Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Katoaan ens viikolla kun osa tyhjentänyt jo salkut niin painellaa ylämäkeen ja karistellaan pölyt jaloista :grin:

18 tykkäystä

Tuon uutisen perusteella -50% korjaus on satavarma, eli ei muuta kuin shorttaamaan maksimivivulla, niin saadaan meistä kaikista miljonäärejä :champagne:

32 tykkäystä

Tuloskausi tulee ja osalla firmoista menee oikein hyvin. jatketaanko laskua yli tuloskauden vai laitetaanko jäitä hattuun? vai jatketaanko tuloskauden jälkeen (myydään pomppuihin ja mennään kellariin?) :slight_smile:

Onko p/e 15 2021 tuloksilla se mihin pitää peruutella järkevissäkin kasvufirmoissa.

8 tykkäystä

En harrasta shortteja eikä kyllä ole cashiakaan kun kaikki on osakkeissa kiinni. Salkku vuoden alusta -15%, maailma täynnä uhkakuvia, inflaatio, venäjä, öljyn hinta etc… Aika hankala tästä näkökulmasta muuta on ennustaa kun laskun jatkumista. Toivottavasti olen väärässä, mutta pahoin pelkään että alaspäin matka jatkuu

4 tykkäystä

Kertokaapas näin vkonlopun kunniaksi joku 2000-luvun alun sijoittaja millaiset fiilikset tuli aikanaan Nokian N-Gage värkistä kuullessanne? Antakaa vaikka arvosana kuinka monta :rocket:/5 ensi alkuun annoitte Nokialle? Harmittaa kun en sijoittajan näkökulmasta tiedä tällaisia asioita.

Ps. Mielellään rehellisiä ensi fiiliksiä. Toki jos arvasitte heti että tästähän tulee älytön pommi niin hyvä. Itse muistan vain harkinneeni että pitäisiköhän tollanen ostaa. Saatoin olla jopa menossa armeijaan silloin ja harkitsin pelikonetta mukaan.

6 tykkäystä

Jotta Grantham ei olisi ollut väärässä, hänen pitäisi osata ennustaa mihin suuntaan kurssit menevät. Mutta jos yhden tulppaanin hinta on 1/4 omakotitalon hinnasta, saako silloin sanoa a) että tulppaani on kallis, b) että tulppaania ei kannata ostaa? Kuka tietää, tulppaani voi kohta olla 1/2 omakotitalon hinnasta. Se olisi myös silloin kallis, mutta kiroaisivatko ihmiset sitä joka kehotti olemaan ostamatta tulppaania?

Kuplat ovat tällä tavalla älyttömiä. Jokainen voi lukea Qt:n tulosraporteista kuinka paljon liikevaihto oli ja paljonko kassavirtoja firma on tuottanut. Kun markkina-arvosta katoaa 1900 miljoonaa 3 kuukaudessa niin kuinka monta vuotta firmalla kestää kuroa tuollainen tappio umpeen? Onko tässä kasinossa jotain väliä sillä että onko reilun 100 miljoonan liikevaihdon kasvuprosentti +30 %, +40 % vai +50 %? Härkämarkkinoilla kaikki on hyvin kunnes yllättäen ei olekaan.

Ostaakko jonkun arvottoman teknon myydäkseen sen toiselle hölmölle?

Mieti niitä kaikkia jotka tulee osakemarkkinoille katsottuaan jonkun Martin Paasin korkoa korolle -esityksen jossa kuvaajassa 7 % kulutun, veroton, riskitön korko. Sitten ostaa jotain hypelappuja salkun täyteen ja menettää kaiken. On se hyvä että meillä on yksi Grantham vastapainoksi kertomassa mielipiteensä.

7 tykkäystä

Aamen, vuosi pakiteltu liki nollille. Otetaanko seuraavaksi suunta ennen koronarommia nippa nappa 10000 tasoa :face_with_hand_over_mouth: Oi niitä aikoja.

2 tykkäystä

Parempi idea: osta arvotonta teknoa ja myy se useammalle hölmölle!

