Inderesin kahvihuone (Osa 2)

En ollut huomannut täällä tätä tietoa vielä:

Finanssivalvonta peruuttaa Privanet Securities Oy:n sijoituspalveluyrityksen toimiluvan välittömästi.

Finanssivalvonta on päättänyt peruuttaa – toimiluvan havaittuaan Privanetin toiminnassa useita vakavia laiminlyöntejä ja rikkomuksia. Privanet ei ryhtynyt riittäviin korjaaviin toimenpiteisiin Finanssivalvonnan asetettua asiamiehen valvomaan Privanetin toimintaa 11.3.2021. Lisäksi Finanssivalvonta teki uusia havaintoja rikkomuksista asiamiehen asettamisen jälkeen.

Privanetin toimintaa ei ole kokonaisuutena arvioiden järjestetty sijoituspalvelulain 7 luvun 2 §:n 1 momentin mukaan sen liiketoiminnan laatu ja laajuus huomioon ottaen luotettavalla tavalla. – Privanet ei myöskään ollut tunnistanut ja ehkäissyt liiketoimintaansa olennaisesti liittyviä eturistiriitatilanteita – . Eturistiriitatilanteiden synnyttyä se ei kohdellut asiakkaitaan hyvän tavan mukaisesti ja antanut tietoja eturistiriitatilanteiden luonteesta tai syistä.

Finanssivalvonnan päätös ei edellytä Privanetin asiakkailta toimenpiteitä. Privanetin tulee palauttaa hallussaan olevat asiakasvarat ja päättää asiakkaisiin kohdistuvat vastuunsa, kuten selvittää avoimet arvopaperikaupat, 16.7.2021 mennessä.

Finanssivalvonnan päätös ei ole lainvoimainen. Privanetilla on oikeus valittaa päätöksestä --.

3 tykkäystä
1 tykkäys

Tyypillisen suomalaisen miehen tapaan luin foorumin käyttöohjeet vasta nyt, kun foorumilla muuten on ollut melko hiljaista. Käyttöohjeetkin alkavat kiinnostaa vasta sitten, kun laitteen kanssa on leikitty tarpeeksi. Silmään pisti heti aluksi kohta “I) Ketään ei saa mollata eikä mennä henkilökohtaisuuksiin”. Päteekö tämä myös siihen, ettei viestin kirjoittaja saa mollata itseää tai avautua henkilökohtaisista asioista ?

1 tykkäys

Onko Nordnetista mahdollista kaivaa jotenkin ulos paljonko on laittanut rahaa yhteensä rahaa sisään? Tarkoituksena olisi selvittää paljonko sijoittaminen on oikeasti tuottanut vuosien varrella rahaa. Nostot ja panot -kohtaa tuntuvat sekoittavan AOT:n ja OST:n väliset rahasiirrot…

1 tykkäys

Valitse tapahtumista talletukset ja nostot. Toki OST nostojen (tai sisäisten siirtojen) osalta tulee sitten huomioida verot.

2 tykkäystä

Vähän rönsyää pörssien suunta ketju vaihteeksi.

Eikö yritykset voi investoida joko niin että ne ovat tulosvaikutteisia, jolloin tulos pienenee. Tai vaihtoehtoisesti näitä investointeja voidaan aktivoida taseeseen, jolloin ne tehdään raportoidusta tuloksesta, ja niitä ei voida jakaa osinkoina.

Eli tämän takia useasti yhtiöt eivät jaa lähellekkään 100% tuloksesta osinkoina, vaan osa investoidaan takaisin tehtaisiin.

2 tykkäystä

Aktivoinneista tehdään poistot. Poistot vaikuttavat tuloksiin. Investointi vähentää siis aktivoinnissakin määränsä verran tulosta, mutta tulosvaikutus jakautuu useammalle vuodelle.

Indeksitasolla aktivoinnit ja poistot ovat joka vuosi about samat joten voi tehdä tuon yksinkertaistuksen minkä tein eikä se mene pahasti pieleen.

2 tykkäystä

Osaako kukaan kertoa kauanko Nordnetin luottohakemuksen käsittelyssä yleensä menee?

1 tykkäys

Viikko meni pari vuotta sitten…

2 tykkäystä

Pari päivää meni viime syksynä kun hain ekaa kertaa luottoa käyttöön.
Huhtikuussa pyysin limiitin tuplausta, kesti n. 3 viikkoa.

