Inderesin kahvihuone (Osa 2)

En ole vielä ehtinyt katsomaan kokonaan, mutta hieman huvitti tuo viimeisimmän Trader’s clubin jakson nimi “Onko sijoittaminen jo liian helppoa?”. Jukan salkku, jota esitellään jakson lopussa on +1,5% YTD ja toistakymmentäprosenttia indeksiä perässä. Joo kyllä, jos katsotaan pidemmällä perspektiivillä niin on kovat tuotot, mutta en oikein ymmärrä tuon otsikon ajoitusta juuri tähän hetkeen kun viimeiset 4-6kk tuntuu olleen tosi vaikeita hänelle.

Kommentoin myös tuohon koronamonttuun. Kyllä ainakin itse tiesin monenkin osakkeen kohdalla, että nyt saa todella halvalla. Ongelma oli se, että parin viikon ajan seuraavana päivänä samaa osaketta sai vielä 5-10% halvemmalla. Esim. vaikka juuri tuo Fortum: Olihan se halpa jo 15€ssakin, vielä halvempi 12€ssa, olisihan se voinut pudota vaikka 10€kin. Lisäksi moni osake ei edes “romahtanut” vaan korjasi vain v. 2019 syksyn tasoille (esim. moni jenkkien iso tekno). Kunnon rommauksessa näillä olisi ollut laskuvaraa vielä isosti.

Ainakin itselleni iski tässä pieni ahneus päälle kun olin onnistunut hyvin tyhjäämään salkkua jo helmikuussa. Ladoin kyllä kaiken sitten huhti-toukokuussa takaisin kun alkoi näyttää siltä, että pohjat olikin jo tehty, mutta maaliskuun pohjiin ei yhtään ostoa osunut. (tämä tosin oli jo etukäteen tiedossa, koska strategiani oli, että en lähde metsästämään pohjia vaan palaan vasta kun syöksy on rauhoittunut).

Mutta tosiaan, jälkikäteen on aina hyvä viisastella, kyllä se maaliskuussa oli karua kyytiä eikä kriisin isompi eskaloituminen ollut todellakaan kaukana ja ilman FEDin massiivista väliintuloa olisi korttitalot alkaneet kyllä romahdella hyvin nopeasti ja domino-efekti olisi käynnistynyt. Jos tilanne olisi eskaloitunut tällaiseksi finanssijärjestelmätason kriisiksi niin Fortum 12€ olisi voinut ollut vielä kymmenien prosenttien laskuvara kun eihän niillä tuloksilla juuri ole väliä tuollaisessa tilanteessa.

36 tykkäystä

Niinpä!! Masse-setä, tuo kiero pirulainen, vetäisi Forzan kotiin heti koronapohjilta ja vielä isojen poikien oppien mukaan vahvistusta “nousevaan kurssiin” :slight_smile:

Masse-setä, FA, pitäisköhän nyt alkaa jo vähän keventää?? :rofl: :moneybag: :moneybag: :rofl:

44 tykkäystä

Masse-setä, FA, Suuri ja mahtava voitti ja hyvä niin. Uusi talvisota ei liene kenenkään toiveissa…

34 tykkäystä

Lepikkö on tehnyt ilmeisesti kovaa tuottoa miljoonan treidisalkullaan tänä vuonna. Mutta tuskin hän jakson otsikolla muutenkaan viittaa omaan sijoittamiseensa, vaan puhuu yleisellä tasolla.

4 tykkäystä

Terve kaikille pitkästä aikaa!

Haluan aloittaa anteeksipyynnöllä puheenvuoroni, sillä en ole vastannut viesteihin ja kuukausittainen tilastointi jäi pois - nöyrimmät pahoitteluni.

Tänään taas pitkästä aikaa katsoin foorumia. Henkilökohtaisista syistä en ole foorumilla vieraillut ja osallistunut aktiivisesti keskusteluun, tapahtumaa ja muuta hommaa on ollut niin paljon, mutta en lähde niitä erikseen erottelemaan.

Tulen taas seuraamaan foorumia aktiivisemmin jatkossa ja pyrin osaltani tuomaan keskusteluun lisäarvoa mahdollisimman hyvin. :slightly_smiling_face:

77 tykkäystä

Nyt se osto on sitten toteutettu:
https://investors.hologic.com/press-releases/press-release-details/2021/Hologic-Completes-Acquisition-of-Mobidiag/default.aspx

  • Hologic, Inc. (Nasdaq: HOLX), a global leader in women’s health, has completed its previously announced acquisition of Mobidiag Oy, an innovator in near-patient, acute care molecular diagnostic testing, for an enterprise value of approximately $808 million.

