Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Samaa kommentoin aiemmin, ei huono ajoitus ollenkaan :ok_hand:

2 tykkäystä

Suhtaudutaan lähtökohtaisesti positiivisesti.

Onhan tämä lokaali yhteisö, mutta ei se haittaa jos tänne haluaa tulla muista maista väki kirjoittelemaan englanniksi mitä useammat suomalaiset osaa (tai ruotsiksi ;D).

Jossain vaiheessa voi olla, että pitää luoda eri kieliversioita foorumista mutta nyt tuntuisi hassulta jakaa esim. Smart Eye tai Sampo -ketjuja Suomi- ja kansainvälisiin osioihin. :smiley:

11 tykkäystä

Joo, se on se sama passi mistä tuo toinen EU-sivu kertoo. Itsellä ollut puhelimessa heti toisen rokotteen jälkeen, tosin vielä ei ole tarvinnut missään. Ompahan varalta :slight_smile:

1 tykkäys

Moderaattorin näkökulmasta (kieli poskessa kirjoitettuna osiksi): suomi pääkieli, more than okay in English as well, gärna också på svenska, und gern ein bisschen 'was auf Deutsch auch :smile_cat:

17 tykkäystä

국제성은 꽤 좋다! 더 흥미롭게 만든다

Eikun :smiley:

16 tykkäystä

@Henkka1 ajattelin vastata tänne, niin ei sotketa Harvian ketjua.

Sinänsä en ole asiasta täysin eri mieltä varsinkaan kilpaurheilijan kannalta. Jokainen kivihän siellä käännetään, mutta juuri kilpaurheilussa lihaskasvun kannalta ajateltuna hyöty on vielä mitättömämpi. Yhtenä suurena tekijänä on se, että keho pyrkii jatkuvasti adaptoitumaan. Kropan kannalta tavoitteena on riittävä lihasmassa, ei yhtään enempää koska suurempi lihasmassa lisää energian tarvetta. Mitä enemmän sinulla on lihasmassaa, sitä vaikeampi uutta lihasmassaa on saavuttaa.

Palautumisessa kylmä/kuumakäsittelyllä on ihan tutkimusten sekä käytännön puolelta vahvistettuja
hyötyjä myös kilpaurheilussa. Lihaskasvu on vain monien tekijöiden summa, eikä se toimi niin että vaikutukset pinoutuvat päällekäin. Tiivistettynä, on monta asiaa mistä VOI OLLA teoriassa hyötyä, mutta käytännössä sitä ei välttämättä ole ollenkaan. Sillä teoriahyödyllä on vain markkinoitu milloin mitäkin, jota itse pidän arveluttavana. Esimerkkinä ne sähköshokkeja aiheuttavat laitteet, olikohan takavuosina yhtenä tuotenimenä abtronic.

Muuten yksinkertaisin tapa normaalipainoisella saada lisää lihasmassaa on syödä yli kulutuksen. Samalla logiikalla vaikka paikallinen grilli voisi ryhtyä mainostamaan tämän varjolla tuotteitaan. Ei tarvitse tehdä mitään muuta. Siitäkin löytyy tutkimuksia:
https://academic.oup.com/ajcn/article-abstract/56/5/840/4715523?redirectedFrom=fulltext

Alla sitten liikuntafysiologian dosentin ja apulaisprofessorin mietteet siitä, mikä siinäkään on käytännössä järkevää ja onko se asia ihan noin yksinkertainen.

@Acute vastasin jo tänne.

5 tykkäystä

En ihmettele vaikutelmaa kognitiivisesta vinoumasta, mutta äläs nyt. :smiley: Onhan minulla monia arvoyhtiöitä salkussa kuten Sievi, Nintendo, Rovio ja… Incap ja Kamux olivat “perinteisiä” arvoyhtiöitä kasvuhöysteellä kun ostin niitä alunperin!

Tuo artikkeli oli ihan hyvä, joskin mietin aina mikä olisi katalyytti “arvolle”. Onko “kallis kallistuu ja halpa halpenee (hyvästä syystä)” -regiimi vielä ohi. :thinking:

4 tykkäystä

Foorumilla on selvästikin pientä KAMUX-pöhinää. Mahtavaa!!

5 tykkäystä

Joo hyviä poitteja ja otsikko “Isommat lihakset saunomisella” on varmasti enemmän markkinointia. Lihaskasvun lisäksi TyloHelon blogissa oli myös kestävyyden parantuminen.

