Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Voisin sanoa, että kummatkin. Itsepäisyyttäni en luopunut,:flushed:

Diskleimeri, en tiedä ihan tarkkaan, mitä se tarkoittaa… mutta tässä sarjiksessa ei ole juuri yhtään mitään tekemistä todellisuuden kanssa, mut Alokkaan on hyvä tajuta ettei kaikkea pidä lukea kuin piru Raamattua ja pitää ottaa myös vastuu omista päätöksistä. :grinning:


Talvivaaran osakekurssi kuvassa taitaa pitää paikkaansa. Isoja virheitä tulee jokaiselle, pitkä aikaväli todistanee sitten, miten on onnistunut sijoittajana. Viisi vuottakin on vielä aikas lyhyt aika. :slightly_smiling_face:

35 tykkäystä

Tämä pätee joihinkin muihinkin norjalaisiin kasvuyhtiöihin. Zaptec julkaisee myös kolminumeroiset kasvuluvut, niin osake se vain lähtee laskuun, vaikka firma itse on ohjeistanut vain +70 prossan kasvua :sweat_smile:

7 tykkäystä

Salkku on nyt 0,64% miinuksella. Nyt kun näitä +/- päiviä alkaa olemaan vuoronperään niin eikö se ole jonkinlainen merkki siitä että ollaan pysyvämmin laskumarkkinassa? Se että kurssit on tullu allas huipuista aika monella yhtiöllä 30% ei tarkoita sitä etteikö voisi tulla alas vielä toisetkin 30 pinnaa. Esim. Kamuxin kurssi kun laski huipuista 15 euroon niin aika monesta suusta tuli että kuinka se on nyt jo halpaa, vaikka oikeastihan se ei sitä ollut kun katsoo tämän päivän kurssia, että kyllä tässä kasvuosakkeilla oikeasti matkaa alas on vielä reilusti jos kurssit lähtee kunnolla pulkkamäkeen mutta itse käytän kyllä tilanteet siinä vaiheessa hyödyksi ja tankkailen lisää.

5 tykkäystä

Mulla on nyrkkisääntönä peilata arvostuksia vuoden 2019 lopun tasoon. Pidän niitä edelleen relaistisina jonne ennemmin tai myöhemmin päädymme. Pandemia ja massiivinen elvytys on aiheuttanut pahan vääristymän

2 tykkäystä

Jos itsekin ymmärtää jutun olevan pelkkää klikinkalastelua ja tässä tapauksessa vielä selvästi vakuutusyhtiön ja sen tuotteen mainos ilman mitään todellista arvoa (jutusta puuttui kaikki data, jonka perusteella jotain johtopäätöksiä voisi vetää), ehkä voisi vaan jättää linkkaamatta? :man_shrugging:

Ja kyllä. Ajan vanhaa laatumerkkiä ja loukkaannuin syvästi mainosjutun väitteistä :joy:

Siitä kuuluisaa convictionia mukavasti testataan. Antaa tulla vaan, ei tunnu dropit missään niin kauan kuin fundat :chart_with_upwards_trend: :muscle::sunglasses:

image

33 tykkäystä

Markkinat on levottomat, kun mikään ei tunnu miltään…

4 tykkäystä

Makrotalouden fundat alkaa heikkenemään ja firmojen tulosennusteita ruuvataan alaspäin jo kiihtyvällä vauhdilla. Taitavat osakepoimijat ovat nyt kullan arvoisia. Energia ja raaka-aineet todennäköisesti menestyvät parhaiten seuraavat 2-3 vuotta. Mutta se stagflaatioriski saa silti miettimään…

6 tykkäystä

Entä jos ajattelet asian positiivisesti. Näiden merkkien omistajilla on varaa pitää vakuutuksia jotka kattavat hinauksen tai maksaa hinauksesta.

PS. En omista mitään näistä jutun autoista

1 tykkäys

https://youtu.be/8wI4jMxveyI

Leikitäänkö sellaista leikkiä, että kun OST painuu YTD pakkaselle, huudat HEP! ? HEP!

11 tykkäystä

IPO-pikavoittojen tavoittelijoille vuosi näyttää kylmentyvän. Euroopassa jo yli 40 % listautujista duffella. Ja monet raketoivat sitä ennen, eli huipulta ostaneille sijoittajille turskaa on tullut sitäkin isommin.

Toisessa artikkelissa oli juttua, että yhä useampi IPO on peruttu tai siirretty volatiliteetin takia.

31 tykkäystä

Oon ajanu hinattavilla merkeillä itse luokkaa 600tkm, mutta hitsi kun ei ole koskaan päässy köyden jatkoksi :face_with_symbols_over_mouth:

4 tykkäystä

Ihmiset pohtii jotain pyramidien arvoituksia tms mutta IMO maailman suurin mysteeri on se miten kapteeni Kirk voi olla 90!?! Katsoin jotain tuoreita videoita ja se ei vaan näytä vaan myös liikkuu kuin keski-ikäinen ja ajatuskin kulkee terävästi. 60-70vuotias voi näyttää ikäistään selkeästi nuoremmalta mutta kuinka moni 90vuotias on noin skarppi. Mindblown

7 tykkäystä

Repesin kyllä nauruun, kun näin tuon Talvivaara-läpän. Mutta se on ollut pitkä toipumisprosessi :smiley:

55 tykkäystä

eli (puolihuumorilla) voidaan mennä vielä pari vuotta parabolisesti ylämäkeä! :partying_face:

Toinen mikä mietityttää (korkojen, elvytyksen, ja tuottavuuden tunnuslukujen lomassa) on generaatiomuutos. Missä vaiheessa boomerit alkavat rahastaa omistuksiaan, ja kiinnostaako enää uusia generaatioita vastaavankaltainen aiemmin mekanisaation ja kasvavan (nyt kutistuvan?) populaation ruokkima loputon kasvu (elinympäristön hinnalla-ko)?

1 tykkäys

image
Livekuvaa siitä kun Inderesin allokaatiosta pamahtaa viimein pörssitiedote eetteriin.

45 tykkäystä

Makrotalouden huolia on kieltämättä taas monenlaisia - niin kuin aina, kuten Buffett asian on ilmaissut: ”there is always some trouble”.

Mutta samaan aikaan on monia merkittäviä sekuläärisiä trendejä jotka muuttavat ja mullistavat aloja ja tapoja toimia. Itse koetan miettiä onko omat poiminnat enemmän tuosta jälkimmäisestä trendistä riippuvaisia, ja sillä saralla johtavia/parhaita. Koetan käyttää omaa luovuuttani ja mielikuvitusta miltä maailma kyseisen trendin suhteen voisi näyttää tulevaisuudessa - vähintään joitakin vuosia eteenpäin.

Omat taidot ei ikävä kyllä riitä poimimaan just niitä aloja ja firmoja jotka hyötyvät lyhyen aikavälin (makro)trendeistä. Jätän nuo poiminnat ilomielin heille jotka tuon sijoitusstrategian osaavat :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Hep on vähän myöhässä. En tiennyt tästä leikistä tammikuun 24. jolloin iski VETYHEP!

7 tykkäystä