Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Ei ihme, että olen eksynyt rakennusalalle :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Hyvä muistaa, että tuo turbotrainerimarkkina on eri kohderyhmälle. Toin sen vain esiin tuon hinnan takia. Ja turbotrainerin kanssa sinulla on jo pyörä hankittuna. Pointti vain oli, että nuo laitteet ovat kalliita joka tapauksessa oli se ajoasento mitä vain. En ole luonnollisesti kokeillut Peloton -pyörää, mutta tuossahan on “säädettävä geometria” jolloin ajoasentoa saa kisaisemmaksi. En halua puolustella liikaa, mutta halusin vain haastaa ajatusta tuosta hinnasta.

Itsekin maantiepyöräilen ja harrastelin Zwiftiä viime vuonna enemmänkin. Oma pyörä on aina ykkösvaihtoehto näihin treeneihin.

3 tykkäystä

Joo, totta. Kyllähän se on huomattavasti helpompi vaihtoehto mitä oman pyörän ostaminen + traineri vielä päälle. Tosin aika monet toimijat on jo alkaneet valmistamaan valmiita paketteja, kuten nyt esimerkiksi Wahoon kickr bike. :slight_smile:

Uskoisin tuon Pelotonin olevan enemmänkin spinning-tunneilla käyneille korvikkeena korona-aikaan.

2 tykkäystä

Netflix -20%:
Eps oli 1,33d konsensuksen odotellessa 0,82 dollaria. Liikevaihto kasvoi 16% yoy. Liiketulos kasvoi 35% yoy. Q4:llä uusia tilaajia 8,28 miljoonaa yhtiön ohjeistaessa 8,5 miljoonaa. 2022 Q1:llä odotetaan “vain” 2,5 miljoonaa uutta tilaajaa, kun vuosi sitten uusia tilaajia saatiin miltei 4 miljoonaa. Netflix itsekin kertoi tämän johtuvan kausivaihtelusta uuden kontentin ilmestyessä myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

5 tykkäystä

Eikös Braziliassakin ollut joku Superappi firma, mikä se oli ja miten sillä menee / voisi sopia minulle Kazakstanin ihmeen kaveriksi ?

Venture-backed technology companies like MercadoLibre, Rappi, and Nubank are using these tailwinds to become super apps, or digital platforms that provide consumers with a wide variety of services all-in-one, from online shopping to ride-hailing to payments.

Onko kukaan noissa mukana?

Aamulla kehuskelin tuottoketjussa, että hyvän tuurin ansiosta lasku salkussa on ollut aika pientä. No nyt aukesi pörssi ja tilanne on korjattu :dizzy_face:

44 tykkäystä

Ei tule kellekkään pahamieli, jos joku on plussalla :smiley:

10 tykkäystä

Joo ja kun tappioita paukkuu, niin pitää vaan katsella aina pidempää tuottograafia :smiley:

“Ei tää nyt niin paha ole. 5 vuoden ajalla olen vielä 10% plussalla…”

21 tykkäystä

En tiedä minkälaisia hyttysiä teilläpäin on, mutta liikenne aihettaa noin kolmanneksen Suomen hiilidioksidipäästöistä:
image

8 tykkäystä

Tulkaas nyt joku kertomaan, että mikä rotaatio nyt olikaan käynnissä, häh?

23 tykkäystä

Nyt on sellainen rotaatio, että vihreä muuttuu punaiseksi.

107 tykkäystä

Noniin minkäsväriset ostohousut sitä tänään laitettaisiin jalkaan? :eyes: Laatuyhtiötkii alkaa näyttämään jo houkuttelevalta, eiköhän mallisalkkukin kohta nappaa joko jotain lisää tai uuden rivin salkkuun

5 tykkäystä

Eikös tuo Nousijat & laskijat yllättävän hyvin osu tuohon Luke7:n postaamaan suhdannekelloon (ei toki nt ihan yksi yhteen, mutta kuitenkin).

