Inderesin kahvihuone (Osa 2)

134 tykkäystä

Niin onhan tässä ehkä vähän isomman linjan vedon paikka, että millaista keskustelua täällä halutaan jatkossa käydä, jos on yhtään seurannut tällä viikolla esim. tätä ja Palkkakeskustelu-ketjua. Sinänsä asialliselle ja rakentavalle keskustelulle on aina paikkansa, mutta onko Inderesin foorumi sitten se oikea paikka aivan kaikelle keskustelulle? Hyvin kaukana ollaan oltu ainakin nyt osakesijoittamisesta sekä säästämisestä/sijoittamisesta ylipäätään ainakin näissä muutamissa ketjuissa.

8 tykkäystä

Suht tuoreena foorumilaisena tälläiset pehmeämmät keskusteluaiheet piristää. Tiukkojen analyysien ja tuotto-odotusten takaa löytyykin inhimillisiä ihmisiä, jotka ajattelee muutakin kuin rahaa… :smiley: Itse neljän lapsen isänä voin sanoa, että koskaan ei tule sitä päivää, jolloin olet valmis ottamaan lapsen elämääsi. Kukaan ei tiedä etukäteen, millaista on olla vanhempi. Sain ensimmäisen lapseni 24 vuotiaana, juuri valmistuttuani uuteen ammattiin. Varallisuutta oli kertynyt sen verran, että oli vara ostaa vaunut ja turvaistuin. Muistaakseni ei hankittu saman kuukauden aikana. Kuusi vuotta siitä perheessämme oli jo 4 lasta. Meillä ei siinä vaiheessa mietitty, ostetaanko osakkeita laskeviin vai nouseviin kursseihin. Lähinnä se oli lapsiperheen arkea, jossa mentiin kuukausi kerrallaan ja luotettiin että elämä kantaa. Kaikilla taloudellisilla mittareilla laskettuna meillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta elää normaalia elämää. Mutta niimpä vain elettiin. Nyt nuorimmainen menee kolmosluokalle ja pikkulapsi vaihe on kaukana takana päin. Ikää on 38v ja virtaa riittää vielä kiipeillä puissa lasten kans. Se on aika siistiä. Isänä opin joka päivä uutta lapsista ja elämästä. En ole vieläkään valmis.

Se mitä tässä yritän sanoa, on se, että elämä ei lopu perheen perustamiseen. Siitä alkaa uusi vaihe elämässä ja se kasvattaa ihmistä enemmän kuin kaikki maailman mietelauseet yhteensä.

Tätä kirjoitusta ei pidä ottaa suosituksena vanhemmuuteen. Sisältöä ei saa myöskään käyttää puolison/kumppanin taivutteluun “yritetäänkö saada lapsi”-tyyppisissä hankkeissa. Otathan huomioon, että saatat menettää vanhemmuudessa koko aiemmin sijoitetun pääoman. :innocent:

48 tykkäystä

Onneksi olkoon🤝. Tossahan tulee sellainen ytd että olis voinut kysellä jo puolisolta miten olis suvun ensimmäinen tenbaggeri. Voittaa kevyesti Suomen indeksin. Tosin lapsia kun holdaa niin eiköhän sitä vanhoilla päivillä nää mökkipihalla korkoa korolle “omaisuuden” kasvaneen kun pihalla telmii lapsenlapset. Ja siis ehdottomasti suosin holdaamaan lapsia eikä keventämään omistusta heti kun potti kasvaa.

Ok oli aika huono. Syytetään kellonaikaa, mutta yritin tuoda lapsien tekemisen sijoitustermeillä sivustolle sopivaksi🙄.

On kyllä hienoa nähdä juuri tällä sivustolla ihmisten lisääntyvän. Melko paljon tiedän nuoria joilla rahankäyttö ei pysy yhtään lapasesta ja olettaisin että ei vaan pääoman osalta vaan ihan rahankäytön ja sijoittamisen osalta forumilaisten lapset saa hyvät lähtökohdat oman rahankäytön hallintaa.

22 tykkäystä

Incap on minun salkun Harvia.

