Inderesin kahvihuone (Osa 2)

On tullut kyllä mietiskeltyä paljon, että mistä tuossa oikein maksaa, jos lähes kaikki tulee kuitenkin ilmaiseksi saataville.

Toisaalta, kun ollut suhteellisen pitkään maksavana asiakkaana, niin ei oikein tiedäkkään mikä kaikki on ilmaista… Noita erilaisia tapahtumia livestreameineen on ollut ihan kivasti, ne ei kait ole kaikille?

Itse maksa toki mielelläni, kun saa kuitenkin verotuksessa vähentää ja Red Eye (sekä Inderes) sympaattisia, pilke silmäkulmassa olevia toimijoita. Ja sisältö on timanttista.

5 tykkäystä

Logiikka tuossa tietenkin se että jos haluat treidata Redeyen materiaalin perusteella, pari tuntia on pitkä aika jos markkina on auki. Ne jotka oikeasti treidaa isommalla kassalla heittävät tuommoisten maksut pyöristysvirheenä kulujen sekaan.

3 tykkäystä

Toisaalta jos Redeylla on esimerkiksi 10 000 Premium-jäsentä, niin todnäk. heistä vain muutamat ehtivät varsinkin pienivaihtoisissa yhtiöissä hyödyntää tuon edun?

Nuo pointit ymmärrän täysin. ;D Moni meidänkin Premiumeista on enemmän fanina kyydissä kuin itsessään PDF-raporttien tai muiden lisäominaisuuksien takia.

4 tykkäystä

Se menee ylläpidolle ihan normaalisti käsiteltäväksi. :smiley: Kyllä minuakin on joskus lipulteltu, tosin ilmeisesti enemmän raivon puuskassa kuin niinkään sen takia että olisin kirjoittanut ohi aiheen. Huom. ei liputtajia rangaista täällä eli voi ihan huoletta liputtaa minuakin. :slight_smile: Toki jos laittaa 20 lippua päivässä trollatakseen niin se on eri asia.

11 tykkäystä

Inderesin foorumi on ehdottomasti asiallisin paikka keskustella sijoittamisesta Suomen, ja jopa isommassakin mittakaavassa. Eipä löydy edes jenkkilästä keskustelupalstaa jossa pysytään näin hyvin asiassa ennen kuin homma menee väittelyksi tai muuten sivuraiteille. Täällä on onneksi pysynyt tiukan moderoinnin ansiosta pro meininki, ja kaikenlaiset rakettimeemit muistuttaa ennemminkin “wsb touhua” kuin sitä asialinjaa jonka takia täällä itse hengailen.

Todella hyvä että nyt on saatu kuitenkin kokeilla sontimista ja raketteja, sillä nyt ainakin minulle on entistä selvempää että ne eivät kuulu tänne.

33 tykkäystä

Jos 20% nousuvara ja 3% osinko ei riitä Osta-suositukseen niin mikäs sitten riittäisi? :thinking:

5 tykkäystä

Enemmistön mielestä entinen yksinkertainen tykkäystapa oli parempi, johtaako muutoksiin?

17 tykkäystä

Mutta iso osa koki lisäarvoa vaihtelusta. Jättäkää nyt edes noi kasvonilmeet, taputus ja raketti…

6 tykkäystä

En tiedä olisiko nämä uudet emojit ehtineet olla käytössä riittävän kauan, että voisi tehdä jotain yhteenvetoa niiden toiminnasta. Onko esimerkiksi liputusten määrä kasvanut tai muu häiriökäyttäytyminen lisääntynyt? Vaikeammin mitattavissa on keskustelun laadun kehitys. Minulla on teoria, että nämä emojit ovat ristiriidassa sen suhteen mikä foorumin aikaisempi teema oli ja mitä Inderes viestii foorumin ohjeissa / säännöissä: Asiapitoista keskustelua.

Yhtiöiden keskustelut ovat pysyneet paremmalla tolalla kiitos aktiivisten valvojien ja löytyy omat ketjut hehkutuksille ja muulle randomille :bowing_woman:

19 tykkäystä

En henkilökohtaisesti välitä raketti tai kakka -tykkäyksistä, koska nimenomaan tuntuu että se houkuttelee ihmisiä kirjottamaan turhuuksia, ja tietyt reaktiot on todella vaikea tulkita ja voi tulla väärinkäsityksiä. Myös tuntuu että foorumin tietty “arvokkuus” on hävinnyt niiden myötä. Mutta tietenkään kaikkia ei voi miellyttää.

Olisiko kompromissi yksi vaihtoehto:
Kahvihuoneessa ja hehkutus -ketjussa olisi raketit ym, mutta muissa osioissa vain perinteinen tykkäys?
En tiedä miten sellaisen tekninen toteutus onnistuisi ja taitaa muutenkin mennä säätämiseksi :slight_smile:
Just thinking…

11 tykkäystä

Onko aamukatsaukset mennyt niin ohueksi, että joka yhtiö huudellaan vuorotellen läpi dipeistä, kuinka on nousuvaraa tavoitehintoihin.

