Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Avaamme ketjun maanantaina

10 tykkäystä

Eihän tuo 50k€ raja voi koskea tyyliin kuin ostohintaa. Tuo olisi aivan järjetöntä jos analyytikko lähtee alkumetreiltä mukaan hyvään firmaan ja seurauksena onkin pakkomyyntejä heti kun 50ke kilahtaa rikki. Tulisi oikein kaunis suutarin lapsella ei ole kenkiä efekti.

6 tykkäystä

Tietääkseni käyttävät 40k€ ostojen rajana ja 50k€ sitten liputetaan. Luulin vain sääntö että koski kaikkia analyytikkoja, ei vain yhtiötä seuraavaa.

Järjetöntähän se olisi jos pitäisi myydä. Itse toivon analytikoille hyviä onnistumisia ja mielellään seuraan näitä. “put your money where your mouth is” sanovat isot pojat meren takana.

7 tykkäystä

Onkohan tänään tulossa vareliuksen haastattelua ollenkaan vai joku muu päivä?

Luultavasti tulee tänään jos tulee ollenkaan. Toisinaan ei ole tullut ollenkaan TJ haastattelua, mutta yleisimmin ne on tainnut olla Q3 osarin yhteydessä.

Täytyy kyllä sanoa, että melko rautaiset hermot teikäläisellä.:see_no_evil:
Ilman noita “kädenlämpöisistä osavuosikatsauksista” tulevia (esim) -7% laskuja sanoisin, että aletaan olemaan aika lähellä sitä parabolista vaihetta, jonka jälkeen tulee mahaplätsi.
(Ja tolla osari jutulla tarkoitan sitä, että vielä sentään markkinat reagoivat suht lieviinkin näkymien muutoksiin, eikä vaan hyväksy tilannetta olkaa kohauttamalla) :thinking:

3 tykkäystä

Noin +4% taulussa, huikea pörssipäivä!

Salkkuni 11:sta osakkeesta 5 teki uudet ATH-lukemat tänään.

Harvia - 62.7€
Kamux - 17.93€
Qt - 148.6€
Marimekko - 74,6€
Zign - 29 SEK

20 tykkäystä

NON kyllä tekee kaikkensa noita myydäkseen, vaikka pelkällä holdaamisella ytd 100% paperia vaikka miten päin nuo olisi salkussa.

9 tykkäystä

Ikuisesti? Toki fiksu myy vasta kun ne ei enää nouse. Ei ole tarkoitus kettuilla, loistavaahan se on kun ihmiset tienaa, mutta itse löydän kyllä “ihan” hyviä perusteluja tämän hetken markkinassa myös riskienhallinnalliselle keventelylle.

16 tykkäystä

Täysin samaa mieltä! Salkun riskinhallinta on mielestäni vain ja ainoastaan fiksua. Jokainen rakentaa salkkunsa juuri itselleen sopivaksi.

Toki, jos joku lupaa, että kertoo mulle, kun Qt / Harvia on huipuissaa, niin voin olla keventämättä aina siihen asti, kun nousee hapot kurkkuun :wink:

5 tykkäystä

Perjantai illan huumorimielisiä ajatuksia:
Qt:n haastattelussa Varelius sanoi, ettei H2 ole odotettavissa uusia isoja kertadiilejä. Heti sen jälkeen: Puhelin soi kesken haastattelun “Hei Juha, täällä ois tällänen pikku diili, jos ehdit” :rofl:

16 tykkäystä

Kiitos siitä.

Juurikki ujosti tahtoo esittää toiveen, että tällä foorumilla otsikon määräämä fokus olisi koronan ja sijoittamisen suhteessa.

Rokotusjutut ja muut vänkytykset voisi hoitaa ihan erikseen vauva.fi, Suomi24- ja poliittisten puolueiden sekä muiden vertaistukiryhmien sivustoilla, kiitos!

25 tykkäystä

Tuleekohan Saulille ja kavereille haastavat paikat mallisalkun position keventämisen pohtimisen suhteen jos Qt pitkästä aikaa vähennä suositukseen🤣

1 tykkäys

Jos katsoo mitä arvopapat on viime aikoina ostelleet niin eiköhän sieltä pamahda myynti toimeksiantoa samalla sekunnilla kun mallisalkun kaupankäyntirajoitukset poistuvat. :smiley:
Ei sillä että tuota kelpaakin hieman keventää kun mallisalkku ei rahaa pysty tosiaan sinne lisäämään ja muutenkin ei saa käydä kauppaa suosituksia vastaan. :smiley:
Ja vielä se pakollinen “Lukekaa analyyseja ja tehkää hyviä osakepoimintoja” ettei tarvitse taas maanantaina lukea ostin ja myin ketjua jossa ollaan lappaamassa kuuttia laidan yli koska suositus muuttui “Vähennä” vaikka itse analyysissa saatetaisiin sanoa että hodlatkaa nyt hetki ja odottakaa parempia tankkauspaikkoja. :smiley:

10 tykkäystä

Taas tuli mielenkiintoinen kysymys mieleen :smiley:

Kuinka kauan sijoitushistoriasi parhaiten prosenteissa tuottanut osake on ollut/oli salkussasi? Sovitaan, että lasketaan ensimmäisestä hankinnasta (tai suurimmasta yksittäisestä ostosta, jos eka oli suhteessa pieni). Ja jätetään Qt pois laskuista :tophat:

  • Alle 6 kk
  • 6-12 kk
  • 1-2 vuotta
  • 2-3 vuotta
  • 3-4 vuotta
  • 4-5 vuotta
  • 5-6 vuotta
  • 6-7 vuotta
  • 7-8 vuotta
  • 8-9 vuotta
  • 9-10 vuotta
  • Yli 10 vuotta

0 voters

6 tykkäystä

Parempaa ensi viikkoa kaikille Embracerin ystäville!

https://www.instagram.com/p/CSPcYfksk5B/?utm_medium=copy_link

5 tykkäystä

Esim. Kajaanilla taitaa olla Harviaa lähes 500k arvosta

Edit. Osakkeenomistajat - Harvia Group

12 tykkäystä

Plug power n. 2000% vuodessa… Qt olis ollut 6 eurosta päivän kurssiin…plugi ssa alin osto ja ylin exit.

6 tykkäystä

Plugilla toistaiseksi tuottoisinta ollut omien osakkeiden myynti koko reilun kahdenkymmenen vuoden pörssitaipaleellaan. Ei muita tuottoja taida vielä ollakkaan viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen😅

9 tykkäystä

Voi se silti olla mulle parhaiten tuottanut osake prosenteissa :kissing_heart:, jos qt jätetään laskuista ja nopeasti tuli.

3 tykkäystä