Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Harvemmin pepe-emojilla (jossa ei ole mitään lisättyä symboliikkaa) viitattaisiin noihin valitettavasti todellisiin “natsi-emojeihin”. Alkuperäisestä (ei-vihapuhe) sammakosta on olemassa myös sittemmin kehitetty “peepo” versio, joka painottaa lapsekkuutta ja lapsenomaista menoa. Vastapainona “liian vakavaksi menneeseen pepe-vääntöön”.

Kyseenomaisen “peepo” version eri esimerkkejä Discord chatti-alustalta
image

4 tykkäystä

Miten tästäkin on saatu niin vaikea asia? Jos näen sammakkoemojin jossa selite on “feels bad man”, käytän sitä jos haluan osoittaa sympatiaa.

Kakkaemojia en juurikaan ole käyttänyt, mutta mulla se korvaisi hyväntahtoisen “eikä!”-huudahduksen, esim sijoitusvirheet-ketjussa jos joku nauraa siellä omalle mokalle.

13 tykkäystä

Vartti sitten teki niin hyvää. :grimacing:

3 tykkäystä

Milloinkas emojit tulivat? Siirryttiinkö suoraan pelkästä tykkäyksestä nykyiseen kavalkadiin, vai onko hiljalleen lisäilty niiden määrää?

1 tykkäys

Mielummin mulle kakka emojia kuin liputusta kiitos :yum:

8 tykkäystä

16 päivä huhtikuuta näitä ehdotettiin, ja 19 päivä alkoi käyttö, eli emojihullutusta on nyt kestänyt jo 1,5 kuukautta! Tämähän on Zoomeriajassa peräti 1,5 vuotta!!! :smiley:

10 tykkäystä

Vastaus löytyy jo tuosta sun omasta tekstistä. Ei kannata ihmetellä mikä nostattaa hieman osaketta, joka on lasketellut reippaasti.

Taivasteluketju jatkoa varten:

5 tykkäystä

Huvittavinta Pepe-casessa on se, että 99,999 % sen käytöstä ei ole missään vaiheessa liittynyt vihapuheeseen. Tietyissä piireissä asiasta kuitenkin synnytettiin valtava myrsky vesilasissa, jota ennen suurimmalle osalle ei olisi tullut mieleenkään, että pepe voisi olla jonkun mielestä vihan symboli, sillä kyseessä on pohjimmiltaan empatiaa ilmentävä meemi.

13 tykkäystä

Voidaan toki laittaa ( :poop:), mutta ei sillä kyllä ole mitään yhteyttä liputuksen kanssa :smiley:
Olen mieltänyt niin, että tuon tykkäysemojin tarkoitus on kuvata tykkääjän fiilistä/reaktiota, eikä se suinkaan ole palaute, kritiikki tai tuomio kirjoittajalle. Tämä on helppo ymmärtää “perusemojien” kanssa. Jos esimerkiksi laitan tällaisen :grinning_face_with_smiling_eyes:, niin sehän tarkoittaa, että kirjoittajan viesti sai minut nauramaan tai hyvälle tuulelle. Se ei siis tarkoita pilkallista naurua tai sitä, että kirjoittaja ei ole mielestäni vakavasti otettava tms.

Kakkaemojin on tarkoitus olla hauska, ja yhtä lailla se kuvaa tykkääjän reaktiota. @Wondadog kuvasi tätä mielestäni hyvin:

Täällä on puhuttu siitä, että emojit ovat tulkinnanvaraisia, jolloin niitä tulkitaan helposti väärin. Tämä pitää paikkansa, mutta valitettavasti sama ongelma koskee kaikkea viestintää, myös suullista ja kirjallista. Viestillä on aina yhtä monta tulkintaa kuin on tulkitsijoita, sama viesti voidaan ymmärtää monella eri tavalla. Kirjallisessa viestissä haasteena on lisäksi se, että emme voi ilmeillä, eleillä ja kehonkielellä auttaa toista viestin tulkinnassa. Juuri tähän ongelmaan emojit pyrkivät tarjoamaan vastausta. Niiden avulla voidaan periaatteessa välittää tunneilmaisuja tehokkaasti (joskin melko kankeasti livekeskusteluun verrattuna)

Olen edelleen sitä mieltä, että tämän foorumin paras anti ovat sijoittamiseen liittyvät tasokkaat ja asiapitoiset keskustelut. Tähän skeneen emojit eivät tuo mitään lisäarvoa. Täällä on kuitenkin kaffehuonetta, taivasteluketjua jne, joihin tulee paljon kevyempiä viestejä, joten moni kaipaa mukaan tunnettakin. @K.Harvia kirjoitti tästä liputuskeskustelussa:

Jos minun pitäisi valita jompikumpi, joko rutisevan kuiva leipä tai pelkät päälliset, niin valitsisin ehdottomasti ensimmäisen. Jos pitäisi valita rakettitykkäyksen ja kymmenen erillisen rakettiviestin väliltä, valitsisin ehdottomasti rakettitykkäyksen. Tykkäysemojit voivat ehkä tehdä keskustelusta ytimekkämmän, jos erillisiä raketti yms. viestejä ei tarvita.

