Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Aina on hyvä aika ostaa, joskus vaan on vähän parempi aika kuin joskus toiste :no_mouth: filosofista pohdiskelua…

12 tykkäystä

historiallinen hetki. pitää tallentaa:

image

33 tykkäystä

Kyllä on viikko sitten aloittaneelle nuorelle tämä markkina aika lailla sykettävä nostavaa :no_mouth: Noh, onneksi on säästöjä joten satasien sijoittelu ei tulevaisuutta tuhoa.

5 tykkäystä

Nää Aasia laput on mielenkiintoisempia. Vähän muutkin kuin Evergrande.

18 tykkäystä

Kyllä 2020 keväällä oli indeksissä -10% :smiley:

2 tykkäystä

Mahtaa tuulipuvut olla kauhuissaan.
Ja kyllä tässä jo itseäkin hieman v*****aa. :smirk:
Sitä en vaan ymmärrä, että kuinka pahat kauhukuvat on silmissä, kun tässä vaiheessa myydään?
Eikö nyt kannata vain pitää pulkan laidoista kiinni ja katsoa mihin mennään?
Eikö isolla alennuksella myymättä oleminen tavallaan jopa ehkäise sitä laskua? Tuskin instikat ehdoin tahdoin myy lappuja ns “liian halvalla”. Algo-kaupat sitten tietty asia erikseen. :man_shrugging:

1 tykkäys

Etusivun jutun kuvassa romahtavia taloja symboloimassa romahtavaa pörssiä ja luetuimmat jutut (Teslaa lukuunottamatta :smiley: ) korjausliikkeestä. Oisko tämä pienemmässä mittakaavassa samanlainen uutispäivä kuin silloin koronakeväänä kun oli kuvat niistä Italian ruumisrekkakaravaaneista.

45 tykkäystä

Tämä on kyllä hyvä muistutus kaikille ylipäätään siitä, ettei kannata ottaa internetissä kaikkea kirjaimellisesti. Varsinkaan anonyymilla keskustelupalstalla, jossa kuka tahansa voi puhua mitä tahansa millä tahansa motiiveilla.

14 tykkäystä

viittasin ettei yhtään nousijaa. harvinaista.

10 tykkäystä

Ihan vielä tässä ei olla laittamassa ostohousuja jalkaan, mutta Alibaban omistajana vähän jännittää.Ties vaikka ollaan ollaan alle satasen loppuviikosta :grinning:

Noooh, pitkään salkkuun tämä olikin hankittu…

5 tykkäystä

Tässä on nyt viikkotolkulla rummutettu sitä maailmanloppua joka lehdessä. Ei oikeastaan yllätä yhtään, että heti aamusta alkoi pää märkänä myynti.

6 tykkäystä

pitäiskö myydä(myy, myy myy, myy,myy vai Ost. Mitä siellä OST:illa? (Myy, myy, myy, myy). Niin pitäiskö myy, myy, myy myydä vai ost vähän vielä tuosta noin. Jaahas alkaa näköjään olla ostopaikkoja. Missä se ostin myin ketju on. Tuosta noinHarumia salkkkuun. Noin.

Ostin myin palsta: Onneksi myin Harumit viiikko sitten, nyt palautellaan salkkuun alempaa. Edelllisellä viikolla myyty myös …

3 tykkäystä

Joku haluaa lapuistaan eroon, mutta ei ihan millä tahansa hinnalla :smiley:

14 tykkäystä

Taisin viime vartissa sivuta aihetta nopeasti, lähinnä tuoden katsojalle ilmi sen että ilmiö on olemassa ja jo muutamia tuotantolaitoksia on jouduttu energiakustannusten takia sulkemaan. :point_up_2:

En ole aiheesta mitenkään överiperillä, mutta käsittääkseni kysynnässä ja tarjonnassa on melkoinen epätasapaino tällä hetkellä (tähän lukuisia syitä kuten Venäjän nihkeys myydä kaasua, LNG alukset on jossain huitelemassa Aasian eikä Eurooppaan, vesivarannot ovat laskeneet, päästöoikeuksien hinnannousu yms.). Ruotsissa käynnistettiin jo öjjyä käyttäviä reservilaitoksia, joita käytetään yleensä vain talven kovimpina pakkashetkinä.

Ympäri Eurooppaahan poliitikot ovat jo reagoineet asiaan esittämällä tukea matalatuloisille jotta sähkölaskuista selvitään.
Voeppi olla, että tällaisia pomppuja nähdään jatkossakin kun energiantuotantoa remontoidaan vihreämpään suuntaan.

Inflaatioon tällä voi pärisyttävä vaikutus lyhyellä välillä.

Pitää kaivella asiaa lisää.

24 tykkäystä

Maailmanloppuahan on rummutettu foorumeilla jo pitempään ja kiihtyvään tahtiin - ja ihan hyvin argumentein - ennen kuin lehdissä alettiin yleisesti ottamaan kantaa asiaan. Media on tullut tässä pari askelta jäljessä.

5 tykkäystä

Kiinnostaisi kyllä tietää miten paljon tässä on kyse Venäjän veivailusta jolla kenties painostaa Nordstream 2 käyttöönoton vauhdittamista. Eli byrokratia sujuu jouhevammin kun peppu alkaa jäätyä.

5 tykkäystä

Jep, mutta tässä on kait vajavaisen käsitykseni mukaan melko monta asiaa mennyt samaan aikaan pieleen miksi hinnat nousevat nyt aggressiivisesti.

Käsittääkseni ilmiöstä ei odoteta pysyvänluontoista. Kaikkihan on nykyään “transitory”. ;D

15 tykkäystä

En osaa ottaa oikein tosissaan tätä pörssilaskua ennen kuin konepajat ja pankit alkaa vetämään kunnon pulkkamäkeä. Niitä aikoja odotellessa voi vaikka ostella jotain hyviä pienyhtiöitä.

4 tykkäystä

Tosipaikan tullen:

tunnustan, että talousteorioista tiedän yhtä paljon kuin “possu perämoottoreista”. (Ei koske teitä yha_musa_soi ja Kale1 :grinning:).

Mutta

ihmisen käyttäytymismalleista epämukavissa/uhkaavissa tilanteissa uskallan sanoa olevani perillä keskivertokansalaista enemmän.

Eli silloin kun oikein ruopataan ja vesi sakenee paniikin hiipiessä hallitsevaksi olotilaksi, älä tee mitään. Hyväksy tilanne ja odota, asioilla on tapana selkiytyä. Jos tästä vaikka olisi jollekin selkänojaa, mikäli salkkutilanne sitä edellyttää.

15 tykkäystä

31 tykkäystä