1 tykkäys

Laitoin 14.6 hakemuksen sisään ja 24.6 sain päätöksen. Toki nyt voi olla enemmän porukkaa lomalla, että menee kauemmin.

1 tykkäys

Miten te hyvät foorumilaiset olette pystyneet elämään ilman Vernerin varttia? :tired_face:

62 tykkäystä

Huonosti, itse eilen googlettelin Vernerin vanhoja twiittejä että joko ruoholahden tukkajumala palaisi tällä viikolla ryömaalle mutta sitä saadaan ilmeisesti ainakin vielä viikko odottaa.

Onneksi salkun viherrys ja hyvät ulkoilukelit helpottaa tätä pahinta tuskaa.

24 tykkäystä

Kävin tutkimassa talon yläpohjassa tutkimassa puruja. Seasta löytyi vanhoja lehtiä. Kelpaisiko jollekin nämä yhtiöt ja näillä osingoilla?

72 tykkäystä

Olisin tuolloin marraskuussa -47 (jos tulkitsen ajan oikein?) karhuillut pörssin kahvihuoneessa, että osinkotuottoihin nähden alhaiset arvostustasot ovat nekin liian korkeita, koska Stalin tulee lähikuukausina pakottamaan Suomen sellaiseen valtiosopimukseen joka tekee Suomesta Neuvostoliiton satelliitin, johtaen vuoden sisällä kommunistien valtaantuloon ja pörssiyhtiöiden sosialisoimiseen.

Onneksi Paasikivi pelasi pelin nerokkaasti keväällä -48, ja kun sopimus oli Moskovassa solmittu, Kekkonen vielä vittuili Stalinille että ”tämähän oli Paasikiven diktaatti!”

15 tykkäystä

Pyysing kyllä kirjoittaa mukaansa tempaavasti

24 tykkäystä

Pyysingillä tuo kyllä käyttää. Tahtoo vaan monella unohtua se “vähän” vipua. Nordnetin luotoilla saat ittes kyllä helposti vivutettua yli 100% ja se onkin sitten Letsgo jossain korona-montun kaltaisessa casessa jossa monelta stonkilta meni liki se -50% kuten perusvarmalla osingonmaksaja Sammolla…

5 tykkäystä

Joskus muistan jonkun sanoneen, että aika pitkään osinkoprosentti laskettiin osakepääomasta, joka ei tietysti edes tuolloin vastannut markkinahintaa. 100% takuuseen en tästä mene.

Monesti olen tällä huumori päällä, mutta nyt ajattelin jakaa oman, vähän vakavamman storyn siitä, miten sijoittaminen voi kääntää ihmisen suunnan elämässä.

Noin 3,5 v sitten lähti työt alta, ja sen mukana tuli masentuminen ja pelko tulevaisuudesta. Miten löydän uuden työn ja miten pääsen takaisin normaaliin arkeen takaisin kiinni.

Olin aikaisemmin harrastanut aktiivisesti uhkapelejä, mutta hallitusti. Mutta työttömyyden ja pelkotilojen vallassa lähti mopo käsistä niin paljon kuin vain voi. Pelasin aluksi kaikki omat rahat ja sen jälkeen tuli otettua pika-vippejä ja muita lainoja. Siinä sitten istuin yksi päivä melkein 100 000€ velat niskassa ja valehtelin omaisille, kunnes oli aika avautua ja kertoa totuus.

Omaisten tuella sain niputettua lainat yhteen “järkevään lainaan” ja elämä tuntui taas paremmalta kun töitäkin lopulta löytyi.

Lopetin pelaamisen siihen paikkaan, enkä ole sen jälkeen pelannut senttiäkään.

Vuosi tämä jälkeen sain perinnön (noin 20 000€) ja päätin sijoittaa tämän summan löydettyäni Inderesin foorumin, enkä maksaa lainaa pois tällä summalla. Ja se oli järkevä päätös!

Tämä 20 000€ on nyt kasvannut kuukausittaisten säästöjen avittamina noin 88 000€:n ja minulla parempi taloudellinen tilanne kuin koskaan.

Maksan vielä velkojani noin 4v, ellen päätä maksaa ne pois aikaisemmin.

Eli toisin sanoen, Inderesin foorumi voi muuttaa ihmisen elämän.

Kaunis kiitos kaikille Inderesin väelle ja foorumille :heart:

400 tykkäystä

Vau👌tarinas on vähän kuin hyvä käänneyhtiö😄

37 tykkäystä