Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Itsekin suhtaudun kriittisesti vakuutuksiin, mutta lapsen terveysvakuutus on ollut kyllä hyvä. Autoissa ollut pitkään vain liikennevakuutukset eikä itselle mitään muuta kuin henkivakuutus. Lapsen kuluja mennyt vakuutukseen joka vuosi reippaasti yli vakuutuksen hinnan (yli 500e/v), eikä ole kyllä kaduttanut. Kaikki allergia-asiat ym. hoitunut yksityisellä huomattavasti paremmin kuin julkisella.

2 tykkäystä

Tukholma lienee auki kun tein juuri ostoksia :smiley:

1 tykkäys

Äkkiseltään Frankfurt, Köpis, Oslo ja Kanukit kiinni. Voisin kyllä ilmottaa esimiehille että olen niin kosmopoliitti että teen jatkossa töitä Oslon pörssin kalenterilla. Tuntuu että ne on jatkuvasti mennyt vähintään ajoissa kiinni.

12 tykkäystä

Tiettyjen pyhäpäivien kanssa on ollut perinteisesti aika paljon säätämistä. :slightly_smiling_face:

Wikipedian mukaan Suomessa helluntai oli kaksipäiväinen pyhä vuoteen 1992 saakka. Vuosina 1973-1991 lauantai oli pyhäpäivä (helluntain valmistuspäivä), sitä ennen helluntaimaanantai oli pyhäpäivä.

Ruotsissa toinen helluntaipäivä menetti asemansa pyhä- ja vapaapäivänä vuonna 2005. Tanskassa ja Norjassa toinen helluntaipäivä on edelleen pyhäpäivä.

Pohjoismaisten pörssien välillä on muutenkin aika paljon eroavaisuuksia aukioloajoissa.
Käytännössä kaikissa on kuitenkin määrällisesti lähes saman verran arkipyhiä vuodessa.

  • Loppiainen: Helsinki ja Tukholma suljettu, Kööpenhamina ja Oslo auki normaalisti
  • Kiirastorstai: Helsinki auki, Tukholmassa puolikas päivä, Kööpenhamina ja Oslo suljettu
  • Vappuaatto: Helsinki ja Oslo auki, Tukholmassa puolikas päivä, Kööpenhamina suljettu.
  • Helatorstain jälkeinen perjantai: Helsinki, Tukholma ja Oslo auki, Kööpenhamina kiinni
  • Helluntaimaanantai: Helsinki ja Tukholma auki, Kööpenhamina ja Oslo suljettu.
  • Juhannusaatto: Helsinki ja Tukholma suljettu, Kööpenhamina ja Oslo auki.

Sitten esimerkiksi Ranskassa näyttäisi edelleen helluntaimaanantai (Lundi de Pentecôte) olevan vapaapäivä. Kuitenkin Euronextin sivujen mukaan se on pörssipäivä ja Pariisin pörssi on auki aivan normaalisti. => Stock market trading hours & holidays | Euronext

5 tykkäystä

Huvikseni laskeskelin kuinka kauan Helsingin pörssin eri yhtiöiden osakkeilta kestää kun vaihtavat omistajaa keskimäärin yhden kerran. Laitetaanpa tuloksia tännekin. Otin mukaan 40 eniten vaihdettua yhtiötä. Alkuvuoden vaihdon perusteella veivaajien suosiossa ovat Outokumpu, Nokia, Finnair ja QT. Telia ja SSAB kiertävät kokoonsa nähden Helsingissä hitaasti kun ovat rinnakkaislistattuja Tukholmasta. Neste taas suuren valtionosuuden takia. Terveystalon, Uponorin ja Metsä Boardin osakkeet näyttävät olevan monilla pitkässä pidossa.

Taulukon lukema kertoo pörssipäivien määrän kauanko menee että vaihto ylittää yhtiön markkina-arvon alkuvuoden vaihdon perusteella. Jätin Tikkurilan pois kun se ei ole ostotarjouksen takia vertailukelpoinen.

