Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Tässä euron arvo kanadan dollariin nähden vuoden ajalta. Kyllähän tuokin graafi “bugimaisesti” on vain laskenut.

1 tykkäys

Inderesin listautumissuunnitelmista ja foorumin roolista aloin pohtimaan mikä tämän meidän porukan painoarvo on taloudellisesti, minkälaista massaa massia liikutamme tämän sosiaalisen arvon lisäksi. Yritin selata noita vanhoja ketjuja joten ei löytynyt heti tätä laskelmaa joten pahoittelut jos tulee uudestaan.

@Wondadog laittoi sopivasti salkkukanavalle viittauksen joulukuussa teettämäänsä kyselyyn.

Tuolta pohjalta pikaexcelöinti antoi seuraavan tuloksen. Käytin keskiarvoja vastausvälien osalta joten tulokset nyt ei täysin tarkkoja mutta riittänee tähän laskelmaan.

image

Eikös me täällä edusteta ihan kohtuullisen kokoista rahastoa suomen mittakaavassa? :slight_smile: Sijoituspolitiikka vahvasti yhteisöllinen ja joka suuntaan levällään.

Ja tärkeimpänä kysymyksenä; kuinka suuri osa myyntiin tulevista osakkeista voidaan saada foorumin haltuun? :moneybag:

33 tykkäystä

Tää on hyvä, kiitti! Näistä saa aina ajatuksia:
Mitens pitäisi suhtauta siihen, että kyselyn perusteella 15% vastaajista omaa 65% pääomasta… Lisäksi vielä tuo top 30 henkeä (about 5%) kattaa 40%. Saako he enempi vai yhtä paljon jne, tämä ryhmä on tosiaan ihan kohtuullinen rahasto jo ihan yksinään!

Pitäisikö tykkäykset huomioida osuuksien jaossa :smiley:

5 tykkäystä

Mietin myös tuota tykkäyksien käyttöä jakoperusteena, henkilökohtaisesti jäisin tässä vertailussa jonnekin alimpaan 5% ryhmään mutta hyväksyisin kyllä kriteeriksi. :smiley:

Ja sit pitäisi samalla valita foorumin edustaja yhtiökokoukseen. :stuck_out_tongue:

Kun Inderes listautuu pörssiin, niin pitääkö mallisalkusta luopua? Käytetyn salkun saa varmaankin edullisesti; varaan.

5 tykkäystä

Huh tuon cdon kanssa… Kunnon puukko ollut. Tänään luovutin ja jätän pienen position kutistumaan, vai olisiko vasta psykologialla nyt oston paikka…

Onneksi käytän stoppeja yleensä ainakin osalla positiota… Seuraavat ostot on nousevaan kurssiin, jos niitä nähdään…

Luultavasti menee juuri päinvastoin, mutta silloin on pikku positio tappioita tasaamassa.

Sain kyllä hyvät tuotot aikaisemmasta noususta…

2 tykkäystä

Minä äänestäisin tähän @Masse -setää, ihan jo loppukaneettien vuoksi :grin:

12 tykkäystä

Syö vaan kampaviinerit ja juo kahvit ja nyökyttelee kumminkin… kenties tarvitaan tuoreempaakin verta paikalle :smiley:

Tosin sitä ennen tarvitaan eräs virus pois pyörimästä että loppuu nämä virtuaaliset yhtiökokoukset.

2 tykkäystä

Jos Inderes nyt listautuu, niin voidaanko mitenkään suojautua siltä, että jokin isompi taho kuittaa pikkuriikkisen analyysitalon pois pyörimästä? Vahvalla yhteisöomistajuudella ehkä?

1 tykkäys

Eipä oikeastaan. Joku voi tarjota rahaa osakkeista ja jos tarpeeksi moni katsoo hinnan sopivaksi niin…

Näin pörssissä ostotarjoukset toimii. Omistajat sitten päättää mikä on sopiva hinta.

Pörssilistaus ei taida tähän asiaan tuoda mitään muutosta varsinaisesti…

Omistajapohja toki lavenee runsaasti ja kontrollin pitäminen on haastavampaa, mutta onko missään sanottu etteikö nykyinen omistajuus säilytä jatkossakin enemmistöä?

