Inderesin kahvihuone (Osa 2)

8 tykkäystä

European Green Deal.

To achieve the goals set by the European Green Deal, the Plan will mobilise at least €1 trillion in sustainable investments over the next decade.

Jos nyt nopsaan laskeskelin suuruusluokat oikein niin väkiluvulla suhteutettuna tuo olisi 10 vuodelle jaettuna suomelle noin miljardi vuodessa.

Latausinfraa yms sillä jo aika paljon rakentelee, mutta tulevaisuudessa niin miljardeja tarvitaan vuosittain kaivaa useampikin korvaamaan nykyisiä polttomoottoriautojen veroja. En kyllä ole kovin huolissani sen suhteen etteikö uusia veroja osattaisi keksiä :slight_smile:

1 tykkäys

Tiedän tuon olevan melko lailla huippuhinta. Lähinnä mietin tuota teollisuuden pessimismiä silloin koronan alkutaipaleella. Monet yritykset laittoivat lomautukset heti päälle ja meininki oli vähän maailmanloppua enteilevä. Sähköyhtiötkin laskivat sähkönkulutuksen putoavan ja sähkön ylitarjonnan olevan sangen messevää. No kaikki tiedämme nyt, ettei se niin huonosti mennytkään.

1 tykkäys

Kyllä uusia veroja tulee. Nyt on jo kaksi uutta veroporrasta suunnittelussa, maakuntavero ja EU-vero. Autoille suunnitellaan kilometriveroja ja tietulleja. Ennen vanhaan Britttien kuningaskunnassa oli myös esim. ikkunavero, jokaisesta neliötuumasta, joka kotitalossa oli ikkunaa, joutui maksamaan vuotuista veroa, sitä ei ole tiettävästi vielä Suomessa edes kokeiltu? Sehän voisi toimia meillä hyvin, kun ikkunat ovat huonompi lämmöneriste kuin seinät, säästettäisiin lämmitysenergiassa, eli vero olisi hyvin linjassa Green Deal-hankkeen kanssa. Vero-ohjauksen ansiosta ikkunat katoaisivat, peitettäisiin aluksi laudoilla tai pressuilla, ja samalla estettäisiin kansalaisia näkemästä ulos hölmölään, kun Suomi maksaa omalla velanotollaan muiden maiden investoinnit ja kehityshankkeet, muttei itse hyödynnä Green Dealiin budjetoituja EU-tukia. Katsottais vain telkkarista hallituksen tiedotustilaisuuksia, joissa kerrotaan, miten hyvin meillä menee, kun suljetaan kaikki omat saastuttavat bisnekset, suljetaan kaikki muutkin bisnekset joko koronarajoituksilla tai veroilla tappamalla, ja kansa elää onnellisina, kun ei enää edes tarvitse mennä töihin, vaan hallitus huolehtii.

35 tykkäystä

@First_Timer

Noo… Allekirjoittaneen mielestä Luokung on aina ostohinnoissa :wink: Vaihda MAksi 120 niin saat hienoja pomppukohtia kartalle…

Mutta vähän asiaakin. Suomen aikaa 1900 ensi maanantaina lähtee pyörimään Luokungin webinaari, jossa aiheena (ainakin) firman ratkaisu autojen autonomiaan. Voi siis kiinnostaa muitakin kuin Luokungista itsestään kiinnostuneita.

One of the biggest challenges in autonomous driving technology is making sure cars can “see” in bad weather like rain, snow, and fog. Luokung Technology (NASDAQ: LKCO) has developed a high definition spatial/temporal mapping system that will allow vehicles to drive themselves through the worst weather safely and comfortably.

Tesla bullit ja bearit hox hox :smile:

https://forcewealth.com/portfolio-items/luokung-07-26/?utm_medium=email&_hsmi=142111116&_hsenc=p2ANqtz--jFluWoy2JIF6c1bzGijkv3mxUnYc7ewonq6PkHVn0K8YvUFj9EGDLtSgBgy97tmycEPNIY_rLt0VpdvkBs5TUtv6l8Q&utm_content=142111116&utm_source=hs_email

3 tykkäystä

Tuosta ikkunaverosta tuli mieleen, että olihan noin 10v sitten selvityksiä ja puhetta, että talojen energiatodistusta alettaisiin käyttämään kiinteistöveron porrastukseen. Itse pidän tätä jopa todennäköisenä tulevaisuudessa. Viime aikoina tainnut olla hiljaista asian suhteen.

2 tykkäystä

Vielä ollaan kuitenkin noin 70-100% 2000-luvun keskiarvoa korkeammalla.

4 tykkäystä

“Suomalainen on aina valmis maksamaan 50€, ettei naapuri saisi 100€” pitää kyllä niin paikkaansa :joy:

75 tykkäystä

Hoi Kuopion lihapiirakan tietäjät!
Oliko Hanna Partasen lihapiirakka ainut ja oikea?

Täällä nyt pari päivää vielä ollaan lomalla, niin kerkiää useammat piirakat testata :smile:

9 tykkäystä

Ainoa oikea on Savonlinnalainen laurikaisen lörtsy mut Kuopiossa joutunee tyytymään hanna partasen lihatsuun.

1 tykkäys

Tää on suvussa maistelemalla ja äänestämällä testattu: Irene!

1 tykkäys
9 tykkäystä

Kyllä se Hanna Partanen on!

2 tykkäystä

Mitä helv. Nyt otat kyllä sanasi takaisin!

2 tykkäystä

Hanna Partasen piirakka on parempi. Irenellä on omituinen sivumaku lihassaan… :smirk:

Toinen perinneruoka joka helposti jää maistamatta on Muurinpohjaletut!

1 tykkäys

Ikinä en oo Kuopiossa ollu enkä kumpaakaan lihapiirakkaa maistanu. Suosittelen Hesburgeria.

13 tykkäystä

Haet molemmat torilta, maistat itse mikä on parasta ja haet lisää.
Käy siinä Hanna Partasen leipomossa kasarmikadulla, otat myös riisipiirakoita vähintään 10kpl tuomiseksi minne ikinä oletkaan menossa. Kalakukko kannattaa myös aina.

7 tykkäystä

Sahatavaran kanssa kävi aika lailla niinkuin uumoilin - piikki oli pääasiassa spekulanttien touhuja ja kapasiteetin kasvatus oli hitusen triviaalimpaa kuin piiritehtaiden kanssa, joten uutta tarjontaa tuli nopsaan kun hinta alkoi olla mallia kosminen.

Joo, kyllä se on just näi. Laurikaisen lörtsy👑 toisaalta iha mikä vaa savonlinnalainen lörtsy pesee partasen ja muittenki lihapiirakoilla lattiaa.

2 tykkäystä