Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Pörssilistaus ei taida tähän asiaan tuoda mitään muutosta varsinaisesti…

Omistajapohja toki lavenee runsaasti ja kontrollin pitäminen on haastavampaa, mutta onko missään sanottu etteikö nykyinen omistajuus säilytä jatkossakin enemmistöä?

:man_facepalming:

131 tykkäystä

Päivän naurut tästä :smiley: :smiley: Nyt nonnerot prkl!

8 tykkäystä

Tein pienen tukioston malliksi. Tosin taitaa olla joku Saxon tunnus, mikä se lie.

3 tykkäystä

Nonneroiden kovasta Kamux-myyräntyöstä huolimatta salkku teki tänään ATHn. :partying_face: (kiitos tukiostoista viljo :wink: :smiley: ) Näissä tunnelmissa on mukava lähteä juhannuksen viettoon ja kursseja en ajatellut vilkaista ennen maanantaita. Lähtekääs nyt muutkin nonnerot jo juhannuksen viettoon ja antakaa isojen poikien ostaa osake taivaisiin :grin: Nyt holdaillaan ja odotellaan rauhassa messeviä Q2-lukuja ja matkaa kohti 20€n rajapyykkiä. :chart_with_upwards_trend:

29 tykkäystä

Eihän tuossa @Ensihoitsu salkussa ole mitään vikaa. Perus osinkosalkku. 2000e kertaosto USA-markkinoille ja alle 1% kaupankäyntikulu on ihan peruskauraa ja tarpeeksi edullista. Vaikka oma taktiikka ei olekaan tuollainen hajautussysteemi niin en minä ainakaan esimerkiksi puolittais firmojen määrää pelkästään kaupankäyntikulujen takia. Mun mielestä tuossa tapauksessakin (18 pörssilistattua yhteensä noin 81k, keskiarvo noin 4,5k) on ihan turhaa ruveta laskemaan mitättömän ostokulun vaikutusta kymmenien vuosien päähän.

Tuohon ei voi päästä pienillä kaupoilla, vaikka kuinka pyrkii. Esimerkiksi Nordean alle 800e kauppojen 1% kulu on loistodiili aloitteleville. Menee kauan ennen kuin sijoitusuran alussa pääsee 0,5% kuluihin. Yksi taktiikka on toki odotella, että kassaan kertyy rahaa niin paljon, että ostokulu painuu johonkin summanmutikassa määriteltyyn tavoiteprosenttiin.

Tässä odottelutaktiikassa ei tietenkään noteerata sitä mitenkään, että sen 2-4kk rahankeräyksen aikana nämä Harviat ja Kamuxit (mikseipä osinkofirmatkin) nousee “hieman” enemmän kuin ne kytyset prosentin kymmenesosat. Jos ostokuluja pitää miettiä vuosien päähän niin ehkä näitä menetettyjä tuottojakin kannattaa harmitella. Jos säästää joka kuukausi tonnin niin malttaako sitä ostoa tehdä koskaan, kun aina seuraavassa kuussa sais ostokulua taas prosentuaalisesti pienemmäksi :smiley:

40 tykkäystä

Olipas kiva ja ytimekäs pörssikatsaus TV1:llä juuri äsken, kiitos @Marianne_Palmu : Pörssit kuumenevat, eletäänkö jo kuplassa? | 8 minuuttia | Yle Areena

Hyvää juhannusta kaikille!

27 tykkäystä

Screenshot 2021-06-24 19.21.21

81 tykkäystä

Tähän palatakseni:


En sitten raskinnut ostaa jauhelihaa, minkä kilohinta oli yli 7 euroa, joten päädyin ostamaan tätä vähärasvaista kananjauhelihaa, jonka kilohinta oli Lidlissä 5,70 euroa. Ostin tuota sitten 1,4kg, niin riittää pitkälti yli juhannukseksi.


Onneksi jenkkimarkkinat ovat huomenna auki, niin on jotain seuraamista ja tekemistä juhannukseksi. Toivon kyllä, että foorumi pysyy elävänä juhannuksenkin aikana ihan itsekkäistä syistä. :cowboy_hat_face:

Mukavaa juhannusta ihan kaikille! :sunglasses:

30 tykkäystä

Kiitos ja ihanaa juhannusta koko foorumille! :clinking_glasses::tulip:

92 tykkäystä

Hah hah, ihan oikea aikainen tuplaus ja ihan pikkuisen väljemmällä stopilla oltais jo melkein omillaan, mutta jätin alkuperäisen… Nyt pitäs osata hypätä nousevaan kurssiin, jos niikseen on että jatkaa… Tai sitten tyydyn positioon, joka on pieni.

