Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Kyllä me ollaan useasti samasta kaukalosta mutustettu, samoja mutakamaroita tongittu ja niillä piehtaroitu, samoja itikkaparvia kirottu kun se paksu nahka ei ollutkaan kyllin paksu :pig: :pig:

22 tykkäystä

Bond King Jeffrey Gundlach on laskenut, että S&P500 on noussut suunnilleen yhtä paljon kuin Fedin QE. sehän ei suoraan tarkoita, että FEDin lopettaessa QE se laskisi yhtä paljon, mutta iso raha määrä kuitenkin muuttaa osakkeista suuntaa pois.

Vastauksen kryptisyyden perusteella olet siis Kiurun Krista. Toisaalta kysymyksen ohitus on ihan pääministeritasoa :smile:

11 tykkäystä

Olemme veljeksiä. Hän on hoitanut perheen salkkuja ansiokkaasti hyvin pitkään, minä viimeisen vuosikymmenen autonomisesti omaani, ja välillä huudellut sivusta eräiden muiden, paljon minua isompien salkkujen liikkeistä. Minä olen paljon vähemmän kiinnostunut pörssistä ja taloudesta, varovaisempi ja diplomaattisempi. Tämä on hyvin poikkeuksellinen tilanne että hän on noin karhumainen. Hänen pitäisi relata enemmän :wink:

“Twisted, by the bear side, Prudent Bear has become. The guy you once knew in Kauppalehti, gone he is, consumed by Yhä musa soi.”

71 tykkäystä

Henkinen tuska kun toinen puoli aivoista käskee lisäämään Omnicaria kun näkymien ja lukujen perusteella alkaa olemaan jo aika huutava lisäyspaikka. Ja toinen puoli käskee odottelemaan pidempään sillä laskun loppumiselle ei tällä hetkellä ole esteitä muuta kuinn ylätysmomentti, ja salkussa jo reippaasti tappiolla (25%) kaikki edelliset 5+ lisäystä.
Tässä näitä sijoittajan hermoja kai koetellaan🤪

4 tykkäystä

Tässä kiertotaloudenyhtiössä kierrätetään äänikin eli hyvin ekologista. Mutta ei tuo “ekologisuus” kaikissa yhteyksissä ole paras ratkaisu kuten esim. videopuheluhaastatteluissa. :stuck_out_tongue_winking_eye:

@Verneri_Pulkkinen pitäisiköhän haastateltavan kanssa ensin testata yhteydet ennen varsinaista haastattelua, jottei näitä pääsisi jatkossa tapahtumaan.

5 tykkäystä

Laitetaanpa vähän lisää karhumaista puheenaihetta inflaatiosta, reaalikoroista ja siitä onko markkina tehokas näiden ennakoimisessa. (Irrational excuberance)

Osaako markkina hinnoitella tulevaisuutta? Vai hinnoitteleeko se menneisyyttä?

1 tykkäys

Psykedeelistä! Kiitos vastauksesta :blush:

2 tykkäystä

Tää on sitä oikeaa firman taukohuoneen meininkiä kun astuu sisään ja lukee muutamia viimeisiä viestejä eikä tajua yhtään mitä täällä puhutaan.

10 tykkäystä

Joulun odotusta 2019. Osakekurssi alle 18€ ja koronasta ei tietoakaan. Muistatteko?

Itsellä on vahva luotto, että tästä tulee jotain ainutlaatuista Helsingin pörssiin 2020-luvulla…

39 tykkäystä

On tuo QT arvostus kyllä taas semmoinen, että pakkohan sen on tulla alas ainakin jonkin verran? Tavallaan harmittaa näin nopea nousu, koska pakkohan tässä miettiä keventelyä. Salkusta kuitenkin enää vain n. 30% QT niin ei enää haluaisi pienentää…järki sanoo kuitenkin että nyt on noustu liikaa :thinking:

Tässä vastaan haraa se että tähän asti QTn keventäminen on järjestään kuulunut viimeistään muutaman viikon päästä sijoitusvirheet-ketjuun… Let the profits run. Itse pidän kiinni kunnes on mitään syytä itse firman puolelta alkaa uudelleenarvioimaan tilannetta.

8 tykkäystä

Minulle sanoi että on noustu liikaa 90e, 105e, 138e ja 165e hinnassa. Isohkoista rahoista olen jäänyt paitsi kun kevennellyt. Tällä hetkellä täysin ilman. Uutta pysäkkiä odotellessa, jos edes 120e hakis vauhtia… aina ollut virhe keventää.

10 tykkäystä

Qt:n kohdalla pätevät täsmälleen samat psykologiset ilmiöt kuin Nokian kohdalla 1999.

En kuitenkaan ota kantaa siihen onko mitään muuta yhteistä kuin psykologia.

15 tykkäystä

Eikö kääntäen voisi sanoa, että kurssi on noussut perusteettomasti jos firman puolelta ei ole kuulunut jotain ihan tosi very extra ordinarya? Vastaako QT:n kehitys ja tuloksen teon kasvu kurssinousua?
Varmasti monella keventelijällä jää tuottoa saamatta lyhyessä juoksussa, mutta näkisin tuollaisen toiminnan riskitason laskemiseksi josta yleensä pitää maksaa.

2 tykkäystä

Kyllä se Qt tulee rajusti alas heti kun tulee ensimmäinenkin “huono” kvartaali (joka voi Qt:n mittapuulla olla muille firmoille neutraali kvartaali :smiley: ). Porukka varmaan varmistelee voittojaan myös siinä tilanteessa (“No nyt se saavutti maksimin”).

3 tykkäystä

Kyllä, kasvuosakkeiden “feature”. Jos pelottaa niin keventää ennen osaria ja valmistelee vuodatuksen sijoitusvirheet-ketjuun kaiken varalta. Tosin odottamattomat posarit voivat osua tähänkin strategiaan ikävästi.

2 tykkäystä

Käykö teillä usein niin, että tulee luettua vähän väärin ja sitten alkaa ihmettely…? Ylivilkkaana poikana minulle käy näin harvinaisen usein.


Olen itse ja kuten varmaan monet teistäkin viime aikoina ollut Harvia sitä ja Harvia tätä. Luinpa siis luonnollisesti tuon otsikon "Harvia tarjolla". En edes muistanut otsikkoa katsoessa, että selaan suhteellisen vanhoja juttuja taas läpi. Eihän tässä onneksi Harviasta mitään puhuttu ja aika pian toki tajusin lukeneeni (taas) väärin. :grin:

9 tykkäystä

Itse pidän qt:ssa eniten sen omistajilleen tarjoamasta saas-palvelusta (sleeping as a service)

41 tykkäystä

Kuutin 2021 ev/s hipoessa lukemaa 34 inderesTV @Verneri_Pulkkinen vois tehdä jonkun erikoisjakson.

miten kovimmatkin timanttikädet malttavat hodlata qt:n kyydissä?

Rehellisesti en ihan tällaista hillotolppaa odottanut vuodelle 2021 :smiley:

32 tykkäystä