Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Osakepaino 100%? Kuinka paljon pystyt dippeihin työntämään salkun kokoon nähden uutta pääomaa (ilman vipua)?

Itsellä on osakepaino tällä hetkellä n.85% (ostin Harviaa ja Kamuxia osaridipeistä siivut lisää). Omaksi sijoituspääomaksi en laske rahoja jotka on käyttötililläni. Sieltä saan apuja noin 30% koko salkun pääomasta. Paljon hyviä yhtiöitä mitä haluan salkkuuni kohti tulevaisuuden myrskyjä…mutta en mistä tahansa hinnasta. Eikä ollut kohdistettu valitsemiisi yhtiöihin vaan sijoittamisen aloittamisajankohtaan. Enkä myöskään todellakaan sano olevani oikeassa.

Hyvä jos olet tyytyväinen. Itsemme takia lähtökohtaisesti sijoitamme. Pitkää peliä!

1 tykkäys

Mitäs kirjaa suosittelisitte aloittelijalle oppimaan lisää/pääsemään kunnolla alkuun osake ja rahasto sijoittamisessa? Itse kuitenkin n. vuoden sijoittanut vähän “aktiivisemmin” enkä pelkästään pankin suosittelemalla aktiivirahastolla jonka tajusin lopettaa kun hommaan aloin enemmän perehtymään. Aina olen todella huono ollut kirjoja lukemaan, tällä hetkellä ostoslistalla olisi kuitenkin Saarion Pörssiraamattu. Mutta onko jotain teidän mielestä ns. parempaa kirjaa illan lukuhetkiin? Jotain kohtuu yksinkertaista kirjaa haen missä ei liiankaan syvälle hommassa uppouduta ettei pää mene ihan sekasi.

8 tykkäystä

Yksi voisi olla Karo Hämäläisen ja Jukka Oksaharjun ”Sijoita kuin guru”. Alkuperäistä versiota vuodelta 2016 on aika hyvin saatavilla kirjastoista. Siinä esitellään muutaman maineikkaan sijoittajan ajatuksia ja sijoitustyylejä. Gallerian aloittaa arvosijoittamisen isä Benjamin Graham ja päättää hänen tunnetuin oppilaansa Warren Buffett. Ei vaadi esitietoja.

Kirjasta ilmestyi viime vuonna uudistettu laitos jossa on päivitetty, miten heidän oppejaan voisi mahdollisesti hyödyntää Helsingin pörssissä viime vuonna, mutta kyllä siinä alkuperäisessä on legendojen filosofiat ihan yhtä lailla.

8 tykkäystä

Storytelillä on ainakin tuo pörssiraamattu, jos haluaa kuunnella kirjoja. Se on ainoa sijoituskirja minkä olen kuunnellut ja voin kyllä suositella.

3 tykkäystä

Ja itsellä vähän molemmat ollut vaikeaa, lukeminen ja pelkkä podcastien kuuntelu kun moni asia saattaa kuuntelemalla taas mennä vaan ohi korvien tai alkaa väsyttää :smiley: siinä mielessä pidän ehkä parempana vaihtoehtona ihan fyysistä kirjaa vaikka lukeminen itselle vaikeaa onkin, mutta ei sitäkään pahaksi olisi harjoittaa.

Saarion pörssiraamattu on hyvä kirja aloittelijalle. Myös Peter Lynchin ” One up on Wall Street” on lukemisen arvoinen kirja. Täältä foorumilta löytyy myös oma ketjunsa sijoituskirjallisuudelle jossa on foorumilaisten lukusuosituksia.

10 tykkäystä

Tällainen tuli sosiaalisessa mediassa vastaan. Aikamoista, sanoisin.

16 tykkäystä

Taitaa runosuoni sykkinyt kirjoittajalla, mutta kyllä tuossa varmasti ihan totuuden siemenkin piilee. Ei tosin kyllä korkeammallakaan matematiikalla saa Kamuxin bruttokatteita tuollasilla tempuilla, se on varmaa.