2 tykkäystä

Valitettavasti pitää nostaa käsi pystyyn. Vaikka käytössä on 4 eri palvelua niin silti saatavilla on alle puolet kiinnostavasta leffa- ja sarjasisällöstä. Saatikka että sisältö olisi saatavilla 4k:na, vaikkei se nyt läheskään aina välttämättömyys olekaan.

4 tykkäystä

Mielenkiintoista, miten köyhä keskimääräinen suomalainen on:

Kaukana ollaan Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Ranskasta ym.

Ja koomista, että Suomi joutuu maksamaan Italialle ja Espanjalle miljardeja, vaikka keskimääräinen suomalainen on huomattavasti köyhempi kuin keskiverto italialainen tai espanjalainen.

Mutta onhan meillä varaa ja muita pitää auttaa… :smile:

Kotitalouden mediaanivarallisuus taas on Suomessa 104 000€ mikä tuntuu ainakin omaan korvaan käsittämättönän pieneltä.

47 tykkäystä

Toisaalta isoissa kaupungeissa yli puolet asuu vuokralla ja monella omaisuus on kymppitonni tilillä ja 10v vanha auto. Siihen nähden 104 tonnia on ihan ok mediaani.

1 tykkäys

No vertaa nyt vaikka ruotsiin, niin sijoittamisessa ollaan älyttömällä takamatkalla. Täällä on aina hoettu että säästä, osta asunto ja maksa se nopeasti pois.

Sitten yleisesti verotus on aivan älytöntä ja kaikki on kallista, eikä suunta tunnu mihinkään muuttuvan.

Varainsiirtovero on oikein mukava. Jos satut ostamaan elämäsi aikana useamman kuin yhden asunnon, niin se on 2-4% hinnan päälle verottajan käteen.

Sitten jos joku on onnistunut jotain säästämään, tulee vielä viimeinen vero nimeltään perintövero, joka pitää huolen että valtio saa vielä kerran rokottaa välistä jo moneen kertaan verotettuja varoja.

Terveisin myöhäisherännäinen säästäjä, jolla jää loppuvuoden ajan bruttopalkasta käteen 58 prosenttia :roll_eyes:.

23 tykkäystä

Niin, keskimääräisen suomalaisen auton hinta oli muistaakseni hieman reilu 3000€.

Kuitenkin, kun Suomessa ka kuukausipalkka on +3500€/kk, niin johonkin ne suomalaisten rahat katoavat. Jos ajatellaan, että keskimääräinen suomalainen on kuitenkin työelämässä +40v, niin voisi ajatella että nettovarallisuus olisi enemmän kuin 104ke per kotitalous (52ke per hlö?).

Ehkä tämä suomalaisten köyhyys voisi perustua osittain ainakin sillä, että vaurastumista/rikastumista pidetään hyväksyttävämpänä lottovoitolla kuin sijoittamalla kerätty omaisuus…

4 tykkäystä

toiset juhlii juhannust, niin me vaan täällä vaurastutaan… :smiley:

21 tykkäystä

Emäntä töissä juhannuksen ja itse lapsenvahtina. Normaali viikonloppu siis :grin:

3 tykkäystä

Olen samaa mieltä Suomen verotuksesta. Mutta kai jollain se hyvinvointiyhteiskunta on pyöritettävä - mutta ainakin omasta mielestäni miljardien ja miljardien eurojen avustuksien jakelemisen voisi lopettaa ulkomaille, ja keskittää ne mielummin vaikka Suomen kehittämiseen tai antamalla avustuksina Suomen kansalaisille. Leipäjonoissa ihan ihan oikeasti pitkät jonot, ja jonoissa olevat ovat kantasuomalaisia. Esimerkiksi tämän vuoden ulkoministeriön kehitysyhteistyön budjetti on 1,3mrd euroa. Eikö tälle löydy parempaa käyttöä Suomessa - puhumattakaan EU:n tukipaketeista - jotka nyt ilmeisesti eivät olleetkaan kertaluontoisia vaan ns. jatkuvia?

Mutta toisaalta - maksetaanhan se oma virkamiehen palkkanikin suoraan THL:n kassasta… :smile:

Tässä hyvä havainnolistava kuva verotuksesta todellisista ansiotuloista:

Ja tähän kun lisätään verot siitä, mitä maksat esimerkiksi polttoaineissa, ruuasta jne, niin ei ihan kauheasti nettona jää käteen.

29 tykkäystä

Töissähän tämä juhannus menee, täällä on aikaa mietiskellä :smile:

4 tykkäystä