Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Nyt on kyllä vähän purettava närkästymistäni. Kävin Stockmannilla tänään ostamassa Balmuirin kylpytakin. Koe sovitin valitsemaani kokoa ja istui hyvin. Kun pääsin kotiin ja kokeilin ostamaani jonka piti olla samankokoinen kuin kokeilemani, niin se oli kokoa ellei 2 pienempi kuin sovitettu koko. Ei ole kyllä vastaavaa käynyt koskaan :face_with_symbols_over_mouth:

5 tykkäystä

36 tykkäystä

No tulkitsin asian samalla tavalla, mutta ei tästä nyt kannata sen enempää meuhkata, kunhan huumorilla ottaa.

3 tykkäystä

Kiinan johdon toimintaa ei voi mitenkään järkevästi selittää tai funktionallistaa. Jos sellaiselta joskus näyttää, se on pelkkää sattumaa. Siellä on yhä vanhenevampi “johtoryhmä”, jonka ajatukset muuttuvat koko ajan maanisemmiksi. Yhä enemmän he pelkäävät salaliittoja itseään kohtaan. Suurin uhka heille on vapaa tiedonvälitys ja koska perinteinen media ei sitä ole, niin pelko kohdistuu someen, opetusohjelmiin ja kaikkeen ulkomaailmasta mahdollisesti vuotavaan tietoon.
Neuvostoliiton kaatoivat toimimattoman sosialismin lisäksi Coca-cola, Radio Free Europe ja Reaganin tähtien sota, mikä pakotti panostamaan sotavarustukseen kansalaisten hyvinvoinnin kustannuksella.
Kiina on samassa vaiheessa nyt kuin Neuvostoliitto juuri ennen Stalinin sekoamista.
Kiinaa voi simuloida ajattelemalla sinne ehdottomaan valtaan vaikka 8 kpl Tytti Yli-Viikunaa.
Muuttuakseen Kiina tarvitsee jonkinlaisen raskaan käymistilan.

4 tykkäystä

Freshin toimari Sarasvuon haastattelussa. Tunnetaan varmasti parhaiten Hetki salaatti brändistään. Liikevaihto +70milliä. Työntekijöitä 550.

5 tykkäystä

Pistän tämän tännekin, jos joku täältä osaisi vastata, kiitos jo etukäteen!

Olen yrittänyt miettiä case BABAa ja Kiinan regulaatiohämmennystä positiiviselta kannalta: jokainen miinuspäivä on tuntunut entistä merkityksettömämmältä. Mitä pienemmäksi tuo Alibaban arvo omassa salkussa supistuu sitä pienemmät seuraavan miinuspäivän pudotukset ovat olleet. Ja kohtahan ollaan jo tilaneteessa, jossa -5% päivä sama euroissa kuin alkujaan -2,5% päivä. Pohdinnassa enää, kuinka pitkälle syksyyn tuota pitelee käsissä ja milloin kuittaa tappioilla osan paremmin onnistuneiden exittien veroista pois. Kiitos Kiina sijoittamisen oppitunnistanro 2, nämä poltetut näpit eivät markkinoillenne enää palaa. Oppitunnin 1 järjesti aikanaan Nokia, mutta ne vähennykset onkin jo aikanaan käytetty, joten kiva että muualtakin löytyy vähennyskelpoista tavaraa :upside_down_face:

1 tykkäys

Johanneksella realistista suhtaumista treidaukseen. Hieman tuossa itsellä pisti silmään, että eikö siellä näytöillä pyöri mitään live uutis virtaa jos päivä treidaa. Voihan olla, että olikin. Tietysti eipä niitä tarvi jos aina stopparit kohdillaan ja jos ei yritä hyödyntää uutisvirtaa.

Botit liian hyviä siinä. Näet usein graafeista uutisen reaktion kurssissa ennen kuin mitenkään ehtisit reagoida siihen.

Vasta jos pulaat jollain kotosuomen smallcap-lapuilla niin on ehkä jotain toivoa ehtiä lihasäkkinä treidaamaan uutiseen reagoiden.

Ja tämäntyyppinen päivänsisäinen treidaus tahtoo olla puhtaaisti teknistä - ei kiinnosta mihin suuntaan liikutaan ja mistä syystä, kunhan liikettä on ja siitä voi puristaa trendejä ja yrittää ratsastaa niillä.