:man_facepalming:

131 tykkäystä

Päivän naurut tästä :smiley: :smiley: Nyt nonnerot prkl!

8 tykkäystä

Tein pienen tukioston malliksi. Tosin taitaa olla joku Saxon tunnus, mikä se lie.

3 tykkäystä

Nonneroiden kovasta Kamux-myyräntyöstä huolimatta salkku teki tänään ATHn. :partying_face: (kiitos tukiostoista viljo :wink: :smiley: ) Näissä tunnelmissa on mukava lähteä juhannuksen viettoon ja kursseja en ajatellut vilkaista ennen maanantaita. Lähtekääs nyt muutkin nonnerot jo juhannuksen viettoon ja antakaa isojen poikien ostaa osake taivaisiin :grin: Nyt holdaillaan ja odotellaan rauhassa messeviä Q2-lukuja ja matkaa kohti 20€n rajapyykkiä. :chart_with_upwards_trend:

29 tykkäystä

Eihän tuossa @Ensihoitsu salkussa ole mitään vikaa. Perus osinkosalkku. 2000e kertaosto USA-markkinoille ja alle 1% kaupankäyntikulu on ihan peruskauraa ja tarpeeksi edullista. Vaikka oma taktiikka ei olekaan tuollainen hajautussysteemi niin en minä ainakaan esimerkiksi puolittais firmojen määrää pelkästään kaupankäyntikulujen takia. Mun mielestä tuossa tapauksessakin (18 pörssilistattua yhteensä noin 81k, keskiarvo noin 4,5k) on ihan turhaa ruveta laskemaan mitättömän ostokulun vaikutusta kymmenien vuosien päähän.

Tuohon ei voi päästä pienillä kaupoilla, vaikka kuinka pyrkii. Esimerkiksi Nordean alle 800e kauppojen 1% kulu on loistodiili aloitteleville. Menee kauan ennen kuin sijoitusuran alussa pääsee 0,5% kuluihin. Yksi taktiikka on toki odotella, että kassaan kertyy rahaa niin paljon, että ostokulu painuu johonkin summanmutikassa määriteltyyn tavoiteprosenttiin.

Tässä odottelutaktiikassa ei tietenkään noteerata sitä mitenkään, että sen 2-4kk rahankeräyksen aikana nämä Harviat ja Kamuxit (mikseipä osinkofirmatkin) nousee “hieman” enemmän kuin ne kytyset prosentin kymmenesosat. Jos ostokuluja pitää miettiä vuosien päähän niin ehkä näitä menetettyjä tuottojakin kannattaa harmitella. Jos säästää joka kuukausi tonnin niin malttaako sitä ostoa tehdä koskaan, kun aina seuraavassa kuussa sais ostokulua taas prosentuaalisesti pienemmäksi :smiley:

40 tykkäystä

Olipas kiva ja ytimekäs pörssikatsaus TV1:llä juuri äsken, kiitos @Marianne_Palmu : Pörssit kuumenevat, eletäänkö jo kuplassa? | 8 minuuttia | Yle Areena

Hyvää juhannusta kaikille!

27 tykkäystä

Screenshot 2021-06-24 19.21.21

81 tykkäystä

Tähän palatakseni:


En sitten raskinnut ostaa jauhelihaa, minkä kilohinta oli yli 7 euroa, joten päädyin ostamaan tätä vähärasvaista kananjauhelihaa, jonka kilohinta oli Lidlissä 5,70 euroa. Ostin tuota sitten 1,4kg, niin riittää pitkälti yli juhannukseksi.


Onneksi jenkkimarkkinat ovat huomenna auki, niin on jotain seuraamista ja tekemistä juhannukseksi. Toivon kyllä, että foorumi pysyy elävänä juhannuksenkin aikana ihan itsekkäistä syistä. :cowboy_hat_face:

Mukavaa juhannusta ihan kaikille! :sunglasses:

30 tykkäystä

Kiitos ja ihanaa juhannusta koko foorumille! :clinking_glasses::tulip:

92 tykkäystä