Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Tämä on totta. Aina löytyy maltillisempaa arvostusta. Sillekin monesti on syynsä. Siinä missä hyvissä yhtiöissä arvostus on taivaissa. Henk koht suurin ongelma on siirtyminen liian kauas vahvuusalueilta. Enkä niitä halua holdailla rommauksissa. “Halvalla sisään, mutta koska ulos?”. Toki johtoon saa luottaa, mut sekin on jo oma tarinansa. Meistä on moneen junaan. Aika on ystävä eikä vihollinen omassa sijoitushorisontissa. Mennään nykyisillä maltilla ja tankataan lisää rommatessa / tarinan edetessä.

2 tykkäystä

Tähän liittyen voin todeta, että alettuani sijoittamaan vuonna 2016 olen jatkuvasti lukenut eri foorumeilla postauksia siitä miten kohta romahtaa, ja kuinka salkku on tyhjennetty yms. Jos olisi ilmiselvää, että kurssit tulevat tulemaan alaspäin pian ne olisivat sen jo tehneet. En ymmärrä miten oma näkyvyyteni indeksitason tapahtumiin voisi olla parempi, kun sitä 16h/päivässä tekevillä Nykin pankkiireilla.

18 tykkäystä

Instikoilla myös omat sääntönsä olla markkinoilla jollain tavalla. Se on näiden “16h pankkiirien” ongelma.

4 tykkäystä

Terveen härkämarkkinan merkki kun on sen verran kuitenkin huolia ja murheita, että riittää karhuilua ja rommauksen huutelijoita.

Jos nämä hiljenevät lopullisesti olisi ehkä oikeasti syytä olla huolissaan :thinking:

Sama pätee myös hyviin yhtiöihin, ne tuppaavat keräämään mukavan kuoron ympärilleen jotka laulavat viikosta ja vuodesta toiseen, että osake on liian kallis ja laskee ihan kohta (mikä tapahtuu vuoren varmasti silloin tällöin, joskus johtuen yhtiöstä, joskus ei). Voin kuvitella millaista on olla omistanut Amazonia viimeiset 20 vuotta.

11 tykkäystä

En nyt äkkiseltään yhdistäisi missään tapauksessa sanaa “terve” tähän härkämarkkinaan :sweat_smile:

3 tykkäystä

Verrokkikaudet monella yhtiöllä niin surkeat, että ihme jos ei posareita ropise lähes kaikilta. Kovinkaan moni yhtiö uskaltanut lupailla mitään koronan takia. Toki Harvia ei ole ollut häviäjien joukossa.

2 tykkäystä

Eka itelle asettama etappi lähetymässä salkun koossa ja mielen valtaa turhautuneisuuden tunne. Turhautuneisuus siitä että miten kauon tässä vielä kestää lopulliseen maaliin. Ajatus siitä että kohta ei ole niin mielenkiintoista seurata koko salkun kehitystä. Haluaisin nopeuttaa asioita. Onko tuttua?

7 tykkäystä

Nyt ne tuli! :sunglasses: :sunny: :books:

21 tykkäystä

Jos nykyinen hullun nopea kasvuvauhti tuntuu liian hitaalta, niin kannattanee tutustua pörssin historiaan. Odotuksesi ovat turhan korkealla.

Itse olen salkun koossa yli 10k€ edellä tavoitettani ja hämmästellyt, että tällaistako tämä onkin. Tiedostan kuitenkin, että tuo voi haihtua yhdessä aamupäivässä savuna ilmaan. Siihen päälle muutaman kuukauden vaakalento, niin hermoja kysytään paaaljon nykyistä enemmän.

Sitä, siis normaalia kasvuvauhtia, odotellessa.

6 tykkäystä

Liian ahkera romahduksen odottelu voi todellakin sattua lompsaan paljon enemmän kuin romahdus. Jos ahdistaa niin pitää sopivaa käteissiivua pahimman varalle jolla voi laskea keskihintaa jos tulee iso notkahdus ja kenties jakaa isommat sisäämenot ajallisesti jos pelottaa laittaa isoa mälliä kerralla ATH-tasoilta.