1 Outokumpu 114
2 Nokia 209
3 Finnair 236
4 QT 261
5 Nokian Renkaat 290
6 Kamux 292
7 Wärtsilä 298
8 Stora Enso A+R 324
9 TietoEvry 329
10 Rovio 336
11 Tokmanni 367
12 Valmet 387
13 Musti 390
14 Orion A+B 398
15 Metso Outo 403
16 Kesko 406
17 Elisa 415
18 Cargotec 424
19 Harvia 427
20 UPM 449
21 Neles 452
22 Huhtamäki 467
23 Kemira 483
24 YIT 498
25 Citycon 505
26 Nordea 508
27 Konecranes 512
28 Sampo 525
29 Fortum 540
30 Revenio 543
31 Kojamo 566
32 Aktia 588
33 Kone 601
34 Caverion 642
35 Neste 660
36 Metsä Board A+B 871
37 Uponor 939
38 SSAB A+B 941
39 Terveystalo 1152
40 Telia 2634

Saattaapi olla jotain virheitä varsinkin yhtiöissä joilla on useampia osakesarjoja.

22 tykkäystä

Kaiken maailman helppoheikit ja sijoitussepot mun rahojen perässä prkl! :see_no_evil::sweat_smile:

16 tykkäystä

“tyhmä” kysymys, mutta kun ei osaa.

Miten tehdään esim. tuossa ylläoleva @AnttiM tekemä linkki/vastaus toiseen ketjuun? Erityisesti puhelimella tehtynä kiinnostaisi, kun tarve olisi välillä vaihtaa topicia, mutta en nyt kyllä osaa ja ohjeitakaan en löydä vaikka yritin etsiä.

Kyllä sitä välillä tunteekin itsensä tyhmäksi, mutta ehkä vielä tyhmempää tulvauttaa järkeviä ketjuja, joten kysytään nyt.

Pingataan vielä @Verneri_Pulkkinen , että olisiko näistä hyvä olla ohjeet ja linkit vaikka ukk puolella? Taitaisi helpottaa ylläpitoa, kun olisi perus “näin käytät discoursea” ohjeet. Yritin ainakin etsiä, mutta en löytänyt.

Mielenpäälle jäi myös, voinko painaa tiettyyn viestiin reply ja heittää vastauksen jotenkin toiseen ketjuun?

3 tykkäystä

Vähän tätä soveltaen tein itse. Eli ensin toisessa ketjussa maalasin tuon Sepon tekstin ja klikkasin “lainaa”. Tämän jälkeen kopioin ja siirsin alle muodostuneen tekstirimpsun (muotoiluineen) toiseen ketjuun, ja lopputulos on kuten yllä.

5 tykkäystä

On taas kyllä yksi niistä maanantaista, kun käyn läpi omaisuuteni ja pohdin, kuinka pitkään sitä vielä kerrytän, että voisin siirtyä 4 päiväseen työviikkoon. Vielä taitaa kuitenkin kestää tovin…

7 tykkäystä

No tätä vähän epäilin, mutta en uskaltanut testata :smiley: Toisekseen ainakin puhelimella tehtynä, nykyaikana tuntuu aika työläältä copypastettaa sitä ja tätä.

Olisi aika kätevää, jos avatuvassa tekstieditorissa voisi jotenkin kertoa, että en halua vastata tähän ketjuun vaan esim. kahvihuoneelle, niin jää tuo copypaste välistä.

No näillä pääsee jo eteenpäin. Kiitos @AnttiM

5 tykkäystä

Jos joku miettii, miksi cryptot tulee alaspäin niin tässä syy: Minä laitoin rahojani niihin! :smiley:

7 tykkäystä

Voit myös avata vastauslaatikon siinä ketjussa mihin haluat kommentoida ja käydä sitten lainaamassa viestiä tai sen osaa toisessa ketjussa. Vastatessasi tulee kysymys: “Mihin ketjuun haluat vastata”

6 tykkäystä

Juuri niin kuin Antti kirjoitti, tai sitten puhelimella klikkaa tuota nuolta ja valitse sieltä.

