Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Lauantaisen aamupäivän horinat ennen kuin lähden yhden vilkkaan koulupojan synttäreille. :slightly_smiling_face:

Sijoittamisaiheista kirjallisuutta löytyy netistä hyvin, ei tarvitse aina edes ostaa, kunhan kirjautuu kirjaston sivuille ja pääsee lukemaan selaimessa. Joskus asiat ovat mulle vähän hankalia… tuli luettua taas yksi sijoituskirja ja etsin uutta sijoitusaiheista luettavaa:


Miksi mulla kaikki on niin hankalaa, kyllä tuokin jonkinlaiseen sijoittamiseen liittyy. :roll_eyes: Onneksi apua on saatavilla munlaisilleni tällaisissa tekniikkaongelmissa:
image
Päädyin ottamaan yhteyttä tuttuun kirjastotätiin. :blush: Ja nyt aloitin kirjan:

Eniten houkuttelee tällainen luku:
image

Jos ei ole samanlainen kuin sählä kuin minä, niin kirjastokortin/-tunnuksien avulla löytää koneen avaamisen jälkeen muutamissa minuuteissa erinomaisia sijoituskirjoja luettavaksi. :blush:

Erään firman listautuminen jännittää, hienoa kun koko laadukas yhteisö kohta on omistamassa tätä firmaa ja voi tukea omaa sijoitustoimintaansa sekä firmaansa tilaamalla Premium-paketin. I :heart:Yhtiöraportit. :blush:

22 tykkäystä

Onkohan aikanaan mallisalkku pilkkimässä inderesiä salkkuun pörssiavauksessa :smile:

Mitäs sitten kun pitäis joskus myydä, melkoinen signaali :man_shrugging:

Tää siis pieni kevennys, eivät taida koskea siihen…

30 tykkäystä

Hampurilaistenkin tavoitehinta tippunut aika huolestuttavasti ja vähennä puolelle menty😅

18 tykkäystä

Tuommosillahan hinnoilla sitä tulis syötyä ulkona huomattavasti useammin. Viittis maksaa 15€ hampparista, kuten meidän kylillä pitää.

5 tykkäystä

Rakkaassa Singaporessa syö Michelin tähdellä palkituissa “Ruokakojuissa” 5e koko aterian. Hawkercentereiksi näitä kulinaristin keitaita kutsutaan :smiling_face_with_three_hearts:

Maxwell foodcenter varmaan yksi kuuluisimpia. Sieltä löytyy esim Anthony bourdainin No reservations ohjelmasta tuttu TianTian chicken and rice.

Mutta tässä onkin todellinen löydös joja treidaa selvästi alle käyvän arvon.

Oi että, kunhan tämä koronan perkele joskus loppuu niin lähen kuukauksiksi tuonne lihomaan :yum::smiling_face_with_tear:

15 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/inderes-oyj-yhtio-kuuluu-kaikille/17104/405?u=yha_musa_soi

https://keskustelut.inderes.fi/t/inderes-oyj-yhtio-kuuluu-kaikille/17104/406?u=yha_musa_soi

@SamiK

Ymmärrän kyllä jos useimmat pitävät hairahduksena että laitoin lyhyen Kahvihuone-kaliiberin kommentin yhtiöketjuun.

Näkisin että Inderes on tällä hetkellä Suomen johtava sijoittamisen popularisoija ja noi tv:n talousuutiset olivat johtava talouden ja sijoittamisen popularisoija 2000-luvun ekan vuosikymmenen todella kuivassa ja ankeassa sijoitusmediakentässä.

Eli ei ehkä niin mielettömän hutera aasinsilta kuin äkkiseltään vaikuttaa?

Yleisvaikutelmani on että aika harvalla on yhtään käteistä jäljellä jos tulee ostokelit. Yleisempää ehkä hikoilu velkavivun kanssa siinä kohtaa?

Koronadippi oli poikkeuksellisen raju korjausliike, täysin eri psykologian kannalta kuin laskumarkkina.


Tavoitteeni on viikonloppuisin kirjoittaa kepeän piristävästi. Nyt ei näytä ihan realisoituvan mutta ensi viikonloppuna uusi mahku :smiley:

4 tykkäystä

Lista palstalle rekisteröityneistä IR-tyypeistä on yllättävän pitk. Eipä osannut ajatella, mutta syynä se että 9/10 nuista vaan lukee ja suurin osa ei kirjoita mitään. :thinking:

https://keskustelut.inderes.fi/g/yhtion_edustajat

ainakin ensivaikutelma tämä?

14 tykkäystä

muistaakseni keskon ir on joskus vastaillut. Päällikkö Sampolainen Mirko Hurmerinta tykittää palstalla kunnolla.