13 tykkäystä

Kaikki mitä internetsissä sanotaan, täytyy ehdottomasti olla sanasta sanaan totta, sanoisin.

24 tykkäystä

Joo ne kannattaa ehdottomasti laittaa myyntiin kun ei ole edes varmenteita saanut eikä ole omissa nimissä. Oisko vähän värikynää käytetty.

5 tykkäystä

Siirsin pari viestiä Kamuxin ketjusta tänne esitetyn pyynnön myötä :slight_smile:

6 tykkäystä

Itsellä tällä hetkellä työnalla:
Heikki Keskivälin Tähtäimessä osakkeet. “Kuinka kääntää tappiotkin voitoiksi”.
Aivan loistava kirja. :ok_hand:
Itse lukisin tuon jopa ennen Saarion ikonista pörssiraamattua.
Aivan täysin aloittelijalle suosittelisin, ehkä jopa Merja Mähkän Sijoittajaksi 7 päivässä kirjaa ensimmäiseksi. :thinking:

19 tykkäystä

Katselin vanhoja viestejä, tämä jäi mieleen rehellisyyden ja sympaattisen maanläheisyyden vuoksi. Kukapa meistä ei olisi joskus impulsiivisesti osakkeita ostanut?

Tuliko @manimeikeri kolmatta kertaa enää?

3 tykkäystä

@Ruoto Täytyypä vähän tutkia jos toi ois itelle sopiva, taikka toi “sijoita kuin guru”. :thinking: Luulen että toi “Sijoittajaksi 7 päivässä” sisältää paljolti asiaa mikä on jo itsellä hanskassa. Ja edelleen myös toi Seppo Saarion kirja. Vähän vaikka katsella mikä noista kolmesta ois sopiva ja löytyis kohtuu hintaan. Kovin montaa kirjaa en kuitenkaan jaksa lukea mutta jos edes yhden saisi lähes kokonaan luettua :smiley:

3 tykkäystä

Kolmas kerta on vielä edessä.

6 tykkäystä

Seppo Saarion Miten sijoitan pörssiosakkeisiin (pörssiraamattu) on todella hyvä, mutta ehkä ensin kannattaa lukea Saarion uusin tänä vuonna ilmestynyt Näin sijoitan pörssiosakkeisiin -opas nuorelle. Vaikkakin nimestä voisi tulkita opuksen vain nuorille niin hyvää asiaa paljon ihan kaiken ikäisille ensimmäisiksi kirjoiksi. Ja mielestäni Heikki Keskivälin Tähtäimessä osakeet menee top5 sijoituskirjaksi suomenkielisistä.

6 tykkäystä

Vastaava kortti myytiin muuten tänä vuonna 511.000$ hintaan huutokaupassa.

2 tykkäystä

Se myyty Lotus oli Rushin signeeraama ja mint-kunnossa eli niitä ei taida montaa maailmassa olla. Kyllä tuokin normi taitaa olla kyllä 100t lappu. Hyvin alkaa kaverin hanskat tärisemään, kun yksi maailman 1500 alphan lotuksesta aukeaa tuosta startterista😁

2 tykkäystä

Jos en nyt väärin muista, niin tuo videon kortti tuli Beckettiltä takaisin 9.5 eli voisi argumentoida, että on sama kuin PSA10. Nimmarit ei ihan hirveästi tee noihin, mutta toki varmaan 20% arvosta (heh). 100t tuota ei enää booster freshinä tule ikinä saamaan.

Koska Rush on jo kuollut, niin aika todennäköisesti hänen nimmarinsa nostaa arvoa huomattavasti, koska vastaavaa korttia ei voida enää tuottaa pyytämällä nimmaria korttiin. Normaalisti ei varmaan nimmari nosta paljon arvoa, mutta tällaisessa tapauksessa, kun kyse on siitä ikonisimmasta kortista ka jo edesmennyt taiteilija ja se seikka, että noita taitaa olla vissiin yksi maailmassa, nostaa arvoa kyllä huomattavasti enemmän, kuin 20 pinnaa.