Osakkeissa on se mukava ominaisuus että kunhan kädet ovat sopivan timanttiset niin niitä voi holdailla pidempäänkin. Yksittäisten yritysten osalta voi olla tarve tehdä päätöksiä ja peliliikkeitä jos firmalla ns. menee bisnekset alta, mutta osakemarkkinoilla yleisesti mukana olo isommankin kuopan yli ei vaadi oikeastaan kuin sitä että ei lähde panikoimaan pohjilla. Jos osti viikkoa ennen koronadippiä niin mikä on tilanne tänään jos napsii kymmenkunta hyvää firmaa ja vertailee? Olisi selvästi voitolla. Harvassa on ne firmat jotka ovat tänään alle koronaa edeltävien huippujen. Ainoa tapa menettää rahaa oli myydä liian myöhään koronasyöksyyn ja sitten odotella liian kauan takaisin sisään menoa. Ja tuo oli sentään historiallisesti aika iso notkahdus.

23 tykkäystä

Näinhän se voi olla. Tuossa Tokmannin tapauksessa myymälän saldo piti olla 24 kpl, mutta loppuunmyyty oli. Myyjä myös mutisi mennessään, että ne saldot nyt saattaa näyttää ihan mitä tahansa, samalla kun jatkoi matkaansa tärkeämpiin töihin.

En jaksa uskoa että tokmannilla pystyisi olemaan mitenkään reaaliaikaista dataa siitä miten paljon tavaraa jäljellä. Paikallinen K supermarket sanoi että heillä päivittyy kerran vrk saldot. Nuo eri kausien hittituotteet menee monesti aika vauhdilla niin saattanutkin olla aamusta se 24kpl.

En tiedä onko täällä ollut jo keskustelua aiheesta, mutta onko muut huomannut saman, että MSCI World Small Capissa suurin omistus AMC? Ei tekis mieli kyl tällä hetkellä Small Cap etf:ää ostaa.

1 tykkäys

Jossain kohtaa tais Gamestop olla myös Top 5 omistuksissa

Aika pienellä painollahan nuo on. Ei pitäisi olla ongelma. Enemmän ongelmana world small cap indeksin kanssa pidän Smaöl cap growth osiota kokonaisuudessaan.

2 tykkäystä

Ostin ensiasunnon 6-vuotta sitten. Sitä ennen rahaa säästin lähinnä pankkitilille. Häät ja asunnon käsiraha tyhjensi tilit täysin. Sen jälkeen aloin tunkemaan ylimääräisen indeksiin. Lainan lyhentäminen myös kerrytti varallisuutta. Myönteinen palkkakehitys ja säästäväinen perusluonne on kiihdyttänyt varallisuuden kertymistä huimasti. Tajusin juuri kuinka varallisuuteni on hämmästyttävästi keskimäärin tuplaantunut vuosittain tuon jälkeen. Jos tämä meno jatkuu pääsisin siis jo eläkkeelle kahden vuoden päästä. No tähän en kyllä oikein usko mutta mukava tajuta että taloudellinen riippumattomuus on enää vain kahden askeleen päässä.

30 tykkäystä

Rapala, 5e hinnasta asti miettinyt että olisihan tuota hyvä ostaa näin alan harrastelijana. Viimeksi tänään asiaa pyörittelin ja jätin taas tekemättä. Nyt hinta on taas yhä kauempana ja vaihtoehtoina on todeta että joko liian kallis tai sitten näin jälkifomona kyytiin :roll_eyes:

5 tykkäystä

Yritätkö sanoa että 6:ssa vuodessa olet 2 vuoden päässä taloudellisessa riippumattomuudessa? Eli 8:ssa vuodessa kerräyttänyt eläkepotin ja vielä indeksiin sijoittamalla?

1 tykkäys

En ihan noinkaan. Vaan 6 vuodessa olen kerännyt neljäsosan eläkepotista. Ensimmäisen vuoden säästöt ja tähän päälle viisi tuplaus vuotta. Se että saisin vielä kaksi +100% vuotta vaikuttaa sangen epätodennäköiseltä.

12 tykkäystä

Jotenkin sitä ajattelee, että näinä digitalisaation aikoina netissä näytettävä tieto olisi ajantasaista, mutta ilmeisesti ei sitten ole.

Alkukesästä kyllä homma toimi kotipaikkakuntani Tokmannilla, kun menin hakemaan tuotetta, jonka myymäläsaldo oli 2 kpl. Kaksi niitä siellä hyllyssä oli, joista toisen ostin. Kyseessä oli kausituote, mutta ei ehkä tuommoinen hitti, kuten Thermacell.