Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Heh, pyydät meiltä kysymyksiä (ilmaiseksi) ja sitten piilotetaan vastaukset rahan taakse :smiley:. Nerokasta :money_mouth_face:.

79 tykkäystä

Nyt kun Inderesiä tuli merkattua, niin olisikohan mahdollista korvamerkitä omat merkkausvarat uuden mikrofonin hankkimiseen @Juha_Kinnunen :lle? Allokoikaa vaikka täydet merkkaamani osakkeet jos ei muuten riitä :wink:

15 tykkäystä

Saataisiinko me lahjaksi artikkeli tänne palstalle? Kiitti @Alex_af_Heurlin1 ! :relaxed: Moni voi sitten tilata Hesarin, jos huomaa, miten hyvä kehuttu HS Visio on. :wink: :+1:

Edit: Kiitos @N.K ja @Alex_af_Heurlin1 ! :pray: :relaxed:

3 tykkäystä

[edit: Poistettu omaan näppäryyteensä kompastuvaa turhaa tekstiä]

Vision juttu oli ihan mukavasti roustailtu ja vastailtu. Tuli sellainen vaikutelma, että tähän ipoon kannattaa osallistua, kun kerran vielä ehtii ennen maailmanloppua.

2 tykkäystä

Kiitokset vaan, mutta täällä on jo välineet hankittu @Erno_Hilvenius kanssa edellisen podifiaskon jälkeen :sweat: Mikki ei meidän analyysin mukaan ollut ongelma, vaan kaiku ja akustiikka. Niihin on haettu ratkaisuja ja oletettavasti myös löydetty sellainen, mutta testaillaan vielä ennen seuraavaa nauhoitusta. Kova yritys on kehittyä tälläkin saralla :muscle:

40 tykkäystä

:smiley: ahahahah nämä epämääräise turinatuvat on just hauskoja, ainakin tekijöille! Toivottavasti myös katsojille.

Ei se ole niin vakavaa, kunhan asia tulee esille. :stuck_out_tongue:

8 tykkäystä

Asiallinen huomautus!

Alla keskeisimpiä kyssäreitä ja vastauksia artikkelista:

Inderes kertoo listautumisesitteessään, että ”ei ole määritellyt itselleen tiettyä tavoiteltua liiketoimintamallia”. Toimitusjohtaja Mikael Rautanen, tarkoittaako tämä sitä, että toimintanne rönsyilee päämäärättömästi?

”Meitä kun kuvattu muun muassa viestintätoimistoksi, pankkiiriliikkeeksi, mediataloksi ja analyysiyhtiöksi. Emme ole mitään niistä, koska meille ei ole valmista toimialamääritelmää, johon istuisimme.”

Mainitsette yhdeksi keskeiseksi arvoksenne riippumattomuuden. Teette kuitenkin yritysanalyyseja pääasiassa siitä maksaville yhtiöille. Eivätkö asiakasyhtiöiltä saadut maksut ole ristiriidassa riippumattomuuden kanssa?

”Meidän pitää lunastaa riippumattomuutemme ja uskottavuutemme joka päivä omalla työllämme.”

Analyytikkonne omistavat usein osakkeita yhtiöissä, joita analysoivat. Eikö tämäkin vaaranna riippumattomuutenne?

”Analyytikkojen osakeomistukset on aihe, josta olemme keskustelleet paljon. Haluamme olla sen suhteen mahdollisimman avoimia ja läpinäkyviä.”

”Mielestäni analyytikkojen omissa osakesijoituksissa on paljon positiivisia puolia. Se osoittaa, että tekee tätä työtä rakkaudesta lajiin ja on samassa veneessä sijoittajien kanssa. Kunhan ei ole niin merkittäviä omistuksia, että ne vaarantavat riippumattomuuden.”

Haluatte kerätä osakeannilla 5,7 miljoonan euron varat. Yritättekö rahastaa sijoittajia nyt pörssisyklin huipulla?

”Markkinasykli on nyt suotuisa, mutta emme listaudu tämänhetkisen markkinatilanteen vuoksi. Aloimme pohtia listautumista yhtenä vaihtoehtona joulukuussa 2014. Asetimme silloin tavoitteet, jotka olemme sittemmin saavuttaneet. Listautuminen on vuosien kurinalaisen työn tulosta.”

”Emme siis ole rahastamassa sijoittajia, vaan haemme rahaa uusiin kasvuhankkeisiin. Olisi lyhytjänteistä rahastaa sitä yhteisöä, jonka luottamuksesta liiketoimintamme elää.”

Inderes on kasvanut nopeasti, toimintanne on kannattavaa, teillä on kassassa rahaa ja olette nettovelaton yhtiö. Mihin ihmeeseen yhtiö tarvitsee lähes kuusi miljoonaa euroa lisää?

”Ei ole mitään yhtä isoa investointikohdetta jota kyttäämme, vaan haemme enemmän muskeleita ja kyvykkyyttä ja investoida ja panostaa kasvuun. Teemme investointimme jatkossakin hyvin harkiten. Usein kokeilemme uusia aloitteita pienessä mittakaavassa. Kun ne ovat osoittaneet toimivuutensa, kasvatamme panoksia sen mukaisesti.”

