Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Toi Lepikön salkku näyttää omaan makuun enemmän tilttaukselta, kuin osakepoiminnalta :joy:

22 tykkäystä

No nyt! Riskinhallinta kohdallaan!

12 tykkäystä

Inteliä… osinkosalkkuako tässä on rakenneltu? :smiley:

12 tykkäystä

Ja puolet salkusta Teslaa, joten ei ehkä täysin osinkosalkun määritelmä täyty… :upside_down_face:

6 tykkäystä

Itsellä sisällä perusluottoa koskeva hakemus. Lähetin sen 29.4. ja tänään tuli lisätietopyyntö eli kolmisen viikkoa vaikuttaisi olevan käsittelyaika tällä hetkellä.

4 tykkäystä

https://twitter.com/elonmusk/status/1395027147161489412?s=20

Kuinkahan merkittävä positio Teslalla on Bitcoinissa? Olisi kiva tietää mikä tässä pelleilyssä syynä. Ensin lyötiin twiiteillä Bitcoin kurssi alas ja sitten kun meni kunnolla niin laitetaan timanttikäsiä Twitteriin. On kyllä aivan helvetin naurattavaa toimintaa.

Haluttiinko ostaa vähän halvemmalla lisää, vai iskikö paniikki kun kurssi -30% ja piti saada pumpattua ylös :rofl:

Lisätään nyt vielä tämä mitä Musk sanoi aiemmin. Kovin ristiriitaista?

https://twitter.com/CryptoWhale/status/1393981793813078017?s=20

https://twitter.com/elonmusk/status/1394001894809427971?s=20

12 tykkäystä

Dance for me puppets, dance!

5 tykkäystä

Helmikuulta:

Tesla announced in an SEC filing Monday that it has bought $1.5 billion worth of bitcoin.

Liekö positio vielä kasvanut tuosta kolmen kuukauden aikana.

2 tykkäystä

Muistaakseni Teslan ostokurssi Bitcoinille $34k. Ei ole sen jälkeen ostanut lisää, kevensi siivun jossain vaiheessa keväällä korkeampaan kurssiin, olisko ollut 10-20% positiosta. Nämä siis ulkomuistista, voi olla epätarkkuutta siis.

3 tykkäystä

Onko tuo salkku siis tarkoitus pitää pidemmän aikaa, vai treidaukseen tarkoitettu?
Selittäisi jos hän odottaa markkinan menevän vielä jonkin aikaa ylämäkeen, ja sitten dumppaavan nuo.

6 tykkäystä

Ihan tarkkaa muistikuvaa mulla ei skenaariosta ole, enkä jaksa tarkastaa, mutta itsellä rasautti ekan kerran tänä vuonna Lepiköllä toi case gamestop. Hoiti sen jotenkin niin muita syytellen koko tapauksen vaikka itsellä petti riskinhallinta. Sitten kun siitä tulikin eeppinen squeeze niin puolusteli shorttaajia miten osakkeen “kuuluu” olla fundatasoillaan ja miten ostamista pitääkin robinhoodilla rajoittaa kun ne sijoittajat ei ymmärrä riskianalyyseja. Ja siis samaanaikaan kun suuri osa meemeilijöistä oli laittanu tohon jotain satasia ja riski tosiaan osakkeissa se 100% menetys niin itsellä kosahtaa shortit reisille ja muistaakseni lisäili niitä vielä nousun aikana.

Pahoittelut asiavirheistä tapauksen faktoista kun onhan tosta nykymittapuulla jo iäisyys, mutta pointtina jäi lähinnä mieleen muiden syyttely ja oman riskienhallinnan puute. En tiedä onko tässä nyt samaa ilmassa.

Joka tapauksessa diggaan miehestä ja yksi suurista syistä miksi tein paljon rahaa viime vuonna kun uskoin Lepikköä että sp500 nousee 2020 vuoden aikana vielä uusiin ath lukuihin vaikka oltiin keskellä pahinta koronadroppia. Jotenkin vaan sellainen mututuntuma mitä itse katsellut että vähän huonoja ratkaisuja tai tilttejä tullut normaalia enemmän sen jälkeen kun joskus loppuvuodesta teki sen traders clubin jakson missä kertoi kovasta turskasta.

Mutta ehkä tämä on tällaista sijoitusmaailman Seiska-lehti tasoa missä retostellaan keltaisen lehdistön tapaan.

21 tykkäystä

GME oli typerä case.

  • Oli selvää että funda ei tue kurssia. tämän ymmärsi jopa täysin pihalla ollut WSB-käyttäjä

  • Kurssia ajoi spekuloitu tai todellinen short squeeze. Todennäköisesti hetkestä riippuen toinen, sitten toinen. Kumpikin voi väliaikaisesti nostaa kurssia ihan muualle kuin mitä funda sanoo etkä voi tietää kuinka pitkään.