Mitä tahansa koittaa onkia omalla turvamarginaalilla, niin ei… :joy:

-60% tullaan seuraavan kerran alas indeksitasolla, niin päivitelläänkö näitä sittenkin koko yhtiölistan osalta joka aamu :person_shrugging:

5 tykkäystä

En itsekään ole suuri emojiuudistuksen fani, koska

  1. Päädyn helposti väärinklikkailemaan ties mitä reaktioita ihmisille
  2. Osa emojeista on täysin tulkinnanvaraisia
  3. Eri reaktiot viihteellistävät liikaa viestittelyä, kun taas sydän toimi enemmän “hyvin kirjoitettu” nappina ja ohjasi keskustelua hyvään, argumentoivaan suuntaan.

Vaikea keksiä haittoja takaisin sydäntykkäyksiin palaamiseen. Tuskin kenenkään käyttökokemus kärsii, jos rakettiemojit jäävät pois, kun taas tällä hetkellä käyttökokemus on mielestäni selvästi huonompi kuin aiemmin.

Hesarissahan oli useampiakin nappuloita kommenttien tykkäämiselle, mutta nyt ovat sielläkin siirtyneet pelkästään “Hyvin argumentoitu” nappiin. Yksinkertainen on kaunista.

22 tykkäystä

En ole tilaaja, mutta omalta kohdalta miettisin viive asiaa siltä kantilta ehdinkö yleensäkään lukemaan/reagoimaan heti ja kuinka kauan pureskelen keskimäärin pähkinää ennen nielaisua. Et vaikuta kovin impulsiiviselta sijoittajalta eli todennäköisesti pureskelet sitä pähkinää tovin ennen nielaisua.

2 tykkäystä

Samalla myös Harvian kiukaat ja Kamuxin autot myyntiin Ikeaan?

Paljonko Ikea myy muiden valmistajien tuotteita, jos ei lueta mukaan kahvilan Daimeja?

8 tykkäystä

Itselle taas muistutuksena, parhaat sijoitukset edelleen niitä, joita en ole sortunut veivaamaan.

Berkeleyn yliopiston tutkijat Terrance Odean ja Brad Barber tutkivat tuhansien sijoittajien sijoitustuottoja, ja havaitsivat, että eniten sijoituskohteiden kauppoja tekevien sijoittajien keskimääräiset tuotot jäivät yli 6 prosenttiyksikköä S&P-osakeindeksin vuosituottoa alhaisemmaksi. Tämä ero on hämmästyttävän suuri.

”Päiväkauppa ei ole sijoittamista. Päiväkauppa on uhkapeliä. Siinä ei ole mitään vikaa, kuten ei ole Las Vegasin uhkapelaamisessakaan. Mutta sijoittamista se ei ole”, O’Leary toteaa.

”Rahaa tehdään siten, että sijoitetaan yhtiöihin ja omistetaan hyviä yhtiöitä pitkän aikaa”, O’Leary toteaa.

32 tykkäystä

Tämän kuin muistaisi itsekin. Itsellä tällä hetkellä tilanne, että harviaa voisi myydäkkin, koska olisi ensimmäinen iso onnistuminen itselle, mutta Buffetin neuvojen mukaan, kun omistaa liiketoimintaa ennemmin kuin osakekurssia, niin en aio myydä vaikka ei ole helppoa.

7 tykkäystä

@saku tai muu tietävä osannee kertoa. Qt ketjussa on tuosta shorttaamisesta juttua. Miten kauan yleensä shortit kestää qtn kokoisessa firmassa ja isolta shorttaajalta. Viikkoja, kuukausia vai jopa vuosia?

2 tykkäystä

Eipä minulla tähän mitään viisasten kiveä ole. :sweat_smile::person_shrugging:
Jos oikein foliohatun haluaa heittää päähän niin oli niin iso peluri kyseessä että vaikka maailman tappiiin asti. :joy:

4 tykkäystä

Välillä paljon, välillä vähemmän. Esimerkiksi erilaiset rungot voivat olla joko IKEAn omaa tuotantoa (lisätiedon jäljille pääsee kun googlaa “IKEA Industry”, varhaisemmassa historiassa Swedwood) tai sitten mahdollisesti private label -tuotantoa. Tuotanto-mix riippuu kysynnästä, kuljetuksista/jakelusta, kapasiteetista ja tähtien asennosta.

1 tykkäys

@kettunen Vieno pyyntö, että voisiko ketjun nimestä poistaa sanan Kamux? Aiheuttaa aivoissa aina sekunnin murto-osan virheliikkeen kun keskustelulistalta pomppaa Kamux ylös.

4 tykkäystä