”Lisäksi meillä on osto-optio, eli mahdollisuus mutta ei velvollisuutta ostaa osa finanssiyhtiö Taalerin omistamista Inderesin osakkeista.”

Miltei kaikki Helsingin pörssissä listatut yhtiöt ovat jo asiakkaitanne. Pystyttekö muka enää kasvamaan?

”Uskon, että pystymme. Olemme laajentaneet palvelutarjontaa vasta viime vuosina. Suurin osa asiakkaistamme hyödyntää vasta yhtä tai kahta keskeistä palveluamme. Näen siis kasvumahdollisuuksia nykyisten asiakkaiden piirissä hyvin vielä 3-4 vuotta.”

”Lisäksi myös markkina on kasvussa. Listautumismarkkina on poikkeuksellisen vilkas ja uudet listautujat kasvattavat kohdemarkkinaa.”

Olette tunnettuja vapaasta yhtiökulttuurista ja listautumisesitteessä kuvaatte johtamismallianne ”kurinalaiseksi anarkiaksi”. Eikö pörssilistautumisesta seuraa väistämättä byrokratiaa, joka uhkaa yrityskulttuurianne?

”Olemme suunnitelmallisia ja täsmällisiä, vaikka formaalia hierarkiaa meillä ei olekaan. Listautuminen tukee osaltaan sitä, että kurinalaisuutemme pysyy myös jatkossa. Se pakottaa yrityksen luomaan prosesseja ja mekanismeja, jotka kestävät aikaa ja tukevat yrityksen rakennetta.”

"Pörssin byrokratia liittyy isolta osalta sijoittajaviestintään ja se on meidän ydinosaamistamme. Lisäksi uskon, että pystymme oman pörssikokemuksen myötä ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita entistä paremmin”

94 tykkäystä

Vastailen tänne. Eli kyllä noi on ihan oikeita tarjouksia. Ne saatetaan vetää pois ennen markkinan aukeamista ihan samalla tapaa kuin minäkin voin peruuttaa ostotarjouksen. Välillä tuntuu , että siellä kokeillaan selvästi laitoja, kun käy juuri niinkuin mainitsit. Nuo samat tasot näkyy myös IBKR: llä ja TV:llä , mikäli olet niiden näkymisestä maksanut.

5 tykkäystä

Siirrän tämän tänne:

20 tykkäystä

Tässä alkaa olemaan jo vähän maissa, kun katsoo Hyzonia salkussa (-55%). Miksei ole käyttänyt stoppareita ja järkeä. Ei se muuten olisi paha, mutta kun tappio on jo melkein kolmannes vuosituloista, mitä ei tule muutamaan vuoteen. Pitkän ajan sijoitus toki, mutta jos tappiot olisi kuitannut aikasemmin olisi saanut tätäkin ostaa 6-8$ hujakoilta uudestaan ja oltaisiin paljon maltillisemmassa asemassa. Ei onneksi firman asioissa mikään ole muuttunut… Pakko johonkin purkaa tätä :laughing:

42 tykkäystä

Antti oli paukuttanut taas uutta videota eetteriin ja suosittelen katsomaan mikäli tämä sijoitusmaailman veto on ennestään tuntematon. :wink:

22 tykkäystä

Spoilaa sen verra meille että mistä se veto on? Ei jaksas millää avata tota :sweat_smile:

6 tykkäystä

Kuka saa parhaan tuoton ajanjaksolla 2007-2017, Buffett ja SP500 ETF vs hedgejen salkunhoitajat,

11 tykkäystä

Voisitko avata mihin tämä käsitys perustuu?

Mielellään lisäisin kanssa mutta ilmeisesti OP on sitä mieltä että tämä kaveri on jo päästä varpaisiin niin punainen näistä puukkoihin tarttumisista ettei laiteta toimeksiantoa läpi :face_with_symbols_over_mouth: Katsotaan tekevätkö oikeasti vaan palveluksen…

6 tykkäystä

Itse oon asennoitunut niin, että pakko katsoa tuo vastine heilui kurssi ennen sitä kuinka tahansa. Toimintahan ei ole muuttunut yhtään mihinkään. Toki helppo huudella kun oma keskihinta on 6,5$. Jonkinlaiset turskat tein spac-aikana kans.

2 tykkäystä

Vielähän tässä on aikaa

Aika jännä juttu nimittäin ei mene mullakaan embracherin toimeksianto läpi

Mielenkiintoinen laskelma kaikin puolin, mutta täytyy myös huomioida ettei listautumisanneista ole saanut noin isoilla summilla osakkeita :slight_smile:

2 tykkäystä

Laitoin viestiä heille chatissa. Lupailivat selvittää asiaa ja palaavat viestillä kun homma selkiää…

E: Kuulemma huomenna ottavat yhteyttä mikä siellä mättää

1 tykkäys