Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Noniin yleisö huutaa paikalle niin pakkohan tässä on jotain selitystä nyt keksiä :sweat_smile:

Hieman lähihistoriaa:

Tässähän kävi niin, että joidenkin foorumilaisten tuntemassa ”koronaveivissäni” muistan myyneeni Harviat jossain 10€+ kantturoissa pois silloin pörssiromahduksen ollessa aluillaan. Samalla möin siis noin 95% kaikista osakeomistuksistani helmikuun lopulla 2020. Harviat olin ostanut hieman aikaisemmin siellä 5,2-6€+ tasoilla (ulkomuistista). Eli tuollainen 80-90% tuotto hyvin lyhyessä ajassa kuitenkin tuli kotiutettua (miinus verot).

Koronaotsikoiden ollessa pahimmillaan odottelin vielä hetken tilanteen rauhoittumista ja siinä muutamien viikkojen aikana maalis-huhtikuussa menin all-in taas osakkeisiin. Ostelin tuolloin mielestäni parhaimpia tuotto-riski suhteen firmoja. Osa näistä tuli myytyä kesällä tai alkusyksystä tuotto-odotuksen huononnettua hyvien nousujen myötä (esim fortum, sampo). Harvia on laadukas ja siten oli tarkkailulistalla kokoajan.

Romahduksessa Harvia taisikin pakittaa joksikin ajaksi 7-8€ tuntumiin, alhaisimmillaan taisi käydä 6€+ tasoilla (ulkomuistista). Harviaa ei tuolloin vain omaan salkkuun tarttunut takaisin, vaikka lähellä oli. Muistelisin, että moni muu lappu lähti korjaamaa ylös ennen Harviaa. Harvia oli noussut 9€ tasoille niin jäin vain paikoilleni munimaan. Olin valmistautunut ostamaan pitkään salkkuun 7€+ tasoilta, joille ei enää palattukaan. Eli ihan normaali työtapaturma näin jälkikäteen. :man_shrugging:

Harvia on tunnusluvuiltaan ja brändiltään niin hyvä, että rehellisesti harmittaa kun sitä ei salkkuun tullut takaisin ostettua. Lapsen salkkuun sitä onneksi löytyi, tein siis saman koronaveivin myös jälkikasvun salkkuun :blush:

Näin jälkeenpäin varmaan hassu muiden lukea tällaisista kursseista puhuttaessa, että miksi en ostanut noin halvalla takaisin. Täytyy sanoa, ettei tuolloin ollut hajuakaan siitä millaiseen kasvuyllätykseen Harvia pystyy. Kaikki kunnia firmalle ja johdolle loistavasta suorittamisesta.

Jälkiviisaus on aina helppoa osakehommissakin. Olisi pitänyt sitä ja tätä ja tuota… no ei tästä kannata itseään liikaa syyttää. Ratkaisut tehtiin sen hetken tiedoilla :man_shrugging:

Verotus ja kokonaistuotto (jatketaan jälkiviistastelua ja jossittelua):

Hyviä keissejä on löytynyt onneksi korvaamaan Harviasta menetettyjä tuottoja ja myös verotuksellisesti homma meni hyvin… sain nimittäin koronaveivissä ostettua AOT myynneillä pari OST:ta täyteen ja OST:t ovat sitten multibaganneet ja ovat täynnä näitä tulevaisuuden toivottavia compoundereita. Noiden myyminen sitten vuosien päästä ilman välitöntä verovaikutusta on isompi asia kuin koronaveivissä aiheutunut verotaakka. Tässä alla esim tuo oma OST (korjaus jälkikäteen: rouvalla näyttää olevan +219%). Sitten on AOT:t vielä päälle… viime parin viikon ajalta siinä näkyykin selvästi tuo teknolappjen kova myyntipaine mikä on painanut tuottoprosentit laskuun :man_shrugging: Kuten @Masse on todennut tämä on viihdettä josta pitää välillä maksaakin

kuva

102 tykkäystä

Noh, mullakin meni 17 euron tasoon asti ennen kuin sain harvia ostettua takaisin ja oon tankannu vähän kaikista tasoista sen jälkeen lisää… Oli vaan ensin ostettava vaikka mitä muuta…

2 tykkäystä

Onkos se sitten huomisen jälkeen - ei tokikaan sisäpiirin kaupoissa, vaan isoimmissa omistajissa (Harvia) - Inderesin ruhtinas, kaikkien Retail-kiskojen mestari ja mieletön asiantuntija…
Kaikki yhteen nimeen…

Petri ’Hattu’ Kajaani
:wink:

Kiitos @Petri_Kajaani , ammattitaitoasi on ollut ilo seurata!!

