Inderesin kahvihuone (Osa 2)

@Raven_Hungry Saanko udella minkälaisella suunnitelmalla olit liikenteessä Luokungin suhteen / mikä sai työntämään laput laitaan?

Itse odottelen kaikessa rauhassa jousen kiristymistä… toivottavasti laukeaa ennen kuin katkeaa :smile:

3 tykkäystä

Jos @timontti et pahastu, niin tuuppaan tähän reilun vuoden takaisista pohdinnoista :smiley: Eli ei tosiaan tainnut olla kaukana Harvia-juna. Mä nousin siihen ja samalla aivan liian aikaisin (AIVAN LIIAN AIKAISIN) Remedyn junasta pois :slight_smile:
Nämä on näitä.

Mahtavaa selailla omia ajatuksia vaikeiden markkinatilanteiden ajalta. Ja väkisin aina jonkun keissin missaa - jos tää olis helppoa niin ei tätä jaksais samalla tavalla tehdä :wink:

12 tykkäystä


:smiley:

15 tykkäystä

Maailmalla kuohuu taas. Internetin “apinalaumat” käyvät buy & hold kampanjaa AMC:tä shortanneita hedgefundeja vastaan. Yksi “pääpahiksista” on jälleen Citadel.

Eilen Facebook sulki suurimman AMC keskusteluryhmän. Facebook on yksi Citadelin suurimpia omistuksia (yli miljardi taalaa)…

Popparit mikroon, game is on.

Oli pakko ostaa pari lappua AMC:tä. Pitäähän viihteestä maksaa :wink:

18 tykkäystä

Saman huomasin Nordean tilille tulleissa Kindredin osingoissa. Sekin yllätti, että Kindredin osingot eivät tulleet päivien viiveellä kuten muilta ruotsalaisyrityksiltä.

2 tykkäystä

Pitää tarkistaa paremmalla ajalla, mutta olisikohan niin, että myöskään Malta ei pidätä lähdeveroa samoin kuin Iso-britannia? Puhdas arvaus, mutta tuli ensimmäisenä mieleen.

3 tykkäystä

Niinpä tietysti. Tuosta se varmaan johtuu. Tarviikohan tässä tehdä itse mitään vai nappaako Suomen verottaja tilanteen haltuun vuoden päätteeksi? Maltan kanssa on ainakin verosopimus, joten luulisi homman hoituvan automaattisesti.

1 tykkäys

Otan ens viikolla varmaan possan taas jos saan vapautettua jostain. Vähän päässy pieneks pelisalkku . Coinbase näytti kääntyvän ni koitan jos pikku nousut sais.

1 tykkäys

Aina on se vaihtoehtoinen tuotto tai kustannus. Timontti kuitenkin pystynyt kohtuulliseen suoritukseen ilmankin harviaa :grinning:.

Kyllä sitä aina joskus tulee harmiteltua jotain myyntiä tai ostamatta jättämistä, mutta sitten voi miettiä mitä tuli tehtyä sen sijaan ja miksi.

7 tykkäystä

Ei pidä voivotella menetettyjä imaginäärisia saaliita tai tulee vain mahanpuruja.

Nimimerkillä “olisi voinut Technotreetäkin ottaa ihan kokonaisen siivun eikä vain tunnustelupalaa, sehän painelee kohti kuuta ihan oikeasti” :sweat:

12 tykkäystä

Mulla on technotree positio kanssa, mutta olis voinu olla isompi, hiivin kuitenkin takatolpalle kun oli tarjolla helppo maali…

6 tykkäystä

Muistelen että sinulla oli erittäin laajasti hajautettu salkku ja strategia on ilmeisen hyvin vielä toiminut. Oletko laskenut kuinka suurta osaa prosentuaalisesti salkun kokoon suhteutettuna näyttelee toimeksiantokustannukset?

Mä en ymmärrä tätä voivottelua kun Tecnotree on tälläkin hetkellä OMXH:n ehdottomasti paras osake, jolla on nousuvaraa tänä vuonna oman arvion mukaan vielä 50% ja vuoden sisällä 100%. Mikä sitä estää ostamasta lisää vielä tänään? :smiley:
En toki itse omista Tecnotreetä, koska Panoro on parempi :cowboy_hat_face:

21 tykkäystä

"No muttakun se on jo niin kallis verrattuna alkuviikkoon ja voivoivoivoi… :sweat_smile: "

tai sitten se oikea syy, on käteiset lopussa ja ei mistään muustakaan oikein raaskisi…

Ei ole helppoa aina tämä osakepoiminta.

11 tykkäystä

On se helppoa kun heität sun salkun huonoimman osakkeen pois :wink: . Väitän että aika vaikeaa on saada kiihtyvää liikevaihdon kasvua 40% EBITillä Helsingin pörssistä tällä P/E -luvulla :smiley: Alkaa olee osakkeet niin kalliita Suomenmaallakin että kotopörssissä ei meinaa mitenkää löytää mitään ostettavaa, mutta tää on nyt niitä viimisiä hyviä osakkeita kotipörssissä.

image

14 tykkäystä

Mitä parasta viihdettä tuo Tesla-keskustelu joskin välillä meinaa aivot räjähtää itselläkin.

Tää vaikuttaa hauskalta tulevaisuudenkuvalta.

“Tässä isäsi ja äitisi siitti sinut Teslan takapenkillä 2027”

15 tykkäystä

Moikka. Veikkaisin, että muutama tonni saattaisi mennä. Maksan min 3 eur/ 0,03% mandatum paras taso kaupankäynnistä ja enemmän jenkkeihin, kun en ole avannut valuuttatiliä, salkun kokoon ja tuottoihin nähden kustannukset eivät ole ongelma.

2 aktiivisimmalla tilillä on vuoden alusta 373 kauppaa, mutta osa johtuu uusiutuvien poistosta ja uusien ostosta ja toki muusta sitten loput.

Käytän paljon stop-loss myy toimeksiantoja pienemmillä panoksilla, jolloin pikku tappioita kin tulee paljon.

Pääsalkku kuitenkin on pysynyt pitkään aika ehjänä, yleensä teen kuten jarnis joskus sanoi, että viilaan pois kun kurssit pilvissä ja ostan sitten edullisemmin näitä luottokohteita, mutta päämassan pidän.

Cash nyt n. 27%

7 tykkäystä

Olisi tuonkin firman voinut listata vaikka First Northiin eikä myydä norjalaiselle PE firmalle joka käänsi 200% pikavoitot 3 vuoteen

3 tykkäystä

Lyhyt ilmoitusluontoinen asia!

Meille tulee aspaan päivittäin soittoja, että kortilta lähtee turhaan maksuja Premium-tilauksesta eikä ehdi kuitenkaan lukea analyysia. :slight_smile:

Tilauksen voi perua helposti Omista tiedoista, jos on tilannut Premiumin meidän kautta tai jos Nordnetin kautta niin pitää soittaa sinne aspaan. Toki on harmi, jos aikaa ei löydy mutta se on myös täysin ymmärrettävää Premiumin ollessa suht intensiivinen palvelu.

Säästyy rahat osakkeisiin. :wink:

14 tykkäystä

Tesla-keskustelu tosiaan kiihtyi eilen nollasta sataan 1,9 sekunnissa sen jälkeen kun Fiilismies liittyi mukaan. :sweat_smile:

4 tykkäystä