10 tykkäystä

Kaikki emojit tykkäyspainikkeen alla on kyllä aivan totaalisen turhia täällä. Jos on jotain sanottavaa niin sanoo sitten. Tietyissä ketjuissa ainakin on tapana vaan kakkia väärien mielipiteiden päälle. Se ei ainakaan paranna tämän paikan laatua ja henkeä.

Että niin.

:poop:

12 tykkäystä

Pelkkää sydäntä on kuitenkin mielestäni kovin vaikeaa tulkita väärin ja siksi se onkin sinänsä varsin elegantti ratkaisu tähän emojiongelmaan. Tämä on ollut kovin hämmentävää seurattavaa että Inderesillä on nyt lähdetty toistamaan Redditin virheitä 1:1. Reddithän on sosiaalinen media, jossa aiemmin oli tasan yksi tapa osoittaa suosiota kanssakirjoittajalle antamalla tälle maksullinen Reddit Gold Award. Sitten joku neropatti keksi lisätä tunnetiloja kuvaavat emoji-awardit ja noin 5 sekuntia sen jälkeen Internet päätti alkaa antamaan ääripositiivisia Awardeja mm. kansanmurhasta kertoville ketjuille.

Jos mahdollistat ihmisille kyvyn viestiä väärin, niin sitä vapautta tullaan kyllä käyttämään täysin rinnoin. Tässä on myös se syy miksi lippuja kannattaa antaa mielummin liikaa kuin liian vähän, koska jos ihmisille annetaan etuoikeus tukkia ketjut nollasisältöviesteillä, niin näin tulee väkisinkin tapahtumaan.

28 tykkäystä

Ja ennen pitkää joku sitten vaatii tämän loli-sammakon kieltämistä.

Tämä on pohjaton suo.

2 tykkäystä

Onko täällä foorumilla paljon Redeyen asiakkaita? Jos on, miten tuo Premiumin uudistus on vaikuttanut teihin? Itse intuitiivisesti ajattelisin niin että peruisin Premiumin ja lueskelen kaiken matskun ilmaiseksi mielelläni pienellä viiveellä.

Kaverin puolesta kyselen…

25 tykkäystä

Tuli mieleen kun meinasin vahingossa sohaista ja liputtaa Vernerin viestin, että meneekö liputus läpi jos liputtaa? Ja onko kukaan uskaltanut kokeilla koskaan :joy: Poistuuko tunnukset, katoaako premium… Mitä tapahtuisi… :grin:

7 tykkäystä

On tullut kyllä mietiskeltyä paljon, että mistä tuossa oikein maksaa, jos lähes kaikki tulee kuitenkin ilmaiseksi saataville.

Toisaalta, kun ollut suhteellisen pitkään maksavana asiakkaana, niin ei oikein tiedäkkään mikä kaikki on ilmaista… Noita erilaisia tapahtumia livestreameineen on ollut ihan kivasti, ne ei kait ole kaikille?

Itse maksa toki mielelläni, kun saa kuitenkin verotuksessa vähentää ja Red Eye (sekä Inderes) sympaattisia, pilke silmäkulmassa olevia toimijoita. Ja sisältö on timanttista.

5 tykkäystä

Logiikka tuossa tietenkin se että jos haluat treidata Redeyen materiaalin perusteella, pari tuntia on pitkä aika jos markkina on auki. Ne jotka oikeasti treidaa isommalla kassalla heittävät tuommoisten maksut pyöristysvirheenä kulujen sekaan.

3 tykkäystä

Toisaalta jos Redeylla on esimerkiksi 10 000 Premium-jäsentä, niin todnäk. heistä vain muutamat ehtivät varsinkin pienivaihtoisissa yhtiöissä hyödyntää tuon edun?

Nuo pointit ymmärrän täysin. ;D Moni meidänkin Premiumeista on enemmän fanina kyydissä kuin itsessään PDF-raporttien tai muiden lisäominaisuuksien takia.

4 tykkäystä

Se menee ylläpidolle ihan normaalisti käsiteltäväksi. :smiley: Kyllä minuakin on joskus lipulteltu, tosin ilmeisesti enemmän raivon puuskassa kuin niinkään sen takia että olisin kirjoittanut ohi aiheen. Huom. ei liputtajia rangaista täällä eli voi ihan huoletta liputtaa minuakin. :slight_smile: Toki jos laittaa 20 lippua päivässä trollatakseen niin se on eri asia.

11 tykkäystä

Inderesin foorumi on ehdottomasti asiallisin paikka keskustella sijoittamisesta Suomen, ja jopa isommassakin mittakaavassa. Eipä löydy edes jenkkilästä keskustelupalstaa jossa pysytään näin hyvin asiassa ennen kuin homma menee väittelyksi tai muuten sivuraiteille. Täällä on onneksi pysynyt tiukan moderoinnin ansiosta pro meininki, ja kaikenlaiset rakettimeemit muistuttaa ennemminkin “wsb touhua” kuin sitä asialinjaa jonka takia täällä itse hengailen.

Todella hyvä että nyt on saatu kuitenkin kokeilla sontimista ja raketteja, sillä nyt ainakin minulle on entistä selvempää että ne eivät kuulu tänne.

33 tykkäystä

Jos 20% nousuvara ja 3% osinko ei riitä Osta-suositukseen niin mikäs sitten riittäisi? :thinking:

5 tykkäystä