Inderesin kahvihuone (Osa 2)

En tiedä olisiko nämä uudet emojit ehtineet olla käytössä riittävän kauan, että voisi tehdä jotain yhteenvetoa niiden toiminnasta. Onko esimerkiksi liputusten määrä kasvanut tai muu häiriökäyttäytyminen lisääntynyt? Vaikeammin mitattavissa on keskustelun laadun kehitys. Minulla on teoria, että nämä emojit ovat ristiriidassa sen suhteen mikä foorumin aikaisempi teema oli ja mitä Inderes viestii foorumin ohjeissa / säännöissä: Asiapitoista keskustelua.

Yhtiöiden keskustelut ovat pysyneet paremmalla tolalla kiitos aktiivisten valvojien ja löytyy omat ketjut hehkutuksille ja muulle randomille :bowing_woman:

19 tykkäystä

En henkilökohtaisesti välitä raketti tai kakka -tykkäyksistä, koska nimenomaan tuntuu että se houkuttelee ihmisiä kirjottamaan turhuuksia, ja tietyt reaktiot on todella vaikea tulkita ja voi tulla väärinkäsityksiä. Myös tuntuu että foorumin tietty “arvokkuus” on hävinnyt niiden myötä. Mutta tietenkään kaikkia ei voi miellyttää.

Olisiko kompromissi yksi vaihtoehto:
Kahvihuoneessa ja hehkutus -ketjussa olisi raketit ym, mutta muissa osioissa vain perinteinen tykkäys?
En tiedä miten sellaisen tekninen toteutus onnistuisi ja taitaa muutenkin mennä säätämiseksi :slight_smile:
Just thinking…

11 tykkäystä

Onko aamukatsaukset mennyt niin ohueksi, että joka yhtiö huudellaan vuorotellen läpi dipeistä, kuinka on nousuvaraa tavoitehintoihin.

Mitä tahansa koittaa onkia omalla turvamarginaalilla, niin ei… :joy:

-60% tullaan seuraavan kerran alas indeksitasolla, niin päivitelläänkö näitä sittenkin koko yhtiölistan osalta joka aamu :person_shrugging:

5 tykkäystä

En itsekään ole suuri emojiuudistuksen fani, koska

  1. Päädyn helposti väärinklikkailemaan ties mitä reaktioita ihmisille
  2. Osa emojeista on täysin tulkinnanvaraisia
  3. Eri reaktiot viihteellistävät liikaa viestittelyä, kun taas sydän toimi enemmän “hyvin kirjoitettu” nappina ja ohjasi keskustelua hyvään, argumentoivaan suuntaan.

Vaikea keksiä haittoja takaisin sydäntykkäyksiin palaamiseen. Tuskin kenenkään käyttökokemus kärsii, jos rakettiemojit jäävät pois, kun taas tällä hetkellä käyttökokemus on mielestäni selvästi huonompi kuin aiemmin.

Hesarissahan oli useampiakin nappuloita kommenttien tykkäämiselle, mutta nyt ovat sielläkin siirtyneet pelkästään “Hyvin argumentoitu” nappiin. Yksinkertainen on kaunista.

22 tykkäystä

En ole tilaaja, mutta omalta kohdalta miettisin viive asiaa siltä kantilta ehdinkö yleensäkään lukemaan/reagoimaan heti ja kuinka kauan pureskelen keskimäärin pähkinää ennen nielaisua. Et vaikuta kovin impulsiiviselta sijoittajalta eli todennäköisesti pureskelet sitä pähkinää tovin ennen nielaisua.

2 tykkäystä

Samalla myös Harvian kiukaat ja Kamuxin autot myyntiin Ikeaan?

Paljonko Ikea myy muiden valmistajien tuotteita, jos ei lueta mukaan kahvilan Daimeja?

8 tykkäystä

Itselle taas muistutuksena, parhaat sijoitukset edelleen niitä, joita en ole sortunut veivaamaan.

Berkeleyn yliopiston tutkijat Terrance Odean ja Brad Barber tutkivat tuhansien sijoittajien sijoitustuottoja, ja havaitsivat, että eniten sijoituskohteiden kauppoja tekevien sijoittajien keskimääräiset tuotot jäivät yli 6 prosenttiyksikköä S&P-osakeindeksin vuosituottoa alhaisemmaksi. Tämä ero on hämmästyttävän suuri.

”Päiväkauppa ei ole sijoittamista. Päiväkauppa on uhkapeliä. Siinä ei ole mitään vikaa, kuten ei ole Las Vegasin uhkapelaamisessakaan. Mutta sijoittamista se ei ole”, O’Leary toteaa.