Kts. kuvakaappaus:

Ketjuja voi myös lähteä selaamaan kun vastaa jolloin Discourse kysyy haluatko vastata aiempaan ketjuun vai siihen mitä selata nyt, mutta tämä toiminee vain koneella

Korjaus: tuolla ylemmällä ohjeella voi helposti tosiaan vastata yksityisviestein, muuten se ohjaa avaamaan uuden ketjun mikä on aika harvoin tarkoituksenmukaista. :ghost:

3 tykkäystä

Painamalla kolmesta pisteestä tulee valikko missä voi muokata, poistaa yms. omia viestejä (ja ylläpito muiden🐲).

2 tykkäystä

Vastaan tänne. :slight_smile:

Ikean syöttötuoli on toiminut meillä hyvin. Ei pysty säätämään kokoa, mutta ostaa sitten lapselle korkeamman tuolin kun on sen aika. Turvakaukalon ostin erikseen, en nähnyt tarpeeksi hyötyä siinä, että olisi ollut rattaisiin kiinnitettävä kaukalo ja perusmukava se on, ei mikään puujakkara. :smiley: Matkasängyn sain käytettynä, menee kasaan alle minuutissa ja yhtä näppärä koota. Mukaan siihen otan pinnasängyn patjan. :smiley:

Mutta ei siis ollut tarkoitus mitenkään kritisoida muiden valintoja, hyvä jos teillä on toiminut nuo. Tarkoitus oli lähinnä tuoda esiin, että ei ekan lapsivuoden tarvitse maksaa toistakymmentä tonnia niin kuin monet tuntuvat luulevan.

7 tykkäystä

Täh, mikäköhän siinä ekassa lapsivuodessa noin paljon maksaisi, jos nyt ei koko taloa maalaa ja pinnoita uudelleen sisäpuolelta taaperon oletetulla lempivärillä, teakia ja marmoria suosien?

Sehän on lapsivuosista päinvastoin se halvin, odottakaapas teinivuosia.

Toki nykyään laadukkaille vauvatarvikkeille on hyvät jälkimarkkinat, joten releet saa kiertoon ja osan sijoituksestaan vielä poiskin.

8 tykkäystä

Inderesin valinta: Tesla Cybertruck vs Sitikka Karin

  • Tesla Cybertruck
  • Citroen Karin

0 voters

5 tykkäystä

Mä hetken jo luulin Teslan menneen eteenpäin muotoilussa, mut sitku scrollasin, ni tuli toi Cybertrukki vastaan. :pensive:

1 tykkäys

Katsot väärää paikkaa. Onhan tuolla kovasti “Ostin/myin” ketjussa mainittu kuutti moneen otteeseen :joy: Olihan tuolla hehkutusketjussa kanssa viestejä monta.

3 tykkäystä

Olen jo jonkin aikaa hämmästellyt tätä foorumilaisten kaupankäyntiaktiivisuutta. Ymmärrän kyllä, että palstalla on pitkän linjan treidaajia, joilla on tekninen analyysi hallussa ja muutenkin osaaminen sillä tolalla, että treidaaminen saattaa olla jopa kannattavaa.

Olen kuitenkin huomannut, että palstalla on myös paljon uusia nimimerkkejä, jotka tuntuvat myös swingtreidaavan. Epäilen, että palstalle ei suinkaan ole eksynyt suurta joukkoa kokeneita treidaajia, vaan aloittelevat sijoittavat ovat haksahtaneet treidaamaan mutupohjalla vastoin sijoitussuunnitelmaansa. Tällä tavoin on todella vaikeaa tehdä ylituottoa pitkässä juoksussa, ja suurin osa pääsisi parempiin tuloksiin pitkäjänteisesti sijoittamalla.

Voi olla, että moni teistä ei edes miellä toimintaansa treidaamiseksi, vaan yrittää ainoastaan ajoittaa markkinaa yliaktiivisesti. Oletteko ostaneet salkkuunne osakkeita pitkään pitoon, mutta myyneet ne pian tämän jälkeen pienen markkinasentimentin muutoksen tai jonkin muun pitkäjänteiselle sijoittajalle mitättömän asian vuoksi.

Haastankin nyt foorumilaiset, etenkin uudet tulokkaat, pohtimaan oletteko pysyneet sijoitussuunnitelmassanne vai oletteko haksahtaneet treidailuun vastoin suunnitelmianne.

62 tykkäystä