Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Inderesin yhteisötiimi aloittaa uuden aluevaltauksen eli TikTokin. Aletaan sinne päivittelemään sijoituskoulun sisältöä lähitulevaisuudessa, ainakin nyt aluksi. Käykää ottamassa seurantaan ketkä kyseisellä alustalla on!

www.tiktok.com/@inderes.fi

34 tykkäystä

Hienoa! Ja valmiiksi kovasti voimia kommenttien kestämisessä. On kyllä todella kauhea yhteisö tuolla.

6 tykkäystä

Vaihto-omaisuutta sekä rahaa ja pankkisaamisia näyttäis olevan molempia about 1,2. Lyhyaikainen vieras pääoma ~1,2

Pakko laittaa tänne kaffehuoneen puolelle yksi suosikkipätkä lynchiltä joka liittyy tähän aiheeseen.

Leijona mörnimiseen ja kyseisen firman fundamentteihin en ota mitään kantaa. :smiley:

15 tykkäystä

Hyvä, että pidät @Markakorva tätä asiaa esillä. Välittäjien perimä valuutanvaihtopalkkio on jäänne, joka tulee vain kilpailun kautta laskemaan tai poistumaan. Tällä hetkellä nuo palkkiot ovat kätevä tapa rahastaa sijoittajilta. Ei täällä kukaan kai tosissaan ole sitä mieltä, ettei asiaa saisi pitää esillä. Kyse on kaikkien ulkomaisiin osakkeisiin sijoittavien edusta.

15 tykkäystä

Toivottavasti noi “parit” OSTit ei kaikki ole sun omissa nimissä.:face_with_monocle:
Per lätty saa olla vain yksi OST.
Jos niitä on useampia ja siitä jää kiinni, niin joutuu maksamaan 10€/päivä jokaista OSTia kohden.
Voipi kertyä melkoinen potti. :roll_eyes:

12 tykkäystä

Tilinsiirtoja joutunut tekemään toisiin valuuttoihin ja onneksi nykyään on näitä pankeista riippumattomia rahanvälittäjiä kuten Wise.

Kustannukset murto-osan siitä mitä pankkien välityksellä

Sinällään yllättävää että pankit ei ole vastanneet tähän kilpailuun hinnoittelua muuttamalla

2 tykkäystä

Tämä Wise onkin mielenkiintoinen. Etuna näyttäisi olevan keskikurssin käyttäminen valuutanvaihdossa, jolloin pankki ei rokota kuluttajalta osto- ja myyntikurssin välistä eroa.

Saitko Wisen tiliä liitettyä Mandatumin palveluun pankkitiliksi?

Olen niinkin “vanha” kuin 37 ja mainitsemasi alustat ovat oikein tuttuja ja viikoittain käytössä. :slight_smile: En juuri käytä julkisia (töihin pyörällä tai autolla), joten noita ei puhelimella tule käytettyä (pöytäkoneella, läppärillä ja tabletilla kylläkin) - 4v vanhallani puhelimellanikin kyllä onnistuisi ongelmitta. Eivät nuo asiat nähdäkseni puhelimen hintaluokkaan tai vaihtofrekvenssiin liity.

3 tykkäystä

Se päivä kun koittaa että @Meri on taas palannu mökiltä, vois alkaa aloittaa energia lappusten oston. :raised_hands::rocket::sunglasses: Toiv ei oo ainakaa hirveesti yli ens vuoteen… esim. QS laskenu huipuista aikas paljo. Milloha näihi puukkoihin pitäs tarttua?

16 tykkäystä

Wisella valuutanvaihto on kallimpaa kuin Nordnetilla. Wise perii 0,41% palkkion.
image

Nordetilla palkkio on 0,075%. Näin Nordnet sen ilmoittaa:

Tehdessäsi valuutanvaihdon itse valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista. Valuutanvaihtokulu on tällöin 0,075 %. Jos esimerkiksi valuuttakaupassa käytettävä EUR/USD kurssi on 1,32, valuutanvaihtokulujen jälkeen vaihtokurssiksi tulee ostettaessa 1,32099 ja myytäessä 1,31901.

1 tykkäys

Ai Meri on tulossa takaisin jossain vaiheessa? Jos niin, niin yes!:+1::joy:

9 tykkäystä

Nordealla on viime aikoina ollut ihan oma ajankäsitys. Joku viikko sitten lähettivät lapselle tunnuslukutaulukon, jossa oli saatesanat jotakuinkin “tunnuslukutaulukoiden käyttö loppuu syksyllä 2020”.

Nyt kännykkäappsi mainosti markkinakatsausta sijoittamisesta ja siellä sanotaan seuraavaa… ja nyt siis 3. päivä elokuuta :grin:
image

13 tykkäystä

Siirsin viestisi kahvihuoneeseen @zeimii, ehkä parempi olla täällä kuin Nordean ketjussa :slight_smile:

2 tykkäystä

Nopea kyssäri liittyen osakkeiden myyntiin ja T+2 päivään Nordeassa. Modet siirtäköön, mikäli väärä paikka. Eli tilanne se, että myyt osaketta Nordean osakesäästötilillä ja saat rahat ns. saldoon. Tämän jälkeen voit näillä rahoilla ostaa uudestaan, mutta palvelu sanoo, että varmistathan että tilillä on katetta. No onhan siellä kun juuri myin osakkeita summalla x ja ostan lisää vastaavalla summalla toista osaketta. Ottaako Nordea siis välistä jotain kuluja, kuten esimerkiksi Nordnet, joka lainaa rahat selvityksen ajaksi. Kiitos ja anteeksi.

Ei Nordnet ota tästä mitään kuluja.

1 tykkäys

Vastauksesi on oikea, mutta tarkennan vielä tietämättömiä. Ei korkokuluja uusiin osakeostoihin, mutta muiden kanssa kannattaa olla tarkkana esim AOT.

Ote Nordnet Q&A:sta

Voit käyttää myynnistä saamasi rahat uusiin osakeostoihin jo ennen kaupan selvityspäivää ilman korkoseuraamuksia. Jos aiot nostaa myynnistä saamasi rahat salkustasi tai käyttää ne pörssinoteeraamattomien rahastojen ostoon, sinun on syytä odottaa selvityspäivään asti välttyäksesi korkojen maksamiselta.

4 tykkäystä

Joo, pitääkin korjata tuo.

No, se sedän ennustama Kuutin 120 eetun ATH-ylitys tulikin sitten jo tänään, YES! :slight_smile: Poijaat vetelikin sedän luvalla hienot hehkut jo tuolla muissa ketjuissa :heart_eyes: :heart_eyes:

Ihan hyvä niin, kun setä ei ole ehtinyt kännylle kun on taistellut porojen kanssa tunturissa. Niitä on muuten nykyään ihan helskutisti ja eivät pelkää autoja yhtikäs mittään. :sweat_smile: :star_struck:

Seuraava Kuutti-hehku sitten vasta 130 eetussa, niin Modetkin on tyytyväisiä.

Masse-setä, FA, Nyt takaisin jänkhälle lysthin pittoon :champagne: :champagne: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

52 tykkäystä


Vähän pakko hehkuttaa Qt:n hehkutuksien väliin, että uusi Mallisalkkukatsaus on ulkona, tätä oon odottanut niin pitkään! :heart_eyes: Nyt kuuntelemaan tätä heti :sunglasses:

48 tykkäystä