42 tykkäystä

Tervetuloa foorumille. Tällaiset kommentit ja chat-tyyppiset tuumailut kannattaa heittää tänne kahvihuoneen puolelle. Toki kurssien ennustamista ja myyntineuvoja lienee turha kysellä ollenkaan.

Yhtiökohtaisista (ja useammankin yhtiön) ketjuista nämä päätyvät poistettaviksi. Kommenteilla on tarkoitus tuoda lisäarvoa muille käyttäjille ja pitää ketjut asiapitoisia ja helposti luettavina kaikille.

8 tykkäystä

Nordea Investor on minun säästöpossuni

  • Tiedotus: Toimeksiannot eivät tällä hetkellä välity pörsseihin. Vikaa tutkitaan parhaillaan. Pahoittelut häiriöstä.
17 tykkäystä

Odottelin että Nordea Investor hajoaisi huomenna koska Nokian tulos, mutta että jo tänään… :sweat_smile:

3 tykkäystä

Hyvä harjoitella jo tänään holdailua, niin ei huomenna veetuta niin paljoa :man_shrugging:

2 tykkäystä

Se oli ihan mukavaa, tuskin täällä vauva. Fi keskustelua kuitenkaan päivää paria enempää tulee. Hyvä vaan silloin tällöin pohtia elämän laajempaa osiota kuin osakesijoittaminen.

19 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen onko sulla jäänyt lomalta jonkinlainen “Poprilli-mode” päälle, vai mitä täällä on tapahtunut? :joy:

poprilli

25 tykkäystä

Hmh täällä ihmeteltiin samaa. Markus joka tuota sentimenttiä on rakentanut on lomalla. Käsittääkseni tuo kysely on suht resilientti trolleille, mutta kenties Atrian nakit ovat saaneet mobilisoitua fanit liikkeelle. Selvitellään. :slight_smile:

26 tykkäystä

Eli et ota kunniaa tästä… olin jo ihan varma, että sulla on patikoidessa molemmissa käsissä inden kangaskassit täynnä poprilliä.

Kuinkas loma ylipäätään meni? D-vitamiini tasot lienee tankattu :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Kiitos kysymästä, oikein hyvin! Paljon mökkeilyä, lukemista, tuo vaellus, pikkuriikkisen Suomi-reissailua. Muuten ihan lepoa ja pidin itseni visusti irti pörssistä. :wink: Aurinkoa yritin vältellä parhaani mukaan mutta kyllähän sitä altistui väkisin säteilylle. :S

11 tykkäystä

Jaan tämän tänne @aspee toiveesta.

En taida aiemmin nähneen, joten pistetääs kysellen: Mikä on korkein tutkintosi?

  • Tohtori
  • Maisteri
  • Ylempi AMK-tutkinto
  • AMK-tutkinto
  • Ammattitutkinto
  • Ylioppilas
  • Peruskoulu / kansakoulu
  • Elämäm koulu :smiley:
  • Joku ulkomainen, joka ei sovi yllä oleviin
0 äänestäjää

Lisäys: huom. tämä postasi tämän omana kyselynään eli joudut @Torniojaws ynnäämään vastaukset yhteen. :slight_smile:

5 tykkäystä

Maisterit eivät löydä itseään palkkatopikista kahvihuoneen puolelle :smile:

8 tykkäystä

Mietin aamulla ihan samaa. Mahtaako olla jo Helsingin YTD parhaiten tuottanut osake?

Harmi vaan, ettei tulospäiviä voi juhlistaa saunomalla. Piirilevy kyllä sihisee, kun se on kytketty ja sen päälle heittää vettä, mutta jotain siitä puuttuu.

11 tykkäystä

Kyselystä puuttuu alempi korkeakoulututkinto aka kandidaatti :no_mouth: AMK toki tavallaan vastaa tutkinnon laajuutta, mutta ei ihan sama ole.

2 tykkäystä

Kyseessä on @Torniojaws kysely jonka jaoin tänne Palkkaketjusta. ;D

2 tykkäystä

Joo, siinä meni muokkausaika umpeen ennen kuin ehdin lisätä. Tuolla Palkkaketjussa näkyy Kandidaatti toisena kyselynä tuon kyselyn alapuolella :slight_smile:

2 tykkäystä