Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Taisin Timo sanoa aiemmin sinulle, että vaikka nyt keskuspankki ”pelastaa aina” -mantra toimii niin jos se tehdään joka kierroksella, niin todennäköisesti jossain vaiheessa sijoittajat ja muut toimijat taloudessa ottavat niin paljon riskiä että pakka leviää käsiin eikä keskuspankki enää voi/halua pelastaa sijoittajia.

Argumentti kaikkivoivasta keskuspankista ei ole uusi ja sattumalta juuri äskön törmäsin siitä taas hyvään muistutukseen lukiessani historiaa… :nerd_face:

24 tykkäystä

Ehdottomasti samaa mieltä. Emme tiedä mikä seuraava suuri kriisi on ja silloin käytössä on entistä vähemmän uusia taikatemppuja kuin nyt. Jossain vaiheessa orkesterin repertuaari on soiteltu läpi, mutta otetaan nyt ilo irti tästä hetkestä :crossed_fingers:

Vähän puolivitsillä:
esim vakavan aurinkomyrskyn todennäköisyys taitaa olla luokkaa 10% / sata vuotta. Tuolla saisi puolet pallosta pimeäksi sähköistä ehkä pariksi vuodeksi. Positiivista olisi se ettei tartteisi myöskään osakekursseja tuijotella :joy:

28 tykkäystä

Kun aurinkomyrsky iskee, me arvomörnijät nousemme luolistamme joissa olemme piileskelleet vuodesta 2013, ja alamme kirjoittaa kalmanhajuisessa kynttilänvalossa sulkakynällä edullisia ostotoimeksiantoja Fortumista ja Lassila&Tikanojasta. Buhahahaa!

19 tykkäystä

Kyllä, karvainen käsi nousee tekno- ja kryptoniilojen kaluttujen luiden peittämältä kirjoituspöydältä, sulkakynä sipaisee allekirjoituksen toimariin ja katse hakeutuu kohti luolan suuaukkoa!

Voittomme on oleva suuri.

2 tykkäystä

Brittitähtitieteilijä sir Martin Reesin Our Final Hour on hyvä karhueepos, jos haluaa fiilistellä. Sopii myös teknokriittisyyteen tai -hypeen.

Lähtökohta on kirjan iästä huolimatta relevantti, että ihmiskunta päätynee avaruuteen tai sukupuuttoon. :bear: :rocket: :full_moon:

4 tykkäystä

Laitetaan kahvihuoneen puolellekin, pahoittelut tuplaviestistä! Controlin saa ilmaiseksi PC:lle. Jos ette vielä omista Remedyä, tämän kokeilun jälkeen omistatte :wink:

10 tykkäystä

Mikä on Citadellin tarkoitus omistaa Calls,Putts ja commonseja ?
Ovat ostaneet 21/5 noita tämän viikon nousijoita ja nyt laskussa olevia.
Eli TRIT,WKHS,QS ja CLOV nyt ainakin. Onko tuo Citadelin peliä ?
Näin uutena alalla hieman epäilyttää .

1 tykkäys

Karhut lähtivät nyt selvästi liikkeelle :smiley:

image

36 tykkäystä

Näyttäisi hieman tavallista isommalta keittiöremontilta.

27 tykkäystä

Ei nuo mitään osakemyyntejä ole.

Instrumenttityyppi: VIERAAN PÄÄOMAN EHTOINEN INSTRUMENTTI
ISIN: USX9518SAB44
Liiketoimen luonne: PANTTAUKSEN LAKKAAMINEN

18 tykkäystä

Melkein kyökkipsykologisena asiantuntijana sanoisin, että markkina ei halua uskoa inflaatioon ennen kuin on pakko.

3 tykkäystä

Juu, eivät tietysti. Sehän vasta uutinen olisikin jos Nalle miljardilla osakkeita myisi :smiley:

5 tykkäystä

Kertokaahan enemmän Tukholmalaisiin listautumisiin sijoittaneet, että mistä kannattaa listautumisesitteen ja yhtiön omien sivujen lisäksi yrittää löytää analyysiä yms. yrityksistä?

