti pakko käyttää, eikä näköjään aikuisena ole oppinut mitään uutta.

24 tykkäystä

Sama vika. Alkuviikosta sain työllä ja tuskalla myytyä tuottamattomat rönsyt pois. Nyt missiona istua käteisen päällä ainakin tämä kuu. Tällä hetkellä toimivin itsepetoksen muoto on uskoa vakaasti huomiseen pörssiromahdukseen.

7 tykkäystä

Pistä googleen stock market crash, inflation rate forecast, interest rate forecast.

Lue noita. Lepää. Toista tarvittaessa, kun alkaa tehdä mieli ostoksille.

12 tykkäystä

Mulla kun käteinen poltteli OSTilla, laitoin sen Sampoon. Irroitan siitä tarvittaessa :upside_down_face:

9 tykkäystä