Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Moikka, kun odottelet voit varmaan käyttää Mobiili varmennetta, se on 12 kk ilmainen.

1 tykkäys

Jaaha, “hanki elämä”-badge saatu. 373 pv kirjautumisesta, suksi lipsahti heti ensimmäisen viikon jälkeen… :thinking: :grin: Hyvää viikkoa foorumilaisille!

inderes

28 tykkäystä

Joo se on sitten viimeinen vaihtoehto. Ei pidä taipua helpolla näissä asiakaspalveluasioissa.

Siirrän Pörssien suunta -ketjusta:

2 tykkäystä

Kuulostaa siltä että saatat olla väärässä hommassa, eli liian ylhäällä organisaatiossa? Tuotekehitysjohtajana sä nimenomaan johdat niitä tuotekehittäjiä, ja katsot että koko T&K toiminta teidän firmassa menee eteenpäin, riittävillä resursseilla, tarvittavalla budjetilla sekä teidän yrityksen strategian suuntaisesti. Se varsinainen tuotekehitys tehdään siinä sun organisaatiossa, mutta niin se vain on, että johtajan roolissa et sitä enää itse ehdi tekemään, eikä kuulukaan tehdä. Pidät vain huolen suurista linjoista ja siitä että eri projektit menee eteenpäin.

6 tykkäystä

Onko tuo joku vanha suositus vai miten ihmeessä alle 4% nousuvaralla voidaan kääntyä Osta-puolelle?

1 tykkäys

Vain @viljo onnistuu saamaan liputuksen ostoista ja myynneistä osto-myynti-keskustelussa :joy:

26 tykkäystä

No sehän kuulostikin ennemminkin Viljon vklopusta tanssilavalla kuin osakepuolen jutulta:D

5 tykkäystä

Viljolla on monesti hyvin osuvia ajatuksia yhtiöistä ja miksei markkinoista ylipäänsä kunhan malttaa jäsennellä ajatuksensa :smiley:

Olihan tämän informaatioarvo melkein humoristisen korkea
kuva

En siis todellakaan ollut liputtamassa! :smiley:

5 tykkäystä

Kävin lisäämässä vähän informaatiota :slight_smile: olkaa hyvät. Lähinnä vaikka hyvä fiilis omista yhtiöistä, on arvostukset minusta monessa paikkaa kireät, niin vaikka nyt otankin käteisen huipputasolle on salkku kehittynyt mukavasti, joten vielä sen koko on hyvällä tasolla.

Lisäksi kuluja tällä vuodelle riittää, joten niitäkin pitää maksella. Lisäksi ajattelin 2022 pelailla reilummin golffia, joten siinäkin swingaillaan…

Edit: ajattelin tässä myös 2021 kesällä pelata paljon golffia :smiley:
Edit2 : eilen muuten vähän rautaplikin sujui pitkästä aikaa ja tulos oli kohtuullisen hyvä 77 lyöntiä. Illalla ajattelin mennä tääs koittamaan.

29 tykkäystä

Tänään tipahti ostotarjous postiluukusta. Tuttavani sanoi ettei kannata osallistua, kauppaehdot “kusetusta”.

Noita perus kalasteluita, unohtaa vaan. Noita tulee aika usein…

Parempaa paikkaa en keksinyt. Osaako joku sanoa miten perintöverotus menee kun perintö(kiinteistö) on saatu yli 25v. sitten markka-aikana, mutta vasta nyt realisoituu. Pitääkö perintöverotus korjata mikäli kiinteistön arvo on korkeampi/matalampi kuin aikanaan kiinteistön arvoksi määritetty? Ja pitääkö asiassa huomioida inflaatio myös?

Perintöverotuksen arvoa voi nykysäännöin korjata sen vuoden loppuun kun vainajan kuolemasta on kulunut kolme vuotta.

Perintöverotus on toimitettu aikanaan perukirjassa olevalla arvoilla, tuo perukirja-arvo katsotaan kiinteistön hankintahinnaksi, inflaatiota ei huomioida. Myydessäsi kiinteistön voit käyttää hankintahintana myös hankintahintaolettamaa perukirja-arvon vaihtoehtona, mikäli se on kannattavampaa.

6 tykkäystä

Aivan niin siinä on tuo 3v. sääntö. Eli kun perintövero maksettiin 25v. sitten perinnön saadessa, ei nyt realisoitaessa enää tarvitse maksella veroja? Tämähän olisi hyvä, ettei tarvitse lähteä selvittelemään vuosikymmenien takaisia asioita oikaisuvaatimuksin tms.

Välittäjältä verottajalle tarkempi hinta-arvio nykyhinnasta

E. Kyse ei ollutkaan tuoreesta perinnöstä

Perintöveroa ei maksella lisää, todennäköisesti luovutusvoittoveroa joutuu maksamaan. Perintövero I luokassa olisi edullisempaa.

1 tykkäys

Tuosta ei ilmeisesti tarvitse huolehtia kun:
“Oman asunnon luovutusvoitto on nimittäin verovapaa, jos henkilö on asunut asunnossa yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan. Jos joku perillisistä omistaa ja asuu asunnossa vähintään 2 vuotta, saa hän sen myydessään oman asunnon luovutusvoiton verovapauden.”

Juu ei, päinvastoin. Kiitos kuitenkin avusta, kuten myös @jps :lle.

Tämä omassa asunnossa 2 v asuneiden verovapaus myyntitilanteessa pitäisi poistaa välittömästi. Aiheuttaa keinottelua asuntomarkkinoilla ja mahdollisesti tätä kautta nostaa asumisen hintaa.

1 tykkäys

Kuulostaa katkeran puheelta. :slight_smile: harvoja pikku etuja tavan tallaajalle ja sekin pitäisi poistaa.

6 tykkäystä