Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Tämä olisi itselläkin unelmana. 5-10 vuotta mörnimistä ja tankkausta ja sitten Marsiin :sunglasses:

3 tykkäystä

On se vaan kiva lukea “ostot myynnit” ketjuu ku jengi ostaa yli 10k osakkeita “tostanoinvaan” . Sitten kun pääsen kelan tuilta pois niin alan enemmän kirjoittelemaan isompia lukuja tuonne ketjuun. Toisaalta täl hetkel on niin mielenkiintoiset osakkeet etten uskalla edes päästää irti. Fortum-Olkiluoto -yhdistelmä. Modulight-hype-rinki. Wärtsilä ja uusiutuva energia.

Onneksi ei ole rahaa ostaa lisää osakkeita täl hetkellä. Tää paino tuntuu sopivalta nyt.

En häpeä olla kelan listoilla, ainoastaan painaa hiukan mieltä. Häpeän liian vaativia työnhakumarkkinoita.

37 tykkäystä

Älä suotta ole kateellinen toisten isoille ostoille. Kärsivällisyys ja järjestelmällisyys vie pitkälle ja sinunkin kohdalla palkinto voi odottaa vuosien päästä.

Pienemmällä kassalla pelatessa voittoja tärkeämpää on, että ei polta pääomaa typeriin fomotteluihin tai arpalappuihin. Harvoin Ässä-arvasta sitä päävoittoa tulee ja varmemmin häviät sen 3 euroa.

42 tykkäystä

Entäs tuottoketju, kun tämmösenä päivänä tulee yli 50 kiloa dunkkuun? :slight_smile:

34 tykkäystä

Sellaiset postaukset olisivat erittäin tervetulleita. Voisi samaistua, ettei ole pelkkää riemua muillakaan.

9 tykkäystä

Maagisesti tuo salkkujen tuottoketju hiljenee täysin kun markkina vaihtaa väriä…

66 tykkäystä

Ei kannatakaan hävetä. Kaikilla ihmisillä on erilaisia tilanteita elämässä.

Sinä et ole tilanteesi työmarkkinoilla. Sinä et ole osakesalkkusi. Sinä et ole puolisosi (tai puolisottomuutesi). Sinä et ole harrastuksesi. Sinä olet sinä.

Salkkujamme ei saada kukaan mukaan, kun täältä lähdetään… ihan vain perjantaimuistutuksena kaikille :crazy_face:.

Ole hyvillä mielin vain, matkalainen.

68 tykkäystä

Se on sitä hyvää sijoittajamentaliteettia. Älä katso salkkuusi (kun tulee turpaan):smiley: Hyvin on opit mennyt perille!

6 tykkäystä

@Datamonni, olen samaa mieltä sinulle vastanneiden kanssa.

Tällaisen huomasin, että profiilissasi lukee sinun olevan 98-syntynyt - sulla on pitkä sijoitusura vielä edessä. Olet jo aloittanut ja se on tärkeintä.

33 tykkäystä

Liikkuminen jakautuu autoihin, juniin, laivoihin, lentokoneisiin. Kaikissa paitsi lentoliikenteessä tavaraliikenteen osuus on henkilöliikennettä suurempi. Autoissa reilu puolet, junissa ja laivoissa lähes 100%, lentoliikenteessä suht vähän.

Kaukolämmön/kiinteistöjen lämmityksen päästöjen vähentäminen tuntuisi pikaisesti pohdittuna helpommalta: kaukolämpö on keskitettyjä, lähtötaso huono, lämpöenergiaa helpompi varastoida…

Joka tapauksessa vaikea uskoa, että kaiken panostuksen kohdistaminen asiaan, josta tulee max 5-10% (henkilöautoliikenne) valtakunnan päästöistä ei todennäköisesti ole järkevää. Pitäisi katsoa kokonaisuutta ja ottaa helpoimmat ratkaisut käyttöön ekana.

5 tykkäystä

Tämä rauhoitti lukea ja tiedostaa vaikka on ollut tiedossa vuosia jo. Kiitos.