Rentoudu saunassa ja samalla parannat terveyttäsi (pl. puunpolton pienhiukkaset :smiley: ) mielikuva on silti kuitenkin ehkä totuudenmukainen, joka minusta on se pääpointti ja tällaiset tutkimukset sitten vahvistavat sitä, että siellä voisi oikeasti olla positiivisia terveysvaikutuksia, oli se sitten verenkiertoa lihaskasvua tai mitä tahansa. Mielikuvat myyvät ja sitä Harvian omistajina halutaan. Voisihan paikallinen grillikin mainostaa lihaskavua, mutta mielikuva siitä taitaa olla vähän sellainen tukeva kuulantyöntäjä.

korjaus. Kuulantyöntäjä, moukaria heitetään, ei työnnetä.

3 tykkäystä

Toivon että Harvia ei lähde Helon kelkkaan vaan pysyy nykyisellä linjallaan. Siinä on sellaista rehellistä markkinointia mistä itsekin omistajana pidän :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Samaa mieltä, “healing with heat” on varmasti parempi kuin “Muscles with heat”. Tätä varmasti ajoitkin alunperin takaa, koska olisihan se vähän kiero.

2 tykkäystä

No, kyllähän sinä tiedät että interwebsissä täytyy sanoa vähän “raflaavammin” jotta saa haluamansa reaktion, joka oli tässä saada sinut lukemaan ko. Artikkeli.

Mikä saisi sitten muutoksen aikaseksi? Minä en tiedä. Mikä olisi se katalyytti että kalliit osakkeet tulivat sijoittajien suosioo ja alkoivat hyljeksiä halpoja?

Nykyhegemonian jatkuminen implikoisi “This time it is different” johon on vähän vaikea uskoa imo. Miksi juuri nyt?

Sijoittaminen on sitä että allokoi pääomia itselleen edulliseen suuntaan. Halvat osakkeet ovat nyt jopa omaan historiaansa nähden erittäin halpoja.

3 tykkäystä

Se toimi joo, olin jo laittamassa konetta kiinni. :wink:

Arvosijoittamisen harvinaisen pitkään rämpimiseen on tarjottu monia syitä, mm. teknologisen syklin vaihe (nyt disruptio jyrää, entä kun kaikki eloon jääneet ovat saaneet digitalisaatiossa nenän pinnalle?), digitalisaatio (digibisnekset voi kasvattaa nopeasti isoiksi ilman isoja pääomia), aineettomien investien nousu, P/E ja P/B-luku eli akateemikoille ja tutkijoille klassiset halvan osakkeen kriteerit eivät oikein toimi enää kaikissa firmoissa, kasvu on niukkaa kun talous mörnii joten syklisillä (jotka on usein arvoyhtiöitä) ei mene kovin hyvin, markkina tehostuu ja olisi hassua jos yksi faktori toimisi ikuisesti parhaiten, jne.

Kenties ongelma on enemmän siinä, että arvoa mitataan väärin. Akateemikot leimasi sen matalan P/B:n yms sijoittamiseksi koska siitä saa dataa helposti isoihin tutkimuksiin.

Kaikki meistä uskoo (toivottavasti :smiley: ) ostavansa osakkeita alle niiden käyvän arvon.

Siinä mielessä olemme kaikki arvosijoittajia, kuten Munger kerran tuhahti.

22 tykkäystä

Analyytikoille viikonloppu kyssäriä: Miten omat luonteenpiirteet vaikuttaa analyysiin/suosituksiin, yritättekö tietoisesti suodattaa näitä pois ja mikä on suurin onnistuminen/epäonnistuminen tähän liittyen?

Esimerkkinä @Sauli_Vilen on tainnut mainita olevansa keskivertoa kilpailuhenkisempi, jonka takia(?) välillä sauli vetää isoja viivoja miten jokin asia tulee menemään, näissä sitten luonnollisesti välillä saatetaan olla myös väärässä, mistä ei suurta haittaa, kunhan sijoituscase ei ole täysin tästä näkemyksestä riippuvainen. Esimerkkinä “Taalerin Garantiasta irtautuminen” tai viimeisimpänä “sampo on myynyt nordeat jussiin mennessä”.

Toinen mikä tulee mieleen on @Petri_Kajaani tarinankertojana, onko esim. laatuyhtiöistä todella paljon vaikeampi antaa negatiivista suositusta verrattuna keskiverto yhtiöön, koska pitkän aikavälin case on luultavasti herkullinen, vaikka 12kk näkymät ovatkin sumuiset? Ehkä esimerkkinä nokian renkaat?

