Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Eikös PE30 ole “new normal” ja kaikki alle sen ole arvottomia mörnijöitä :upside_down_face:

2 tykkäystä

Tää on validi pointti, jos salkussa on vaan muutama firma joissa kertoimet nousee samaan aikaan.

Mulla enemmän niin jos salkku voittaa indeksin (pääosin yhtiöiden hyvällä suorittamisella), se on tavallaan kaikki kotiin vaikka alkaisi laskukin ja salkku kyykkää indeksin tahdissa

4 tykkäystä

Palkka-avoimuus on tuskin yhdessäkään muussa maassa samalla tasolla kuin Suomessa. Jokainen jo opiskeluvaiheessa varmasti tietää tai tulisi tietää mikä on palkka lastentarhassa tai luokanopettajana. Samalla voi miettiä realistisesti jo tilastojen pohjalta mikä mahdollisuus on työllistyä alan hommiin kulttuurialoilta ym. vastaavilta koulutushaaroilta

Sitten on tietysti se oma viitseliäisyys ja kyvyt. Mikäli kokee kykyjä olevan opiskella rahakkaaseen ammattiin, mutta ei vain saa aikaiseksi, niin hittoako valittaa. Tähän liittyen tulee ihan mieleen oma isäukko, joka iät ajat oli kateellinen muutamille veljilleen. Hänelläkin oli työuransa aikana niin monta mahdollisuutta ns. hyviin hommiin, mutta ei tajunnut tarttua tilaisuuteen. Ajattelinpa jo nuorempana, että toivottavasti minusta ei tule ikinä samanlaista

4 tykkäystä

Varsinkin nyky nettiaikana on lasten leikkiä tarkistaa eri ammattien palkat hyvin tarkkaan ennen opintoihin alkamista. 80/90 luvulla tiedon hankkimisprosessi oli vähän vaivalloisempi kaikin puolin

Tää viisaus pätee hyvin koko elämään.

3 tykkäystä

Ei haluaisi saavutetuista voitoista luopua ja kertoimet kiristyvät ja kuitenkin haluaisi omistaa huippu yhtiöitä?

Liikaa jos alkaa kierrättämään on lopulta salkussa ehkä epävarmempaa suoriutujaa.

5 tykkäystä

Tämän lyhyen viestin kannattaa jokaisen lukea.

50 tykkäystä

Taas hyviä ehdoituksia miten saadaan kuluja alas, syömävelkaa pienennettyä ja Suomi nousuun. Mietin vaan että pitäisikö kyseinen porukka ohjata ensin huumetestiin vai lääkärille? Molemmat vaihtoehdot lienee kuitenkin suotavia.

Rantamaulan mukaan uudenlaisen lomatilin kustannukset katettaisiin palkansaajilta sekä työnantajilta kerättävillä maksuilla ja vakuutusluonteisina maksuina. Rantamaula ehdottaa myös, että valtio voisi osallistua lomatilin kustannuksiin.

:nauseated_face:

24 tykkäystä

Älä nyt, voi se elintaso nousta vinhasti vaikka työaika vähenisikin… :stuck_out_tongue: Tämä siis hieman kieli poskessa. Tuo käppyrä päätyy vuoteen 2011, jonka jälkeen keskimääräinen työaika on itseasiassa Tilastokeskuksen mukaan pysynyt vakaana. Tai laskenut piirun verran yksityisellä ja kuntasektorilla, mutta noussut snadisti valtiolla.

Lisäys: Ehkäpä noin räväkässä ehdotuksessa on joku tempaisu saada huomiota tälle aiheelle agendana, ei niinkään vakava tarkoitus saada tuota ikinä läpi tuossa muodossa. :smiley:

12 tykkäystä

Akavalaisille tuo voisikin sopia. Rakennustyömailla, turismi- ja ravintola-aloilla kesät ovat parasta työaikaa, joten voisi olla vaikea pitää noin pitkää lomaa.

4 tykkäystä

Lapsiperheillä varmasti elintaso nousisikin… enemmän huolissani muista. Onko mainitsemasi kieli persposkessa? :joy:

Mutta kyllä nämä ehdotukset on luokattomia

6 tykkäystä

Lol, 12vk kesälomat jollekkin geelitukille. Lapset voi sit lähettää millon minnekkin ja ite ottaa vähä märkää paikallisen k-kauppiaan veneellä turun saaristossa.

Välillä sitä miettii töiden tekemisen järkevyyttä suomessa.

15 tykkäystä

Eeeiiiii… Unohda k-kauppias ja turun saaristo

:joy:

5 tykkäystä

Tais olla oikea liike eilen myydä wulff ja stockmann ja tuplata kaspi!

3 tykkäystä

Ainakin näin lyhyellä aikavälillä, mutta ei tässä kannata hättäillä :grin:. Ties vaikka molemmat osottautuisivat vielä ihan hyviksi tapauksiksi :man_shrugging:

2 tykkäystä

Ottaisin 12 viikon lomat koska vaan!

Tää meni nyt tälle DI:lle vähän tunteisiin. Geeliä kun en ole käyttänyt sitten lukioaikojen, vaha tai suolaspray on toimineet paljon paremmin!
Entä ajattelitko tahtomattaan kaljuuntuneita, heitäkin on Akavalaisissa paljon?

En nyt lukenut tuota juttua ja ehdotusta, mutta toivottavasti tämän

on kaavailtu tarkoittavan nimenomaan toimihenkilöitä ja työtekijöitä

EDIT: tarkoitan tietysti alempia toimihenkilöitä

Ja sitten me lapselliset mietittäis, että miksi meitä ei palkata :rofl: olisi oma työpaikka helsimessä kun kaikille työntekijöille pitäisi lapsettomat sijaiset kouluttaa kesäksi :rofl:

1 tykkäys

Miksi jutun otsikossa puhutaan 12viikosta kun leipätekstissä puhutaan 4 + 4(per vanhempi) josta luovalla matematiikalla saa 12 viikkoa lomaa lapselle ainakin toisen vanhemman kanssa.

TÄTEN esimerkiksi neljän viikon kesäloman ohelle voisi hakea lomatililtä neljän viikon edestä lisäpäiviä lomalleen.

Varmaankin laskettu keskimääräisellä 1,5 vanhempaa per perhe eli 1,5 x (4+4)=12.

Nopea kyssäri kahvihuoneeseen eli lasketaanko s-ryhmän osuuskunnan korko ja ylijäämäpalautus samaan laariin kuin alle 1000€ pörssiosake myynnit. Mietin vain, että tuleeko verokarhulta lappua, kun tämän vuoden osakemyynnit laskettu tarkasti alle 1000€, mutta en ottanut osuuskaupan ylijäämäpalautusta ja korkoa huomioon…