Jännä muistella, miten vuosi sitten katseli ihmeissään tätä puhtaitten meemistockien myllerrystä. Edelleenkään ei näköjään olla päästy yli. Harmi, että joku, jolle media on toitottanut “arvon vuodesta” ja päättää siksi sijoittaa arvoon, altistuu tällaiselle BlackRockin kautta.

28 tykkäystä

”Minä” en mahtunut avaukseen taaskaan, ei ollut edes penkille asiaa… seuraan siis peliä vaan toisella silmällä tässä samalla kun selaan foorumia :roll_eyes::anguished::soccer:

Jaahas Sargent olipa maali!! Hienoon saumaan tuli!

12 tykkäystä

Ja meijän koko suomen Pukki tarjoili syötön maaliin :grinning:

12 tykkäystä

ostin ja möin ketjussa muutama salkun tyhjennys… hmm. hyvä merkki? täähän on kuin 2020 keväällä, kun vähän kaikki laskee riippumatta suorituksista, ei paljoa posarit lämmitä. Pikkufirmoissa taitaa olla että piensijoittajat kun panikoi, niin ostajia puuttuu…

pitääkö pilkkejä alkaa virittelemään.

Keltä ollaan saatu posareita? Digia, Kamux?

26 tykkäystä

tämähän on muutaman prosentin pikku pulkkamäki. itse toivon kunnon verilöylyä ja paniikkia joka paikkaan.

8 tykkäystä

Kannattaa muistaa, kun noita tuomionpäivän profeettoja kritisoitte, että keskuspankeilla on ollut tulikuumat rahaprintterit käynnissä +10 vuotta. Nää bileet tuskin olisi jatkuneet kovin pitkään, jos oltais menty vaan fundan ja reaali talouden mukaan. Viimeistään koronan tuoma epävarmuus olisi painaneet kurssit tonttiin, mutta rahaprintteriin laitettiin vielä ilokaasua remmiahtimen ja turbon lisäksi.

Kumma juttu, kun melkein heti alkoi inflaatio nousta kun pistettiin rahat kansan käteen jenkeissä. Eikä vaan osakkeisiin ja asuntoihin. Aika moni tuota sanoi jo aikaa sitten, että tuolla saa inflaatiota.

Keskuspankit on ollut +10v väärässä inflaatiosta ja about kaikesta…millä todennäköisyydellä niiden puheisiin kannattaa luottaa nyt?

Nyt mietin vaan, että missä kohtaan printteri laitetaan uudestaan pyörimään ja pumpataanko ne kiinteistöihin ja osakkeisiin…vai suoraan kansan käteen.

15 tykkäystä

Jep, tai vielä enemmän jos haluaa “raha” maailmasta tietää niin suosittelen tutustumaan Britannian timantti kaivoksiin ja mikä suku perusti keskuspankit.

Mutta hetkonen…täällähän on hiljaista kun haudassa…ei näy vaaleapunaista kärsää missään…porsaat ovat kadonneet…

Hei herra siellä, juuri te…

Onko teillä aikaa puhua vaaleanpunaisista porsaista näin puoli yksi yöllä?

12 tykkäystä

Kuulemma yksi pieni ongelma myös se, että laitteet ovat oikeasti sen verran laadukkaita, että niitä nyt välitellään 2nd handinä eteenpäin oikein urakalla halvempaan hintaan kuin uusia, joten uudet ei mene kaupaksi, kun käytettyjä tarjolla liikaa.

2 tykkäystä

61e9f89ba310cdd3d82834f8

6 tykkäystä

Salkusta kuuluu pelkkää pihinää, niin piti käydä etsimässä pöhinää muualta.

Kyllä tästä hetken hupia sai.

14 tykkäystä

Kyllä FED saa inflaatio saadaan kuriin mutta ohjauskorko on jossain 2-3 prosentin paikkeilla. Se vain unohdetaan mainita.

Haha kiitos kunniasta päästä kahvihuoneen meemikuvitukseen, olen tästä hyvin otettu :blush: täytyy myöntää et kyllä tuossa jälkimmäisessä kuvassa näytän siltä, että keskuspankkiboolia on juotu lasi jos toinenkin, ja sitten malja viety kesken kaiken pois.

Toivottavasti miljonäärijakso kiinnostaa ja tuo uutta näkökulmaa. Mukavaa viikonloppua kaikille!

58 tykkäystä