Vaikuttaa mielenkiintoiselta puljulta kasvavalla alalla, mutta tosiaan googlettelemalla ei hirveästi analyysia listautumiseen liittyen löytynyt. Löytyyköhän tälläista vai olenko vaan tottunut liian hyvään inderesin analyyseissä? :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 tykkäystä

En ole osallistunut yhteenkään antiin tänä vuonna. Olisi tullut kalliiksi pitää välillä isompiakin potteja kiinni hilujen perässä. En todellakaan sylje satasen perään, mutta kun salkku on tehnyt sen +50% YTD ja kaikki mitä on irronnut on siellä sisässä, niin helposti voin todeta tehdä tehneeni oikean ratkaisun, etten ole tuolta irrottanut mitään tai palkasta säästettyjä roposia sitonut näihin anteihin.

Jos on kokoajan irtokäteistä, niin sitten tilanne on tietenkin eri.

Samoin tietenkin, jos ei ole pelkästään pikavoiton perässä!

11 tykkäystä

On kiva rikastua, mutta on myös tosi kurjaa jos muutkin rikastuu. Silloin liian monilla on varaa maksaa mitä vain ja hinnat nousevat. Juuri niin nyt näyttää käyvän.

1 tykkäys

Itse olen pyrkinyt estämään makuuttamista sillä, että laitan rahat kiinni vasta viimeisenä mahdollisena päivänä ennen listautumisannin mahdollisesta ylimerkinnästä aiheutuvaa sulkeutumista. Esim Spinnovaan ja Puuiloon aion kyllä osallistua, mutta vasta vähän myöhemmin.

Oma sijoitussalkku on vielä sen verran pieni että nuo 100-200€ pikavoitot muutamalla klikkauksella tuntuvat vielä ihan tekemisen arvoisilta. Muutenkin jos kiinnitetty pääoma on luokkaa <1000€ niin aika hyvä tuotto-odotus lyhytaikaiselle sijoitukselle noissa. Yli minimimerkintää en yleensä tee, koska silloin kiinnitetyn pääoman ja odotettujen tuottojen suhde kärsii, kun lappuja jää käteen niin vähän.

13 tykkäystä

Kuulostaa varsin toimivalta.

Tietty sillä varauksella, että välttää pahat pommit. Nythän tuntuu melkein kaikki ottavan aika hyvin ensi alkuun nousua.

Samalla linjalla. Puuiloon ajattelin itse koittaa laitella ihan huolella, mutta vasta viimeisenä päivänä.

3 tykkäystä

Joo en nyt ihan vielä uskalla julistaa tätä ikiliikkujaksi jossain jokainen halukas voi poimia satasen kaksi jokaisesta iposta vuoden aikana, vaikka melkoinen listautumisbuumi onkin menossa. Jossain annissa tuli itse talvella lähinnä harmitus päälle. Jäin muistaakseni jonkun 50€ kulujen jälkeen voitolle, venailin sitä rahaa takaisin viikon (olisi pitänyt laittaa pelkkä minimi), ja sitten siinä välillä oli joku ehdottoman loistava ostopaikka johon rahat olisin mieluummin laittanut.

Tosta myös tulee vähän tollanen pelailun maku mistä en diggaa. En sitten tiedä miksi mulla on parempi mieli kun katselen dippejä Panoroon ja tankkereihin🙄, mutta joka tapauksessa tuntuu enemmän sijoittamiselta ja pienemmältä säädöltä lykätä rahat noihin longi positioihin eikä kärkkyä popparien kanssa listautumisaamua.

Edit. Sen verran kasinoilla käynyt että on tosiaan tuomitse pelailua, en treidailua, en hypejunia. Itsellä vaan joku IPO kyllästyminen menossa.

4 tykkäystä

Juu se vaihtoehtoiskustannus voi ollakin kohta aika iso jos missaa pienen IPO-peli takia jotain muuta.

Se on pieni määrä päiviä kun isot liikkeet tapahtuu, itse haluan että minulla on silloin rahat kiinni yhtiöissä joihin uskon pitkällä aikavälillä.

Mutta eipä tässä ole oikeaa eikä väärää tapaa. Kaikki lasketaan :slight_smile:

8 tykkäystä