  • On selvää että jos kurssi on noussut 20x konservatiivisesta “fundatasosta” niin shorttaus on “oikein” fundapohjalla. Mutta jos shorttauksen hinta räjähtää käsiin koska lappuja ei vain ole tarjolla shorttaajille, on tajuton (käytännössä rajaton) tappioriski. On hyvin mahdollista että peppusi ei kestä pitää kiinni shorttipositiosta niin kauaa että pääset sanomaan että olit oikeassa.

Tässä kohtaa riskinhallinnasta mitään tajuavat ammattitreidaajat jotka oikeasti pyrkivät tiristämään tuottoa siitä että ymmärtävät markkinan liikkeet paremmin juoksevat tästä häröpallosta karkuun niin kovaa kuin pystyvät koska kurssi voi heilua 20%+ päivässä kumpaan tahansa suuntaan ilman mitään syytä.

Tähän verrattuna Tesla-long nykynurkilta on vielä jotenkin perusteltavissa ainakin lyhyemmän aikajänteen swingitreidinä (viikkoja, kuukausi-kaksi). Fundapohjalta silti riskiä on. Lappu on “halpa” verrattuna siihen mitä siitä on joskus maksettu mutta edelleen kallis verrattuna tämän päivän bisneksiin ja pitkän kuumatkan jälkeen kun kelataan voimakkaasti alamäkeen niin koko ajan kasvaa sen porukan määrä jonka positio on punaisella ja pienikin sysäys makropuolelta tai ise firman bisnestilanteen muutoksesta voi heilauttaa kurssia todella paljon kun jengi luovaroi.

9 tykkäystä

Mainostetaan täälläkin historian ensimmäistä Marimekko-tulosliveä by no other than mr. Kajaani :partying_face:

Nyt (vielä toistaiseksi :wink:) ei-omistajatkin kahvikuppi käteen ja kuuntelemaan lyökö suomalainen muotialan kasvaja niin kovat q1-luvut pöytään että menee Petrin kahvit väärään kurkkuun.

19 tykkäystä

Eksyin eilen tylsyyksissäni selailemaan WSB-meininkejä. Tuntui todella vieraalle ja oudolle. Youtubesta löytyi monta striimaajaa, jotka nyt hypettivät AMC:n osaketta. Ja lähes kaikki käyttivät narratiivia, jossa wsb (hyvikset) taistelevat pahiksia (mm. hedget) vastaan.

Jäi kuitenkin vähän epäselväksi, miksi monet ostaneet robinhoodissa call optioneja kyseiseen osakkeeseen liittyen ja miksi kurssia seurataan livenä tuhansien ihmisten toimesta striimin välityksellä :grinning_face_with_smiling_eyes: viihdettä, dopamiinia, uhkapeliä?

7 tykkäystä

Jenkeissä eilen osakkeiden liikkeet olivat lopulta hyvin hillittyjä. Nasdaq päätyi käytännössä nollille, ja Sepe ja DJ alle puoli prosenttia miinukselle. Euroopan pörssien eilinen ankeilu tuntuu tätä vasten ylimitoitetulta. Välillä on kyllä vaikea tajuta noita päiviä, kun jokin Suomen tai Ruotsin tai Saksan pörssi on kuin uninen ihminen joka nousee heti aamusta väärällä jalalla ja murjottaa koko päivän. No, onneksi en päivätreidaa.

Kryptoissa sitten paukkuikin. Taisi mennä satojatuhansia tilejä margin calliin. Luulisi että äkillinen massiivinen käteisen tarve olisi luonut myyntipainetta osakkeisiin nimenomaan Jenkeissä, mutta tuntuu että siellä kävikin päinvastoin. Osakkeet alkoivat kelvata.

11 tykkäystä

Missä voisi betsata sen puolesta, että mallisalkku lisää vielä ennen juhannusta Kamuxia, mikäli kurssi säilyy näillä tasoilla. :smiley:

3 tykkäystä

Kamux kuulemma diilaa veneitä…?

Tämäpä hyvä. Smartissa on tulossa sellaiset kyydit että Gothenburg 2025 vene hommataankin sitten Kamuxilta.
win-win-win :sweat_smile:

26 tykkäystä

Arvo vai kasvu? Matalan kasvun riski. Tama hyva pitaa mielessa kun sijoittaa matalan kasvun “turvasatamiin” :slight_smile:

https://viisasraha.fi/N%C3%A4k%C3%B6kulma/Matalan-kasvun-riski

29 tykkäystä

Tiedän paljonko saan osinkoa ja olen luottavainen siihen, että ne myös tulee minulle joten käytin rahat etukäteen “lainaamalla” ne salkussa olevasta käteisestä.

2 tykkäystä

Juu, sarkasmia se oli… :upside_down_face: Lisäsin sinne vielä hymiön ettei mene offtopiciksi… :grin:

2 tykkäystä