Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Toivottavasti osti pitkäleimaisia purkkeja, tässä inflaatioympäristössä voivat osoittautua vuosikymmenen parhaaksi sijoituskohteeksi :thinking:

12 tykkäystä

Jos tarkkoina ollaan… niin
Glasgowissa Suomi ja moni maa sitoutui myös rekkojen osalta:
Part of the plan is that by 2030, 30 percent of all newly sold trucks and buses will not emit CO2.

4 tykkäystä

“Interaktiivinen liikuntaplatform” Peloton, eli yli tonnin kuntopyörä johon on teipattu iPad, on nyt enää parin askeleen päässä koronakriisin pohjalukemista maaliskuussa 2020. Koronakriisissä yhtiöllä oli vaikeuksia vastata kysyntään, nyt huhujen mukaan tuotantoa on keskeytetty viitaten kysyntäongelmiin.

Hyvä, joskin lannistavaa omistajille, esimerkki miten kriisiajan onnenkantamoiset eivät kaikki ole kovin pitkälle kestäneet.

44 tykkäystä

Vedylle on varmasti paikkansa, mutta ei kannata olla liian varma siitä että se paikka on kaasumuotoisena rekan tankissa. Vetyä voidaan myös yhdistää hiilidioksidiin, jolloin -tsädäm- tulee hiilivetyä aka dieseliä. Tämä teknologia on lähinnä kiinni puhtaan vedyn tuotannosta (määrä ja kustannus). Mutta samaa tuotantoa ne vetyrekatkin vaativat, sillä erotuksella että hiilivedyt voidaan valmistaa missä vaan ja käyttää olemassaolevia jakelureittejä ja polttomoottoreita. Ps. omistan Hyzonia

3 tykkäystä

Huomenta @Sener !
Täällä on mielettömästi ihmisiä, jotka seuraavat, tutkivat, lukevat ja vielä jakavat ihan oikeata tietoa vetyyn liittyen. Joten jos haluaa, löytää sijoituspäätökselleen muunkin syyn kuin tuon pakon.

4 tykkäystä

Haha, keskihinta on kyllä oikea papereissa! :slight_smile: Kyse oli vain salkun tuottograafista, jonka haluan olevan oikealla hehtaarilla, kun sitä täällä välillä availee.

3 tykkäystä

Tuottograafin korjausta voit pyytää vaikka @Sijoittaja-alokas. Hänellä on ms-paint ja lupa käyttää sitä.

53 tykkäystä

Köh, tuo OS on Android -pohjainen ja smart trainerit (vaikka sellaiset, joita käytetään oman pyörän kanssa) ovat kyllä muutenkin arvokkaita. Pelotonista ei ole kokemusta enkä ota firmaan kantaa, mutta ehkä tuo hinta ei ihan niin älytön ole. Wahoon KICKR bike on jotain 3500 euron luokkaa ja järkevät pyörään kytkettävät trainerit lähtevät n. 500 eurosta.

4 tykkäystä

Totisemmin treenaavat kyllä maksavat
suurella todennäköisyydellä sen premium- trainerin hinnan ennen kuin ostavat glorifioidun kuntopyörän. Siihen traineriin kun saa sen oman pyörän jolloin ajoasento säilyy samana kuin ulkona polkiessa. Näin ainakin triathlonin puolella, jossa siihen ajoasentoon tottumiseen (ja sen viilaamiseen) saa upotettua tunnin jos toisenkin.

5 tykkäystä

Kehittyvien maiden ETF IS3N on mörninyt vuoden vaakatasossa:

15 tykkäystä

Ongelma on markkina suuruus. Peloton onnistui tämmöisen vermeen kanssa tunkemaan enemmän massamarkkinoille jotka eivät ennen edes harkinneet tällaisen laitteen hankintaa. Sitten iski valtava kysyntä ja skaalattiin valmistusta, mutta paljastui että tämä oli vain lyhyt kysyntäpiikki ja nyt on varastot täynnä tavaraa ja kysyntä on täytetty. Ennustan että näitä varaston täytteitä myydään kohta Todella Halvalla samalla kun Peloton ottaa takkiin joka vehkeestä. Ehkä pientä toivoa on että jos ne saadaan kaupaksi halvalla, tilauspalvelu sitten kuitenkin tuo jotain pitkässä juoksussa, mutta ei hyvältä näytä. Amatööriporukkaa kyllä ollut skaalaamassa valmistusta - ei mitenkään voi vain sokkona pistää rahaa tehdaspuoleen ilman tarkkoja ennusteita pidemmän aikavälin kysynnästä. Joko näitä ei tehty, tai ne menivät kilometrin metsään ja kalliiksi tulee.