Hattu päästä! (Ihan kirjaimellisesti tällä kertaa, ja pöydälle :grinning:)

10 tykkäystä

Tuli taas vilkaistua, laitan tämän tänne, kun ehkä kaikki eivät ole huomanneet näitä tai muistaneet käydä katsomassa:

*"Merkittävänä julkistettavana taloudellisena etuna pidetään 50.000 euron rajaa. Inderes on saanut seuraavat ilmoitukset 50.000 euron rajan ylittymisistä. Inderesin analyytikko Juha Kinnusella on 18.12.2017 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Talenom Oyj. Inderesin analyytikko Petri Kajaanilla on 20.2.2019 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Harvia Oyj ja 22.10.2019 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Kamux Oyj. Inderesin analyytikko Mikael Rautasella 9.1.2020 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Remedy Entertainment Oyj, 22.4.2020 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Qt Group Oyj ja 25.5.2020 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Revenio Group Oyj. Inderesin analyytikko Atte Riikolalla on 22.7.2020 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Remedy Entertainment Oyj. Inderesin analyytikko Petri Kajaanilla on 21.9.2020 saadun ilmoituksen mukaan yli 50.000 euron omistus kohdeyhtiössä Marimekko Oyj. Inderesin analyytikko Sauli Vilenillä on 15.2.2021 saadun ilmoituksen mukaan yli 50 000 euron omistus kohdeyhtiössä Taaleri Oyj ja 25.3.2021 saadun ilmoituksen mukaan yli 50 000 euron omistus kohdeyhtiössä Sievi Oyj. Inderesin analyytikko Joni Grönqvist ja hänen lähipiirinsä yhteenlaskettu omistus on 23.2.2021 saadun ilmoituksen mukaan yli 50 000 euroa kohdeyhtiössä Solteq Oyj. Inderesin analyytikko Antti Luiron ja hänen lähipiirinsä yhteenlaskettu omistus on 18.2.2021 saadun ilmoituksen mukaan yli 50 000 euroa kohdeyhtiössä Efecte Plc, 22.4.2021 saadun ilmoituksen mukaan kohdeyhtiössä Qt Group Oyj, 26.4.2021 saadun ilmoituksen mukaan kohdeyhtiössä LeadDesk Oyj ja 26.4.2021 saadun ilmoituksen mukaan kohdeyhtiössä Avidly Oyj. Inderesin analyytikko Joonas Korkiakoskella on yli 50 000 euron omistus 7.4.2021 saadun ilmoituksen mukaan kohdeyhtiössä Boreo Oyj sekä 8.4.2021 saadun ilmoituksen mukaan kohdeyhtiössä Incap Oyj."

Nuo tuoreimmat varsinkin ovat tietysti aina niitä mielenkiintoisimpia.

Nämä löytyvät täältä: Research disclaimer | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

15 tykkäystä

Salkusta löyty pieni erä oheista minifutuuria joka on halted eli kaupankäynti lopetettu. Voiko myydä pois erääntyneellä kurssilla?

4 tykkäystä

Onko kellään tietoa miksei Nordnet perinyt veroa AOT:lle tulleesta Kindredin osingosta? Kai tuo menee automaattisesti tämän vuoden veroilmoitukseen ja maksellaan sitten ensi vuonna?

2 tykkäystä

Eivät ne talot tai autotkaan oikeaa rahaa ole :joy:

4 tykkäystä

Jos on arvo jäljellä niin voi.

2 tykkäystä

On kyllä makeat tuotot parilta vuodelta salkussa, onnittelut. :muscle:t3::sunglasses::rocket: Ja olet tehnyt vielä isosti töitä noihin yhtiöihin kunnolla perehtymiseen mitä omistat.