1 tykkäys

Kesän päätöskekkerit


47 tykkäystä

Minä tiistaina iltapäivälle mesessä ystävälle:
image

Perjantaina puoliltapäivin Emma puhuu Inderesin TikTok-kanavasta.

Myös minä perjantaipäivällä:

Luoja, saa aina itseään hävetä. :roll_eyes:

50 tykkäystä

On siinä meillä kanssa Nokia-analyytikko kun ei yhtään noksua löydy salkusta vaikka Osta-suositustakin on Mikaelin kanssa vuoden sisään raportteihin askarreltu. :roll_eyes:

7 tykkäystä

Oikeasti viihdyttävin ketju lukea. Ja asiaa mahtuu sekaan. Onneksi on vain yksi Haarumi. :grin:

41 tykkäystä

Ikävä sanoa mutta olipa vähän huono palju. Reunoilla oleva kumi reunus irtosi heti alussa jonka jälkeen 3 miestä asentaa sitä takaisin 20min.

Kuumaa vettä tuli vain yhdestä aukosta, jolloin siinä kohtaa ei voi istua samalla kuin muu porukka kaipaa lämpimämpää vettä

Hyvät löylyt oli kyllä

12 tykkäystä

Samaa mieltä että oikein mielenkiintoisia argumentteja eri suuntiin tänään, erityisesti Helelin bull-argumentit monipuolistaneet omaa kuvaa. Kiinnostaa koska Harvia laatunsa puolesta kuuluu ilman muuta niihin firmoihin joita mielellään omistaisin. En vain ole oikein ymmärtänyt seiskan P/S-lukua tuontyyppiselle firmalle, enkä kyllä vieläkään ihan ymmärrä.

Jos vaadittiin kuukauden sivuttaisliike siihen että meemihehkuttelu vaihtui enemmän moniääniseen ja analyyttiseen keskusteluun, ehkä se oli lopulta ihan hyvä :wink:

10 tykkäystä

Vessatekstit tuo toivottavasti katoava kansanperinne. Mut ekaa kertaa törmäsin jollain tavalla sijoitusaiheeseen Vierumäen Matkakeitaalla. Eikö golfkierros Vierumäelläkään ole poistanut ….sta🤔

16 tykkäystä

Olipas hyvä pätkä talous-pankki- ja velkakriisistä. Tietysti mukana on hiukan myös Nokiaa.

8 tykkäystä

Otaniemessä opiskelleet saattaa muistaa vanhan päärakennuksen vessan kirjoitukset Fortumin entisen toimarin Mikael Liliuksen optioista. ”Liliuksen optiot” taisi sillon aikanaan mennä vähän ihon alle kansan ”syvissä riveissä” :grin:

4 tykkäystä

Jaanpa vessakirjoituskokemukseni, on tämäkin jossain määrin sijoitusaiheinen, metsäteollisuuteen viittaava.

Tapahtui joskus 80-luvun lopulla Nizzan rautatieaseman wc:ssä. Siellä rouva kysyi maksun yhteydessä kummalla asialla ollaan, kun ilmoitin olevani kakkosella, sain käteeni muutaman arkin ohutta hiekkapaperin oloista paperinpalaa. Nillä sitten tuli selviytyä toimituksesta. Pokka repesi täysin, kun joku oli kirjoittanut vessan oveen “Come to Finland, we’ve got paper”.

77 tykkäystä

Aamun random miniräjähdys tapahtui, kun kaksi hernettä törmäsi toisiinsa lueskellessani @Marianne_Palmu kirjoituksia USD:n nykyisestä ja arvioidusta tulevasta arvostuksesta.

Olen pitänyt osake-excelissä piirakoita salkun sisältämistä osakkeista sekä niiden jakautumisesta aloittain ja maantieteellisesti. Viimeksi mainittua lähinnä siksi, että olen edes itse jokseenkin käryllä siitä, olenko kulmakarvoja vai hiustuppeja myöden Kiina-merkkisessä suossa :smile:

Vaan eihän tuo riitä, kun valtaosa Kiinalaista lapuista on hallussa nykyisin (kiitos ärhäkän rapakon takaisen tai sinne kallellaan olevan median) pahamaineisen VIE-ADR systeemin kautta, ja siten USD-määräisiä.

Notta eikun uutta (valuutta)piirakkaa väsäämään!