  • “Closing the acquisition of Mobidiag enables us to become a broader, more diversified global diagnostics leader,” said Jan Verstreken, group president, international at Hologic. “Together, we can accelerate development and adoption of Mobidiag’s innovative products globally and drive Hologic’s growth.”

Tänään tuli usealle osakkeenomistajalle aikainen joululahja, montakohan uutta miljonääriä syntyi?

10 tykkäystä

Tervetuloa takaisin!

4 tykkäystä

Tervetuloa takaisin Winston!

3 tykkäystä

Verohallinto tehnyt näköjään biisin kaikkia meitä ja erityisesti @Juurikki a ajatellen. :grinning:

14 tykkäystä

@TJT ltä löytyy aina opettavaisimmat matskut, mun oli pakko tarkistaa, että oliko tää oikeasti Verohallinnon pätkä. :grin:

Terveisin iloinen veronmaksaja :sunglasses:

2 tykkäystä

Tällaiseen sisältöönkö ne verovarat menee? :smiley:
Verohallinto on ottanut näköjään vähän rennompaa linjaa viimeaikoina ainakin Linkedinnissä.

Verohallinnon IG-pentulive oli viime vuonna kaikessa hellyttävyydessään kyllä hyvä repäisy. Ja taisivat jossain päivityksessä viitata Ryhmä Hau-jaksoon, missä koira sai keksin palkintona työstään ja tekstissä kerrotaan, miten “työsuoritteeseen perustuva palkitseminen rinnastetaan tuloihin ja keksistä noin 30% tulisi ilmoittaa verotukseen” tms :rofl:

11 tykkäystä

No voi v**** aina kun tekee jotain olisi ajateltava verotusta… Vero vero vero…

1 tykkäys

Joko voi mennä rauhassa golffaamaan, eli menikö vero ja inflaatio keskustelut jo ja voidaan taas jatkaa nousua?

Kauhea Golfhimo vähentää toimeksiantoja, hyvä vai huono?

Samalla pääomat vähenee, ostettu uudet wedget, uudet raudat p-5 ja uudet utility ironit 2 kpl, hinta 2000 eur.
6 vk Odottelua…

Lisäksi tehty hankinta päätös moottorisoidusta bägi kärrystä! Tarkoitus taas viimeistään ensi kesänä pelata alle par kierroksia. Edellisistä 3 vuotta…!

Anteeksi, tavoite pelata mukavaa ja rentouttavaa golffia ja samalla saada liikuntaa. :grinning::yum:

24 tykkäystä

Haluatteko kuulla vitsin?

-OP:n osakesäästötili
kuva

71 tykkäystä

Kai se kärry on sitten ainakin tätä tasoa, vinkkaamassa muille salkun statusta :grin:

9 tykkäystä

No tuohan olis hieno, mutta ajattelin sellaista mihin mahtuu vaan bägi, itse ajattelin kuitenkin kävellä :heart:

Tuo Ferrari kärry ei mahdu auton takakonttiin mitenkään.

2 tykkäystä

Voi, saa, ja pitää. Turhan herkät peliliikkeet lähinnä vähentävät tuottoja, ja ainakin omalla kohdalla laittamalla vuoden vaihteessa kaikki kiinni vuoden 2021 top3-veikkauksiin Solteqiin, Innofactoriin ja Harviaan olisi salkku aika paljon nykyistä pulleampi :man_shrugging: Salkun YTD +25%, kun Harvialla +101%, Solteqilla +107% ja Innolla +36%

Itsekin pääsen viimein aloittamaan golf-kauden tänään, kun kevät on mennyt omakotitaloa laittaessa ja kiekkomuotoista golfia pelaillessa. Tavoitteena tälle päivälle vaatimaton 100 lyönnin alitus, joten liityn heti @viljo n golf-kouluun kun sellainen alkaa :grin:

9 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/op-ei-uskalla-enaa-antaa-mitaan-aikataulua-osakesaastotilinsa-avautumiselle-samaan-aikaan-nuorille-avattujen-arvo-osuustilien-maaran-kasvu-pankissa-kymmenkertaistunut/07e17f39-44bc-4d69-b7c2-6e621a5238c6

Tää OP:n osakesäästötili-sekoilu on kyllä ihan uskomatonta. Nyt uusimpana käänteenä OP ei enää edes yritä ennustaa, milloin tili saadaan avattua.

30 tykkäystä

OP:llä on tiukka linja, että analyysit ovat osa asiakkaiden palvelukokonaisuutta, eikä ennusteita saa jakaa liiaksi.

Nyt kuitenkin voinee referoida, etteivät OP:n analyytikot, johto tai kehittäjät osaa arvioida tuleeko OP osakesäästötilistä lyhyellä tähtäimellä lasta tai paskaakaan.

26 tykkäystä