Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Ei haittaa yhtään vaikka joku rikastuu paljon, kunhan minäkin rikastun riittävästi!

8 tykkäystä

Onko Qt liveä luvassa?:grin:

6 tykkäystä

Salkku tekee joka päivä uuden ATH:n. Sen myötä myös oma pelkokerroin nousee koko ajan. Ja koko ajan tekee enemmän mieli laittaa osa salkusta lihoiks ja ostaa uusi auto tai jotain muuta sellaista tuottamatonta :smiley:.

3 tykkäystä

Se vanha viisaus pätee edelleen eli arvostustasoilla ei ole väliä kunnes niillä on väliä. Nyt ei nähtävästi ole niin tarkalleen, mutta tämäkin tulee muuttumaan

2 tykkäystä

Epäilisin että samat tunnelmat on vähän joka puolella. Itsekin kamppailen myyntiajatusten kanssa. Mutta loppujen lopuksi, koska esimerkiksi sitä uutta autoa ei juuri nyt ole mikään pakko ostaa, ja vaikka olisikin, kannattaisi se melkeinpä tehdä suurimmaksi osaksi velaksi kun raha on niin halpaa, niin olkoon lappuset toistaiseksi tilillä.

Täytyy miettiä seuraavan kerran asiaa kunhan osinkokierros on käyty ja mahdollisten dippien suuruus nähty.

2 tykkäystä

Kuinka vakuuttavasti nuokin tavoitehinnat on perusteltu esim QS:n kanssa, jotta voit laittaa Microvastille tuollaisen lukeman? Täytyy kyllä olla erittäin vakuuttavaa tekstiä… Miten tollanen touhu ei ole jo rikollista? Tulee mieleen Plugin tavoitehinnat joku aika sitten, ne vaan nous ja nous ja samalla kurssi. Loput suurinosa sitten tietääkin ja kurssi siitä tippunut yli puolet. Ei siinäkään tuntunut mitään järkeä taikka rehellisyyttä olevan.

1 tykkäys

Luulin ostavani ihan vaan Orthexia enkä kuurakettia. Käy se näinkin.

5 tykkäystä

Ensimmäinen 10k tuotto rikki :partying_face: :partying_face: Seuraavaan voikin sitten mennä hetki… :face_with_hand_over_mouth:

Näistä voitoista tein 1,8% uudelleensijoituksen ja aloitan avoimessa yliopistossa taloustieteiden aineopinnot. Kaikkea hullua tämä foorumi saa aikaan… :woozy_face:

56 tykkäystä

Tuoreessa mallisalkkuvideossa pahoiteltiin ainakin jossain määrin että käteispaino on alhainen (13.4%) ja saisi olla suurempi. Kiinnostavaa olisi tietää millaisella käteispainolla parhaillaan itse kukin operoi, itselläni on käteisen osuus parhaillaan 17%.

  • 0%
  • 1-9%
  • 10-19%
  • 20-35%
  • yli 35%

0 voters

2 tykkäystä

Lasketaanko vipu? Käteistä on vähän mutta salkun kokoon nähden 20% vipua valmiina.

2 tykkäystä

Lasketaanko vipu? Käteistä on vähän mutta salkun kokoon nähden 20% vipua valmiina.

Ei lasketa. Käteinen on miinuksella siinä kohtaa kun vipu on käytössä.

10 tykkäystä

Turpoava kurssikehitys osakkeiden arvostuksessa ei onneksi vie käteispainoa miinukselle mutta kyllähän tuo (sinänsä innostava) kehitys tuppaa supistamaan käteispainon osuutta, joka kutistuu ja kitistyy kuin sammakko saharan paahteessa. Silti ei kait auta muuta kuin urheasti hymyillä.

Väittäisin kyllä toisin. Käteispositio on käteistä, olkoot se velkaa tai omaa. Käteisposition laskeminen negatiiviseksi tekee laskusta merkityksettömän. Velka pitää ottaa huomioon omaa pääomaa laskettaessa joka tietenkin voi mennä negatiiviseksi.

Hauska tuo ei-Toyota, kertoo brändäyksestä juuri sen olennaisen.

1 tykkäys

Hei @Tulipan & @Moroder - nyt olemme laittanut tuotantoon yksi muutos joka toivottavasti korjaa tämä niin että ei tarvitse poistaa cookiet enää. Otathan yhteyttä jos ongelma toistuu niin katsomme uudelleen - kiitos joka tapauksessa virheilmoituksesta!

5 tykkäystä

Avaan tuota vielä vähän.

Toyota olisi järkiauto tilastojen pohjalta. Vähiten vikoja, ja suosittu joten hyvä jälleenmyyntiarvo ja varaosien saatavuus.

Yritin tyrkyttää luksus Toyotaakin ( Lexus ) mutta se ei kelvannut puolisolle.

3 tykkäystä

Jep, ymmärrän kyllä.

Edelleen uskon kyseessä olevan nimen omaan mielikuva Toyotasta. Minun pointti on lähinnä se, että jos puoliso ajaisi vaikka 2021 Toyota Corollaa ja sitten Mercedes Benz A sarjaa heti perään side silmillä (vähän hankalaa kyllä) niin osaisiko hän erottaa autot toisistaan.

Olen pohtinut miten määrittelette käteispainossa käteisin? Onko se:

  • sijoittamiseen allokoitu käteinen
  • sijoittamiseen allokoitu käteinen + elämän menojen hätäva/puskuri -kassa
  • kaikki käteinen viimeisintä palauttamatonta pullopussia myöden

0 voters

4 tykkäystä

Väittäisin, että osaa erottaa jos kiinnittää yhtään huomiota vaikka oven avautumiseen, sulkeutumiseen tai muuhun äänekkyyteen/äänettömyyteen. En ole noita 2021 mallisia liiemmin kyllä koeistunut, mutta ainakin ~2017-2018 sukulaisen Corolla on kamalan räpisevä pelti/muovipurkki. Kaukana laadun mielikuvat.

2 tykkäystä

Olipa hieno äänestysaihe. Monesti mietityttää asia kun lukee mainintoja ison käteispainon pitämisestä.

Kun onko se nimenomaan sijoittamiseen allokoitu vai elämän irtoraha, on iso ero.
Varsinkin kun monesti teemana on kyykkäysten spekulointi. Sitten voi retorisesti “pitää isoa käteispainoa” jos tilillä rahaa vaikkei sitä olisi sijoituksiin välttämättä tunkemassa muutenkaan.

…mutta kuulostaa katujen verivanoja vaanivalta mini-Buffetilta. :grin:

Edit: Gallup määritelmästä. Ekakin äänestys mielenkiintoinen ja pääaihe.

1 tykkäys