”Rahaa tehdään siten, että sijoitetaan yhtiöihin ja omistetaan hyviä yhtiöitä pitkän aikaa”, O’Leary toteaa.

32 tykkäystä

Tämän kuin muistaisi itsekin. Itsellä tällä hetkellä tilanne, että harviaa voisi myydäkkin, koska olisi ensimmäinen iso onnistuminen itselle, mutta Buffetin neuvojen mukaan, kun omistaa liiketoimintaa ennemmin kuin osakekurssia, niin en aio myydä vaikka ei ole helppoa.

7 tykkäystä

@saku tai muu tietävä osannee kertoa. Qt ketjussa on tuosta shorttaamisesta juttua. Miten kauan yleensä shortit kestää qtn kokoisessa firmassa ja isolta shorttaajalta. Viikkoja, kuukausia vai jopa vuosia?

2 tykkäystä

Eipä minulla tähän mitään viisasten kiveä ole. :sweat_smile::person_shrugging:
Jos oikein foliohatun haluaa heittää päähän niin oli niin iso peluri kyseessä että vaikka maailman tappiiin asti. :joy:

4 tykkäystä

Välillä paljon, välillä vähemmän. Esimerkiksi erilaiset rungot voivat olla joko IKEAn omaa tuotantoa (lisätiedon jäljille pääsee kun googlaa “IKEA Industry”, varhaisemmassa historiassa Swedwood) tai sitten mahdollisesti private label -tuotantoa. Tuotanto-mix riippuu kysynnästä, kuljetuksista/jakelusta, kapasiteetista ja tähtien asennosta.

1 tykkäys

@kettunen Vieno pyyntö, että voisiko ketjun nimestä poistaa sanan Kamux? Aiheuttaa aivoissa aina sekunnin murto-osan virheliikkeen kun keskustelulistalta pomppaa Kamux ylös.

4 tykkäystä

Taboola -ketjun otsikointi muuttui ketjun kommenttien perusteella sisältämään Kamuxin. :kamuxkajaani:
Pohjolan Ekan analogia toimi sen verran hyvin liiketoimintaan suhtautumisessa.

Muutan otsikkoa jossain välissä sopivammaksi, niin ei aiheuta hämmennystä jatkossa :wink:

3 tykkäystä

Itse asiasta olen samaa mieltä. Tilastotapa saattaa johtaa vääriin tuloksiin. Jos sattumalta osuu muutamaan hyvin tuottavaan sijoituskohteeseen, niin ei ole tarve kauppoihin. Vastaavasti huonoja valintoja tehnyt joutuu vaihtamaan useammin. Tuottoja pitäisi verrata sijoituskohdekohtaisesti.

1 tykkäys

Juteltiin @Yu_Gong1 kanssa vielä ja todettiin, että
siirrytään takaisin vanhaan malliin lähiaikoina. :sunglasses:

92 tykkäystä

WHAT :astonished: @Verneri_Pulkkinen hei, kävitkö Orthexin kotisivuilla?

Siellä siis lukee näin: Orthexilla on osinkopolitiikka , jonka mukaan yhtiö pyrkii jakamaan vakaata ja ajan myötä kasvavaa osinkoa kaksi kertaa vuodessa yhteensä vähintään 50 prosenttia tilikauden tuloksesta.

Nyt on täytyny Petrin pitchata hyvin :call_me_hand: :partying_face: Tervetuloa meidän muiden omistajien joukkoon :blush:

25 tykkäystä

Joo suljin silmät osinkoennusteiden kohdalla ja katsoin että miten EV/SALES voi olla alle 10x :hushed::ghost:

40 tykkäystä

Jaahas, tämä selittää miksi Ämpärit yhtäkkiä saivat ison volyymipiikin ja pomppasivat. Peesailua havaittavissa.

Ensin yritin googlailla että mikäs uutinen nyt… mutta olisi pitäinyt tietty fiksuna ensin katsoa foorumeilta :smiley:

13 tykkäystä

Amc sekoilu sai taas uutta vettä myllyyn, kun lafka myi Mudric Capitalille 230 miljoonan taalan edestä osakkeitaan:

Tuostakos sitten amc-apinat vasta innostuivatkin ja nyt mennään premarketissa jo päälle 30 taalan. Vielä on matkaa tuohon “27 000 taalan minimiin” :smiley:

5 tykkäystä

:crab: :poop: :crab: NONIIIN:crab: :poop: :crab:

35 tykkäystä