Ja jos tarkoitus oli toimia enemmän klassisen viihde-elektroniikan tyyliin ja tätä kautta saada korvauskysyntää, olisi pitänyt olla selvät suunnitelmat jolla tehdä uutta ja parempaa mallia vähintään parin vuoden välein. Enkä ole vakuuttunut toimiiko se tällaisen laitekategorian kanssa. Korkeintaan ehkä olisi pystynyt myymään upgradeja siihen ipad-osaan.

3 tykkäystä

Allekirjoitan myös tämän huomion. Wattipyöriä jotkut, erittäin harvat, tuntuu myös ostavan, mutta perinteiset kuntopyörät on ehdoton no-no. Ite ostin juuri Wahoon turbotrainerin ja on ihan omaa luokkaansa minkään aiemman testaamani kanssa. Tärkeää totuttaa persaus hyvissä ajoin oman pyörän satulaan ja onhan tuossa ihan erilainen ajaa mitä kuntopyörässä. Turbotrainerin kumijalat joustaa, joka antaa realistisempaa tuntumaa kun pyörä voi heilua hieman puolelta toiselle. Ei myöskään takamus puudu niin helposti, kuin staattisella kuntopyörällä. Yksi parhaimmista investoinneista itseeni on ollut tuo Wahoon turbotreinerin osto. Tuntumaa ei saa parannettua iPadiä lisäämällä tai hintaa kolminkertaistamalla vrt. kilpailijat, just saying. :slight_smile:

4 tykkäystä

Ei ihme, että olen eksynyt rakennusalalle :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Hyvä muistaa, että tuo turbotrainerimarkkina on eri kohderyhmälle. Toin sen vain esiin tuon hinnan takia. Ja turbotrainerin kanssa sinulla on jo pyörä hankittuna. Pointti vain oli, että nuo laitteet ovat kalliita joka tapauksessa oli se ajoasento mitä vain. En ole luonnollisesti kokeillut Peloton -pyörää, mutta tuossahan on “säädettävä geometria” jolloin ajoasentoa saa kisaisemmaksi. En halua puolustella liikaa, mutta halusin vain haastaa ajatusta tuosta hinnasta.

Itsekin maantiepyöräilen ja harrastelin Zwiftiä viime vuonna enemmänkin. Oma pyörä on aina ykkösvaihtoehto näihin treeneihin.

3 tykkäystä

Joo, totta. Kyllähän se on huomattavasti helpompi vaihtoehto mitä oman pyörän ostaminen + traineri vielä päälle. Tosin aika monet toimijat on jo alkaneet valmistamaan valmiita paketteja, kuten nyt esimerkiksi Wahoon kickr bike. :slight_smile:

Uskoisin tuon Pelotonin olevan enemmänkin spinning-tunneilla käyneille korvikkeena korona-aikaan.

2 tykkäystä

Netflix -20%:
Eps oli 1,33d konsensuksen odotellessa 0,82 dollaria. Liikevaihto kasvoi 16% yoy. Liiketulos kasvoi 35% yoy. Q4:llä uusia tilaajia 8,28 miljoonaa yhtiön ohjeistaessa 8,5 miljoonaa. 2022 Q1:llä odotetaan “vain” 2,5 miljoonaa uutta tilaajaa, kun vuosi sitten uusia tilaajia saatiin miltei 4 miljoonaa. Netflix itsekin kertoi tämän johtuvan kausivaihtelusta uuden kontentin ilmestyessä myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

5 tykkäystä

Eikös Braziliassakin ollut joku Superappi firma, mikä se oli ja miten sillä menee / voisi sopia minulle Kazakstanin ihmeen kaveriksi ?

Venture-backed technology companies like MercadoLibre, Rappi, and Nubank are using these tailwinds to become super apps, or digital platforms that provide consumers with a wide variety of services all-in-one, from online shopping to ride-hailing to payments.

Onko kukaan noissa mukana?

Aamulla kehuskelin tuottoketjussa, että hyvän tuurin ansiosta lasku salkussa on ollut aika pientä. No nyt aukesi pörssi ja tilanne on korjattu :dizzy_face:

44 tykkäystä

Ei tule kellekkään pahamieli, jos joku on plussalla :smiley:

10 tykkäystä