8 tykkäystä

MTV3:n ja Nelosen alkuillan talousuutiset lopetettiin, koska “ketään ei kiinnosta”. Tai siis mediapomo haastattelussa sanoi, että tyyliin 95% ihmisistä vaihtaa kanavaa kun talousuutiset alkavat. Keskivertokansalaista ei kiinnosta, oli nousu- tai laskukausi. Aika typerää TV-kanavalta pitää ohjelmistossa ohjelmaa, jonka takia katsojaluvut kyykkäävät ja kaikki siirtyvät toiselle kilpailevalle kanavalle.

Pörssi kiinnostaa täällä Inderesin keskustelupalstalla. Jos kysyt asiaa kerrostalosi muilta asukkailta, vastaus on “ei kuule kiinnosta, nyt vaihtuu puheenaihe”.

Inderesin osakeannista: maanantaina sitten pitää muistaa tehdä merkintä, asia onneksi omassa kalenterissani jo merkattu muistiin. : )

11 tykkäystä

Täysin sattumaa että MTV3:lla ainakin noi lopetettiin aika lailla 2009 karhumarkkinapohjilla?

Kyllä väittäisin että MTV3:lla näkemys siitä miten on edellytyksiä tehdä rahaa talouden ja sijoittamisen popularisoinnilla muuttui kun pörssitunnelma muuttui.

1 tykkäys

Nyt mennään jo aika sivuun aiheesta. @Johannes_Sippola voisi ainakin tämän viestin siirtää kahvihuoneeseen?

MTV:n talousuutiset lopetettiin Wikipedian mukaan jo vuonna 2003.

Edit: oli sittenkin 2009 elokuussa. Silloinhan osakekurssien pohjat oli nähty jo 6kk aikaisemmin. Ja tosiaan, päätös julkaistiin 9.3.2009, eli lähes päivälleen osakekurssien pohjattua.

7 tykkäystä

On se maailma mallillaan. Keskuspankki painaa rahaa ja armeija jakelee polttoainetta

14 tykkäystä

Voisi kuvitella että puhe olisi suuresta ja mahtavasta, mutta eihän se ollut saarella. :thinking:
Tätäkö on se nykyajan kekuspankki kommunismi? :thinking:

1 tykkäys

HS Visiolle taas peukut loistavasta jutusta! Tätä on työperäinen maahanmuutto ja kevytyrittäjyys pahimmillaan. Tämä on yksi syy miksi näen punaista aina kun Wolt, Tokmanni, joku marjatila tai mikä tahansa rottafirma itkee työvoimapulasta ja huutaa apuun työperäistä maahanmuuttoa. Jutun firmat ovat pieniä, mutta samaa asennetta nähdään isommillakin.

Todellisuudessa työntekijöitä halutaan palkata mahdollisimman huonoilla ehdoilla ja maksaa heille niin vähän kuin laki sallii eikä mielellään sitäkään. Suunta on erittäin huolestuttava kun vielä yleissitovista työehtosopimuksista halutaan eroon. Tuollaisten firmojen kanssa on varmasti kiva neuvotella tulevaisuudessa jos ns paikallinen sopiminen (mahdollista jo nyt, TES määrittää minimit) saadaan runnottua käyttöön.

Työelämä | Suomalainen startup maksoi korkeakoulutetulle 500 euroa kuussa. HS Visio paljastaa, miten huonosti Suomessa voidaan työntekijöitä kohdella.:

"Hän tarvitsi työpaikan saadakseen työluvan ja jäädäkseen Suomeen.

Siksi hän suostui, kun helsinkiläinen startup tarjosi hänelle töitä 500 euron kuukausipalkalla. Linh teki yrityksessä kokoaikaista työtä. Selviytyäkseen hän teki toista työtä ravintolassa.

Kuukauden jälkeen Linhin palkka nousi 1 300 euroon kuussa. Tämäkin oli satoja euroja vähemmän kuin pienimmätkään palkat yhtiöön soveltuvissa yleissitovissa työehtosopimuksissa.

Työpaikka oli helsinkiläinen startup Rens Original, joka valmistaa tennareita kierrätetystä muovista ja muun muassa kahvinporoista. Kyse on miljoonarahoituksen tunnetuilta suomalaisilta sijoittajilta keränneestä yhtiöstä, joka on esiintynyt julkisuudessa myönteisessä valossa vietnamilaisten maahanmuuttajaperustajiensa ja ympäristöystävällisyyteen perustuvan vision vuoksi.

HS Visio haastatteli Linhiä ja yhdeksää muuta yhtiön entistä ulkomaalaistaustaista työntekijää, jotka kertovat yhdenmukaisesti Rens Originalin alipalkkauksesta, työsuhteiden purkamisesta koeajalla, palkattomista ylitöistä ja haavoittuvassa asemassa olevien ulkomaisten työntekijöiden hyväksikäyttämisestä. Myös näkemämme dokumentit vahvistavat kertomukset.