9 tykkäystä

Hirveesti kaikkea lätinää ja keskustelua täällä, missä on kaikki tikku-ukot?

27 tykkäystä

Lisää koulutusta sitten vaan.

3 tykkäystä

Tämä vaihtoehto ei ole koskaan huono eikä väärä suunta. Nyt tuntuu siltä että tarvitsi vain päivätyön josta saisi edes 2k nettona. Koen että nyt olisi hyvä hypätä työelämän kyytiin edes hetkeksi. IT-puolelta olen hakenut töitä mutta vielä ei ole tärpännyt. Pari kertaa myös varasto- sekä hyllytystyötä olen etsinyt. Kuitenkin it-puoli on se missä saisin eniten irti sekä yritys hyötyisi minusta koulutukseni suhteen. Olen keikkatyöläinen tällä hetkellä joten siitä saa pientä tuloa kylkeen. Alle 1k tulot kuitenkin 1kk aikana.

4 tykkäystä

Näinä päivinä voi pitää koneen kiinni ja vaikka saunoa…johtajan tyyneys ja pieni pilke silmäkulmassa rauhoittaa kyllä mieltä :wink:

53038__vasta_Mp4_Avc_Aac_24Hz_4.5Mbps_qvbr_001_1

39 tykkäystä

:crazy_face::roller_coaster::chart_with_downwards_trend::man_shrugging:t2:

85 tykkäystä

Suuremmat vaikutusmahdollisuudet on ihan jossain muualla, kuin yksityisautoilijan kurittamisessa.

Teollisuus on tietysti yksi, johon voi luoda pakotteita aika helposti ja vaikuttaa kokonaisuuteen moninkertaisesti paljon lyhyemmässä ajassa. Tämä toki saattaa vaikuttaa kilpailukykyyn, joten toivoisi isompia päätöksiä koko Euroopan tasolla.

Miksi 9 prosenttia päästöistä aiheuttaa 99 prosenttia keskustelusta?

Mielestäni tämä ei ole edes pienestikään provoava otsikko, vaan kyllä minun mielestäni vihreiden kuin muidenkin päättäjien tulisi oikeasti katsoa peiliin keneen tiukennuksia kohdistaa. Yksityisautoilijan, joka saattaa pienituloiselle olla pakollinen ja silti äärettömän kallis ratkaisu, viimeistenkin eurojen vieminen ei voi olla se mikä on aina keskustelujen keskiössä.

7 tykkäystä

on hätkähdyttävä tunne, kun ymmärrät että maailmaa johtavat ihmiset eivät ole sen kummoisempia kun muutkaan. ei ne asiat toivomalla muutu.

6 tykkäystä

Tämän päivän todennäköisesti suosituin pörssiuutinen on Jeremy Granthamin eilinen ulostulo, että hän uskoo (ennustaa) SP500 laskevan aina tasolle 2500 ja Nasdaq mahdollisesti enemmän.

Jos joku ei tiedä, niin Jeremy Grantham on brittiläinen sijoittaja ja GMO varainhoitoyhtiön perustaja. GMO hallinnoi 65 miljardin dollarin varoja.

Kiinnostaisi tietää foorumilaisten mielipide/ajatukset, että minkä luulette olevan ulostulon syy ja motiivi?

Onko Grantham yksityissijoittajan ystävä/puolustaja/varoittelija, ja hän haluaa ettei piensijoittaja polta näppejään
Yrittääkö hän luoda pelkoa ja myyntipainetta markkinoille, että hän itse voi ostaa osakkeita halvemmalla?
Hakeeko hän julkisuutta ja gurun mainetta itselleen?
Onko hän vain tylsistynyt?

18 tykkäystä

Korvanappiini saapui tieto työnantajani voittamasta kilpailutuksesta, ja täten kahdeksan vuoden jatkopahvista allekirjoittaneelle rakastamassaan työssä. Voin kertoa, että aika hyvältä tuntuu. Pari vuotta sitten tekemäni päätös lähteä kouluun oli 5/5 ratkaisu. Kummasti päivän verilöyly pörssissä ei enää tunnu missään!

81 tykkäystä