Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Nordnet 25 vuotta perjantaina 20.08. Sen kunniaksi ostot 25 osakkeeseen ilman välityspalkkioita. Onhan siinä valinnanvaraa, täytyy ruveta tutkimaan jos joku nappaisi

5 tykkäystä

Siis 25 nimetyn osakkeen ostot; jenkeissä Tesla, Apple, NIO, Microsoft, Coca-Cola. Suomessa Fortum, Nokia, Nordea, Sampo ja Finnair. Lisäksi setit Tanska-Norja-Ruotsi.

1 tykkäys

Saakohan Berkshire Hathawayn A-osaketta kans ilman välityspalkkiota?

9 tykkäystä

Ei saa. Tesla Apple microsoft Nio ja Cocacola jenkkipörssistä ilman välityspalkkioita perjantaina. Valuutanvaihtokulut normaalisti

1 tykkäys

On kyllä vuoden paskin omistus ollut smart eye. Tälläisenä vuonna kun tämäkin ralli ollut, niin YTD -1.6% melkein tekis mieli heittää laput laitaan ihan vaan ketutuksen vuoksi :face_with_symbols_over_mouth:

E: alkaa mietityttää tietääkö “isot pojat” jotain mitä markkina ei kun osaripäivä lähestyy ja kurssi painaa ytd pakkaselle?

EE: ja milloinka traders club jakso 100 tulee? Eikös siitä ollut jo joku teaser pätkä viikkoja sitten?

10 tykkäystä

Kiitokset! :+1: Inderesin oma nuori MacGyver aka @Erno_Hilvenius hoitaa varmasti kellon kuntoon.

19 tykkäystä

Kiitos @Huomioita! :slight_smile: Siirrän kans onnittelun tänne. :smiley:

1 tykkäys

Kyllä NEL on on ollu itellä king of the mörn-lappu, puukkoa saanu hivellä ihan huolella :sweat_smile:

10 tykkäystä

Yha_musa_soi nimimerkillä operoiva henkilö kirjoittelee todella kattavia ja totuudenperäisiä viestejä vähän ryhmään kun ryhmään hyvin perustein miksi mikäkin osake on kallis.

Tervetullutta kritiikkiä sanon minä. Mutta onko sillä oikeastaan mitään merkitystä? Vähän sama asia kun menisin autoliikkeeseen potkimaan renkaita ja sanoisin jokaisen auton kohdalla että on kyllä ylihintainen, on todella.

Osakkeet on historiaan peilattuna hintavia mutta mikä on kallis? Kaikki hinnat maailmalla nousee ja ajat muuttuu. Kertoimet venyy ja joskus paukkuu. Minusta paremmin tietämättömästä jotkut asiat on vain uusia normaaleja ja vapaa markkina päättäköön mikä on järkevää ja mikä ei.

En siis ole provosoitunut ja arvostan asiallista keskustelua oli kanta mikä hyvänsä. Halusin vain ilmaista omanikin. :slight_smile:

8 tykkäystä

22 tykkäystä

Vieläkö jatkuu Heikkilä & @Sauli_Vilen ?

4 tykkäystä

En yllättynyt tästä. Mulle tuli “heti” sen jälkeen kun rahastojen myynnit aktialle ilmoitettiin, mieleen että kannattaa aktian olla hyvin varovainen kaikenlaisissa muutoksissa ja uusissa käytännöissä ja antaa mieluiten hommien jatkua niin kuin ennenkin. Tollaset Heikkilän kaltaiset tekijät nostaa herkästi kytkintä jos hommat ei toimi. Osaa hommansa, eli sijoittamisen ja varallisuuden hallinnan, ja todennäköisesti sitä varallisuuttakin on jo päässyt kertymään sen verran, että ei ole mikään pakko tehdä töitä jos ei kiinnosta. Aika no-brainen perustaa oma sijoitusyhtiö ja tehdä töitä sen kautta siten kun itselle sopii. En tosin tiedä syitä päätöksen takana ja en tiedä että oliko aktialle siirtyminen se syy (en päässyt artikkelia lukemaan), vai oliko päätös ollut jo pidempään kypsymässä. Iso menetys aktialle kuitenkin.

