Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Itsellä tällä hetkellä työnalla:
Heikki Keskivälin Tähtäimessä osakkeet. “Kuinka kääntää tappiotkin voitoiksi”.
Aivan loistava kirja. :ok_hand:
Itse lukisin tuon jopa ennen Saarion ikonista pörssiraamattua.
Aivan täysin aloittelijalle suosittelisin, ehkä jopa Merja Mähkän Sijoittajaksi 7 päivässä kirjaa ensimmäiseksi. :thinking:

19 tykkäystä

Katselin vanhoja viestejä, tämä jäi mieleen rehellisyyden ja sympaattisen maanläheisyyden vuoksi. Kukapa meistä ei olisi joskus impulsiivisesti osakkeita ostanut?

Tuliko @manimeikeri kolmatta kertaa enää?

3 tykkäystä

@Ruoto Täytyypä vähän tutkia jos toi ois itelle sopiva, taikka toi “sijoita kuin guru”. :thinking: Luulen että toi “Sijoittajaksi 7 päivässä” sisältää paljolti asiaa mikä on jo itsellä hanskassa. Ja edelleen myös toi Seppo Saarion kirja. Vähän vaikka katsella mikä noista kolmesta ois sopiva ja löytyis kohtuu hintaan. Kovin montaa kirjaa en kuitenkaan jaksa lukea mutta jos edes yhden saisi lähes kokonaan luettua :smiley:

3 tykkäystä

Kolmas kerta on vielä edessä.

6 tykkäystä

Seppo Saarion Miten sijoitan pörssiosakkeisiin (pörssiraamattu) on todella hyvä, mutta ehkä ensin kannattaa lukea Saarion uusin tänä vuonna ilmestynyt Näin sijoitan pörssiosakkeisiin -opas nuorelle. Vaikkakin nimestä voisi tulkita opuksen vain nuorille niin hyvää asiaa paljon ihan kaiken ikäisille ensimmäisiksi kirjoiksi. Ja mielestäni Heikki Keskivälin Tähtäimessä osakeet menee top5 sijoituskirjaksi suomenkielisistä.

6 tykkäystä

Vastaava kortti myytiin muuten tänä vuonna 511.000$ hintaan huutokaupassa.

2 tykkäystä

Se myyty Lotus oli Rushin signeeraama ja mint-kunnossa eli niitä ei taida montaa maailmassa olla. Kyllä tuokin normi taitaa olla kyllä 100t lappu. Hyvin alkaa kaverin hanskat tärisemään, kun yksi maailman 1500 alphan lotuksesta aukeaa tuosta startterista😁

2 tykkäystä

Jos en nyt väärin muista, niin tuo videon kortti tuli Beckettiltä takaisin 9.5 eli voisi argumentoida, että on sama kuin PSA10. Nimmarit ei ihan hirveästi tee noihin, mutta toki varmaan 20% arvosta (heh). 100t tuota ei enää booster freshinä tule ikinä saamaan.

Koska Rush on jo kuollut, niin aika todennäköisesti hänen nimmarinsa nostaa arvoa huomattavasti, koska vastaavaa korttia ei voida enää tuottaa pyytämällä nimmaria korttiin. Normaalisti ei varmaan nimmari nosta paljon arvoa, mutta tällaisessa tapauksessa, kun kyse on siitä ikonisimmasta kortista ka jo edesmennyt taiteilija ja se seikka, että noita taitaa olla vissiin yksi maailmassa, nostaa arvoa kyllä huomattavasti enemmän, kuin 20 pinnaa.

Voi hyvin olla. Vaikea sanoa varmaksi, koska mitään vertailukohtaa ei ole ja tämän tason kortteja on tarjolla niin harvoin, että aika on jo ehtinyt muuttamaan arvostustasoja merkittävästi.

Aiempi 9.5 kortti myytii 166k$ 2019 ja nyt tuo 511k$. Alpha setin hinta on 2019->2021 aikana karkeasti tuplaantunut ja koska hintakehitys on aina kovempaa arvoasteikon huipulla, niin itse olisin pitänyt nimmaroimatonta vähintään ~350-400k$ arvoisena. Paraskin arvio on vain arvaus ja seuraavan vastaavan nimmaroimattoman kortin putkahtamista markkinoille joudutaan varmasti taas odottamaan vuosia.

Saarion pörssiraamatusta tuli juuri nuorille suunnattu versio. Ostin tutulle lahjaksi ja kehui todella hyväksi ja ymmärrettäväksi kirjaksi vaikka ei omannut aikaisempaa kokemusta sijoittamisesta.

4 tykkäystä

Mitä esporttia jos sopii kysyä? :slight_smile:

3 tykkäystä

SAMPO on Indresin seuraamista yhtiöistä ainoa, jolla on suositus Osta ja Matala riski. Vaikuttaa yhtiöltä, jota vakaata tuottoa odottava sijoittaja voisi omistaa. :heart_eyes: Sampo on mallisalkussa :yum: Yhtiötä seuraa 20407 eli 129% foorumin jäsenistä. Foorumilla on 15841 käyttäjää.

image

Nightingale on vastaavasti ainoa yhtiö, jolla on suositus Osta ja Korkea riski. Kuulostaa korkeaa riskiä haluavan sijoittajan salkkuyhtiöltä. Ei ole mallisalkussa :grin: Yhtiötä seuraa 1761 eli 11% foorumin jäsenistä.
image

30 tykkäystä

World of Tanksia tuli yritettyä vuosina 2013-2015, mutta peli ei koskaan lyönyt läpi esport-pelinä. Vuoden 2017 jälkeen ei ole tainnut WOT olla enää mukana näissä kuvioissa.

3 tykkäystä

Tuntuuko teistä koskaan siltä, että kun holdaatte vaikka kuinka pitkään eikä kurssille tapahdu juuri mitään ja siinä vaiheessa kun myytte niin melko pian perään osake lähtee nousuun? Välillä tuntuu melkein siltä että joku suurempi voima seuraa ja nauraa perään kun teen jotain liikkeitä.

51 tykkäystä

Juurikin näin se itsellekin tapahtuu melkein joka kerta, ensin odotan 2 kuukautta että kurssi nousisi ja kun eihän se mihinkään nouse niin myyn ne ja vaihdan johonkin toiseen, Ja heti seuraavana päivänä se myyty osake olisi noussut uusiin ath-lukemiin.

6 tykkäystä

Täälläkin yksi ex- Esl WoT pelaaja :smiley: (uliuliuli!) Oiskos ollut 2012-2014.

1 tykkäys

Piirit on pienet ja kyllä me todennäköisesti tiedämme toisemme WOT tunnusten takaa, mutta vuosina 2012-2014 olemme olleet vastakkaisilla puolilla. :wink:

2 tykkäystä

Se suurempi voima on joukkopsykologia. :smirk: Joukot holdaa ja lopulta päätyvät suurinpiirtein samojen tietojen varassa myymään. Noiden myyntien jälkeen on tarjontaa vähemmän, mutta kysyntä (ne ostajat) haluavat edelleen ostaa. Joten hinta nousee.

Okei, voi se liiketoiminta ja ympäristökin vaikuttaa kurssiin, mutta tätä mörnimisen jälkeistä nousunm ajoittumista selittää myös joukkopsykologia.

3 tykkäystä

Asian vierestä: Nämä Inderesin “Riski ja suositus” -taulukot on kyllä visuaalisesti tosi selkeitä ja miellyttäviä.

Varsinkin kun pala osuu kulmaan :slightly_smiling_face:

25 tykkäystä