Pitänee lisätä vertailuindeksien kuten Nasdaq100 joukkoon Timpan salkku niin saa sopivaa lisähaastetta😅

39 tykkäystä

Sama setti täällä. 12€ ajoista lähtien olen harmitellut, että menin myymään. Otan oppirahoiksi siitä, että pitää pystyä ostamaan takaisin virheen tapahduttua myös kalliimmalla hinnalla. Se on selkeesti oma akilleen kantapää. Onneksi tästä viisastuneena toimin toisin Rapalan kohdalla. Toki kädenlämpöinen lohtu, mutta yhtä kaikki osoitus oppimisesta, joka lienee arvokkainta. Ja harmin hetkellä pieni itsepetoskin on paikallaan laastarin virkaa toimittamassa, voinhan lohduttautua sillä, että myin 8-alkuisella hinnalla ja nyt mennään 4-alkuisessa :nerd_face:

5 tykkäystä

Kovasti ihmettelen Harvia hypeä. Ihan kuin sauna olisi joku uusi juttu jota kohta viedään kaikkiin maailman kolkkiin ja Harvia olisi maailman paras kiuas. Itse en usko ihmisten edelleenkään ympäri maailmaa innostuvan saunoista yhtään sen enempää kuin aiemminkaan maissa joissa ei sauna kulttuuria ole. Siihen suhtautettuna mielestäni Harvia on myynnillisesti saavuttanut huippunsa. Toisekseen olen jutellut muutaman Harvia kauppiaan kanssa ja heidän mielestä harvian laatu on muutamassa vuodessa huonontunut rajusti mikä näkyy reklamaatioiden määrissä. Itselleni tulee mieleen onko tässäkin voittoa haettu laadun kustannuksella kuten moni yritys tänä päivänä tekee? Todennäköisesti olen väärässä ja osakkeen hinta vaan nousee mutta tuossa omat syyni miksi en Harviaan sijoita. Oliskohan tää pitäny kirjottaa harvia ketjuun…?

13 tykkäystä

image
Kunnon trollausta :joy:

9 tykkäystä

Kyllä, saavuttaisi varmaan oikean kohderyhmänsä paremmin. :smiley:

2 tykkäystä

Teillä jäänyt merkittävä uutinen päivältä huomiotta. Johtaja Johannes Sippola aikoo päivittää osien summa laskelmaansa, josta puuttuu tällä erää Hastings.

6 tykkäystä

@Raven_Hungry Saanko udella minkälaisella suunnitelmalla olit liikenteessä Luokungin suhteen / mikä sai työntämään laput laitaan?

Itse odottelen kaikessa rauhassa jousen kiristymistä… toivottavasti laukeaa ennen kuin katkeaa :smile:

3 tykkäystä

Jos @timontti et pahastu, niin tuuppaan tähän reilun vuoden takaisista pohdinnoista :smiley: Eli ei tosiaan tainnut olla kaukana Harvia-juna. Mä nousin siihen ja samalla aivan liian aikaisin (AIVAN LIIAN AIKAISIN) Remedyn junasta pois :slight_smile:
Nämä on näitä.

Mahtavaa selailla omia ajatuksia vaikeiden markkinatilanteiden ajalta. Ja väkisin aina jonkun keissin missaa - jos tää olis helppoa niin ei tätä jaksais samalla tavalla tehdä :wink:

12 tykkäystä


:smiley:

15 tykkäystä

Maailmalla kuohuu taas. Internetin “apinalaumat” käyvät buy & hold kampanjaa AMC:tä shortanneita hedgefundeja vastaan. Yksi “pääpahiksista” on jälleen Citadel.

Eilen Facebook sulki suurimman AMC keskusteluryhmän. Facebook on yksi Citadelin suurimpia omistuksia (yli miljardi taalaa)…

Popparit mikroon, game is on.

Oli pakko ostaa pari lappua AMC:tä. Pitäähän viihteestä maksaa :wink:

18 tykkäystä

Saman huomasin Nordean tilille tulleissa Kindredin osingoissa. Sekin yllätti, että Kindredin osingot eivät tulleet päivien viiveellä kuten muilta ruotsalaisyrityksiltä.

2 tykkäystä

Pitää tarkistaa paremmalla ajalla, mutta olisikohan niin, että myöskään Malta ei pidätä lähdeveroa samoin kuin Iso-britannia? Puhdas arvaus, mutta tuli ensimmäisenä mieleen.

3 tykkäystä