10 tykkäystä

+@viljo
En ole mukana Brasseissa, mutta StoneCo:ta (STNE) olen tosimielellä tutkinut. Komeiden kasvugraafien vastapainoksi on tällaisia pikkujuttuja, kuten että StoneCo:n 2018 tapahtuneen IPOnkin jälkeen dollarimääräisestä kasvusta on kadonnut luokkaa 40% valuuttakurssiin!
Inflaatio on myös nyt melko varmasti “double-digit”, mikä ei kai lainabisneksille ole aina ihan ideaalia…

EDIT: STNE on maistunut aikanaan kovalle kolmikolle Buffet, Wood ja Alhanko

3 tykkäystä

Nyt kun on kirkossa kuulutettu, ja useiden asioista perillä olevien tahojen vahvistama kiistaton tosiasia, että vuosia kestävä karhumarkkina on edessä, niin toivoisin Inderesiltä asiaan kuuluvaa tuotantoa:

“Shorttikoulu shortti-alokkaan kanssa: Näin shorttaat kuin ammattilainen”
“Shorttivartti - Pitkäaikaisen shorttaamisen edut”
“Shorttijorinat: Karhumarkkinan ajoitus - näin onnistut täydellisesti”

Premiumeille sitten osakekohtaista, kovempaa rapottikamaa:

“Qt:n shorttaaminen on viisauden alku”

32 tykkäystä

Pikamuodin päästöjä ei näy tuossa. Kaikki valmistetaan Suomen ulkopuolella.

2 tykkäystä

Joo, kunhan pelleilin.

Oma arvaus on ollut, että vuonna 2022 puhallellaan vähän ilmaa pois hinnoista oli sitten kyseessä kasvu-, arvo-, laatu- tai pienyhtiö. Käytännössä tämä on sitä, että halutaan siirtää rahaa paikkoihin, joissa kassavirrat eivät ole niin kaukana tulevaisuudessa.

Moni tuntuu ajattelevan, että eri yhtiökorit ikään kuin vuorottelevat siinä, minkä vuoro on tehdä ylituottoa. Moni puhuva pää sanoo, että nyt on arvojen vuoro, mutta ei osaa sanoa miksi. Olen siksi hyvin skeptinen 90 prosentille rotaatiopuheista.

Ajattelen niin, että isoja rahavirtoja ohjaa sentimentti. Esimerkiksi vuoden 2019 lopussa kauhisteltiin korkoja ja pelättiin romahdusta. Rahaa siirtyikin hurjasti Elisan kaltaisiin varmoihin bisneksiin, joista sai bondimaista osinkotuottoa. Vuonna 2020 sentimentti muuttui täysin koronakuopassa, ja esimerkiksi Elisan osake ei palannut edellisiin huippuihin, kun markkinalla alettiin himoitsemaan turvallisen tuoton sijaan kasvua hinnalla millä hyvänsä.

Yksinkertaistetusti: joskus markkina liikkuu kauemmas fundamenteista ja joskus lähemmäs niitä.

12 tykkäystä

Mikä kuvan lähde on?
Onko tämä siis henkilötasolla?

1 tykkäys

Pikamuoti pelkästään aiheuttaa globaalisti suuremmat päästöt kuin lento- ja rahtiliikenne yhteensä. Puhumattakaan siitä kuinka järjettömän määrän makeaa vettä ja maapinta-alaa puuvillan kasvatus vie. Lisäksi noita päästöjä tarkastellessa pitäisi pystyä erottelemaan suorat ja epäsuorat päästöt. Meillä on merkittävältä osin ulkoistettu päästöt ulkomaille

Sitten se ikuisuuskysymys oliko muna vai kana ensin? Tarvitaanko rahtiliikennettä niin paljoa mikäli ihmisiä olisi vähemmän ja/tai he kuluttaisivat vähemmän. Melkoista populismia pistää kaikki liikennöinnin piikkiin

16 tykkäystä