4 tykkäystä

Kuka muu muuten huomasi Vernerin olkapään takana vaaninen karhun hävinneen tämän aamuisesta Vernerin Vartista?

En voinut olla huomaamatta yhtäläisyyksiä tähän urbaaniin legendaan. Mitä Verphu koittaa meille sanattomasti viestiä? Onko nyt aika mennä all-in? Selviääkö tämä seuraavassa jaksossa? :thinking:

10 tykkäystä
16 tykkäystä

Jos ei tällaista yhtiötä malta edes parin vuoden aikajänteellä katsoa, niin kannattaa ehkä jättää sijoittamatta Smartin kaltaisiin yhtiöihin, ja tarkistaa omaa sijoitusstrategiaa :wink: Eihän Smartin tulevalta osariltakaan odoteta vielä juuri mitään.

Jos yritys taas pääsee tavoitteisiin esim. 2025 mennessä, niin harmittaako silloin yksi nollatuoton vuosi, jos esim. 2023-2025 tuotot pyörivät jopa sadoissa prosenteissa? Mitäänhän ei tietenkään varmaksi voi koskaan sanoa :slight_smile:

18 tykkäystä

Olen itsekin kiinnittänyt samaan asiaan huomiota.
Pörssien Suunta -ketju muuttunut maailmanlopun maalaamiseksi.
Ei olisi epäselvää kuka tällä hetkellä ansaitsisi foorumin ‘Vuoden Karhu’ -palkinnon :sweat_smile:
Toivottavasti tästä ei kukaan pahastu…

Capture

EDIT:
Ja siis täysi kunnioitus @musa_2 , mukava lukea tekstejäsi.

64 tykkäystä

@musa_2 sta on kieltämättä tulossa paitsi Vernerin arkkidebatoija, myös jonkinlainen foorumin Sokrates (tai jos se on liian korkealentoista, Kummelin Pikku Henry sitten), joka kirjoittaa perusteltuja kysymyksiä ketjuihin arvostustasoista. Ihmiskunnan kehityksestä kertoo, että siinä missä Kreikan älymystöllä meni lopulta hermo täysin, foorumilla näihin kyselyihin kuitenkin suhtaudutaan hyvinkin rakentavasti. Samaa voin sanoa itse kokemastani vastaanotosta (paljon vaatimattomammalla tietopohjalla) esittämiini karhuhuoliin.

25 tykkäystä

Printtaan ja laitan seinälle :heart: :heart: :heart:

56 tykkäystä

Aluksi luin @musa_2 kirjoituksia todella karhuisina mutta kun hän vaihtoi profiilikuvansa Pipsa Possuksi en voi ottaa niitä aivan tosissaan. Sellaisina pilke silmäkulmassa ”all in osakkeissa mutta kohta romahtaa” maalailuna enemmän. Ja tietenkin nämä teksit tulee luettuna automaattisesti Pipsa Possun äänellä.(ainoa piirretty mitä poikani katsoo). Piristää mukavasti flunssapäivää kun Verneri(nämä tulee luettua Vernerin äänellä tietenkin) ja Pipsa kohteliaasti ovat eri mieltä pörssin makroista tänäänkin.

49 tykkäystä

Tykkään harrastaa tuomiopäivän ennustamista myös. Jokainen kuitenkin äänestää markkinoilla rahoillaan, ja jos ei usko omaan ennustukseensa/ennustuksiinsa niin ei muidenkaan kannata ottaa juttuja vakavasti. Oma osakepaino on niin ikään 95%.

Näillä karhukommenteilla on kaksi funktiota. Ne ovat ensinnäkin hauskaa ja toiseksi ne ovat hyvä moraalinen hedgaus markkinoille. Ei harmita, jos markkinat laskee, koska samalla oman arvon tunne kohoaa eksponentiaalisella kertoimella, kun tämän kaiken ennusti etukäteen :rofl:

Edit: @Verneri_Pulkkinen on myös videoillaan nostanut niin monta mielenkiintoista karhu ja härkäskenaariota esiin, että kävi markkinoilla 2020-luvulla mitä tahansa, hän voi sanoa nähneensä tämän jo kaukaa.

15 tykkäystä