HS Vision haastattelemien työoikeuden ja työsuojelun asiantuntijoiden mukaan Rens Originalin toiminta herättää vahvan epäilyn työsyrjintärikoksesta tai jopa sen vakavammasta muodosta, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä."

64 tykkäystä

Tätähän tapahtuu isoissa suomalaisissa yrityksissäkin. Esim OP käyttää sisäistä henkilöstönvuokrausfirmaansa OPset josta kätevästi saadaan työvoimaa huomattavasti pankkialan TES halvemmilla hinnoilla.

25 tykkäystä

Ja kassat ovat kesää lukuunottamatta työharjoittelijoita koulusta.

5 tykkäystä

Vai voisiko olla kyse siitä, että aika ajoi MTV:n talousuutisten ohi? Vaikka internet oli jo valtavirtaa, niin osakesijoittajat vasta alkoivat saamaan yhä paremmin tietoa muualta.

Voi toki olla, että elelin omassa kuplassani, mutta en muista esim. että Kauppalehden palsta olisi tuolloin hiljentynyt. Ehkä tuo oli jopa palstan kulta-aikaa?

Osakevälitys oli siirtynyt nettiin muutamaa vuotta aiemmin, Nordnet ja eQ disruptoivat kenttää? Osakeanalyysi alkoi yhä enemmän saavuttamaan tavallista sukankuluttajaa?

Miksiköhän myös YLE:n (klo 17.05) talousuutiset lopetettiin? Niissähän Jyrki Koulumies aina vilkaisi monitoria ja totesi ”Wall Streetillä osakekurssit ovat tänään avautuneet nousuun/laskuun ja tällä hetkellä S&P 500 on +/- x,x % ja teknologiaindeksi Nasdaq x,x % nousussa/laskussa”.

P.s. Teknokuplan ajan sentilenttiä olen liian nuori muistamaan muutoin, mutta itse kyllä kulutin ahkerasti Aamulehden pörssikurssiosiota ja päivän talousuutiset kuuluivat vakio-ohjelmistoon, vaikka olinkin keväällä 2000 vasta 11v.

6 tykkäystä

Ovatko ihmiset oikeasti niin kiinnostuneita urheilusta, kun 1/3 kaikista uutisista on urheilua. Voisiko kaiken tämän siirtää omalle kanavalleen ja korvata talousuutisilla?

11 tykkäystä

Mun käsittääkseni esim. jenkeissä pyörii talousuutisia aika monella uutiskanavalla aika isossakin mittakaavassa, mutta siellä suhtaudutaankin yrittämiseen, sijoittamiseen ja varallisuuden kerryttämiseen ihan eri tavalla kuin täällä periferiassa…

6 tykkäystä

Lauantain fiilispostaus, sisältää myös sijoitusstrategia-asiaa:

  1. Loistava punttitreeni aamupäivällä. Tuloksena oikein miehekäs olo.
  2. Grillausta perheen kanssa, vaimo toi omatoimisesti olutta grillaavalle puolisolle, + 1 miehekkyyspiste.

  1. Ihana vaimo
  2. Lapset on terveitä
  3. Kiitos Inderes-yhteisön, olen pystynyt rakentamaan sekä hupisalkun- että varsinaisen sijoitussalkun joihin olen tyytyväinen ja luottavainen tulevaisuuden suhteen eikä tarvitse joka päivä seurata. Kurssihälytykset muutamassa osakkeessa mitkä kiinnostaa mutteivat vielä ole omissa ostohinnoissa.
  4. Kämppä melkein maksettu, ja sijoitettuna 55% mahdollisista käteisaktiiveista. 45% siis käteisenä. Vakkarityö josta jää rahaa sijoitettavaksi kuukausittain.
  5. YTD. yhteensä 47%
  6. Haluan kiittää @Seinakadun_Keisari useiden ketjujen kontribuutiosta, @Verneri_Pulkkinen Varteista ja “makrokatsauksista”, @PAHVIMUKI että olet olemassa, @Sijoittaja-alokas upeista graafisista taidoista, @musa_2 ja monet muut jotka olemassaolollaan kyseenalaistavat omat näkemykset. Kaikkia tarvitaan, ja yhteisö olemassaolollaan auttaa tuhansia jos ei kymmeniä tuhansia sijoittajia heidän tulevaisuuden suunnitelmissaan.

Ja lopuksi, me ollaan kaikki upeita ja meissä on sitä kuuluisaa kusista charmia :sunglasses:.

Rakkain terveisin.

92 tykkäystä