Tarkoitus ei ole millään tavalla ilkkua tai vääntää mahdollisia veitsiä haavoissa tai mitään muutakaan vastaavaa (molemmat esimerkki analyytikoista ovat varmasti euroopan parhaimmistoa), vaan saada kuvaa miten analyytikon luonteenpiirteet saattaa vaikuttaa analyysiin - joskus hyvässä ja joskus pahassa. @Verneri_Pulkkinen saa udella muiltakin analyytikoilta jos/kun kerkeää/haluaa, jos on hyviä tarinoita tarjolla.

19 tykkäystä

Tälle vuodelle saatu jo Ever Given- ja Evergrande-paniikit aikaiseksi. Hyviä veikkauksia seuraavasta Ever G*- dipin aiheuttajasta?

6 tykkäystä

Evergreen Marine konttilaivasto ajautuu ongelmiin Kiinan vesillä ja syttyy sota Kiinan ja Taiwanin välillä.

10 tykkäystä

Jälkiviisaana nämä voisivat kyllä olla Nevergiven ja Nevergrande

6 tykkäystä

Kyllä! :smiley: Herra Kajaanin takia sain popsia lounaan nopeasti kurkusta alas. Ja kiitos kehuista, olen huolissani mun erinomaisista photosoppitaidoistani, en nyt kommentoi julkisuudessa sitä, että kuinka monta hätääntynyttä foorumilaista otti yhteyttä muhun kysyäkseen onko Petri vaihtanut alaa. Toivottavasti media ja asiakkaat eivät ottaneet yhteyttä sinuun tuon uskottavan p-shoppikuvan takia. :thinking:

Lupaan tulla ostamaan sulta ämpärin, jos myyt Turun kauppatorilla Marimekossa kiukaita ja käytettyjä autoja - toki vaadin alennusta ämpäristä. :slightly_smiling_face:

Myönnän sivistymättömyyteni ja piti googlettaa tuo lyhenne. Etsivätyön jälkeen nauratti. :joy:

Sitten pientä vakavoitumista:
Ylivilkkaana ja ehkä hieman oppimisvaikeuksisena oma äidinkieli ei ole aina ihan timanttia, kirjoitin äidinkielestä ekalle kerralla iin, mutta onneksi sain jo ekalla kerralla lakin siitä huolimatta. Yhdyssanavirheet tuottavat tahatonta huumoria, toki ketään ei saa pilkata tai arvottaa kirjoitusvirheiden mukaan ja kysehän voi olla esimerkiksi vain hahmotushäiriöstä. Olen kyllä kovasti nähnyt vaivaa oman äidinkieleni takia, mutta kyllä välillä tahattomasti kirjoitan aika lystikkäästi. :upside_down_face:

Muistuttanen herra Kajaania siitä, että jos Turun kauppatorilla myyt ämpäri päässä Marimekossa käytetyttä autoja ja uusia kiukaita, niin @Mikael_Rautanen ja @Juha_Kinnunen hellästi taluttelenevat sinut lomalle. :thinking:

7 tykkäystä

Uff. Kiitos @Opettelija . Sain pingin että olet tykännyt sijoitusvirheissä tammikuulta viestiäni missä kerroin rikkoneeni omia sääntöjäni ja kaupannut vajaan 60€ hintaan Qt groupit. Olinkin jo unohtanut asian, varmaan kovan mentaalisen harjoittelun tai hypnoosin avulla, mutta nyt tämä asia palautui mieleeni!.. Noh vuoteni on ollut loistava, etenkin tämä loppu kesä ja alku syksy, mutta silti. Salkussani ei ole tainnut olla tämän jälkeen Qt grouppia🙄.

24 tykkäystä

En nyt jaksa viesteistä kaivaa, mutta tuli tästä sekin mieleen, kuinka me foorumin voimin hyväntahtoisesti porukalla pilkattiin @Antimidas ta siitä kun se oli onnistunut ostamaan yli 80€ hintaista QT:ta (hinnan valuttua hetkeksi takaisin viiteenkymppiin) Muistan esimerkiksi vitsikkäästi mainitun, kuinka kaikki mihin Antimidas koskee muuttuu paskaksi. Toivottavasti nämä 80 euron Kuutit on vielä Midaksella fikassa :joy:

edit: Luvut heitetty hatusta hämärillä muistikuvilla, tais olla oikeesti jotain 95e ja 70e, mutta jokatapauksessa…

22 tykkäystä